מתנה לפדיון הבן?

ללילילל

New member
מתנה לפדיון הבן?

פעם ראשונה שאנחנו מוזמנים לארוע של פדיון הבן. הבאנו מתנה ללידה - נראה לי מוזר אם "צריך" עכשיו שוב מתנה, אבל מוזר גם לבוא בלי כלום. מה נהוג? תודה!

גולדי19

New member
למה? בכלל לא מוזר לבוא עם מתנה

סתם משהו נחמד לתינוק כמו שמביאים בברית זה ילד ראשון אז אין לה כנראה בגדים בשבילו או שמיכה או כל דבר בעצם... בגלל היותו הראשון הם ישמחו עם כל מתנה

ללילילל

New member
אם אפשר שאלת המשך... $$

אני יודעת שזה משתנה ותלוי והכל, אבל בכל זאת - איזה סדר גודל של מתנה/צ'ק נותנים לפדיון הבן?

שבלול 555

New member
זה תלוי בגודל האירוע

אנחנו ערכנו את פידיון הבן באולם אירועים ביום שישי בצהריים, זאת אומרת ששילמנו לבעל האולם על אירוע צהריים (כאילו זה ברית באולם) ומין הסתם העדפנו לקבל כסף בכדי לכסות על ההוצאה, להגיד לך שכעסנו על כאלו שהביאו מתנות, ממש לא! אם האירוע יתקיים באולם אירועים הייתי נותנת כסף בהתאם לקרבה, כנ"ל לגבי אירוע במסעדה, אם האירוע יתקיים בבית עדיין הייתי נוטה לתת כסף אבל יכול להיות שאם האירוע היה מאוד מצומצם ולא נדרש לכסות בו הוצאות גדולות כמו קייטרינג או בידור הייתי נותנת מתנה יפה.

ללילילל

New member
שבלול, שאלה -

בארוע שלכם קיבלתם מתנות דומות לאלה של הלידה מאותם האנשים? כלומר, החברים והמשפחה הביאו מתנה ללידה ואחר כך משהו דומה לפדיון הבן? (תכף אני אצטער שלא עשינו.... סתם) הארוע שאנחנו מוזמנים אליו יהיה באמצע השבוע בצהריים אבל כן באולם.

שבלול 555

New member
תראי

אנחנו לא תיכננו מראש אירוע באולם, אבל אחרי מבול הטלפונים שענינו להם של אנשים שרצו להגיע לביקור והדפנו בעדינות החלטנו לערוך אירוע כדי למנוע את הבאלגן בבית, היו חברים קרובים ומשפחה שהגיעו והביאו בעיקר בגדים, מאלו שהגיעו הביתה בנוסף לאירוע קיבלנו כסף באירוע, בעצם מרוב האורחים קיבלנו כסף, אבל היו כאלו שהביאו מתנות, וזה גם היה בסדר גמור. אגב גם אנחנו היינו במצבכם, בדיוק אותה סיטואציה, השקענו במתנה גדולה לזוג חברים, החלטנו שמכיון שהם לא יקיימו ברית נרכוש להם מתנה בגובה הסכום שהיינו נותנים במידה והיו עורכים אירוע באולם אירועים, אך הם הפתיעו אותנו וערכו לילד מסיבת ברוכים הבאים למשפחה במסעדה, מה שאנחנו עשינו למרות שהם חברים מאוד קרובים שלנו זה שרק בן זוגי הלך וככה הצ'ק היה קטן יותר באופן טיבעי.

g a v i

New member
לדעתי זה לא תלוי בכלל -

לא בגודל האירוע ולא בשעה. אנחנו גם ערכנו את הפדיון באולם בששי בצהריים - וזה עדיין עלה לא מעט. אירוע זה אירוע, מנה זו מנה. דווקא את הברית עשינו לא באולם, אלא בביה"כ ויותר "Low-key"...

ללילילל

New member
לא יודעת איך היה לכן כח לכל זה אחרי הלידה!

לארגן שני ארועים בטווח של חודש... וואו. אנחנו (אני ומישמיש) בחודש הראשון שרצנו כל הזמן במיטה ועשינו טובה ששמנו על עצמנו משהו והגחנו להגיד שלום כשבאו אנשים... כל יציאה לטיפת חלב הייתה בשבילי פרוייקט בתקופה ההיא, משהו כמו חצי יום תכנון וחצי יום ביצוע (ומדובר במרחק של 10 דקות הליכה). סחתיין על האנרגיות...

ממתי מביאים |מתנה| לבית כנסת?

בד"כ מביאים רק כיבוד קל ואת זה עושים המשפחה המארחת.

מה זאת אומרת אם מביאים מתנה לבית כנסת?!

ברור שכן, זה ברית...ולא משנה איפה עושים אותה!

בעוד איך משנה ...!!!

עלות ההוצאה באולם/גן אירועים היא רבה. בבית כנסת, העלות היחידה היא הכיבוד הקל שמביאים. לכן, יש הבדל. אפילו בחתונה, באתר הכסף, מבדילים האם החתונה בגן אירועים, מלון או אולם ולפי המקום שקלול המתנה (לא המצאה שלי)

לרוב כל מי שעושה פדיון ,זה ככה...

עושים ברית וארוע בגיל 8 ימים...ופדיון עושים בדיוק בגיל חודש,וגם זה לרוב ארוע...לא בבית גם אנחנו קיבלנו מתנות לזה ולזה....לפדיון מתנות יותר קטנות...

גם הברית וגם הפדיון הוא באולם?

גם לנו היה מקרה כזה והחלטנו להגיע או לזה או לזה. הוצאה גדולה מידי לשניהם. אני לא יכולה להגיע בידים ריקות וזה לפחות 300 ש"ח לזוג. בכל מקרה, בדר"כ עושים את הפדיון בבית ואז נותנים מתנה קטנה יותר (סדר גודל של 100 ש"ח)

למעלה