מתרימים

מתרימים ../images/Emo46.gif

כמעט כל יום מתקשרים אליי לביתי או לנייד מתרימים מארגונים רבים -- רבים מהם מארגונים שאינני מכירה כלל. היום זה כבר היה ממש בוטה, כאשר התקשרו אליי מעמותה שנקראת "אותיות התורה" או משו כזה, ציינו את שמי וביקשו לדבר אתי. מה שמעניין הוא שהם מתקשרים אליי לטלפון בבית, שהוא חסוי , וגם למספר הסלולרי שגם הוא חסוי, והם יודעים הן את המספר והן את שמי. רוב הפעמים הם טוענים שהגיעו אליי דרך ספר הטלפונים של בזק, מה שכאמור איננו אמין כלל, לאור העובדה שמספרים חסויים אינם מתפרסמים בספר הטלפונים. פעם אחת שהסברתי זאת למתרימה כלשהי וסירבתי לתרום לה בגלל חוסר האמינות הזו, הצלחתי להוציא ממנה שאת המספרים הם אינם מקבלים מ"בזק" אלא מ"תוכנת דבש". משום מה יש לי הרגשה שעמותות מקבלות בדרך כלשהי רשימה שיש בה רק מספרים של אנשים שכבר תרמו בעבר. למה לבזבז אנרגיות ולעוף מפרח לפרח, אם אפשר ישר למצוץ מהדבש? האם גם אליכם מתקשרים בתדירות כזאת? האם ידוע לכם הכיצ מתאפשרת חדירה כזו לפרטיות?

eliUSA

New member
גם לי יש מספר

חסוי באמריקה שגם רשום ב: DO NOT CALL REGISTRY (רשימה ממשלתית שזאת עבירה לצלצל למי שנרשם בה). כל זה לא מונע מעמותות שאת שמם לא שמעתי מעודי להתקשר אלי (בשעת ארוחת הערב), להודות לי באנגלית עם מבטא ידישאי על תרומתי בעבר (אמרתי כבר שלא שמעתי את שמם?) ולבקש. הם כנראה קיבלו את שמי מחב"ד.

יוסי ר1

Active member
באמת תופעה מכעיסה, הקלות בה

עוברים על חוקי צינעת הפרט, גם אם עבור מטרה ראויה. לא מכיר את החברה שבקישור שציינת, ואין לי מושג האם ואיזה קשר יש או אין להם להעברת אינפורמציה. אבל אני נתקלתי בזמנו בפרסום שהגיע אלינו לפני פסח לעובדים, מארגון תכלית, שפרסם מבצע שהוא עורך של איסוף קמחא דפסחא לעניים, בשיתוף עם עירית ירושלים. במיקרה יש לי מקורות יודעי דבר בעיריה, ביררתי, והעלתי שלמבצע הזה הם יצאו בלי שום קשר עם העיריה. החזרתי דוא"ל לרשימת התפוצה , שמי שתורם יבדוק עבור מה בדיוק הוא תורם. האירגון ראוי ומטרותיו צודקות, אבל בפרסום הם הטעו. לא עבר יום, וקבלתי טלפון ממשהי שסרבה להזדהות, אבל ניסתה לתחקר אותי מה יש לי נגד תכלית. השבתי שאין לי כלום ולא מכיר אותם, אבל שלא ישלחו לי פרסום מטעה שמבקש תרומה. גם אם הארגון אכן אוסף תרומות ומעביר אותן לנזקקים. היא העבירה את דברי למי שהעבירה, ועוד באותו יום קבלתי - תשבו טוב ותחזיקו חזק - כ40 דפים ובהם פרטי פונים לארגון, עם חתימות לשכת הרווחה של עיריית ירושלים. שימו לב: כדי להוכיח לי שיש לארגון קשר עם העיריה, הם חשפו בפני למעלה מ40 פונים של לשכת הרווחה, על פרטיהם האישיים, ועל מצבם ומצב משפחתם!!! (למה מי אני בשבילם, שהם מעבירים לי חומר חסוי?) וכל זאת, כדי שאפרסם בקשת התנצלות מהם, ואחזור בי מדברי. שקלתי בזמנו להעביר את החומר בתלונה על עבירה על חוקי צנעת הפרט, אבל ויתרתי. מה הפונים האילו צריכים שגם עוד יזמנו אותם לעדות נגד הגוף שבכל זאת מסייע להם?

