מתקרבים לסוף....

offirla

New member
מתקרבים לסוף....

ביום 1.11.2004 נכנס תיקון בפקודת התעבורה, לפיה - כל מי שיוציא רישיון נהיגה מתאריך זה - יחוייב במלווה ל- 3 חודשים במקום שנתיים וכן יחוייב במלווה לצורך הסעת יותר מ- 2 נוסעים. התיקון האמור, תקף למשך שנתיים (כלומר עד ל- 31.10.2006). כיום אנחנו כבר ב- 13.10.2006 - ואם ועדת הכלכלה של הכנסת ושר התחבורה לא יישבו לדון בכך - החל מה- 1.11.2006 - מי שיוציא רישיון נהיגה - יחוייב ב- 2 חודשים מלווה בלבד. ההגבלה על הסעת נוסעים חולפת מן העולם... לפחות בינתיים!

chiff4

New member
שאלה בנושא

אם ההגבלה של השני נוסעים תתפוגג מן העולם, האם גם לי שהוצאתי רישיון נגיד לפני שלושה חודשים, יהיה מותר להסיע מעל 2 נוסעים ברגע שהמגבלה נופלת?

offirla

New member
לצערי... לא...

עליך יחול החוק הישן... גם כשנכנס החוק החדש לתוקף ב- 2004 למי שהיתה הגבלה חודשיים מלווה - לא פתאום היה צריך לנסוע עם מלווה שלושה חודשים - נכון? כי הוא נהנה מהחוק שהיה תקף לפני תיקונו - אותו דבר גם עכשיו... גם אם המילה היותר נכונה מ- נהנה - זה "סובל" - עדיין מה שתקף זה החוק שהיה תקף במועד הוצאת רישיון הנהיגה...

מה???

זה לא הגיוני יבטלו את ההגבלה לכולם לא הגיוני שאנחנו נהיה חייבים להסיע שניים ואחרים שעברו טסט אחרינו יוכלו להסיע כמה שהם רוצים!!!

Kורן

New member
צודק

ככה אמרו לי גם לפי מה שאני בדקתי....... בכל מקרה שאלנו מנהל אגף הרישוי במשרד התחבורה בכנס שהיה לנו והוא אמר "זה בטיפול, נראה מה יהיה - הנושא ידוע לנו" וזהו הוא לא הרחיב

MrJacKasS

New member
מה ?!?!?!?!!?!??!?!?

מה ההגיון מה !??!?!?! יא אלללה צעירים צ'ונגים שרק הוציאו רישיון יכולים אבל אני שנוהג כבר כמעט שנה וחצי יכול רק שניים ?!!? אוף כמה טימטום כמה

offirla

New member
בגלל טעות טכנית בחוק...

החוק לא חייב את רשוי הרישוי לציין את החובה הזאת ברישיון הנהיגה...

lsd600

New member
אופיר, אם אתה כבר פה......

אחרי 1.11.06 כשההגבלה תתבטל לפחות עד שיגידו משהו, זה לא יהיה רק למי שיעבור טסט מהתאריך הזה והלאה, אלא לכולם, גם למי שחלה עליהם ההגבלה הזו לפני זה, כי זו הוראת שעה שכבר לא תקפה אז זה לא תקף אף אחד....!!!

offirla

New member
ממש לא נכון...

אני אחזיר אותך למה שכתבתי ב- "לצערי... לא..." : ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ עליך יחול החוק הישן... גם כשנכנס החוק החדש לתוקף ב- 2004 למי שהיתה הגבלה חודשיים מלווה - לא פתאום היה צריך לנסוע עם מלווה שלושה חודשים - נכון? כי הוא נהנה מהחוק שהיה תקף לפני תיקונו - אותו דבר גם עכשיו... גם אם המילה היותר נכונה מ- נהנה - זה "סובל" - עדיין מה שתקף זה החוק שהיה תקף במועד הוצאת רישיון הנהיגה... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אין לכם מושג

איזה באסה זאת !! החוק הארור נכנס ב01/11/04 ואני הוצאתי רישיון ב03/11/04 עזבו את העניין שיש לי רישיון כבר כמעט שנתיים. אלא הבאסה של היומיים האלו , שבגללם נדפקתי עם החוק הארור הזה !! אגב אופיר , נראה לך שאחרי ה01/11 יטפלו בזה , או שפשוט ימרחו את הזמן ואנחנו הותיקים ניפול בין הכיסאות . בזכות מוח היתוש של משרד התחבורה ??!!

Mr No1

New member
זאת תהיה באמת שערוריה

גם אני מאלה שנדפקו עם החוק ומתקרב לשנתיים רישיון... הוצאתי ב27.12.04 את הרישיון.. הקטע הוא שמהניסוח של החוק לא ברור אם הוא עד גיל 21 או עד תום הנהג חדש.

hogo men

New member
תודה רבה...

גם אני מתקרב לשנתיים הוצאתי 03/12/04 ובן 21 אני יהיה רק עוד עשרה חודשים!

bigears

New member
האמת,

זה יהיה מאוד תמוה, אם לאחד, שעבר טסט בנובמבר, לא תהיה הגבלה של שני נוסעים בלבד, ולאחד כמוך - תהיה. אני מאמינה, שאם המגבלה הזאת תעבור מן העולם, האלה למעלה יעשו קצת סדר בעניין, וגם אתה תוכל ליהנות מכך. בינתיים, נראה מה יקרה.

almogas

New member
אני בעזרת השם

צריך לגשת לטסט באמצע נובמבר.. אני מאוד מקווה שלא יכול עלי החוק.. או לפחות ישאר כמו שהוא ולא יהיה יותר גרוע

למעלה