מתנה לפדיון הבן?

זה תלוי בשיקולים שלכם

וזה תלוי באיזה סדר גודל המתנה שהבאתם. אני במקרה הזה אם הייתי יודעת מראש שהם עומדים לעשות ארוע באולם (כמו במקרה שלנו) הייתי מביאה מתנה קטנה ללידה וצ'ק לארוע באולם. יש הרבה אנשים שלא עושים ארוע לברית ואחרי חודש או חודשיים עושים ארוע באולם ואז מביאים להם את המתנה הגדולה. להביא פעמיים מתנה בסדר גודל של כמה מאות שקלים לי נראה מוגזם ולא מתאים לכיס שלי.

ללילילל

New member
זהו, זה העניין...

אנחנו אוהבים אותם ושמחים בשמחתם ורוצים לעשות מה שנכון ונותנים להם בכיף. אבל הבאנו מתנה גדולה ללידה בלי "לחשב" שיהיה עוד ארוע... הבאנו בכיף אוכל לבית חולים ופינוקים הבייתה... עכשיו עוד מתנה או צ'יק מוציאים את הסיפור מפרופורציה מבחינת ההוצאה שלנו. זה מרגיש לי מגעיל וקטנוני, אבל זו המציאות. מכיוון שאני רואה שיש הסכמה גורפת שצריך משהו, אולי נלך על משהו קטן, בגד או צעצוע צנוע... לא יודעת, בן הזוג שלי טען ש"מה פתאום" ולא צריך כלום, הוא יהיה מופתע כשיראה את התגובות.

גם אני הייתי מביאה משהו קטן או בכלל לא.

מכיוון שאתם כבר הבאתם להם מתנה מבלי שיהיה להם ארוע. אז בעצם המתנה היא לארוע. שוב, אני הייתי בודקת אם המתנה שהבאתם היא מעל 300 ש"ח אז לא הייתי מביאה כלום. אם היא מתחת הייתי מביאה משהו קטן מאד.

אנחנו עשינו ברית וגם פדיון

הודענו מראש שאת הברית עושים במסגרת מצומצמת ונזמין את כולם אחר כך לפדיון מראש הודענו גם כדי שלא יעלבו מי שלא הוזמנו , הזמנו רק גברים בגלל המניין וגם שלא יהיה לאנשים לא נעים עם מתנות עשינו ארוחה בשרית בברית ולא קיבלנו אף מתנה ממי שבא למעט אח של בעלי שהביא תלושים לשילב יותר מאוחר קיבלנו מתנות רגילות ובעיקר שיקים לפדיון שנעשה באולם אני מראש לא רציתי שיביאו לברית שכן אנחנו במילא עושים באולם

g a v i

New member
נהוג לבוא עם מתנה!

גם אנחנו לאחרונה הבאנו מתנה ללידה ואז עשו "בריתה" כשהתינוקת היתה בת חודשיים - מה לעשות? זה אירוע, את מוזמנת, עולה להם מנות - צריך להביא מתנה. פדיון הבן זה בגיל חודש - וזה גם לא קשור לברית או לידה. אנחנו עשינו גם ברית וגם פדיון - אלו (כמו המשפחה המורחבת) שלא ראינו עד הפדיון הביאו לנו מתנה - אלו שהגיעו ל-2 האירועים הביאו 2. זה מה שמקובל.

g a v i

New member
ואגב, כשאני אומרת שזה לא קשור -

אני מתכוונת - כמו שיש לך חתונה, מסיבת אירוסים, מסיבת רווקות, חינה... את לא נותנת מתנה אחת - אלא מתנות קטנות לאירועים הקטנים ומתנה גדולה לחתונה, נכון? פדיון זה פדיון וברית זה ברית. רק ילד אחד במשפחה זוכה לפדיון אם בכלל - זה אירוע מיוחד.

ללילילל

New member
את צודקת, אבל אז לוקחים בחשבון מראש

אם הייתי מודעת לזה, הייתי מחלקת את המשאבים שיש לי לעניין בין הארועים. אוף, אני יודעת שזה נשמע מגעיל. לא מזמן היינו במצב שהבאנו משהו קטן ללידה (לא היה ארוע צמוד ללידה) ואח"כ צ'יק לבריתה. אבל היה לנו ברור שהולך להיות ארוע כלשהו, אז אחרי הלידה הבאנו משהו נחמד אבל לא במאות שקלים.

g a v i

New member
זהו - אז במגזר מסויים, פדיון זה מאד מקובל

ודי ידוע שאם זו לידה ראשונה (ולא היו הפלות או קיסרי) הולך להיות פדיון. פעם היו לי 7 בחודש!! מבינה את התסכול וגם אני חשבתי על זה עם בעלי כשעשינו "מסיבת" לקטנה שלנו כשהיא היתה בת 3 חודשים - אם זה יקשה על אלו שכבר הביאו מתנות. אבל, מבחינתי - אם את "עולה" לבן-אדם מנה, תביאי מתנה. אם את לא יכולה להרשות לעצמך (כי לא ידעת שזה מגיע - מבינה אותך) אני חושבת שעדיף לא ללכת. ללכת בידיים ריקות מאד מכוער בעיניי. ואם כבר הבאת משהו מכובד ללידה, אז תביאי משהו קטן עכשיו וזהו - ואני בטוחה שהם יחשבו שבעצם כבר הבאת משהו ללידה. גם אצלנו, חברים טובים הביאו מתנה ללידה ואז מתנה קטנה לאירוע ולא היתה לנו שום בעיה עם זה. אלו שלא מביאים בכלל בולטים (כי בכל זאת - המנות עולות לבעלי האירוע)...

