מתנות

sweetdreams

New member
אני לא הייתי מתרגשת מזה

עזבי אותך לרגע מכללי נימוס. לדעתי כל ההשוואה בינך לבינה היא לחלוטין מיותרת. אתם נמצאים שם כל הזמן, והם באו לביקור מחו"ל. מה שאומר שאת יותר בת בית שם, והיא יותר אורחת. נשמע לי הגיוני שהיחס הוא טיפה אחר, גם אם כללי הנימוס היבשים אומרים אחרת.

על זה שהיא עשתה את זה לידך? נו בסדר, אז עשתה את זה לידך.
זה באמת נשמע יותר כמו חוסר מחשבה, מאשר מעשה מכוון על מנת שתרגישי רע.

באמת שאין לך שום צד בעניין הזה. תעשי הכי טוב אם תניחי לזה.

bookmarc

New member
אז זהו

שאני לא בת בית שם. הם יודעים שאני מרגישה זרה ומנוכרת שם ופעם אפילו בעלי הבהיר להם שעד שהם לא משנים את היחס אליי, אנחנו לא נבוא... והם לא עושים דבר כדי לקרב, אני לא מדברת רק על המתנות, אלא בכלל הם רק מרחיקים.

אם פעם בעלך הבהיר להם שאם לא ישנו את היחס

אליך לא תגיעו יותר............למה אתם מגיעים?

bookmarc

New member
בגלל שהוא מתגעגע

ואז מתחיל לריב איתי ולהתעצבן עליי שהולכים רק למשפחה שלי...הוא יודע שלא טוב לי שם וגם זה שאנחנו הולכים פעם בחודש חודש וחי זה אחרי מריבות ועצבים בדרך כי הוא רוצה להיות שם יותר... אבל אין מצב זה טו מאצ' בשבילי אין לי עור של פיל

אז לבעלך יש בעיה שהוא לא יודע לשמור על

העקרונות שלו ולעמוד במילה שלו.
והיות שאתם נשואים אז הבעיה הופכת להיות גם שלך.

אז יש לך בעיה עם בעלך

והיא חמורה היות שהוא מודע לכך שמתנהגים אליך לא יפה(בניגוד לבעלים אחרים שחושבים שהאישה טועה ולכן לא מוכנים לפעול בנושא) ןיחד עם זה מעדיף לאיים איומים ריקים מתוכן וכן לגרור אותך לשם

יתכן שפספסתי משהו

בדרך, אבל למה בעלך לא יכל לבקר אותם לבד? אך ורק הוא בגלל הגעגוע לפרק זמן קצר אחת ל- ?
ככה לא נוצר עבורם פתח להתנהג לא יפה לאף אחד מלבדו. ואם הגעגועים גוברים על תחושת אי הנעימות שלו זו בעיה רק שלו.
ותקבעו זמן ביקור שנוח לשניכם. למשל אם את מעדיפה ששבת בצהריים יהיה לך שקט לעומת יום שלישי בערב שאת צריכה עזרה במקלחות, ארוחות וכו אז שילך בשבת בצהריים

בעיני השוואות הן דבר מיותר

ומתנות הן בונוס ולא מחוייבות.
אין לי מושג מתי וכמה מתנות מקבלות הגיסות שלי, האחיות שלי וכו'. וזה גם לא מעניין אותי.
וגם כשאני מקבלת משהו אני לא מייד רצה לעדכן את המשפחה המורחבת.
בד"כ קונים במקביל לכולם. זה נכון.
אבל לא תמיד זה כך.
ומתנות הן לא הקשר היחיד שלנו זה עם זה.
אז אחת מקבלת יותר מתנות, השניה יותר עזרה כספית, השלישית יותר עזרה טכנית, הרביעית דוחה כל הצעת עזרה כך שאי אפשר לתת לה, החמישית עוזרת בעצמה המון המון וכהכרת הטוב קונים לה מתנות....
אם מתנה הופכת להיות מחוייבות היא איבדה את הטעם שלה. זה לא תשלום לוועד בית. זו מתנה.

