מתנה לפדיון הבן?

שושית123

New member
אני נגד המנהג של לתת מתנות כדי לכסות את המנה"

אמנם במשפחתי נהוג לעשות כך, ולכן את תראי את כולם שם מוציאים ים של כסף כדי לכסות את המנה שלהם++, ואז יוצא שכל אירוע או שמחה שהם מוזמנים אליהם זה סוג של בור הוצאות בלי תחתית. וכשאז הם מזמינים לשמחה שלהם-הם מצפים שתחזירי להם את מה שהם שילמו אצלך. לי אישית זה נראה עקום ולא נכון. מי שרוצה לערוך שמחה, צריך לעשות את זה בלי קשר למתנות שהוא יקבל, וזה ממש לגרום לנטל על האנשים כשהם יודעים שבעל השמחה מצפה מהם למתנה יקרה. אני מודה שהמון פעמים אני לא עומדת בזה, וכשאנחנו מוזמנים לאירוע של קרובי משפחה או חברים טובים אנחנו כן נותנים מתנות שלעיתים הם מעל ליכולתינו, כי "ככה כולם עושים", ולא נעים להיות ה"קמצנים היחידים". אבל לדעתי יש פה בעיה עקרונית. בכל אופן, (אחרי כל ההקדמות..) אם כבר נתתם מתנה גדולה, אני חושבת שמתנה צנועה כדי לא להכנס בידיים ריקות היא מספיקה בהחלט, ולא מעבר לכך..

mAmA MiSiSiPi

New member
אחת הסיבות

שהתחתנו ברבנות היא שעכשיו אף אחד לא חייב לנו ואנחנו לא חייבים לאף אחד

אילתית 2

New member
תראי זה תלוי איפה האירוע

אם אירוע (לא משנה איזה) נמצא באולם או כל מקום שמשלמים מנה...אז וודאי שצ'ק אם בבית אז אפשר מתנה אנחנו פעם אחת הוזמנו לפידיון הבן אבל היה בבית שלהם אז הבאנו מתנה יפה משילב למרות שהבאנו משהו קטנטן לבי"ח, מתנה בפידיון ושיק בברית באולם

שיק ../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif

אני קראתי מה הבאת כתבת אוכל ופינוקים, אם אוכל זה בישולים אז אני חושבת שצריך להביא שיק כי בישולים (רק לדעתי) זה לא שווה ערך לשיק, נכון, זה עוזר, אבל אולי אמא שלה כבר בישלה וזה ממש לא מה שהיא רצתה, וגם בנינו, כמה כבר עולה להביא בישולים למישהי , כמה כבר הוצאת על זה (שוב אני לא יודעת מה בדיוק הבאת ואם זה בישולים ועד כמה הם מורכבים וכמה עשית במיוחד וכמה עשית "על הדרך" גם למשפחה שלך, אני באמת לא יודעת אלא כותבת לך את כל האופציות)\ בקשר ל"פינוקים" שכתבת אין לי מושג מה הם, אם עזרת בבייביסיטר או איווררת את הבית או סידרת קצת זה פינויקם אבל לא שווה ערך לשיק, בכל זאת את מגדירה את עצמך כחברה טובה וזה מה שמצ]ים מחברה טובה בלי קשר לאירוע, אם קנית חיתולים ובגדים ראשוניים ומצעים זה כבר כן שווה ערך, השאלה מה אתם בדיוק הבאתם קודם, אולי תכתבי בכל מקרה לבוא לאירוע בידיים ריקות פחות נראה טוב ואם אתם חברים טובים שלא מחשבנים אז דווקא בגלל זה רצוי שכן תביאו משהו העיקר שיהיה להם במזל טוב

אבל היא הביאה להם גם מתנה

במעל 300 ש"ח ולא היה ארוע. אז אני לא חושבת שהם צריכים לתת צק. רק אולי משהו קטן שהם היו צריכים לתת קודם. הם פשוט החליפו את המתנות...

היא לא כתבה את זה

היא כתבה שהביאה בישולים ופינוקים ואני שאלתי מה זה בדיוק הפינוקים אם הביאה מתנה מעל 300 שקל יכולה לבוא בלי כלום

ללילילל

New member
זה היה בנוסף.

סתם הזכרתי את האוכל כבדרך אגב. הבאנו מתנה בסכום של יותר מ-300 ש"ח. מעריכה את הירידה שלכן לפרטים :)

פולספגן

New member
אל תזלזלי בבישולים

בישולים זה זמן
זמן שווה כסף. בישולים זה לעשות משו מכל הלב, להשקיע בבן אדם, לפעמים משו סימלי חשוב יותר מכסף ולא לכ"א יש את האמצעים לכך. לא שופטים חברות לפי צ'ק, אלא לפי דברים אמיתיים.

חס וחלילה לא מזלזלת

אבל בדרך כלל מי עושה בישולים, מי שיודע ואוהב ומי שבמילא מבשל בשביל בני ביתו, ומי שמבשל לך בדר"כ לא מחשבן לך את במקום מתנה אלא בנוסף, לי בישלה אמא שלי אז מה אני אשלם לה על זה ?!! זה כמו שאם אני באה לחברה והיא פותחת בשבילי שקית עוגיות אז מה היא מחשבנת לי כמה אכלתי ?!! שוב כתבתי בדר"כ ולא מדברת על מקרים ספציפיים של אנשים בלי אמצעים או משהו אחר

פולספגן

New member
בואי אגלה לך סוד (ושיישאר בינינו ../images/Emo13.gif)

בחתונה שלנו קרענו צ'ק של חבר מובטל וגם של חברה של ההורים שהיא אשה אלמנה שמטפלת לבד ב-3 ילדים. כסף לא בונה חברים וספגנו את העלות שלהם, העיקר שבאו ונהנו. אל תשווי חתונה לברית/ה או פדיון בן מבחינת סדר גודל.

אבל זה בדיוק מה שכתבתי

שאם יש מקרה ספציפי אז זה מספיק ואם השאלה היא כללית אז זה מה שמקובל, כמובן בתנאי שעושים אירוע אחד ולא שניים אצלנו עשינו ברית בבית עם ארוחה בשרית, בכוונה אמרנו שנעשה פדיון באולם כדי שלא יביאו מתנות ואכן כל מי שבא למעט אח של בעלי לא הביא מתנה לברית וכולם הביאו לפדיון כמו לברית וזה בסדר גמור מבחינתנו , למעשה ככה צריך להיות אי אפשר כל שלושה שבוע להביא מתנה נזכרתי גם שעשינו חינה במסעדה עם ארוחה בשרית מלאה ואבא שלי ביקש שלא יביאו מתנות ואכן הרוב לא הביאו, תראי לחייב מישהו שיביא פעמיים לאותו אירוע זה באמת לא לעניין הכי חשוב שיהיה במזל טוב

רונית1

New member
במקרה הזה מאחר והבאת כבר צ'ק

אני הייתי מביאה מתנה נחמדה, אולי צעצוע שווה.

../images/Emo207.gif מסיבת אירוסין

מקרה דומה לפדיון הבן: 2 אירועים סמוכים, אז ... כמה נהוג לתת? יש את האתר שמראה כמה צריך לתת בכל קירבה ולפי סטטוס כלכלי, אבל על מסיבת אירוסין אין מידע. האם מישהו מיכם עושה מסיבה כזאת? האם מישהו מיכם היה במסיבה כזאת? מקווה שתוכלו לעזור לי ...

למעלה