מתעניינת - כמה שאלות...

מתעניינת - כמה שאלות...

שלום, אני מתעניינת בלימודי הנדסת אנוש (בדגש על ממשקי אדם מחשב) וממה שהצלחתי לגלות עד כה ניתן ללמוד את זה רק בתואר שני במסגרת לימודי ספיכולוגיה ורק באונ' חיפה ובטכניון. כרגע על הכוונת, לימודי תואר ראשון דו חוגי בפסיכולוגיה ומערכות מידע ניהוליות באוניברסיטת חיפה. למה דווקא מע' מידע ניהוליות? כדי להתקרב לנושא ממשקי אדם מחשב, וכדי שבמקרה הגרוע בו לא אתקבל לתאור שני, אוכל להתשלב במעגל העבודה. למה דווקא חיפה? את התואר השני (בהנדסת אנוש / גורמי אנוש) ניתן לעשות רק בחיפה (העיר חיפה), ומשיחה עם מזכירת החוג (באונ' חיפה) הבנתי שיש להם העדפה לאנשים שלמדו את התואר הראשון אצלם (כמובן שציון משפיע מאוד, אבל ישנה העדפה מסויימת). בכל מקרה, ממוצע הבגרות שלי הוא 104.5 והפסיכומטרי שלי עומד על 652 ולפי הנתונים באתרים של האוניברסיטאות אני יכולה להתקבל רק לחיפה ואני די "נעולה" על לימודים באוניברסיטה וחוששת שלימודים במכללה יסגרו בפניי דלתות כשארצה להתקבל לתואר שני ולעבודה לאחר מכן. אחרי שייגעתי אתכם עם כל המגילה הזאת, זה מה שאני רוצה בעצם לשאול: 1. האם בחירה בדו-חוגי של פסיכו' עם מע' מידע בתואר הראשון ולאחר מכן תאור שני בפסיכו קוגנטיבית וגורמי אנוש (חיפה) היא אכן בחירה נכונה למתעניינים בנדסת אנוש? 2. כמה זה קשה לשלב את שני המקצועות כתואר דו-חוגי? (אני יודעת שפסיכו' זה קשה מאוד, השאלה היא יותר על מע' מידע). 3. האם ניתן בכלל לשלב את שני המקצועות האלה יחד? 4. מכיוון שאני גרה במרכז ועובדת בעבודה שאני לא רוצה לעזוב, חשובה לי מאוד מערכת השעות. האם ניתן לרכז את הלימודים (והמטלות) במספר מצומצם יחסית של ימים בשבוע?האם ניתן להתחיל בשעות יותר מאוחרות? (8:30 זה ממש מוקדם למי שגר במרכז, לצערי לעבור לגרו בחיפה כרגע לא אופציה). 5. כשבונים מערכת, מה קורה אם קורסי החובה של החוגים מתנגשים? 6. ניתן להתחיל מע' מידע בחיפה בסמסטר ב'. האם זה יעזור לי מבחינת מערכת? האם ניתן בכלל להתחיל תואר דו-חוגי מבלי להתקבל עדיין לחוג השני? מה ההשלכות של להתחיל בסמסטר ב' (בעיקר עלות התואר)? אם יש לכם תיקונים והערות לגבי מה שכתבתי בהתחלה, אשמח לשמוע גם כן. תודה רבה רבה! רותם.

amitk80

New member
קצת על מערכות מידע

אהלן, בחוג למערכות מידע יש רק קורס אחד שבאמת עוסק בממשקי אדם מחשב וזהו גם שמו של הקורס. אני לא יודע איך זה בשילוב עם פסיכולוגיה אבל מדובר בחוג שהוא לא קל בכלל, אבל עם זאת הוא חוג מאד מעניין. מערכות מידע מתעסק בכמה תחומים: 1. תכנות - עצם בניית מערכת המידע ב JAVA או ב C שארפ (אבל בשביל להתעסק בזה צריך לדעת כקדם את שפת סי). 2. איפיון וניתוח המערכת - בשלב הזה ממדלים מצב קיים באמצעות מודלים שונים (זה יותר הקורס בעיצוב מערכות מידע וניתוח מערכות מידע). 3. בניית מסדי נתונים - קורס שלם של מסדי נתונים שכולל בניית מסד נתונים מאפס ואחזור המידע באמצעות שפת SQL. ניתן להתעסק בתחום עם: 1. תכנות 2. אפיון 3. בילינג 4. כריית נתונים (הולך בעיקר עם סטטיסטיקה(. לגבי עבודה במרכז, אני יודע שידידה שלי הגיעה ללימודים כל יום מנתניה וזה קצת שחק אותה, אבל אפשר להסתדר. ניתן להתחיל ללמוד מערכות מידע בסמסטר ב' בחיפה (אני מכיר כמה חבר'ה שעשו זאת). אם הקורסים מתנגשים אז או שלוקחים את אחד הקורסים הפחות חשובים בהמשך או שמדברים עם מזכירות החוג ומנסים לראות כיצד ניתן לפתור את הבעיה. בהצלחה רותם ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי. אני עכשיו עולה לשנה שלישית במערכות מידע.. עמית

