מת לרדת מהארץ כבר..

מת לרדת מהארץ כבר..

שלום אני עידן, סטודנט לסטטיסטיקה .. וכבר כתבתי פה הודעה בעבר לגבי השירות הצבאי הכלכך קשה שהיה לי אני מרגיש בשנה האחרונה שאני פשוט מת להגר מהארץ הזו..די אני חולם על הגירה מגיל 13 ולא יכול להיות פה יותר.. תבואו ותגידו לי "מי מחכה לך בחו"ל" ונכון, אף אחד לא יפרוס בפניי שטיח אדום בחו"ל, אבל עובדה-600 אלף ישראלים חיים בחו"ל אם הם עשו את זה גם אני יכול.. חוץ מזה שבארה"ב סטטיסטיקאי הוא אחד מ 10 המקצועות המבוקשים בעוד בשיראל הוא זוכה לזלזול .. בארה"ב סטטיסטיקאי מרוויח בממוצע 90 אלף דולר בשנה וגם המחייה -מזון,דלק,רכב , שכר דירה (מחוץ לניו יורק) זול יותר בארץ.. לכן הסיכוי שלי להצליח שם גבוהה הרבה יותר למרות כל המגבלות.. חוץ מזה שהעולם לא מתחיל ונגמר בארה"ב- אוסטרליה, ברטניה,קנדה-גם שם המצב כסטטיסטיקאי טוב בהרבה.. (אם כי שם הוא לא נחשב כ "מקצוע נדרש" בניגוד לארה"ב) תבואו ותגידו לי-"אם פה אתה לא מסתדר איך תצליח בחו"ל-שם האנשים לא חמים כמו פה" -במילה אחת-שטויות אנחנו בישראל חושבים שאנחנו הכי טובים, אבל כמה פעמים שמעתם על הישראלי המכוער? ושיש בתי מלון שלא מרשים כניסה של ישראלים?? האם פעם שמעתם על האמריקאי המכוער? על האוסטרלי המכוער? האנגלי המכוער? -ברור שיש אנשים גרועים וחוליגנים גם שם-אבל האחוז שלהם הוא הרבה יותר נמוך, והפשיעה בישראל היא הגבוהה בעולם המערבי- זה נתון ידוע-רמת חיים גבוהה יותר-פחות פשיעה נקודה. חוץ מזה שגם בארץ עברתי התעללות לא פעם ולא פעמיים-איפה ה"ישראלים החמים" היו שם???עמדו מנגד ולא נקפו אצבע.. חוץ מזה שמה יש לי בארץ? 2-3 חברים? גם בחו"ל אני אמצא.. זה לא שבישראל אני איזה "חיה חברתית" והבדידות בחו"ל תפריע לי.. נכון זה לא עומד להיות קל, צפוי לי הרבה ביוקרטיה, הרבה מכשולים, מנטליות חדשה, אבל בסופו של דבר אני בניגוד למה שצפוי לי בישראל, אגיע לחיים טובים עם רווחה בדיוק כמו ישראלים רבים וטובים אחרים עשו.. אין לי ספק בכך.. ושמישהו ינסה לעצור אותי

החיים הם מה שאנו עושים מהם...

אפשר שיהיה לך טוב גם בארץ. החיים בחו"ל הם לא פיקניק. תאמין לי-יש לי אחות שגרה כבר שנים בחו"ל ואומנם לכאורה החיים יותר טובים מבחינת רמת חיים,אבל הדרך לשם לא הייתה קלה והמרחק והגעגוגעים והניתוק מהמשפחה ממש לא קל. ואל תשכח שיש הרבה כמוך שחושבים שמגלים את העולם שם בחוץ ולא קופצים על כל ישראלי שעושה ירידה מהארץ,וצריך אישור עבודה ועוד... בקיצור-אני מציעה שתדבר עם אנשים שירדו מהארץ לפני החלטה כזאת חשובה. בהצלחה בכל מקרה

אני כבר אמרתי

קל זה לא יהייה, אבל בסוף זה משתלם נכון לא אמרתי שמישהו מחכה לי עם שטיח אדום בחו"ל, אבל מי שרוצה בסוף מצליח, לא חסר מקומות בעולם להגר אליהם.... כמו שבן דוד שלי שגר בניו יורק אמר לי: "שנה ראשונה ממש קשה, אתה מתגעגע לחברים ולמשפחה, אבל עם הזמן אתה כבר מתרגל, ואחרי שהתאקלמת אתה זוכה לרמת חיים גבוהה יותר, לשפע שבארץ לא תחלום עליו אפילו"

