מתרימים

נראה שלא קראת את ההודעה

התוכנה לא מחייגת "סתם" מספרים. היא מחייגת גם למספרים חסויים. השאלה היא האם האשם הוא בתוכנה, או ב"בזק" שמספקת את מסד הנתונים, כמו שתמו"ש טוען.

miyfks

New member
בטוח קראתי! אולי לא הבנתי ובשביל זה את כאן...

התוכנה הזאת מתקשרת לכל מספר, לאו דווקא לחסויים... מה שמשוכלל בתוכנה, זה שהיא מאתרת מספרים היגיוניים (קידומת נכונה, מספר גבוה מ-2 אחרי הקידומת וכו...) שהם גם חסויים - היא לא צריכה את בזק בשביל זה! אני יכול עכשיו לחבר צירוף מספרים (000-9876543) ולהתקשר, גם אם זה חסוי!!! - זה מה שניסיתי לכתוב... אני מקווה שעכשיו זה יותר מובן! בברכה, מנשה נ.

לא מדויק

תוכנת דבש מראה לכל מספר מיהו בעליו. אחרת לא היו המחייגים יכולים לדעת את פרטיה של העפרונית

miyfks

New member
אני פורש...!

לא שמתי לב שאתם מדברים על תוכנה ספציפית... חשבתי ששתם חוקרים את פעולת התוכנה, שהיא אנונימית! ישנתי בזמן קריאת ההודעה הראשית - דמיינתי ש"תוכנת דבש" זה שם שהומצא על-ידי המחברת מתוך עומק שברון הלב שלה על זה ש'עלו' על המספר החסוי שלה... - טעות שלי, תמשיכו לבלות! בברכה, מנשה נ.

זה כבר הגיע למשפט עניין התוכנה הזו

"פסק הדין השופטת שבח דחתה את תביעת הנגד של רפי גינת וקבעה כי דבריה של דאוי שנכתבו בפורום כלבוטק באתר תפוז, חוסים תחת עקרון הבעת הדעה ותום הלב. גם תביעתה של דאוי נגד גינת נדחתה. בית המשפט סבר כי דאוי אכן משתמשת במאגרי מידע כפי שנטען בתוכנית כלבוטק, וכי אינה מוצאת פרטים על האדם היושב מולה בעזרת ספר סידור ובאמצעות תורת הקבלה. בפסק הדין התייחס בית המשפט למיומנותה של דאוי בשימוש באינטרנט וקבע (נסיבתית) כי אם דאוי יודעת להשתמש ברשת האינטרנט כל כך טוב, אז היא כנראה קנתה את תוכנת "רשומון" של משרד הפנים ב 15 דולר, וכן את תוכנת "דבש" כפי שמידע מובא עליהן באתר של gere. תוכנת "דבש" מאפשרת איחזור מידע על אדם ועל כתובתו לפי מספר הטלפון שלו."

תודה על המידע.

אבל מרוב מידע לא הבנתי: מי זו דאוי? על מה נסובה תביעתה? מה עניין תפוז וכלבוטק לזה? ו... בשורה התחתונה, מה זה אומר לגבי המתרימים שמנג'סים לי?

דאוי היא "מקובלת"

שרפי גינת חשף שאת המידע על לקוחותיה היא מוצאת בתוכנת דבש ולא בספר הזוהר... בתגובה היא השמיצה אותו בפורומים של תפוז... שניהם הגישו תביעות אחד נגד השני ונדחו. המתרימים מוצאים את שמות בעלי המספרים בתוכנת דבש. התוכנה נותנת לכל מספר את שם בעליו. זה לא תקין וכנראה גם לא חוקי, בוודאי לא כשמדובר במספרים חסויים. אבל זה שהם מנג'סים לך זה כבר לא עניין של תוכנה.... הייתכן ומספרך היה גלוי בעבר?

:- D מי אמר שמשפט זה דבר משעמם?

פסק הדין הזה הוא פנינה!! יש בו כל כך הרבה קטעים מצחיקים.... הכי אהבתי את הטמנת הכישופים בשבילי הגינה.... "התובעת איננה עוסקת רק בתיקשור, אלא שולחת ידה אף בעסקי הסרת כישופים. בתוכנית זו נאמר, בין היתר, כי בעקבות שידור התוכנית נפתחה כנגד התובעת חקירה במחלקת ההונאה של משטרת זבולון, ובמהלכה אף שודרו ראיונות עם שתי מטופלות שסיפרו לצופים כי התובעת הודיעה להן כי הוטל עליהן כישוף וכי יש להסירו. התובעת "הסירה את הכישוף" בביקורים ליליים, תוך מציאתו בשבילי הבית וגבתה תמורת הטיפול 2,000 ₪ טבין ותקילין. הצופים היו אמורים להסיק מכתבה זו, כי התובעת הטמינה את הכישופים בעצמה וכי עסקינן באחיזת עיניים." "ערמומיותה של התובעת משתקפת אף מן הקלטות שצולמו על ידי התחקירניות, וזו נראית מובילה את לקוחותיה אט אט בשבילי הכחש ואחיזת העיניים אל תוך מלכודת הדבש תוך שהיא נותנת לפונים את ההרגשה כי הם אלו שדפדפו בסידור והובילו אותה להתגלות המופלאה" ""ש. כדי להסיר כישוף ? ת. כדי למצוא אותו, לבטל אותו, לטפל ... ש. אבל הסרת כישוף זה בסדר. ת. בוודאי... ת. לכל עדה יש את הסגנון שלה. התימנים עושים את זה בצורה אחרת והמרוקאים בצורה אחרת, והעירקים בצורה אחרת, תלוי למה עושים ולאיפה רוצים". "המשותף לכל הפונות הינו היותן נשים במצוקה נפשית כזו או אחרת המחפשות מזור לבעייתן. התובעת ידעה לאתר משלל לקוחותיה את אותן הפונות שלא הצטיינו באישיות חזקה ואשר החיים לא האירו להן פנים, על מנת לטפול עליהן את אימת הכישוף. התובעת מצאה בכל המקרים את הכישוף שהוטמן ע"י "כוחות הרשע" בביקור שנערך באישון לילה, שעה שבני אדם מן הישוב נמים את שנתם ואינם יכולים להיות עדים למחזה הביזארי. לאחר חיפוש שנערך מספר דקות ואשר קדמו לו חיפושים קדחתניים שערכו המטופלות בעצמן באותו מקום, ללא הצלחה, "מצאה" התובעת את הכישוף . הנה כי כן, רמיזת התוכנית לפיה התובעת עצמה היא שהטמינה את הכישופים חופפת להתרשמות בית המשפט, ומכאן עיגונה בהגנת האמת. גדול!!!!!! "