תודה!

המון המון תודה! אשמח עם תענה לי על עוד קצת שאלות: 1.האם החוג למערכות מידע נחשב קשה? (פסיכולוגיה נחשב למאוד קשה וקיוותי שמערכות מידע יקל קצת על העומס). 2. האם מומלץ ללמוד תכנות לפני שמגיעים לקורסים הרלוונטיים? (יש לי קצת רקע כי אני עובדת כמאפיינת כבר שנתיים אבל לא כתבתי שורת קוד אחת בחיי). 3. האם הקורסים המתמטיים קשים? (פעם אחרונה שהתעסקתי בזה הייתה בתיכון, לפני יותר מ4 שנים, ואני לא זוכרת יותר מידי, אולי כדאי להתרענן?). 4. מה זה בידינג? 5. כשמתחילים בסמסטר ב', לוקחים את הקורסים של שנה ראשונה ב' או שנה ראשונה א'? זה יכול לעזור לי אח"כ בהתנגשויות מערכת בשנה שאחרי? איך זה נחשב מבחינת שנות לימוד (שנה אחרי אני עדיין אומרת שאני סטודנטית שנה א'?) 6. איך בכלל נראית מערכת השעות למי שמשלב מע' מידע בדו-חוגי? ראית אנשים שהצליחו לסדר שהכל ייצא ככה שלומדים בסביבות ה-3 ימים בשבוע? 7. כמה עולה להתחיל בסמסטר ב'? משלמים פשוטנ חצי מהשכר לשנת לימוד מלאה או שזה מחשוב אחרת? שוב המון תודה, בהצלחה בשנה הקרובה:)

