מתתיהו במסריק

Gרר

New member
מתתיהו במסריק

קצת מלחיץ לכתוב פה על פאבים לאחרונה, כשכל מילה עולה ישר על מאזני ה-VFM וכל כוס של בירה מוקפצת מיד על המשקל כדי לבדוק אם הפיינט הוא באמת פיינט.

אז כדי להסיר את המשוכה הזאת מהשולחן אציין שטובורג גדול מהחבית עולה שם 29 וסטלה גדולה מהחבית עולה 32 והכוסות נראו לי כמו הכוסות של "פעם" אבל אין לי הערכה מיליליטרית מדוייקת. זהו. מי שכבר עכשיו זה נראה לו חשוד/מוגזם/לא מוצדק/שערורייתי/זנותי מוזמן לוותר. אני משתדל פחות להכנס לגרמים ולשקלים ולהתייחס יותר לחוויה נטו.

הפאב נחשב כשכונתי לא גדול במיוחד אבל גם לא פצפון. הוא נמצא במסריק ממש ליד פרישמן. משהו כמו שמונה כסאות בר. 5-6 שולחנות בפנים. עוד כמה שולחנות בחוץ, אבל אף פעם לא הבנתי מה הקטע לשבת על המדרכה? בשביל לשתות על המדרכה אני יכול להכנס ל-AMPM לצאת עם שני בקבוקי בירה ולמצוא את הספסל הקרוב. אם כבר הולכים לפאב זה בשביל אוירה וכל האוירה של הפאב אמורה להיות בתוך הבית פנימה, לא?. קטע ישראלי די מוזר לשבל על המדרכה שמול הפאב.

מי שהקים את הפאב אמור להגיע מתחום האוכל דווקא ולכן הפאב אמור לפחות להיות ייחודי דווקא בקטע הזה. בפועל התפריט שם לא גדול במיוחד. יש לו את הייחוד שלו אם כי את רוב המנות שם הייתי מגדיר כאוכל שמלווה את האלכוהול ולא להיפך. המנה הבשרית הכנראה יחידה שם היא קובה ממולא בשר. כל היתר זה בעיקר סלטים ופוקאצ'ות מכל מיני סוגים.

אופציה נוספת שאותה ניסיתי היא שלושה כריכוני קרואסון שאפשר לבחור מתוך מגוון לא רע. הקרואסונים בגודל בינוני. המרקם של הקרואסונים לא היה מושלם אבל סך הכל הם היו סבירים. אכלתי אחד עם חציל בלאדי בשרני למדי וטחינה. אחד עם גבינת עיזים ועגבניות מיובשות שקצת פחות אהבתי. והשלישי כריך פפרוני שממש הפתיע לטובה והיה המוצלח משלושתם. המנה מתומחרת ב-37 ש"ח.

האמריקאי בחר בפוקאצ'ה איטלקית ועליה, על פי התפריט, פפרוני, חזה אווז, עגבנייה, בצל סגול, פלפל צ’ילי, טפנד זיתים, מוצרלה. הגודל שלה נאה והיא מתומחרת ב-52 ש"ח וכבר סיכמנו שאת ענייני ה-VFM אני שם בצד. סך הכל היה נראה שהוא מרוצה ממנה.

חוץ מהטובורג/סטלה/ווינשטפן הקוקה קוליות יש שם גם שני ברזים של לה שוף ומק שוף, בירות בלגיות עם 8%. אבל מי שחשוב לו שיהיו הרבה בירות מיוחדות - כאן זה לא המקום.

מבחינת אוירה המקום נעים, עם קירות מצופי אבן (בריקים קוראים לזה בשפה הרשמית אם קלטתי נכון מהתמ"א 38 שלנו). המוזיקה התחילה בעוצמה מאד סבירה ולצערי בשלב כלשהו פתאום מישהו החליט להקפיץ את הווליום שלה, תופעה שממש ממש ממש לא ברורה לי ואני מתבכיין עליה כבר לא מעט פעמים. למען השם אתם לא דאנס בר ולא פיק אפ בר. אתם פאב שנועד לאפשר לאנשים לשתות לאכול ו... פפם פפם..... לדבר. public place? זוכרים? אז התחלתם טוב, היה ממש נעים ונחמד ופתאום טראאאאאאאאאחחחחחחחחחחחחח וכל מי שמיקודם דיבר בנעימים נאלץ לגמור לעצמו את הגרון בצרחות ולהתחיל לנסות להשל_ם משפ__ים ולנ_ש מה הצד ה_ני או_ר כי בקוש_ שו_עים. מוזר מאד מאד.

