מתעניינת

אספרסו2

New member
ואפשר לווסת,לביים ולערוך

את המשתתפים לפי תסריט שהוכתב מראש
וכך מטה המפקדה מהארץ לא ישפוט לחומרה
וייתן חנינה לעיתים.

יעלי9

New member
חנינה? כאן הגזמת, אין שום טכנולגיה שתאפשר זאת

"משורה ישחרר רק המוות"

קצת הגזמתם, לא?

כולה שאלה שאלה פשוטה ולא רק שלא עונים פה לעניין, אלא גם עושים צחוקים וכועסים כשהיא כועסת.
חבל

לשאלתך -
אני חושבת שאחד הדברים שהכי באמת חסרים פה (אנגליה) זה חברת משלוחים זולה. אני לא מדברת על משלוחי מכולה אלא רק על משולחים קטנים של עד נניח 20 קילו. בארץ, הדואר, יחסית, מספק שירות זול ומהיר, אבל הפוך, אנגליה - ישראל, אני אישית לא מצאתי. ממה שראיתי בקבוצת הפסייבוק שאני חברה בה, יש הרבה כאלו שזה חסר להם.

מוצרים ישראלים- לגור בלונדון , הרבה יותר קל. יש שם ריכוז גדול של יהודים וישראלים ולכן יש שם כמעט הכל. אבל ברחבי אנגליה יש המון יהודים שלא נהנים מאותה היצע. ליצור קשר עם החנויות הגדולות, או התאגידים הגדולים כמו טסקו וסנסביירי ומצד שני עם חברות שלנו פה, ולהתחיל לבדוק ייצוא. מה שאני מצאתי על יד מקום מגוריי, זה שום דורות, נענע, חומוס בקופסת שימורים (הזוי, חחחח). יש סניף בקיימברדיג' ששם יש יותר מבחר כמו מרק עוף, פסק זמן, במבה, בייגלה, עופות כשרים, מאמעוף כאלה, אבל ממש יקר. אולי אפשר לחשוב על ייבוא- זול יותר.

ייצוא- משום מה המוצרים של חולי הצליאק מאוד מאוד מאוד יקרים בארץ, בלי פרופרציות. באנגליה זה ממש זול. פסטה עולה פה 1.5 שזה פחות מעשרה שקלים (לפי 6.4 ש"ח לפאונד), קמח, עוגות מדהימות וכדומה. לבדוק כמה יעלה להביא את זה לארץ ואם זה לא יותר זול ולכן כדאי יותר.

כל תעשיית התינוקות פה "מפגרת" משהו. מבחינתי צעצועים הם אחלה וזולים יותר אבל מבחינת חיתולי טטרה, מבחינת מוצרים אחרים הם על הפנים ומאוד קשה למצוא. אני מניחה שאפשר יהיה למצוא במאדרקר (סטייל שילב) אבל בגדול אני מחפשת משהו, יוצאת לי הנשמה עד שאני מוצאת. יש גם את החברות מובילות : אונט וכדומה. אולי להכיר את השוק ולחשוב מה להביא מישראל. ראיתי כמה שרשורים בקבוצת אימהות שאני חברה בפייסבוק שרשמו שם , כמה אימהות טריות, מה עוד צריך להביא מישראל. שווה לבדוק. מה שאני שמתי לב זה שהם מאוד אוהבים חמישה מוצרים באחד. (וכדומה) שווה לבדוק מוצרים כאלה.

אני אחשוב על עוד משהו וארשום לך.
בהצלחה

nevo681

New member
תודה על התשובה

בפורום הזה אין עם מי לדבר ממש, למעשה לצערי הוא אף פעם לא היה כזה אטרקציה.
חבל אבל אין מה לעשות
בכל מקרה גם אם ניסיתי לקבל מידע בחינם לדעתם של הגולשים , עדיין יש דרך נעימה ומכובדת לענות
אבל יש אנשים ..... ויש אנשים

בכל מקרה אשמח לקבל קצת טיפים

MayFebruar

New member
וואו! איזה כפיות טובה!

אם הוא לא כזה אטרקציה ואין עם מי לדבר, למה את שואלת כאן?

nevo681

New member
את צודקת זאת באמת פעם אחרונה- אני עוד מגיבה

רק בגלל שזה מגיע לי להודעות.

Woking

New member
דווקא לדעתי הוא השתפר משמעותית

פעם הוא היה ממש פורום אנטיפטי, או בשם החיבה שלו "פורום האימה". גולדה מאיר אחרי שהתארחה כאן אמרה "הם לא נחמדים". אבל מה לעשות, כמו בכל תחום, הולך ופוחת הדור. לגולשים של היום, דור הפייסבוק, כבר אין את הסרקזם של דור החלוצים. אין מה לעשות, מי שלא שאב ביטים בידים והתייבש עם חיבור מודם לא יודע מה זה ציונות ... אה סליחה, ציניות.

בכל מקרה, אני רוצה להעלות הצעה דחופה לסדר היום - גולש שישתמש בשורש ר.ש.מ לתיאור פעולת הכתיבה באינטרנט ישלח לנקות אבק בארכיון הפורום.

MayFebruar

New member
תודה

אני ארשום את ההצעה שלך ויעלה אותה לדיון.

