מתקן לאופניים

aFish

New member
כשכתוב: "אסור שיבלוט יותר ממטר אחד"

מה הכונה? בליטה לאחור (כנראה שזו הכונה) או לצדדים (דהיינו הגלגלים הבולטים מהצד - בדרך כלל לא בולטים יותר ממטר).

aFish

New member
לגבי המשולש...שאלה

המשולש שמגיע עם הרכב זה דבר די מסיבי (וכבד) שמיועד בעצם להנחה על הכביש. יש לו מן מתקן מתכת מחובר אליו שהופך אותו לכבד מאד. זה ממש לא נוח לתלות אותו על האופנים (ניסיתי פעם אחת וזה לא היה ממש מוצלח). מישהו יודע איפה ניתן למצא משולש סופר פשוט שיוכל להתאים יותר למטרה זו?

doodoog

New member
קח פלסטיק אדום ,חורר אותו וקשור לאו

פניים ו...הרי לך משולש לתיפארת נסעתי כך כמה שנים עם תורן לגלשן רוח ולא עשו לי אף פעם בעיות למען האמת כשאני חושב על זה ..אני הולך לחפש משהו כזה ולעשותו :)

schwinnie

New member
מתוך תקנות התעבורה:

85. (א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר - (1) המטען אינו חורג - (א)מחוץ לדפנות הצדדיים ואינו גורם להרחבתם, ובאין דפנות לרכב - מחוץ לצדי הקרקעית המיועדת למטען, ובאין קרקעית - מחוץ לרוחב הכולל של הרכב; (ב)יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב, ובלבד שבמטען שאורכו חורג עד מטר אחד מן החלק הקדמי או האחורי של הרכב - יהיה המטען יחידת אורך אחת ואם היו שתי יחידות לא יפחת אורך כל אחת מהן מ-6 מטרים;

schwinnie

New member
ועוד קצת....(ריכוז החקיקה- בקרוב)

88.(א) היה מטען חורג מחוץ לחלק הקדמי ביותר של הרכב, יסמן המוביל את המטען בקצה החורג כאמור, בין בזמן תאורה ובין שלא בזמן תאורה במשולש. (ב) היה מטען חורג מחוץ לחלק האחורי ביותר של הרכב, יסמן המוביל את המטען בקצה החורג כאמור, בין בזמן תאורה ובין שלא בזמן תאורה במשולש. (ג) המשולשים האמורים בתקנות משנה (א) ו-(ב) יהיו כאמור בחלק ג' בתוספת השניה ויוחזקו תמיד במצב נקי. (ד) הוראות תקנה זו יחולו בין אם הרכב נמצא בתנועה ובין אם הוא עוצר, עומד או חונה

zizitripo

New member
זה די תומך בגרסתי

ודי הופך את המסמך שהוצג ע"י רמי לשם ודי מסביר את הדוחות שחבר'ה מקבלים יום יום. ודי ...

doodoog

New member
כבר פגשתי בחור עם gt שנכנסו בו מאחו

ר והיה חייב להחליף גלגל ומה לא?!!!!

zizitripo

New member
מתקן לרכב + קנס^2 = גגון

מנסיון כואב : מתקן לרכב = 250 שח קנס על מספר שנפל = 210 שח קנס על בליטה האופניים לרכב = 210 שח סה"כ 670 שח גגון פשוט 200 - 400 שח נאבה משומשת 0 שח בנד איכותי לחיבור הנאבה לגגון 5 שח ותחשבו על זה ....

doodoog

New member
בבקשה! הסברים מפורטים !

יש לי גגון רגיל ( ויקר) אייך מרכיבים נאבה (?) וקונסטרוקציה במקום לקנות מתקן נשיאה לגג לאופניים ? שלב אחר שלב ( כן כן כמו ל...ר ) תודה דודו

guyshar55

New member
תשלח גם לי הוראות בבקשה

גם אני רוצה לדעת בבקשה איך מתקינים מתקן על הגג- מעשה יד

zizitripo

New member
לגגון לאופנים - עשה זאת בעצמך

למעשה ניתן לבנות מתקן לגגון במספר צורות אני אפרט את העיקרון : המסילה עליה "יושבות" האופניים היא מיותרת מכיוון שיש שתי נקודות מגע בין האפניים לגגון - 1 המזלג 2 הגלגל האחורי. לכן, נקודת מזלג :יש לחבר נאבה קידמית ישנה לגגון בעזרת בנד פח או בנד U עם הברגות בקצה (מומלץ לשייף את הנאבה כך ששטח המגע בין הנאבה לגגון יגדל) או כל רעיון מקורי אחר. נקודת גלגל : יש למקם את הגגון האחורי כך שהגלגל האחורי "יעמוד" על הגגון ובעזרת כל רצועת מתיחה (של כלוב פדלים לדוגמא) מצמידים את הגלגל האחורי לגגון לאחר העמסת האופניים. פשוט וטוב.

yuv R

New member
נשמע לי מאוד מאוד לא בריא

יש מומנט צידי עצום כתוצאה מרוח וכולו נופל על נקודת החיבור של המזלג לנאבה. האופניים גבוהים מאוד וכל רוח תכופף שם את כל העסק. מה אני מפספס פה ?

zizitripo

New member
כמובן שהעומס הוא על נקודת החיבור

בין הגלגל למזלג. רגע, ושאתה רוחב היכן העומס ? כמו כן במתקנים קנויים אופן החיבור הוא זהה, (חברת THULE טוענת שניתן לסוע עם אופנים עד מהירות של 200 קמ"ש !)

yuv R

New member
לא בדיוק

כשאתה רוכב, ופועלים על האופניים כוחות כתוצאה מרוח או כל כוח צידי אחר (סיבוב), התוצאה היא הטיה של האופנים ביחס לכביש/שטח, כאשר הגלגל והמזלג באותו מישור. בשום שלב לא פועלים כוחות צד חזקים בין הגלגל למזלג, בוודאי לא באותו סדר גודל. במתקן שתיארת, אתה מחזיק את ציר הגלגל סטטי, ומפעיל על האופניים כוח צידי. לכוח הזה יש מומנט עצום בגלל הגובה של האופניים, וכל המומנט פועל בנקודת החיבור של המזלג לנאבה.

למעלה