זוועה!

אני מזועזעת! פשוט בושה! (פשוטו כמשמעו). אני הייתי שולחת את הפרסומת ואת הרשימה ללשכת הרווחה. הם ממילא יודעים מי ברשימה. לפחות שידרשו מהארגון להסיר את ה"גושפנקה" שלהם.

Sea Urchin

New member
עלה להם השתן לראש

היו יכולים לנקוט דרכים יצירתיות יותר על מנת לגייס תרומות מאשר לנגן בצורה בזויה כזאת על מצפונם של הסרבנים. אני בטוח שבבתיהם של אנשים רבים יש חפצים שאינם זקוקים להם, אבל מישהו אחר ישמח לקבל אותם ואף לשלם עבורם. אין לי מושג אם היום בארץ מתארגנות מכירות פומביות של יד שניה למטרות צדקה.

אני בעיקר מחבב את הפונות/פונים

שמבקשים לדבר עם זוגתי. הם לא מעלים בדעתם מה ממתין להם בשיחה עם בת זוגי. אם הקול הפונה נעים אז אני מנפנף מעליי, אם לא, אז אני שולח אותם להתנסות בתגובות סימפטיות פחות. קרציות שכמוהם.

מתקשרים אלי הרבה

ואני תורם לרובם , חוץ מאשר לאגודה למען החיל, מכיוון שאני מכיר את מערכת הגביה העקמומית שלהם (חצי מהכסף!!! הולך לחברה חיצונית ולא למתנדבים) בוודאי שהתוכנה יודעת אם תרמתי בעבר ואם אני לא תורם לארגון מסוים, הפ מפסיקים להתקשר בסוף. ארגונים גם מעבירים רשימות תורמים ביניהם, וזה לדעתי לגיטימי. תוכנת "דבש" מאפשרת איחזור מידע על אדם ועל כתובתו לפי מספר הטלפון שלו. למיטב ידיעתי התוכנה לא כוללת טלפונים חסויים. אם כן, ניתן לתבוע את בזק על אספקת המידע הזה. בהצלחה!!!

אז אתה תורם

לכל מי ש אתה לא מכיר את מערכת הגבייה שלו? אני מניחה שכל הגופים הגדולים, ואולי גם הקטנים, שמפעילים מערכת מורכבת של מתרימים, מפרישים חלק נכבד יותר או פחות למנגנון המפעיל. גם אם המתרימים עצמם הם מתנדבים, יש הוצאות של הפעלת המנגנון.

למי שאני תורם אני תורם

וחשוב לי שהמתרימים עובדים בהתנדבות. אני מוודא את זה.

איזיקו

New member
חברים, תעשו מה שאני עושה -

אני תורם אך ורק לארגונים שיש להם אישור ממס הכנסה לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. מוסדות ללא כוונת רווח שיש להם אישור כזה, מפוקחים טוב יותר מארגונים אחרים, הם צריכים לקבל מדי שנה אישור על ניהול תקין מרשם העמותות ולעמוד בכל הדרישות לשם כך. בין יתר הדרישות, המוסד חייב לפרסם מיהם חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר במוסד ומה סכום השכר, ועוד כהנה וכהנה דרישות. בדרך זו, אני מגדיל את ההסתברות לכך שתרומתי מגיעה לידיים הראויות. אין בכך בטחון מלא בהגינות המוסד שלו אני תורם, אך זוהי הדרישה המינימלית מבחינתי. הרשימה המלאה של מלכ"רים כאמור נמצאת - כאן. הקריטריונים להיות מוסד ציבורי לעניין תרומות (סעיף 46 לפקודת מס הכנסה) נמצאת - פה.