amitk80

New member
עוד תשובות לשאולתייך

היי רותם, מה שלומך? אני אנסה לעשות לך עוד קצת סדר בבלאגן. 1. מה זה קשה אצלך? יש קורסים שהם קורסים מאד לא קלים כמו מבוא למחשבים ותכנות עסקי (שפת C), מסדים, תקשורת נתונים (בגלל המרצה ולא החומר), ניתוח שזה לא קורס קל. יש חלקים בתואר שהם קשים יותר ויש חלקים בתואר שהם קלים יותר. זה מאד תלוי בבן אדם. לי למשל היה קל יותר ב JAVA מאשר בשפת C. זה משתנה מבן אדם לבן אדם. זה לא תואר שבאים לעשות שכונה והולכים. צריך בתואר לשבת על התחת ולדגור כדי להגיע רחוק ולהישגים. 2. אני כן הייתי ממליץ לך לעבור על החומר של שפת C לפני שאת מתחילה ללמוד כי מי שלא התעסק בתכנות ואין לו את הרקע ואיך עובד המחשב זה עשוי להיות קצת בעייתי כי יוצאים מנק' הנחה שאת יודעת איך מחשב עובד. הקורס ב C מאד לא קל. הרמה של התרגילי בית היא רמה די גבוהה וזה במכוון (כדי שאנשים יצאו עם ידע בסיסי) וכדי להכין אותך למבחן הסופי שגם הוא לא קל. אבל, אפשר לעבור את הקורס ולהוציא ציון סביר. 3. הקורסים המתמטים סבירים. קשה לי קצת לענות על זה כי אני למדתי רק אלגברה ליניארית ומתמטיקה דיסקרטית במסגרת הקורסים המתמטים בחוג. סטטיסטיקה וכל החדו"א והסתברות למיניהם למדתי דרך החוג לסטטיסטיקה. מה שאני יודע שהסתברות זה מקצוע לא קל ובחדו"א הרבה חבר'ה של שנה א' מוציאים ציונים בסדר אבל לא מאד גבוהים. 4. התכוונתי לבילינג ולא בידינג. בילינג זה כל הנושא של גביית תשלומים מהלקוח וזה די קשור למערכות מידע. 5. כשמתחילים סמסטר ב' את תלמדי שפת C, מבוא לטכנולוגית מידע בארגון (אם יש את זה בסמסטר' ב' - שנה שעברה לא היה אבל זה תלוי בכמות האנשים), אלגברה ליניארית, מתמטיקה דיסקרטית ומבוא לניהול. אחרי זה יהיו קורסים שתצטרכי להשלים כמו JAVA, הסתברות, חדו"א. תראי זה פחות מומלץ לדעתי כי גם תסיימי קצת אחרי כולם. זאת החלטה שלך ושווה לך לברר מה יהיה בסמסטר ב' בסביבות דצמבר ככה אם את חושבת על הכיוון הזה. אם לא חכי לשנה הבאה ותתחילי ללמוד בצורה מסודרת. 6 אם את רוצה לראות מערכת של מי שלומד מערכות מידע דו חוגי תשלחי לי במסר את המייל שלך ואני אעביר לך. קחי בחשבון שאני לא העמסתי יותר מדי, אבל גם לא לקחתי מעט מדי. מן הסתם שנה ראשונה קצת יותר קלה מבחינת חומר לימוד מאשר שנה שניה אבל שנה ראשונה קשה כי צריך להסתגל לצורת לימוד מסוימת. שנה שניה קשה יותר מבחינת תוכן החומר שהוא לא קל (בעיקר סמסטר ב' בשנה ב'). 7. אין לי מושג כמה עולה להתחיל מסמסטר ב'. לא התחלתי מסמסטר ב' אלא מסמסטר א' ככה שאני לא יודע. תבררי במדור שכר לימוד או במזכירות החוג למערכות מידע. בכל מקרה תבררי את זה רק ב 21 לאוקטובר כי כל שבוע הבא עד ה 21 האוניברסיטה סגורה ובחופש. בהצלחה ודברי איתי אם תצטרכי משהו.. שבת שלום, עמית

ושוב תודה :)

אני מניחה שמבחינתי הקשה הוא בגדר פחד. אני מאמינה שעם קצת יכולת והרבה מאמץ אפשר לעבור הכל. הבעיה אצלי היא שאני חייבת לעבוד תו"כ התואר ואין לי שום יכולת להימנע מזה. זה בעצם מה שמפחיד אותי וזה גם מה שאני חוששת שישפיע על ההגדרה של קשה. נכון, ישנם המון סטודנטים שעובדים במהלך התואר, ואני מניחה שחלקם אפילו נאלץ לנסיעות מהמרכז לחיפה כמוני והפתרון היחיד שלי לזה הוא פשוט "למרוח" קצת את התואר. לא ממש מטריד אותי אם ייקח לי עוד סמסטר או שניים לסיים את התואר, וזה עדיף לי על פני להיקרע בין לימודים עבודה ונסיעות (מה שבכל מקרה יהיה רק פשוט קצת פחות). האם אני אנסה לעשות לעצמי סימולציות של מערכת ע"י שימוש באתר של האוניברסיטה (איפה שנרשמים לקורסים ורואים מתי הם) אני יכולה פחות או יותר לסמוך על זה? אני מניחה שדו-חוגי של מערכות מידע עם פסיכולוגיה שונה מדו חוגי של מע' מידע עם חוג אחר ואני גם מניחה שצריך לקחת בחשבון שקורסים / תרגולים לא ייפתחו בגלל התרגולים והכל. אני חושבת שברגע שאחליט סופית על דו חוגי פסיכולוגיה עם מע' מידע באמת אתחיל ללמוד שפת C. מזלי שבן הזוג שלי מתכנת ויכול ללמד אותי. תודה על כל המידע, עזרת לי המון :) שבת שלום.