התחושה האישית שלי

ונראה שגם של חמותך היא שחו"ל = מתנות.
כשהיא היתה בחו"ל היא הביאה לך תיק עלוב.
כשכלתה מגיעה מחו"ל היא קונה לה תכשיט ממגנוליה.
לא יודעת למה נתנו לה את זה מול הפנים שלך כשהיא התארחה אצלה כבר זמן מה וחיכו עד לאותו הרגע, לא חושבת שיש כל קשר בין התכשיט לבין חמשת הילדים. והאמת שתכשיטים של מגנוליה (אם כבר דברנו על "תיק עלוב") הם לא כאלו העילית שבעילית. הם חמודים בדיוק כשמקבלים אותם ומתפרקים חודשיים אחרי. וגם מחירם לא מרקיע שחקים. לא היתי מתפלצת בגלל זה בכלל.

מאחר וגם אני לא קבלתי כל תכשיט לאירוסין, או לנישואין, או להולדת הבת. ולא הביאו לי אפילו שקל תשעים לא חמותי לשעבר ולא גיסותי באף אירוע שאליו הגיעו (או לבן/אח שלהן או לנכדה היחידה שלה) אני אולי קהה לתחושות העלבות בגלל דבר כזה.

ממש מבינה...

לבעלי יש אח גרוש שהשנה הוא התחתן בשנית ( יצא עם מישהי 8 חודשים ואז החליטו להתחתן תוך חודשיים ) .. חמותי הלכה איתה לקנות לה עגילים לחתונה ..הן די הראו לי את העגילים כדי להתפאר ( לחתונה שלי ממש לא קנו לי כלום )
לגיסה היה ימולדת קנו לה מתנות ( ברבים )
אז מה לי קנו?? לא מזמן הן קיבלו הנחה באיזה חנות אז הן החליטו לקנות לכולנו תיק קטן .. באו ואמרו לי זה בשבילך לימולדת (שחל עוד 3 חודשים ) ..

קיצר מבאס, מעליב .. ואין לי מה להגיד...אז אני פשוט סותמת

רוני810

New member
אני אזכור את הלקח מ-2 ההודעות שלכן:

לא לקנות לכלתי לעתיד תיק!!!
זו המסקנה שלי

וגם לא לחמותך.

סבתא שלי מאלו עם ההרבה אקססוריז אז אמא שלי קנתה לה פעם תיק ליום הולדת (תיק ממש יפה ויקר) אבל היא גם עם טעם של בת 4 (הסבתא) והיא הולכת רק עם תיקים שאפשר לשים בהצלב. אז תיק הנשיאה עם הרצועה הקצרה לא התאים לה והיא נתנה אותו אחרי חודשיים לאחותי (שהרוויחה תיק מאלף)

רוני810

New member
האמת שתיק זה מאוד עניין של טעם אישי.

בעבר קניתי כמה פעמים תיקים לאמא שלי ולאחיות שלי והן לא הלכו איתם, אז בסוף לקחתי אותם חזרה והשתמשתי בהם.
כנראה כל אחת וטעמה היא, וקשה לקלוע.
עדיף לקנות משהו במגנוליה, זו עוד מסקנה מהשירשור הזה (רושמת לעצמי תזכורת לעתיד, כשאהפוך לחמות).

כל דבר הוא ענין של טעם אישי

אפילו כרטיס מתנה כי את צריכה לקלוע לחנות שהמקבל יאהב.
ספרים, תכשיטים, בגדים, מסג' או אפילו קפה ומאפה בבית קפה שהמקבל אוהב.
לגבי מגנוליה, למרות שבאמת אלו תכשיטים שקולעים לטעם של רב הנשים עדין נופלים בזה. קודם כל זה לא עמיד. שנית התכשיטים היותר יקרים הם לא שרשרת כסף עם תליון, הן כבר כן טעם אישי. וגם התליונים האמת הם טעם אישי - יש כאלו שממש יאהבו את המגן דוד למינהם ויש שלא. (ויש דוגמאות נוספות)
אגב, גם במגנוליה יש כרטיסי מתנה. אמא שלי קבלה לסוף שנה ואני חגגתי

