מתקשה לשרוק..

Lake of Fire1

New member
מתקשה לשרוק..

אז ככה, יש לי איבנז rg370, אני מצליח לשרוק סבבה על שלושת הבאסים, אבל על השלושה האחרים זה כמעט ובלתי אפשרי..ואם כן אז בנס. יכול להיות שזה קשור לגובה של המיתרים? כי לפני כמה חודשים הורדתי קצת את הגובה של כל המיתרים בעזרת הברגים בצדדים, אז יש מצב שהם פשוט נמוכים מידי?

o r e n j

New member
אין קשר לגובה של המיתרים..

תנסה בשלושה המיתרים האחרים במקומות שונים.. יענו יותר קרוב לגשר או יותר קרוב לצוואר עד שתמצא את הנקודה שזה יוצא לך הכי טוב....

amitzangi

New member
אז ככה

אין קשר תראה את סטיב ואי עם איזה אקשן הוא מנגן ויוצא לו אחלה שריקות. לפי דעתע זה קשור במפרט ובך, קח מפרט קטן וחדש עם שפיץ ותתחיל להתאמן (ככה אני עשיתי וזה עובד טוב) וככה עד שתיגמור כמה מפרטים אבל אתה תצליח. בדרכ השריקות היותר טובות נמצאות בסביבת הפיקאפ האמצעי קצת יותר ימינה או קצת יותר שמאלה.. זה תלוי בך ואיך אתה אוהב. ותנסה להתחיל לשרוק נגיד ממיתר 4 על סריג 4-5-6-7 וככה גם על כל המיתרים, חוץ ממיתר 1 שזה דיי קשה להוציא משם שריות והכי קל תעבוד על זה באמצע שיר!!!! זה ממש חשוב,, תדפוק איזה סולו על A פנטטונמי ככה ואחרי כמה תויים תנסה לדפוק תשריקה ואם לא יוצא לך שירות בסריגים היותר גבוהים זה לא כי אתה גרוע זה פשוט צריך להיות מקצוען וזה גם לא כזה קל להוציא משם צריך לבדוק בכל גיטרה איזה מקום יהיה לך שריקה אם תצטרך עזרה או לא הבנתצ משהו אז תגיד

Mr MAG

New member
אני חושב שהבעיה היא פשוט בטכניקה.

כדי לנטרל השפעה של מיקום, תנסה לבצע את השריקה במקום הכי בנאלי - תסגור את השריג ה12 במיתר מי הגבוה, ותנסה לעשות שריקה מעל השריג ה24. הצליל הצפוי הוא בדיוק באותו pitch כמו פשוט שריג 24, שזה מי. תעבוד על המיקום הפשוט הזה עד שתשתלט סופית על הטכניקה -היחס של האצבע והמפרט, הזווית, וכו'. כמובן עם דיסטורשן נדיב בגיין (לא שאי אפשר עם קלין, אבל יותר קל להתאמן עם דיסטורשן וללטש את הטכניקה תוך כדי אימון). כשתשלוט בטכניקה עצמה צא לחפש את כל המיקומים האחרים ותשרוק עד שכל החתולים בשכונה יברחו, בסופו של דבר הידיים כבר זוכרות לבד לאן ללכת.

eVeR WiSH

New member
הרבה אימון...

תה פשוט צריך להרגיש בנוח אם הנגיעה הקטנה הזאת של האגודל... אחרי שתתרגל זה אמור לבוא טבעי

Gigantic Boots

New member
אני לא מסכים עם ההרבה אימון הזה.

צריך מורה טוב, שיגיד לך 3 כללים כדי לחסוך ממך את כל השעות של שבירת הראש. בשביל זה יש טכניקות, כדי להפחית את שעות החקירה. לשלוט בטכניקה - מקסימום חודש. אבל להצטיין בה - שנים.

eVeR WiSH

New member
יש מספיק אנשים

שברגע שהם למדו איך להחזיק נכון מפרט הם התחילו להתאמן...ראו סירטון או שתים על כיצד הריקה נוצרת...ופשוט התאמנו...אני התאמנתי ככה גם...אולי מאסטר בשריקות אני לא...אבל איך להוציא שריקה אני יודע...

Mr MAG

New member
סלח לי אבל זו ערימה קטנה של שטויות.