חוץ מזה בגלל שבערב בירה ואוכל מכבידות לי על הבטן אני בדרך כלל אוהב לחתום עם דז'יסטיף כלשהו וכאן ההיצע שלהם התגלה בכלל כמינימלי, וכשמתוך שלושה סוגים בקושי דווקא הפרנה ברנקה מתגלה כבקבוק ריק שעומד שם... אז מבחינתי זה די פשלה בתור פאב והבטן שלי כבדה בגלל זה עד עכשיו.

למרות הקיטורים האלה סך הכל ברוב הערב היה די נעים ונחמד והאוכל חביב. אני חושב שהמקום יכול לקבל אצלי צ'אנס נוסף, ואם עניין המוזיקה שם לא יציק מדי ותופעת הבקבוק הריק היא חד פעמית אז סך הכל אפשר להעביר שם ערב די נעים.

Gרר

New member
התפוז אכל לי את השורה האחרונה

...חשוב מאד, אבל, לקחת בחשבון שהמקום הולך בקטן הן מבחינת המבחר של המשקאות והן מבחינת המבחר של האוכל. זה לא המקום לבוא ולפתוח שולחן אבירים. זה מקום שכונתי בשביל לשתות ולאכול משהו בקטנה, אבל גם מקומות כאלה צריך.

ושוב תודה לתפוז

הייתי שם גם לפני שכשבועיים

את מטאו שעמד במקום קודם לכן מאוד חיבבנו וכיוון שהם שמרו על העיצוב המקורי, קיווינו שיהיו עוד דברים זהים. אז נכון, יש עדיין מקשוף ולה שוף מהחבית אבל כאן מסתיים הדמיון.

אנחנו הגענו לשם באזור השעה 22:00, אחרי שיצאנו מסרט (המשחק של אנדר, אכזבה רבתי) המוזיקה בפנים הייתה בעוצמה בלתי נסבלת כמעט והסגנון דומה לסגנון שרואים בהרבה מאוד ברים על אבן גבירול שלרוב אני לא מתקרבת אליהם, לא אכלנו אבל התפריט נראה בעיקר מבולבל - הרבה יותר מדי מרכיבים בפחות מדי מנות.

מהתבוננות על היצע הבר, גם הוא נראה משמעותית פחות טוב מקודמו.
ההתרשמות הקצרה הזו הספיקה לי כדי להבין שזה לא מקום מהזן שאני מחפשת שלצערי הולכים ומתמעטים לאחרונה.

Gרר

New member
לא הכרתי את מטאו לצערי

כך שלא ידעתי ששמרו על העיצוב שהוא אכן מאד נעים ואני לא יכול להשוות למה שהיה קודם אלא להתייחס רק לקיים.

למיטב זכרוני המוזיקה הוגברה יותר לקראת עשר וחצי ובעשר עדין אפשר היה לדבר. אחרי עשר וחצי זה אכן היה בעוצמה לא נעימה, כפי שכתבתי, ואם יסתבר שברוב הפעמים זה אכן יותר לקראת עשר מאשר מאוחר יותר אז זה די גומר את המקום מבחינתי. פאב שלא מאפשר ליושביו לדבר הוא פסול מראש אצלי.

דווקא בעניין האוכל שמחתי שהם לא הלכו על ההמבורגר והצ'יפס ושאר המנות שחוזרות בכל כך הרבה פאבים. ככלל לאחרונה אני מחפש מנות שפחות מכבידות על הבטן ופחות להפציץ אותה עם המבורגרים או מנות כבדות בשעת ערב מאוחרת. כך שהתפריט עצמו היה בשבילי בסדר וגם הביצוע סביר למדי ובפרמטר הזה הם עברו אצלי בסדר (כאמור בלי להשוות למה שהיה קודם...)

הבעיה העיקרית שם זה היד העלומה שנשלחת לכפתור הווליום החל משעה מסוימת. אחרי 11 כבר לא כזה אכפת לי כי אנחנו משתדלים לנצל את החלק המוקדם יותר של הערב אבל אם היא נשלחת בשלב מוקדם יחסית של הערב אז גם לי לא יהיה מה לחפש שם וחבל חבל שכל כך הרבה פאבים נופלים בסוגיית הווליום המרגיזה הזאת.