שתי שאלות (אולי גם איזיקו יודע?)

1. האם אתה בטוח שהאשם בהימצאות מספרים חסויים ברשימה הוא ב"בזק" ולא ב"דבש"? אם אתה חושב שארגונים מעבירים מספרי תורמים פוטנציאלים (או פראיירים) זה לזה, אז יכול להיות ש"אותיות התורה" קיבלו את מספר הטלפון שלי בתוך הרשימה של "דבש" משום שתרמתי לאגודה למלחמה בסרטן. 2.האם אתה בטוח שלגיטימי להעביר טלפונים של תורמים מארגון לארגון? כיצד זה מסתדר עם החוק להגנת הפרטיות ועם חוק מאגרי המידע? והערה: גם אני כבר לא תורמת לאגודה למען החייל.

Sea Urchin

New member
יש גם מתרימים שאינם מסתירים את זה

ומזכירים את הפעם הקודמת שתרמתי לארגון זה או אחר, כאילו שאני אחד משועי הארץ ו"הנדיב הידוע". אני זוכר שפעם אמרתי לנציגה של "אחת מתשע" שהעניין של להתקשר שוב לאחר מספר חדשים לא מקובל עלי, והיא אמרה לי שזאת המדיניות שלהם להתשקר אחת למס' חדשים לאלה שבמאגר התורמים שלהם, אז אמרתי לה "אז, בבקשה לא אלי". אני זוכר את זה גם מארה"ב, ושם כשהזכירו לי תרומה שלי בעבר הייתי פשוט אומר להם "יפה, אז עכשיו נסו מישהו אחר.".

רגע רגע

יש הבדל בין מצב שמתקשרים אליי פעמיים מאותו ארגון, לבין מצב שמתקשרים אליי מארגון אחד בגלל שכבר תרמתי לארגון אחר. לאגודה למלחמה בסרטן, למשל, אני תורמת כל שנה, כי אני מאמינה במטרות שלהם ומתרשמת שפעילותם רצינית. אז אם בפברואר שנה שעברה תרמתי, אז בינואר השנה הם מתקשרים ואומרים "שלום עפרונית. התקשרנו להודות לך על התרומה שתרמת. וגם לבקש אולי תוכלי לעזור לנו גם השנה". אז מעצבן אותי שהם מציגים את זה כאילו התקשרו להגיד תודה, ובעצם התקשרו לשנורר. אבל אני תורמת. אין לי בעיה עם זה ששמי מופיע במאגר התורמים שלהם. הבעיה היא כשמתקשרים אליי מארגון חדש-- וזה קורה כל יום או יומיים -- ושאני מתרשמת שהם קיבלו את הטלפון שלי מארגון אחר. ל"אותיות התורה" או איך שזה נקרא, שהוא ארגון שעוסק בתרומת ספרי תורה לבתי כנסת, אני בטוחה שלא תרמתי אי פעם בעבר, ולכן אין לי ספק שהם השיגו את הטלפון החסוי שלי בדרכים לא כשרות.

Sea Urchin

New member
יש גם כאלה שלא מסתירים את זה שהם

מתקשרים אלייך לאחר שנודע להם שתרמת לארגון אחר. אבל, בכל מקרה, אחרי שמזתי לכמה שאולי אני הוא זה שזקוק לתרומה נראה לי שאני מקבל פחות פניות.

miyfks

New member
"תוכנת דבש"...

שיהיה... בטח יש תוכנה שמחייגת מספרים באקראי, אם המספר קיים יש צילצול ו(ואם לא, זה ממשיך הלאה) אז עוד מישהו זכה להיות מותרם כמוך! בברכה, מנשה נ.

למעלה