בלי מורה אי אפשר ? 2 כללים טובים, או 4, לא יעבדו ? גם אם מורה מגלה לך את הסודות הכמוסים של השריקה (סודות כ"כ סודיים שחלקנו אותם עם כל המבקש כאן בפורום, עשרות אם לא מאות פעמים) אתה עדיין צריך להתאמן ולהתאמן ולהתאמן. מורה יכול לתת לך אך ורק 2 דברים - ידע, והמלצות. הוא חוסך לך זמן בלחפש מקור ידע טוב ואמין והוא ידע לתת לך המלצות לתרגילים ולקטעים שיפתחו אותך בכיוון שאתה רוצה. כל זה אפשר ואפילו לא כ"כ קשה למצוא לבד. יותר מאתגר, לוקח יותר זמן - אבל לטעמי גם הרבה יותר מספק - למצוא ולעשות לבד. מורה בכל מקרה לא יכול לנגן עם האצבעות שלך עד שהן ילמדו ואת הלמידה והאימון אתה צריך לעשות. קוראים לזה להתאמן, ובגיטרה זה משהו שעושים הרבה. עם מורה או בלי. חלאס עם השטויות.

Lake of Fire1

New member
לשרוק אני מצליח

אבל תלוי על איזה מיתרים. על הבאסים זה כבר לא בעיה, אבל מעצבן שעל שני המיתרים הראשונים זה אף פעם לא יוצא

eVeR WiSH

New member
חה...מוזר...

גם אני למדתי בהתחלה איך לדרוק בראשונים וזה כל מה שידעתי...עכשיו אני למדתי לשרוק בכולם ובמיתר הראשון זה מצריך מאמץ כלשהו.... ד"א מאוד תלוי גם איפה היד הפפורטת מוציאה את השריקה...זה משנה את הטון ויש מקום שכמה שתנסה שום שריקה לא תלך

גם אני לא למדתי מעולם עם מורה ומעדיף ללמוד

לבד אבל אתה לוקח את זה לכיוון הקיצוני ביותר. היום לפעמים אני מתחרט שלא למדתי עם מורה הייתי יודע הרבה יותר תאוריה והיום הייתי מתקדם הרבה יותר , מצד שני יכול להיות שזה היה בא על חשבון דברים שיש לי כיום שהם מלימוד עצמי ועצם העובדה שע"י לימוד עצמי לא סגרתי את עצמי בכל מיני מסגרות וחוקים ואפשרתי לעצמי ליצור במקום להתחקות. לפי התיאור שלך אין הבדל בין מורה אנושי לבין מורה שהוא אתר אינטרנט .

TheNightcrawler

New member
שריקות לא רק תלוי בטכניקה

תלוי גם בגיטרה (גיטרות של גיבסון עם סקייל של 24.75 יותר קל לעשות שריקות בגלל שהמיתרים יותר רפויים) וגם תלוי בפיקאפים. אם תקחו גיטרה עם סקייל 25.5 ותכוונו חצי טון אחורה תראו שפתאום הרבה יותר קל לשרוק בגלל שהמיתרים רפויים יותר. אבל הפיקאפ השורק הכי טוב זה EMG81.

Mr MAG

New member
יש הבדל

אין דבר כזה מורה שהוא אתר אינטרנט, זה כל הפואנטה. כשאתה לומד מאינטרנט אתה צריך להיות בעל היכולת למצוא בעצמך את כל המידע שאתה צריך, אתה צריך את הדחף ללטש את היכולות שלך, להטיל ספק בנכונות של מה שאתה עושה כדי לדחוף את עצמך לשיפור. מורה מועיל לך בזה שהוא: א. מגיש לך את המידע הדרוש מוכן ומובחר ליעדים שלך ב. שם לב בעצמו לחסרונות שלך ומייעץ לך איך לתקן אותם ג. משלים לך את הפינות שאתה מפספס כשלומדים לבד צריך את כל הדברים האלה לעשות לבד, צריך ממש "לחפש את עצמך", לנסות לתפוס בעצמך איפה אתה מפשל ולדעת לתקן את זה לבד. זה הרבה יותר קשה ואיטי אבל לטעמי זה מספק יותר... ובעיקר, זה אפשרי ובדיוק לכן כ"כ מעצבן אותי כאנשים יוצאים בהכרזות של "רק מורה" למיניהן.

Ultra Spidey

New member
נסה עם מפרט קטן יותר

ברגע שעברתי ממפרטים סטנדרטיים למפרט המיניאטורי ג'אז 3 השריקות נהיו הרבה יותר קלות

Mr MAG

New member
../images/Emo45.gif

המפרטים הקטנים מאלצים אותך להיות קרוב יותר למיתרים כדי לשלוט בהם טוב, זה רעיון לא רע דווקא ללמוד שריקות איתם, ואז אפשר להפיק שריקות בכל מפרט ואפילו בלי מפרט. (למען האמת הרעיון לא עלה לי כי התחלתי עם מפרטים קטנים מהיום הראשון...)

למעלה