אני לחלוטין בעד תפריט שהוא לא שגרתי

אבל עומס המרכיבים על המנות נראה לי פשוט יותר מדי - לצורך העניין, הפוקצ'ה האיטלקית נקראת כמפוצצת במרכיבים ולי לפחות זה לא עשה חשק כשהייתי שם.
העובדה שהתפריט כולל גם כל כך הרבה טרנדים במטבחים הישראלים, הופך את המקום בעיניי לפחות, לעוד יותר מיותר.

איזה קטע... הייתי בטוח שמתתיהו זו אותה גברת

מטאו בשינוי אדרת השלט... מהשירשור הזה אני למד כי מדובר במקום חדש לגמרי - ולאו דווקא משופר יחסית לקודם. ומצד שני, הם שמרו על אותן הבירות. מוזר, לא? מעניין, מה מסתתר מאחורי השינוי.

אגב בירות - לאנשי בירה עילאיים ומתנשאים (או בקיצור, לי) בהחלט מספיק שיהיה ברז או שניים של בירה ראויה כדי להתייחס אל מקום בחיוב. לה שוף ומק שוף לגמרי מספקים את המינימום האולימפי.

אני מסכים עם הסתייגותך מהשעטנז הישראלי המוזר של פאב ובית קפה המתבטא בישיבה על המדרכה... אבל אנחנו בלבנט - ורוצים להיות גם לונדון וגם פריס.

לגבי הווליום - אני כבר מזמן פיתחתי את התזה שלמעשה, ובניגוד לסברה המויבאת לכאן מאירופה, אנשים בארץ לא יוצאים לפאב לדבר. יוצאים בעיקר בשביל החוויה (כלומר, פטיש חמישה קילו בראש). אין להם על מה לדבר. זה לא האנגלים ובטח לא הצרפתים שיכולים לייצר שיחה מענגת בכל שעה ועל כל נושא. המוסיקה הרועשת גם מספקת לבליין המצוי כאן את ה"חוויה" וגם מונעת את המבוכה של השתיקה עם בן/בת הזוג ליציאה.

Gרר

New member
לגבי הווליום

לא ביקשתי שלא תהיה מוזיקה בכלל. כל מה שביקשתי זה שתהיה מוזיקה בעוצמה שתאפשר למי שרוצה לדבר - לדבר, ולמ ישאין לו מה לדבר - שיקשיב למוזיקה בעוצמה סבירה. פאב לא מיועד לכבדי שמיעה. הוא מיועד לאנשים עם שמיעה רגילה ואנשים עם שמיעה רגילה אמורים להנות ממוזיקה גם בעוצמה שהיתה שם עד עשר וחצי.

יש פאבים ששם זה מתאים מבחינת סוג הקהל או האוירה ויש גם לא מעט פאבים שמראש מכוונים לעניין הזה ושם מן הסתם אני לא אבוא. אבל דווקא בפאבים שכונתיים די מקובל שהמוזיקה בעוצמה נורמאלית. לא שקט של בית קברות, דפינטלי מוזיקה, אבל בעוצמה סבירה. וגם כאן כשבאנו הייתי מה זה מבסוט שאפשר להנות ממוזיקה בסבבה. אבל ברגע שהווליום הוקפץ... זה פשוט הפך לבלתי נסבל.

RandS

New member
הבעיה לפחות אצל הצרפתים

שלפעמים שיחתם המענגת נמשכת שעות, ואז התענוג נעשה מפוקפק למדי.
אני זוכרת את עצמי ממתינה באיזה בית קפה לשולחן כשכל האנשים בשולחנות כבר מזמן ישובים עם כוסות קפה ריקות ומדברים ומדברים ומדברים ואני ישראלית מצויה לא מבינה למה הם לא קמים ומתרגזת.
כמה שנים אחר כך, בארוחת חג המולד ראשונה עם משפחתו של בעלי, השעה כבר 23:00. כל הכלים המלוכלכים על השולחן, ארבעה בקבוקי יין ריקים, ושוב לא מפסיקים לפטפט ואני, שלא מורגלת בשתיית יין זקוקה בדחיפות לנייר דבק רק כדי לשמור על העיניים פתוחות והם.... בשלהם. בשתיים בלילה כולם התפזרו, ואני סיימתי עם כאב ראש נוראי.

משיחה עם הבחור

שנראה כמו מנהל/בעלים המקום החליף בעלים לחלוטין כך שלא מדובר במיתוג מחדש.