recordion

New member
מתרימים ושאר מטרידים טלפוניים

כמו טלמרקטינג, מפרסמים-עצמם-בפקס והודעות מוקלטות המפרסמות כל דבר, מחנות בזק ועד פוליטיקאים. אה, כן, ועורכי סקרים למיניהם - כולם מתקשרים לטלפון החסוי שלי, ועד היום לא עלה בדעתי מנין לפחות חלקם יודעים את שמי. עוררתם את מחשבתי, המספר כאן חסוי מהרגע הראשון, וכך כבר 12 שנה. ובכל זאת הוא מופיע ברשימות מרשימות שונות. אני מסרבת באופן שיטתי להצעות טלפוניות, ולא נראה לי שזה עוזר בדרך כלשהי להקטנת מימדי התופעה. את הפקס ניתקתי כדי לא לבזבז נייר ועצבים, אבל זה לא מונע את הצלצול בשעות הקטנות של הלילה. אולי באמת צריך לשנות את התגובה האוטומטית שלי (אנחנו לא צריכים, תודה, ניתוק), ולהתחיל להציק בעניין צנעת הפרט למתקשרים שיודעים מי אני, למען ימחקוני מרשימותיהם. אני מודה שאין לי הרבה תקוות שזה יעזור, אבל אולי - אולי? - אם יותר אנשים ינהגו כך, יבין מישהו שהטרדה טלפונית אינה השיטה לקדם את מטרותיהם?

חוק מאגרי המידע

(נדמה לי שכך הוא נקרא) מחייב גופים למחוק אותך ממאגר המידע שלהם, אם את מבקשת זו. וזה קשור גם לחוק להגנת הפרטיות (לא "צנעת הפרט" כפי שכתבת).

mr lavi

New member
מסקנה אחת ברורה:

אל תתפתו לעיסקאות בשטח. כי אתם יכולים לאכול אותה, ולאכול אותה בגדול! למה פשוט לא לסגור לאנשים האלה את הטלפון בפנים? אם אתם אנשים שחשוב לכם, שאתם רוצים לתרום ומרגישים שזה חשוב, תתרמו פעם אחת-פעמיים בשנה באופן מסודר לכמה גופים או גוף אחד שהכי הכי חשוב לכם וזהו. אי אפשר להתפתות לכל הדברים האלה..

yariv v v

New member
יותר גרוע אפילו----------

יום אחד מצלצל מישהו בדלת,וכשפתחתי..ראיתי מולי אדם לא צעיר,עם תיק גדול ביד,ובמבטא רוסי כבד (בלי להעליב אף אחד) שואל אותי: "אולי אתה רוצה לקנות ציורים"? עניתי בנימוס לא תודה. אז הוא אומר לי בלי להתבלבל "איך אתה יודע שאתה לא רוצה לקנות אם לא ראית את הציורים"? ....סליחה....הלו?...מה נסגר איתך?

Arick B

New member
דווקא כאלה אנשים אני מעריך

זה לא כמו התרומות השקריות האלה.. למרות שאם הוא היה עושה את זה בצורה יותר עדינה- יכול להיות שהיית גם מכניסה אותו לבית וקונה ציור או שניים טלמרקטינג זאת שיטה שכנראה מצדיקה את עצמה וכמה שזה מטריד- כנראה שזה עובד לצעירים היום קשה למצוא עבודה שאפשר להרוויח בה כמו שצריך, והם פונים למכירות טלפוניות ומדלת לדלת, הם לא האנשים שאליהם צריכה להיות מופנת האצבע המאשימה (אני לא אומר את זה כתגובה להודעה שמעליי, אלא באופן כללי)

Arick B

New member
בעצם אני כן אומר את זה כתגובה להודעה הקודמת

תתיחסו בכבוד לאנשים האלה שעושים את העבודה שלהם, אל תהיו אכזריים.. גם אם אתם לא מעוניינים בשירות שלהם

למעלה