סתם סתם. גם אני בעד ההצעה. ומפריע לי כשכותבים פעלים עם י' במקום א' (אני יעלה במקום אעלה, יכתוב במקום אכתוב... וכד'. ואני עוד סיימתי עם לימודי העברית בגיל 11 ויודעת שהעברית שלי לא כ"כ טובה וקולחת...).

tch111

New member
גם לכתוב, יעלה, יכתוב, זה נכון.

רק שזה לא לגוף ראשון, אלא לגוף שלישי.

למה כפיות טובה?

כפיות טובה זה שמישהו עוזר לך/עושה לך טובה וכדומה ואת יורקת לבאר שאת שותה ממנה ומכירה לו רעה תחת טובה.
באמת שזה לא היה מה שהיה כאן.
תקראי את כל השרשור. אני יכולה להבין למה היא התעצבנה, אני פשוט חושבת שיש דרך לעשות את זה וצריך לבחור מילים בקפידה.

een ogenblik

New member
כי זה מה שזה

את לא עונה למי שענה לך ללא ציניות "את לא עוזרת", כפי שהיא עשתה, ואינך אומרת "בפורום הזה אין עם מי לדבר", כאשר מישהו נותן לך את התשובה שאת כן רוצה.
את מודה למי שענה לך ברצינות, בין אם זה מצא חן בעיניך ובין אם לאו, והודיה על תשובה שמוצאת חן בעיניך אינה כוללת השתלחות בשאר הכותבים.

גם עליה אפשר להפעיל את "יש דרך לעשות את זה וצריך לבחור מילים בקפידה", גם על שאלתה הראשונית, גם על תגובותיה במהלך השירשור.

האמת היא

שעליה הפעלתי את "יש דרך לעשות....."

ואני לא ראיתי כמעט שום תגובות רציניות,טדי באר שאל כדי לנסות ואז גם אמר לה שאם היה לו רעיונות הוא היה מיישם ולא מעביר הלאה לאנשים בפורום, ELLEY , ענתה בנחמדות שיש להם הכל בחול ואפשר להזמין, קלימרו ופרנדס החל "לרדת" על הגולשת ולומר שמי שלא יענה יורדו לו כסף מהמשכורת, לפני זה התפתח דיון על טמפונים ללא מוליכים, רק רדגאסט ענה כמו שצריך וניסה לעזור לה ו-TCH11.

een ogenblik

New member
חסר חשיבות כמה הודעות רציניות ראית או לא

התשובה שלי בעינה עומדת, גם אם לא הייתה מקבלת ולו בדל תשובה רציני.
(ראית את התגובה של פותחת השירשור, שעליה זכתה לירידה מקלימרו? אם כבר מדברים על כפיות טובה .....)

tch111

New member
ELLEY תמיד עונה בנימוס

לא אכנס לפרטים מי נוהג לענות בד"כ בציניות, בלגלוג או בגסות, ויש פה כאלה, אולם עליי לציין שצדקת בקשר ל ELLEY.

diday

Member
אני שוכח את העברית, אתה יכול לעזור לי ולהזכיר

לי מה זה נימוס?
תודה

tch111

New member
למשל, כמו שכתבת עכשיו, עם תודה בסוף

נחשב במחוזותינו לנימוס.
ישנן עוד דוגמאות, אם תבקש יפה אתן לך בפעם אחרת דוגמה נוספת.

MayFebruar

New member
גם אני חושבת שיש דרך לעשות את זה

ואת באמת לא רואה כאן כפיות טובה?
הבחורה באה, ביקשה עצה. בסדר, לא כולם ענו לה כמו שהיא ציפתה. קורה, זה פורום ציבורי. אני מבינה שיש תגובות שממש מעצבנות, אבל מכאן ועד לקרא לחברי הפורום 'ישראלי מכוער' בתגובה מאוד מכוערת לכשעצמה (הגמל לא רואה את הדבשת שלו?)?
את (ועוד אחרים, שמש למשל) נתת לה עצות ורעיונות ובתגובה היא משמיצה את הפורום והגולשים (אם ידעה שהוא לא משהו, למה לפנות לכאן?) ואח"כ לבקש עוד טיפים?
סליחה, אבל כל ההתנהלות שלה כאן זאת יריקה לבאר.
ואת זה דווקא היא יכלה לעשות בדרך יותר טובה. אפשר לא לענות בכלל אם התגובה לא רלוונטית, ולענות רק לאלו שכן עזרו לה לדעתה.

עכשו אני רואה את התגובה של אוחן ומסכימה איתה גם. נראה לי שהיא ניסחה יותר טוב ממני.

(ואני מקווה שהתגובה שלי לא נקראת מאוד תקיפה ומתקיפה, כי זאת לא כוונתי.)

מתוך 92 תגובות בשירשור הזה

ענו לה ברצינות רק 3 גולשים.
או שצחקו עליה, או שירדו עליה או שתפתח דיון אחר לחלוטין ולא רלוונטי. זה מעצבן. אני יכולה להבין. היא פונה לעזרה ואנשים מגיבים לה בצורה לא הולמת. אני כותבת הודעות בפורומים ומעולם, כמעט בכל עשר שנותיי לא נתקלתי במצב בו שאלתי שאלה והדיון התפתח לכל מיני שיחות חברתיות תוך התעלמות מהשאלה המקורית.
מסכימה, שוב, כי ההתבטאות הייתה חריפה ולא הולמת, ואף מעליבה. לא מצדיקה את התגובות.

אספרסו2

New member
איך תגדירי רצינות

כי התגובה שלי היתה רצינית והיא אפילו לא הגיבה.

למעלה