efriend

New member
אני חייתי כמה שנים בארה"ב וחזרתי לארץ,

ואני חושב שלחיות שם כמה שנים זו חוויה מעשירה מאוד. זה פותח את העיניים ומכניס הרבה דברים לפרופורציה. רמת החיים בארה"ב בממוצע אכן גבוהה יותר מאשר בארץ, אבל זה בעיקר כשאתה צעיר ובריא. שרותים רפואיים וביטוח רפואי שם יקרים נורא. ועוד דבר - רמת החיים הממוצעת גבוהה יותר, אבל המהגר הממוצע חי פחות טוב מזה, קשה לו יותר למצוא עבודה בתפקידים בכירים והשכר שהוא מקבל נמוך יותר. בכל מקרה, אני ממליץ לך מאוד לדבר עם הרבה אנשים שעשו את זה, ורק תזכור שיש הרבה אלמנט של שכנוע עצמי בזה - אנשים שנשארו שם ולא שלמים עם זה יספרו לך כמה נפלא שם, ואנשים שחזרו משם (כמוני) ולא לגמריי שלמים עם זה יספרו לך כמה רע שם ונפלא פה. ותאמין לי, מעט מאוד אנשים שלמים לחלוטין עם החלטתם בענין הזה, כי כל החלטה היא פשרה והכאב על וויתור על אחד משני העולמות הוא גדול. תשמע הרבה אנשים, תגבש דעה, ואני אומר - אם אתה חולם על זה, לך עך זה, לפחות לכמה שנים ואז תחליט. רק חשוב מאוד שתדע בדיוק לקראת מה אתה הולך, ושלא תקבל החלטה על סמך פנטזיה, עד כמה שזה אפשרי. ביקרת פעם בארה"ב? גם זה חשוב מאוד. בהצלחה

lee68

New member
מתי תפסיקי עם הקלישאות שלך

תראי איזה מין מנהלת את , עי"י העליהום שעשית עליי , גרמת לי לעזוב את הפורום הזה - כלומר דחקת אותי החוצה ואין לי ספק שזה מה שרצית מלכתחילה ... כל הכבוד אני באמת מקווה שאת מרוצה....

אופירA

New member
מנהל
למה שמישהו ינסה לעצור אותך?

אני - בוודאי שלא. למה אתה מנסה לשכנע אותנו שטפשי לשכנע אותך להישאר בארץ? מישהו כאן ניסה לשכנע אותך להישאר בארץ?

הרבה מאוד

הרבה מאוד ישראלים עם הערות פתטיות כמו: "מי מחכה לך בחו"ל?" "אם פה אתה לא מסתדר מה תעשה בחו"ל" ועם דברים לא מבוססים כמו: "בשביל להתקבל לאוניברסיטה בחו"ל צריך להיות מצטיין דיקן" "בחו"ל לא תהייה לך עבודה" "גם שם המקצוע שלך לא מבוקש"

אופירA

New member
מנהל
למה אתה מספר לכל מיני ישראלים על תוכניותיך?

האם מדובר בקבוצה מצומצמת של חברים טובים שלך שמכירים אותך היטב ואתה סומך על שיקול דעתם, או שמדובר בקבוצה אקראית יותר של אנשים, שמשום מה אתה מספר להם על זה?

אני כבר לא מדבר על כך עם מכרים

בגלל שכל פעם שאני מעלה את זה ישר יש את כל הקילשאות המפגרות : "מי מחכה לך בחו"ל", "איך תסתדר שם" וכו' אני מדי פעם מעלה את הנושא במשפחה הקרובה, לעיתים זה זוכה לבוז, לעיתים להערכה תלוי בסיטואציה אך אני לעולם לא מדבר על כך עם אנשים זרים.. למה שאעשה זאת?

אופירA

New member
מנהל
כי אתה מבקש מאיתנו אישור

ומזהיר אותנו שלא ננסה לעצור אותך. ואני לא מבינה מדוע. אנחנו אנשים זרים, ולמה שננסה לעצור אותך? במשפחה הקרובה - לכל אחד יש דעה אחרת, זה לגיטימי. אני שומעת שקשה לך מאוד לקבל את הדעות שנוגדות את דעתך, ואתה מרגיש צורך לשכנע - אפילו אותנו, הזרים - שדעתך היא הנכונה, והדעות ששונות ממנה הן הדעות הלא נכונות. למה?

החיים שלך זה מה שתעשה איתם

רק בתנאי שתבין שאתה בא לתרבות אחרת ואולי תצטרך לעשות הסבה מקצועית הכי חשוב שיהיה לך מישהוא שיקבל אותך שם בתקופה הראשונה וגם רשיון עבודה , שאז לא תהיה צפוי לגירוש ומאחלת לך שתזכה לקיים את החלום שלך אני אישית חלמתי על נסיון לטוס לקלפורניה לראות את המשפחה שגרה שם מטעמי בריאות לא עזבתי ולא אעזוב את הארץ מה אפשר לעשות אסור לי לטוס מחוברת לרופא בטבור בגלל תקלות בעבר אבל מי שרוצה לנסות בכייף , לך עם עיניים פקוחות , תנסה ותמיד תוכל חזור הביתה רק דבר אחד חומד, תלמד היטב אץת המנטליות ואת השפה עוד בארץ שלא יהיו לך הפתעות שתגיע לשם ותעשה רק דברים שאתה שלם איתם , אל תקח סיכונים מיותרים ושמור על חייך גם בניכר

למעלה