מתנות

Amyrlin Seat

New member
אני ממש לא משננת מנטרות ובכל ימי חיי לא רכשתי

או קראתי אף לא ספר Self Help אחד
. מה שכן אני ממש לא בן אדם שנעלב בקלות אז אני מנסה לחשוב על סיטואציות שהן מעליבות יכול להיות שאני פשוט לא ממש קולעת מה גם שאנשים שונים יעלבו מדברים שונים.

ודרך אגב אנחנו בסיכומו של דבר אומרות את אותו הדבר אנחנו יכולות וצריכות לבחור איך אנחנו נגיב או נתנהל כתגובה לעלבון הזה, אפשר לעשות מזה סיפור אפשר להבליג ולהמשיך הלאה, מה שאני אומרת זה שצריך לתת מקום לעלבון הזה, לא לנפנף אותו ולהמשיך הלאה אלא להכיר בכך שהבחורה נעלבה (וכנראה שלא בפעם הראשונה) ולכן יש מקום לחשוב על איך היא רוצה או יכולה להגיב לעלבון הזה, להמשיך ולבלוע את הרוק תוך כדי התרסה כללית "שאני בוחרת שלא להעלב" זה לגמרי לא פיתרון אפקטיבי.

kagome10

New member
כן, אני אצליח

בטוח א אעלב מעובר האורח, אחרי פעם-פעמיים ראשונות, וגם זה לא בטוח. באופן כללי, אני לא נוטה להיעלב מדעות של זרים.

עם הבוס? אני לא אעלב. אני אפגע ממכך שלא נותנים לי פרוייקטים. אבל להיעלב? כמו שאם יגנבו לי כסף יהיה לי חבל על הכסף, אבל אני לא חשוב אפילו על להיעלב על הגנב.

אני לא אגיש שלהעלב זו בחירה - להעלב זו ברירת המחדל. לא להיעלב זו בחירה, וזו בחירה כדאית מאוד. פשוט כי לא כדאי לתת את הרווחה הרגשית שלך לאנשים זרים. לדעתי.

כל זה לא סותר עזיבה של מקומות לא נעימים.

זה ממש לא נכון

אי אפשר לבחור להעלב או לא,רק רובוט יכול להפוך משהו ריגשי למכני.

כשמעליבים אותך את נעלבת איך את יכולה לבחור לא להעלב? ,אפשר לבחור מה לעשות עם העלבון

לבחור להיות קורבן או לבחור להמשיך הלאה
ולא לייחס למעליב משמעות

shoosh2607

Member
מנהל
בוודאי שאת יכולה

את מחליטה אם להיעלב או לא. כמו שאת מחליטה אם לכעוס או לא.

אני לא יכולה,אני לא מתוכנתת

אם מישהו מעיר לי משהו מעליב אני לא עוצרת את הזמן בפאוז.....ועושה עם עצמי ישיבה קטנה שהכותרת שלה האם להעלב.
אם מעירים הערב פוגעת זה פוגע בו ברגע,בדיוק כמו שאת לא יכולה להחליט שהאבן שפגעה לך בראש לא כואבת......את יכולה להחליט להתגבר על הכאב

אני לא מאמינה במשפט שבוחרים להעלב.
אני מאמינה שמה שאפשר לבחור זו דרך ההתמודדות

ברור כי את בוחרת מתי להעלב

אבל היי.......את הרי יכולה לבחור לא להעלב בכלל........
האם יש מקרים שאת בוחרת כן להעלב ואם כן...למה בעצם?

shoosh2607

Member
מנהל
כי ככה בא לי

את לא באמת מצפה לקבל תשובה שנוגדת את מה שאת החלטת לגבי, נכון?

למה את קופצת? אם את טוענת שאת לחלוטין שולטת

במנגנון העלבון שלך מדוע שתבחרי כן להעלב לפעמים?

זה בסדר,אם אין לך תשובה את יכולה להמשיך במתקפה הלא מתוכננת

shoosh2607

Member
מנהל
או שאני פשוט לא אמשיך בכלל

אני תקפתי? איפה?
אולי כדאי שתקראי הכל ותקבלי את התשובה (כמו שכתבתי לא פעם - זה לא תמיד מצליח לי אבל אני משתדלת).
אבל כנראה שבאמת זמני יקר מדי. כשתרצי לנהל שיחה ללא האשמות והחלטות לגבי, אני אשמח.
בינתיים שיהיה לך יום נעים

באמת? שאלתי מתי את בוחרת כן להעלב ולמה בעצם

לבחור להעלב ולא לנצל את יכולת הבחירה עלמנת לא להעלב לעולם, לא ראיתי תשובה אבל זה בסדר,לא חייבת

נסכם בזה שלי אין את היכולת המופלאה הזו וכנראה בגלל זה לעולם לא אבין

shoosh2607

Member
מנהל
עניתי ואני אענה שוב

אני לא בוחרת להיעלב אף פעם.
אני משתדלת אבל לא תמיד מצליחה.
אני עדיין עובדת על זה

אבל, אם אני נעלבת, זה אך ורק מאנשים קרובים (לא ממישהו זר ברחוב).
מקווה שעכשיו עניתי (ואפשר היה לקיים את הדיון גם ללא הנחות מקדימות ועוקצנות
)

נו? אז את רואה שזו לא בחירה

אם היית יכולה באמת לבחור אז היית בוחרת לא להעלב בכלל גם לא מקרובים אליך,הרי זה לא כיף להעלב
את אולי יותר חסינה מאחרים אבל עדיין.....הרגש הוא רגש וכשזה אדם קרוב אלייך פוגע בך אז הרגש כן פועל ואי אפשר לכבות אותו
לפי החלטה רגעית וזה בדיוק מה שאמרתי

shoosh2607

Member
מנהל
אני עונה שוב

ואני מקווה שבפעם האחרונה -
פעם הייתי נעלבת המון. מכל שטות היו זורקים לכיוון שלי.
מאז שהחלטתי לבחור אני נעלבת הרבה פחות.
למה הרבה פחות ולא בכלל לא? כי זה קשה ואני עדיין עובדת על זה.
מה שעוזר (אם את רוצה ללמוד) זה לחשוב ככה -
מאנשים זרים אין מה להיעלב - האם לא מעניינים
מאנשים קרובים אין מה להיעלב כי הם לא באמת מתכוונים להעליב.
זהו, מקווה שהפעם עניתי לך.
שיהיה יום נפלא

את צריכה לעשות הפרדה בין

להעלב ולקחת את זה איתך ולחשוב על זה ולהתעסק בזה יום, יומיים שנתיים.לבין להעלב לשניה ולהמשיך הלאה.
בכל מקרה, כשאדם שהוא חלק מחיינו אומר משהו מעליב, גם אם אני אבחר לא להעלב ואדלג מעל מה שאמר, עדין יש את שבריר השניה שהדברים שלו כן צרבו. אחרת אנשים לא היו מסתכסכים לעולם כי כולנו הינו שאנטים לכל דבר. ולזו הכוונה.
את כבר מדברת על מה אני בוחר לעשות עם השבריר שניה הזה. לחפור בו ולנפח אותו או להשאיר אותו בצד ולהמשיך בהתעלמות.

למעלה