מתקן לאופניים

yogm16

New member
מתקן לאופניים

שמעו אנשים אני מתכננן לעשות טיול אופניים עם חברים, ואני מחפש את התקן לאופניים שאפשר לשים על האחורה של המכונית ולקשור את האופניים יש למישהו מושג מאיפה אפשר להשיג את זה?

timon1

New member
היה או עדיין יש מבצע באוטו דיפו

כמו כן גם בהום סנטר ראיתי מתקנים, מחיר המבצע היה משהו כמו 120 ש"ח בערך ובהום סנטר המחיר אם אינני טועה 200+-

yuvale

New member
עדיין המבצע באוטו דיפו???

איזה מתקן ידוע לך טוב לא טוב לכמה זוגות אופניים ובכלל כדי????

timon1

New member
אחלה מתקנים, אין איתם בעיות

פשוטים וטובים, רק לשם השוואה, אני קניתי את שלי לפני יותר משנתיים והוא עלה 230 ש"ח, בתכלס, חרא מתקן אבל בשביל מתקן נורמלי אז הייתי צריך להשקיע איזה 500-600 ש"ח שלא היו לי, המתקנים האלה הם אחלה וגם זולים בהרבה, לך על זה. נ.ב כמו בכל מוצר יתכנו דפקטים גם במתקנים אלה למרות שטרם שמעתי אל כאלה, תבדוק שהכל בסדר לפני הקניה, אל תתבייש, תבקש רשות מאיש שרות ותבדוק.

תבדוק טוב

אני קניתי מתקן לאוטו והוא ממש לא טוב, הכוונה שלי שהטפס שאמור להחזיק את החוט שלא ישתחרר לא ממש עושה את העבודה. אם אני רוצה להשתמש בכל זאת במתקן אני עושה כל מיני קומבינות וקשירות חוטים. המתקן הוא מתקן אטלקי שאני ממש לא זוכר איך קוראים לו הוא עלה לי 250 ש"ח ולא שווה גרוש. לאומת זאת אני מכיר מס' אנשים שיש להם מתקנים דומים של חברות אחרות שהם ממש מרוצים מהמתקן. מסקנה תבדוק את התופסים.

timon1

New member
תנסה להשחיל את הרצועות הפוך

תפסי הרצועות עובדים רק לכיוון אחד, קורה שהרצועות מחליקות טיפה לפעמים אבל זה זניח ברוב המקרים, במקרה הכי גרוע תקנה תפסים חדשים כאלה, זה לא אמור לעלות הרבה ובתור התחלה תנסה לבדוק במתפרות שמייצרות ברזנטים למשאיות.

yuvale

New member
עוד שאלה..?

בקשר למתקן אופניים באוטודיפו אתה יודע אולי לכמה אופניים זה מספיק?

צורחה

New member
מספיק ל 3 זוגות. מומלץ עם טיפ בפנים

לברזלים שתופסים את הרצועות לאוטו יש כיסוי פלסטיק אדום שאוהב ליפול. כדאי להדביק אותו בדבק מגע לברזל עצמו.

רמי לשם

New member
שיפור לטיפ

גזור חתיכה מפנימית ישנה והשחל את הוו ען הפלסטיק עליו לתוך החתיכה. זה גם יותר עמיד מהדבקות וגם נותן הגנה נוספת לרכב. אני לא שם יותר משני זוגות על המנשא כדי לא לגרום לנזק לאופניים.

XCrider

New member
רמי - הטיפ שלך לגבי התקנת מנשא על

רנו מגאן (על השמשה) עבד *עשר*, חזק הרבה יותר מאשר על הפגוש העלוב וכבונוס כבר לא מסתיר את המספר או פנסי האיתות. סחטן על הטיפ!

zizitripo

New member
מתקן אחורי זה טעות (לדעתי)

והסיבות : 1. לא חוקי 2. פגיעה באופנים 3. פגיעה ברכב 4. יקר (ראה\י סעיף 1 ) ועוד קצת חומר למחשבה : מישהו ראה מתקנים אחורים לרכב בשימוש בחו"ל ?

XCrider

New member
בוודאי...ל- THULE ואחרים יש קו

מוצרים שלם בנושא זה, וכנראה גם ל- YAKIMA. שני הנ"ל הם "האריות שבחבורה" של יצרני מנשאים לרכב. חוצמיזה, ניתן למקם אופניים על מתקן אחורי גבוה כך שלא יסתירו דבר. ויש גם סיכונים לשים אופניים על הגג (נכנסת פעם עם האופניים ליער ונזכרת שיש לך אופניים רק אחרי שעברת מתחת לעץ???...
)

XCrider

New member
שוטרים עצרו אותי לא פעם עם אופניים

מותקנות גבוה על מנשא אחורי (בלי להסתיר מספר/מנורות איתות) ולא עשו בעיות...זה גם תלוי עם מי את נופל... במנשא אחורי כדאי גם לפרק לפעמים גלגל קדמי כך שלא יסתיר משהו (הוא בדרך כלל יותר נמוך על המתקן).

zizitripo

New member
מתקן אחורי ושוטרים

לאחר ספיגת קנס על מתקן אחורי חקרתי קצת את הנושא ואלו הממצאים : מתקן אחורי לרכב לא חוקי לשימוש בארץ הקודש. לרוב המתקנים אין כל תו תקן. תעשה את החישוב בעצמך, כל אחד מאיתנו מכיר לפחות אדם אחד שחטף על מתקן אחורי. אז אם אתה רוצה לסמוך על מצב רוחו של השוטר שתפגוש בשבת בבוקר - בבקשה. לחילופין אם יש לך כסף מיותר אשמח לקבל תרומה במקום התרומה שתיתן בעתיד למדינה בגין המתקן. מתקן אחורי + קנס = גגון

רמי לשם

New member
חוקיות מתקן אחורי - תשובה רישמית

ממשטרת התנועה, שניתנה לפני שנה לעדי יריב, בקובץ המצורף. שים לב שהמתקן חוקי כל עוד אתה מקפיד על הכתוב (שלא יבלוט ויסתיר את האורות ושיהיה משולש), מי שרוצה יכול להדפיס את המכתב הזה ולהציגו לשוטר שנותן לכם קנס על אף שמילאתם את ההוראות. ברב המכוניות בארץ שהם מתצורת שלוש קופסאות הבעיה העיקרית היא הסתרת האורות, דווקא במקרה הנדון (רנו מגאן חמש דלתות) אפשר לשים מתקן אחורי שיהיה חוקי.

zizitripo

New member
חוקיות מתקן אחורי ?

אני מכיר את המסמך הזה, ולמרות זאת פניתי למספר שוטרים עם המסמך, והראו לי ספר תקנות כלשהו בו לא כתוב דבר על חוקיות הנושא. בפועל יום יום מקבלים דוחות . איך אמרו אלו שגם המציאו את השם זיזי טריפו.. .. "תעשה ממנו טירה"

XCrider

New member
טוב, אז מה שעוד חסר זה רק לשים

משולש (עוד לא ראיתי *מישהו* ששם משולש, אבל שווה אם רוצים ביטוח שוטרים...( אגב, מסתבר שחסרון המגאן (פגוש "שדוף" ועלוב) הפך ליתרון בזכות ה- HATCHBACK והחלון המשופע שמאפשר להתקין את האופניים גבוה.

למעלה