ומסכימה איתך לחלוטין לגבי הווליום, לצערי לי דווקא יש לא מעט מה לומר ומעט מקומות לעשות זאת בהם (ובנוגע לאנשי הבירה העילאיים ומתנשאים, well, זו בעיה אקוטית אחרת לחלוטין)

RandS

New member
אני אוהבת ולא אוהבת את מה שכתבת

אני אוהבת את זה שציינת שנושא vfm נטחן כאן לעייפה, שלא תמיד צריך להסתכל על הכל דרך החור שבגרוש ולמדוד הכל בגרמים מול שקלים. מקומות כמו בילוי ופאבים אמורים לספק בסופו של דבר חוויה של יציאה מהשגרה, ואם הם מצליחים לספק את זה אז מה טוב.
אני לא אוהבת את נימת הלעג - משהו לגבי המודדים כוסות ב״מיליליטרים״ ו״מי שזה לא נראה לו, מוזמן לוותר״. זה פורום ביקורת מסעדות, ותמחור מנות /כוסות הוא חלק אינטגרלי מהעניין עבור שני הצדדים, המסעיד והסועד. נכון, מסעדה היא לא רק מחירים אבל היא גם מחירים. לא נראה שאנשים העלו את הנושא הזה פה סתם כי היה להם משעמם, אלא כי כנראה שהיה משהו חשוד/מוגזם/לא מוצדק/שערורייתי/ זנותי ששווה ציון מיוחד. הפורום הזה אמור לתת במה לכל מיני סוגים של כותבים שמדגישים כל מיני היבטים בכל מיני צורות. אתה לדבריך יוצא פחות, ולכן כשאתה יוצא אתה מעדיף להתרכז בחוויה ולא במחיר. אני לעומתך אוכלת ושותה בחוץ הרבה יותר ולכן היבט הvfm יותר חשוב לי. האם מכאן עליי להבין שרצוי שאוותר על קריאת הביקורת שלך? חבל , כי אני אוהבת אותן ומעריכה את דעתך מאוד.

Gרר

New member
תודה על המשוב

לגבי הסיגנון של הדברים קראת אותי לא נכון. אני לא מנסה ללעוג להסתכלות על מקום בפרמטר של VFM. אני גם לא מזלזל בהסתכלות הזאת. ואני גם לא חף בעצמי מההסתכלות הזאת. גם אצלי לא פעם הנושא עולה, אם כי בעיקר באותם מקרים שהם באמת קיצוניים (למשל בדיווח על מנת הלחם של ג'וז ודניאל שם בזמנו ה-16 שקל שלקחו עבור מנת לחם עלובה למדי שנראתה לי באמת כמשהו שחוצה את גבולות ה-VFM המינימילאיים למרות שחוץ מזה אני מאד אוהב את המקום וגם רוצה לקוות שבינתיים הנושא שופר שם כי אני יודע שהם עוקבים ולא פעם גם מתקנים).

כך שאם חשבת שהתכוונתי לכך שההנושא לא ראוי לדיון זה ממש לא מה שניתי לרמוז דרך הניסוחים ההיתוליים ואני גם לא חושב שיש לי זכות להגיד לאנשים על מה להתדיין בפורום ביקורת מסעדות ומה לא.

הסיבה שבגללה מצאתי לנכון "להתגושש" קצת עם העניין הזה היא התלבטות שלי עם עצמי אם בכלל לדווח על המקום או לא. אמנם המקום מנסה להציג את עצמו כמקום ששם דגש על האוכל אבל כמו שכתבתי למרות שיש שם ייחוד ביחס לפאבים אחרים אי אפשר להגיד שהאוכל מרגיש שם כגולת הכותרת. אז מה שנשאר הוא פאב שכונתי, עם תפריט נחמד אבל די מצומצם, ומנות שחלק מהן מתומחר בצורה כזאת שכן פולשת קצת לאיזורים האפורים מבחינת ה-VFM וקצת חששתי שבסוף כל מה ש"ייצא" לי מהדיווח הזה הוא עוד אשכול שיתמקד רק ב-VFM (חשוב ככל שיהיה) ובלי שיישאר מהדיווח משהו בעל ערך אמיתי.

אז הרגשתי צורך ככה לרמוז שאם אפשר לבקש לתת פחות דגש על הנושא הזה ביחס לדיווח הזה ולשמחתי אכן עיקר הדברים שנכתבו לא התמקדו בזה כך שבסך הכל אני מרגיש יותר בנוח שכן כתבתי את הדיווח. הרמיזות האלו היו בסיגנון קצת עוקצני כדי ככה לרמוז שאוקיי אוקיי אני יודע אבל בואו נעזוב... אם יצא שזה לא התקבל ככה אז טוב שכתבת ונתת לי את האפשרות להסביר שזה באמת ובתמים לא מלעג ולא מתוך כוונה לפגוע.