TheBigBrother

New member
היי וברוכים הבאים לפורום

לדעתי מערכות מידע מעט קשה יותר מפסיכולוגיה. מצד שני כנראה יהיה יותר קשה להוציא 95 ממוצע בפסיכולוגיה מאשר 80-85 ממוצע במערכות מידע . על פסיכולוגיה אפשר להסתכל כמו על רפואה, רק שהמיוניים הרציינים שם זה בדרך לתואר שני

IdanXP

New member
גם אני חושב ככה

לפותחת השרשור - השילוב שבחרת הוא מעניין ומקדם אותך למטרה. אבל שני החוגים הם מאוד תובעניים במטלות הנדרשות ועצם הלימודים במסלול דו-חוגי באונ' הוא כאב ראש לא קטן מבחינה של סידור מערכת/מבחנים וכו'. כיוון שישנה תחרות חזקה מאוד בתואר ראשון בפסיכולוגיה כדי להשיג ממוצע גבוה לתואר שני - הסיכויים שלך להשיג כזה ממוצע (אם את אכן שואפת לתואר שני בפסיכולוגיה) יהיו נמוכים יותר מאלו שלומדים פסיכולוגיה במסלול החד החוגי (אלה שלומדים רק פסיכולוגיה). מן הסתם, אנחנו לא מכירים אותך ואת היכולות שלך ויכול להיות שתצליחי להיות מצטיינת דיקאן בשני החוגים :) אבל עדיין מדובר לדעתי בעבודה קשה ואת צריכה להיות מוכנה ומודעת לכך שזה עלול לפגוע בציונים שלך. (שמאוד חשובים להמשך תואר שני בפסיכולוגיה כפי שאמרתי). אם את מאוד סגורה על העניין, תמיד את יכולה להתחיל במסלול הדו חוגי ולעבור אח"כ לחד חוגי - כמובן שידרשו השלמות מסוימות שאולי יגרמו ללימודים להתארך מעבר ל 3 שנים, אבל מעבר מסוג זה הרבה אנשים עושים. מכל מה שכתבתי, את בטח יכולה להבין שלא נראה לי שתצליחי להמשיך ולעבוד, בטח לא שהעבודה נמצאת במרכז. בד"כ מערכות של הדו-חוגיים הם לא מובנות ויוצא שהקורסים מתפרסים על כל ימי השבוע ובשעות שלא תמיד נוחות. זה לא אומר שזה מה שיצא אצלך, אבל זה בד"כ המצב. אז קחי גם את זה לתשומת ליבך. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה ! :)

דעתי

1. לעניות דעתי, נראת בחירה מעניינת ומצוינת. למרות שאני לא יודע עד כמה יצא לך ללמוד על גורמי אנוש במע' מידע, אבל לעניות דעתי לא יזיק למי שתתעסק בהנדסת אנוש, להכיר קצת את המערכות הללו מהצד שני. 2. כנראה קשה למדי. מערכות מידע, לפחות ממה ששמעתי, נחשב לחוג קשה למדי. גם פסיכולוגיה תובעני למדי. אבל אופן קצת שונה בשני החוגים. 3. טכנית-לא צריכה להיות בעיה. מעשית? כמובן. עניין של רצון ויכולת. בהמשך לשאלה הקודמת-שני התחומים שונים למדי, וכך גם אופן הלימוד. שינון והמון קריאה מול יותר תרגול וישום. ממה ששמעתי מחברים שלומדים\למדו תחומים דומים. אחד היתרונות בפסיכולוגיה הוא שאתה יכול לבוא באמצע בקורס, ללמוד עד הסוף, למרות החורים שיהיו לך ואחכ להשלים את ההתחלה. בקורסים ריאלים זה בלתי אפשרי, כי הכל נבנה נדבך על נדבך, לכן הלמידה חייבת להיות קונסטרוקטיבית ורציפה. לעומת זאת, קורסים נכבדים בפסיכולוגיה, יותר קל ללמוד בשיטת הפאזל. מה שיכול קצת להקל עליך מבחינת פספוס הרצאות וכאלה. 4. בדו-חוגי, ועוד בשני חוגים שלא עובדים הרבה ביחד-יהיה לך מאד קשה, אז אל תבני על זה במיוחד. 5.רע מאד. כנראה תצטרכי לתמרן בין קבוצות ולשנות הרשמות. אם לא מסתדר-כנראה לוותר על אחד הקורסים. 6. לא יודע אם יעזור לך. בסמסטר א'-אולי, אחכ-חוששני. וגם יגרור את הBA שלך לעוד סמסטר. לא נראה לי כפתרון לבעיה שלך. לגבי העלות-בחיפה השכל הוא קצת קומבינטורי ותלוי במספר הנקודות שאת עושה. בכ"א, לא צפויים שינויים מיוחדים לכאן או לכאן (כי המספר הכללי של נה"ז שלך לא משתנה, אלא רק התפלגותן לאורך השנים).