chen1237

New member
עזבי שטויות, אין מה להיעלב

יכול להיות שבכלל לא הייתה כוונה רעה מאחורי זה, וזה נעשה בתמימות ובלי הרבה טקט, ויכול להיות שלא.
גם אם לא, כסף של חמותך - היא יכולה לחלק מתנות למי שבא לה, אל תייחסי לזה חשיבות יתרה. גם מהחמים שלי מעולם לא קיבלתי כלום (לא ליום הולדת, לא כשהתחתנו, לא כשילדתי, לא כשאירחתי אותם, אפילו לא זר פרחים - בקיצור, כלום בפיתה). פעם אחת קיבלתי שרשרת זולה, כמו של ילדות, כאלה שקונים בדוכנים בקניון בכמה שקלים - את האמת, זה העליב יותר מאשר אם לא הייתי מקבלת מתנה בכלל וזהו (לפני שבנות הפורום קופצות שאין להם כסף, והעיקר הכוונה - בכל פעם שהם חוזרים מחו"ל - הם קונים מתנות לכל העולם ואחותו, אפילו החברות של הגיסים שלי קיבלו בשמים, בגדים וכהנה וכהנה)
בקיצור, יש גם אנשים כאלה, שמפלים בין הילדים או הכלות או הנכדים - אל תקחי ללב, במיוחד אם היא לא מפלה את ילדייך משאר הנכדים.

Amyrlin Seat

New member
איך אפשר להגיד לבן אדם לא להעלב ??

הבחורה נמצאת במצב הכי מתסכל שיש, החמים שלה ! אלו שהיא לא יכולה פשוט להתעלם מקיומם ולהמשיך הלאה כי היא קיבלה אותם בסוג של עסקת חבילה, מתיחסים אליה בצורה מגעילה מזלזלת מתעלמת וכן גם מעליבה. זה נכון שאין הרבה מה לעשות, זה הם והיא לא תשנה אותם, אבל לפחות כשהיא פונה עם התיסכול שלה לעולם לא צריך לעשות דה לגיטימציה לתחושות שלה ולהגיד לך עזבי אותך משטויות, כי זה לגמרי לא שטויות (ואני לא מתייחסת ספציפית רק אליך כי הרבה ענו לה ברוח הזו).

הבחורה פגשה בחור, התאהבה התחתנה ובעצם עכשיו המשפחה שלו נותנת לה להרגיש שהיא לא מספיק טובה, לא רצויה, לא נחשבת, היא צריכה להיות עשויה מאבן בשביל לא להעלב (וגם את בטוח נעלבת גם אם את מאוד רוצה שלא, זה הכי טבעי שיש).

ות'כלס אולי אם היא היתה מפסיקה לבלוע צפרדעים ולאכול את הלב, ובמקום היתה נותנת מקום לרגשות שלה, נותנת להם להבין שהיא נעלבה, נותנת לגיסה להבין שהיא נעלבה, נותנת לבעלה להבין שהיא נעלבה אז יש איזה שהוא סיכוי שמשהוא היה משתנה, אפילו אם זה היה רק משהוא בתוכה שהיה מבין שאין לה שום סיבה להמשיך ולאכול את הזבל הזה שהם מאכילים אותה.

מה מתסכל? היא מספרת על יחסים קרים

כנראה שזה הדדי,
ואז נשאלת השאלה למה לא קונים לי מתנות?

נכון, המעשה נעשה בגסות רוח. אבל חוץ מזה מה הבעיה בדיוק?
במקום להשוות מתנות, יש בעיות הרבה יותר רציניות שצריך לפתור קודם.

Amyrlin Seat

New member
איפה את רואה הדדיות ? מכל מה שהיא

מספרת יוצא שהם פשוט מתיחסים אליה לא יפה, היא מרגישה זרה ומנוכרת אצלם (עד כדי כך שאפילו בעלה מודע לכך ומצדיק אותה) ובהתאם מקפידה לצמצם מגע עד כמה שאפשר. ולא היא לא באמת משווה מתנות, היא משווה יחס, היא בעצם אומרת (מבלי להגיד את זה ממש) שמהגיסה השניה איכפת להם וממנה לא ! מעבר לערך של המתנה עצמה לרוב מתנות נמדדות בערך הרגשי שלהן, מתנה נותנים למי שמחבבים ורוצים לשמח, לתת לגיסה מתנה מול הפרצוף שלה כשלה בהפגנתיות לא נותנים מתנות זה שווה ערך לחריצת לשון בתוספת הזימרה הנעימה של "נה, נה, נה, נה, נה, היא קיבלה ואת לא ! אותה אנחנו אוהבים ואותך לא !!" .

אז כמו שאמרתי אין באמת מה לעשות עם זה, אבל זה מעליב לגמרי.

למעלה