מקווה שעכשיו הצלחתי להאיר את זה באור קצת אחר... להבא אני אשתדל לדווח וזהו

RandS

New member
אכן הובן, תודה על התשובה.

מסכימה איתך שיש הרבה מקומות שלפעמים לא תמיד קל למצוא באיזה נושא להתמקד בדיווח עליהם, ובארים הם כאלה.

וכמה כיף שאפשר לברר איתך דברים באופן כל כך ענייני אך גם קשוב .
תענוג כמו תמיד לקרוא אותך.

1Shir

New member
אני קראתי אותו הפוך לגמרי! אני מהמרת עליי

אל תשכחי שמדובר בכותב הכי מנומס/נעים בפורום...
(אל תתעכבו על ה"הכי"
יש עוד...)

לי הוא נשמע בעיקר דפנסבי, ממש רציתי לחבק אותו

נשמע שהוא פשוט מכין מראש את התשובות לתגובות... זה מנגנון הגנה אלמנטרי

לא חושבת שהוא רמז חו"ח שלא יקראו, אלא להבהיר שמבחינתו הוא לא שופט מקום לפי VFM, לכן מי שזה קריטריון משמעותי אצלו, צריך להתייחס לביקורות שלו בעין שבוחנת את הדברים שחשובים לו. כלומר, יכול להיות שהשורה התחתונה שלו תהיה שמקום מסוים הוא נפלא, אבל מי שלא רוצה VFM נמוך יחסית, ייצא משם בתחושה שונה. לי נשמע שהוא בעיקר התחשב בקוראים עם ריבוי ההערות האלה...

Gרר

New member
נראה לי שאפשר למחוק את ההסבר שלי...

כי כתבת אותו הרבה יותר טוב ממני.

כן שילוב של ווי ווי לדווח או לא לדווח ו... אם כבר דיווחתי אז הנה כבר מראש אני מתגונן על התשובות שיבואו.

תודה גם על החיבוק וגם על הפרשנות שנוסחה בצורה כל כך קולעת.

1Shir

New member
זה מה שקורה כשרצים לסגור מכונת כביסה,

ומשאירים חלון תגובה פתוח...

londi81

New member
גם אנחנו היינו שם השבוע

יש להם האפי הוואר, עד 20:30 השתיה עלינו - האוכל עליהם (מתוך תפריט די מצוצמם של מנות קטנות)
אז הזמנו שני טובורג וגם פוקצת אדמה (עם ירקות אנטיפסטי) וכרובית ברוטב גרונגוזלה...
האמת - זה לקח שצריך ללמוד - לא לפתוח עיניים לאכול בחינם..

הכרובית הגיעה מסמורטטת לחלוטין, כאילו בילתה שעות בתוך מים רותחים, לגורגנזולה לא מצאתי זכר (ואולי טוב שכך)

לפוקצה היה טעם של פיצה מקפיצה, ובינות תופעות הגבינה כנראה היו גם ירקות אנטיפסטי - שוב, אני לא מצאתי להם זכר..
אז נכון שהחשבון נגמר ב 65 ש"ח -
אבל תכלס, זה לא עשה לי חשק לשוב, וחבל, כי זה באמת נמצא מטר מהבית...
נזכרתי בערגה בארוחת שישי שאכלנו בא-לה-רמפה בשוקן, 120 שקל לאדם, כולל יין, מנה אחרונה וארבע מנות טעימות, נדיבות וכייפיות במיוחד

Gרר

New member
מה שבאמת מוזר

זה שביחצנות על המקום הם טורחים לכוון שוב ושוב לכך שהייחוד של המקום זה האוכל (אולי זה באמת בגלל שאת הבירות והעיצוב הם השאירו מהפאב הקודם אז מה כבר נשאר...) ויופי באמת שאין לכם את המנות החוזרות על עצמן בכל פאב אחר עדיין... אי אפשר להגיד על המקום שהוא סוג של גסטרו פאב ולפי התיאור שלך נשמע אפילו עוד פחות טוב...

דווקא הקרואסונים היו נחמדים. לא מושלמים כמו שכתבתי, יכלו להיות קצת יותר קראנצ'יים בלמעלה שלהם אבל סך הכל הם היו מנה סבירה למדי.

פיצה מקפיצה... או לה לה. לא נשמע טוב.

shironet3

New member
מאכזב! ממש רציתי לנצל את ההאפי אוור שלהם...

היא הייתה נשמעת לא רעה. תודה שחסכת לי!

ו

למעלה