תודה רבה לכולם! עזרתם לי מאוד!

כמו שאני רואה את זה כרגע יש לי שתי אפשרויות: 1. ללכת על זה ולקוות לטוב - לעשות דו-חוגי במע' מידע ופסיכולוגיה, להפנים שזה הולך להיות קשה.מקסימום באמצע הופכים לחד-חוגי. 2. לנסות לשנות קצת את הכיוון - ולנסות למצוא משהו דומה במרכז ואולי להתמקד רק באחד מהחוגים מההתחלה. אני נוטה כרגע לאופציה הראשונה, אולי קצת גם כדי להחליט כבר וזהו. אני נוטה כרגע כן להתחיל בסמסטר ב' כי אין בעיניי חשיבות לכמה זמן זה ייקח אלא לאיך לנצל את הזמן בצורה כזאת שתביא לציונים הכי טובים (בכל זאת אני רוצה להתקבל לתואר שני וגם לפהנים היטב את מה שלמדתי). לצערי בשלב זה (וככה"נ גם בעתיד) אין לי ברירה אלא לעבוד במהלך התואר. ובתבסס על תנאי התעסוקה שלי, לא כדאי לי להחליף עבודה ולעבור לחיפה (יש לי עבודה שמאפשרת גמישות מטורפת בשעות - פחות או יותר לבוא מתי שבא - ושכר יחסית גבוה והכי חשוב אני עובדת במקצוע שאני רוצה לעסוק בו וצוברת ניסיון). תודה לכל המתייחסים, עזרתם לי המון! אשמח לשמוע עוד! :)

amitk80

New member
אני ממליץ לא ללכת על חד חוגי במערכות מידע

כדי שלא תתקלי בקורס מבני נתונים שהוא בשנה האחרונה היה זוועתי מאד ממה ששמעתי מחבר'ה שעשו אותו. המרצה פשוט לא ידע להעביר את החומר ואני במקרה למדתי איתו קורס אחר וזה היה נוראי...

IdanXP

New member
זה לא נכון לשלול חוג בגלל קורס

כמעט בכל תואר יש את הקורס/ים שרב האנשים בקורס מתקשים בו ומתאמצים מאוד בכדי לעבור אותו. לשלול תואר על סמך זה בלבד זה ממש לא שיקול נכון. מה עוד, שיכול להיות שקורס זה קיים/לא קיים בתוכנית שלכם בשנה זו, אבל אף אחד לא מבטיח לה שבשנה הבאה תוכנית הקורסים לא תשתנה. ככה שאני ממש לא מסכים איתך בזה.

עוד כמה שאלות...

היי, אחרי כל ההתיחסות והעזרה המצויינת שלכם (שוב תודה :)), אני מרגישה בנוח לשאול עוד כמה שאלות: 1. שמעתי שיש הרצאות מצולמות. האם נכון? האם קיים בפסיכולוגיה ובמערכות מידע? כמה זה כדאי? 2. האם בכלל יש חובת הגעה לשיעורים? 3. הרכבת מערכת - בפסיכולוגיה הבנתי שהמערכת די מובנית (קורסים שנתיים שחייבים להרישם להכל מראש...), האם במערכות מידע יש הגבלה (מעבר לדרישות קדם) או שאני יכולה לבחור כל קורס שנפתח בסמסטר בו אני אני מעוניינת לקחת אותו? 4. בפירוט של קורסי החובה לסטודנטים במתכונת דו-חוגית כתוב שצריך לעשות 15 שעות ניסוי. מה זה בעצם אומר? מה עושים שם? כמה זמן זה בפועל?(נראה לי 15 שעות בסמסטר אבל אולי לא הבנתי נכון...), האם זה קורה מתי שנוח לי (למשל בחלונות בין שעורים) או מתי שנוח להם? ואם זה מתי שנוח להם, אז לפי מה הם מחליטים מתי נוח להם? תודה רבה! רותם.

למעלה