מתקשה להחליט

צימעס

New member
מתקשה להחליט

אני עומדת עכשיו בפני כמה החלטות די גדולות, וקלטתי ששמתי את כולן (פלוס אנשים אחרים שמושפעים מהן) בהמתנה, עד שאואיל להחליט. איך מקבלים החלטות? איך מפסיקים להתחמק מלעשות את זה?

לפעמים גם אי קבלת החלטה

זו החלטה מסוימת. שמעתי פעם על טריק כזה: הטילי מטבע (לאחר שתחליטי כמובן איזו החלטה מייצג כל צד במטבע). לאחר שתראי לאיזה צד נפל (נפלה?) המטבע, בחני את הרגשתך. אם את מרוצה - זו ההחלטה הנכונה. אם את מאוכזבת - בחרי בהחלטה החלופית.

למען הסר ספק

אני היא זו שעומדת שעות בסופר ולא מצליחה להחליט האם בא לי פסק זמן או טעמי.

צימעס

New member
אני מכירה את הטריק מן זמאן כתיר

מה שמפחיד אותי, בעצם, זה הפער בין תחושתי עכשיו לאח"כ. אחת ההחלטות - האם לטוס לחו"ל בקיץ (יש יעד, תאריך, מטרה, תכנית, אפילו מקומות לינה). אם לא נטוס, אתאכזב מאוד (נגיד - קשה לי לקבל החלטה לא לטוס). אם כן נטוס, נחזור הרוגים, הטיסה חזרה תהיה קשה, יקל לנו הרבה זמן לחזור לאיזון, ואשבע (שוב) שיותר אני לא טסה, ומאיפה בכלל הרעיון של טיול לחו"ל בקיץ, ומה חסר לי בארץ?

צימעס

New member
../images/Emo6.gif

למרות שזה מצחיק, זה לא בא משם. זה כמו - להבדיל - להחליט לא לבוא למפגש ישנה-חדשה כי בשישי יש אירוע בו רוצים להיות ערניים.

אטיוד5

Active member
Pחחח

קפיטל פ'. כאילו, זאת החלטה גדולה? גורלית? עוד מעט תבואי ותגידי שקשה לך להחליט בין קוטג' לאשל במכולת.

צימעס

New member
יש גם החלטה גדולה יותר.

ההחלטה הזו גדולה יחסית. לא כל יום אני מחליטה מה אני אעשה עם 3-4 שבועות ולפחות 20K ש"ח. בעיקר רציתי להדגים למה אני לא בטוחה שמטבע יעזור.

צימעס

New member
ואגב, גם הקושי להחליט החלטות קטנות

הוא קושי גדול. תחשוב על מישהו (אצלי זה לא כ"כ קיצוני) שבכל צעד הוא עומד חצי שעה ומתלבט. האם ללכת לסופר עכשיו או אח"כ? האם לנעות נעליים או סנדלים? האם להתקלח לפני או אחרי? האם נאכל השבוע עוף או דג? האם כמות הקוטג' במקרר תספיק עד הפעם הבאה שאעשה קניות? טונה בזבוז זמן ואנרגיה.

טל קר

New member
הוא לא חייב להיות, הרבה אנשים

נוסעים לחו"ל מבלי שינתן להם תאריך. כלומר האופציה לא חייבת להיות בין לנסוע לחו"ל באופן מאוד ספציפי (תאריך + יעד וכד') או בכלל בכלל לא, אפשר גם לנסוע לחו"ל באופנים אחרים. זה מזכיר לי שכשהייתי ילדה אבא שלי זכה פעם במבצע על קנית מצעי מיטה בכרטיס טיסה בודד לשבוע ליוון או משהו כזה. לא כ"כ התאים - לא היעד, לא השבוע, וגם לא הכרטיס הבודד. הפתרון- ההורים שלי הוסיפו עוד כסף (ימי טרום מיתון...) , ונסענו 4 נפשות להולנד, צרפת ובלגיה לשבועיים.

צימעס

New member
לא רציתי לפרט

כי הענין הוא לא ההחלטה הזו אלא הקושה שלי בקבלת החלטות. הנסיעה היא לחתונה של חברים, שסביבה תפרנו/נתפור טיול. לולא החתונה, לא היינו שוקלים השנה טיול לחו"ל.

אטיוד5

Active member
נסחפים.

ז"א - זה מה שרוב האנשים עושים. אם את מתקשה להחליט זה סימן שיש צדדים לכאן ולכאן. לדעתי אי אפשר במצב הזה לקבל החלטות מושכלות. אם ניתן אז תשווי worst case scenarios ותלכי על הפחות גרוע. זה בניגוד להליכה על השוואות המצבים האופטימים ביותר שבדרך כלל לא מתגשמים. אם את שואלת איך מגיעים בכלל לכדי מצב החלטה (ולא איך מחליטים) - אז כבר אמרו לך שבריחה מהחלטה היא גם החלטה. כלומר, אי החלטה היא מצב שלישי שגם הוא נושא בחובו worst case. לפי דברייך כבר החלטת שדרושה החלטה בין החלופות האחרות, והשאלה היא רק מתי מחליטים ואיך מחליטים להחליט. אם יש משהו צפוי בעתיד הקרוב שעשוי/עלול לשנות את ההחלטות מבלי לקלקל חלק מהאופציות, אז תחכי קצת. ואם לא, אז תקראי לי לבוא להטיל מטבע בשבילך, כמו שהציעה לך רגליים.

shellyland

New member
לפי הבטן.

פעם מוגלי אמר לי לגבי משהו שאם אני מתלבטת, סימן שאני יודעת מה התשובה.

צימעס

New member
כן, שמענו...

"אם יש ספק, אין ספק". זה תופס כשיש משהו אחד שהוא "ברור", ואז אם עולים ספקות זה כי הצד השני בעצם נורא חזק.

טל קר

New member
לכל החלטה יש בדר"כ יתרונות וחסרונות

אם אחת היתה פרפקט והשניה מהגהנום - לא היתה התלבטות (אני מקווה). אם הן בערך אותו דבר אחרי נסיון שלי לשקלל יתרונות מול חסרונות, והנסיון לא מניב פער לטובת אחת מהן או לרעת אחת מהן (למשל אם יש חסרון שיהיה לי מאוד קשה להשלים איתו לאחת הבחירות), אני מתיחסת לזה כאילו לא משנה מה אבחר - בכל בחירה יהיו דברים שאני אוהב ודברים שאני אוהב פחות, ואז אני בוחרת בלי לבזבז יותר מדי על הroad not taken.

למעלה