פלגיה

New member
7 בחודש????

בכל מגזר שהוא פידיון הוא דבר נדיר. אני לא חושבת שהייתי בשבעה פידיונות בכל חיי. פידיון זה אירוע נדיר, ובגלל זה ההתרגשות הגדולה (והמתנות) ואגב - אחותי ילדה פג, ולכן הפידיון שלו היה לפני הברית

g a v i

New member
מבינה אותך - במגזר מסויים, זה מובן מאליו

שאם זה ילד ראשון (ללא הפלה, ללא קיסרי), הולך להיות פדיון. פעם היו לי 7 בחודש!! ממש מבינה אותך - אבל בכל זאת - אני חושבת שנורא מכוער להגיע לאירוע בידיים ריקות - גם אם הבאת מתנה לפני. כי את בכל זאת "עולה" לבעל האירוע מנות. אני הייתי מעדיפה לא ללכת לאירוע מאשר לא לתת דבר. אבל, שתדעי לך - עשינו לבתי "מסיבת" כשהיא היתה בת 3 חודשים (כי לבן שלי עשינו פדיון בגיל חודש והוא חלה ואושפז ומאז אני לא עושה אירוע עד גיל חודשיים-3) ואני ובעלי ממש חשבנו על אלו שכבר הביאו לנו מתנו ואם זה יקשה עליהם. אני כן לקחתי בחשבון שבטח לא יביאו כפול ולא נורא - אבל ת'אמת, גם אלו שכבר נתנו, הביאו לפדיון. אמרתי לך - זה מקובל כאירוע אחר - לא רק לידה או ברית. בכל אופן, ממש מבינה אותך. זו דעתי פשוט. וכמובן, תעשי מה שנראה לך.

ללילילל

New member
תודה, את עושה לי סדר בשיקולים.

את אומרת שזה היה לך בסדר שהביאו מתנות קטנות, אבל זה בטח לא כיסה את המנות - זה לא היה מבאס? כי נראה לי שהאופציות שלנו הן לא ללכת (אבל הם יעלבו, הוא חבר קרוב של בן הזוג שלי) או להביא משהו קטן עד סמלי ולקוות שזה יתקבל בסדר.

tiger mom

New member
אני לא חושבת שאת צריכה לכסות את המנות

מי שרוצה להזמין אותי לאירוע שיזמין אותי. מי שמקווה שלהזמין אותי לא יעלה לו כסף כי אני אשלם לו על זה, שלא יזמין אותי. ובסופו של דבר, קנית מתנה גדולה שהגעת הביתה- אולי שהם יחזירו לך את ההפרש בין עלות הביקור בבית (מחיר לפי עוגיה) לבין המתנה שהבאת. ולהבא- חברים קרובים אפשר לשאול אם הם מתכננים משהו ואז בביקור הראשון להביא משהו קטן ואת המתנה לאירוע. וחברה שלי הביאה משהו קטן בביקור בבית ובגלל שלא עשינו אירוע היא החליטה להביא משהו גדול לביקור הבא. אם הבאת מתנה גדולה ועכשיו פתאום יש אירוע, תביאי משהו קטן. באמת לא יפה לבוא בידיים ריקות. קני בגד נחמד (רצוי אפילו לתקופת גיל הבאה, נגיד 3-6 חודשים), אלבום תמונות שאפשר לשים בתיק, מסגרת תמונה לעבודה של ההורים.

ללילילל

New member
תגידי, מה הקשר להפלה/קיסרי?

אני בבורות מוחלטת לגבי כל המנהג הזה של הפדיון, ועכשיו מסקרן אותי.

mordillo100

New member
התינוק חייב להיות הראשון

שיוצא מהרחם באופן טבעי, ז"א אם הוא נולד קיסרי או שהיתה הפלה לפניו לא עושים לו פדיון.

שושית123

New member
פדיון עורכים למי שהוא "פטר רחם"

כלומר-הראשון שיוצא את הרחם, ולכן הפלה קודמת היא כבר סוג של לידה קודמת, וכנ"ל לגבי קיסרי. למידע נוסף...

anny12

New member
לה מחייב שהפלה (טבעית לא גרידה)

היא סיבה לא לערוך פדיון, תלוי , אם האם לא הגיעה לשבוע מסויים והייתה הפלה, עדיין אפשר לעשות פדיון, אני לא זוכרת בערך מה, חושבת חודש שני. ובטקס כן צריך להביא מתנה, סמלית וקטנה.

למעלה