מתן תרופה

מתן תרופה

תגידו, איך אתם נותנים תרופה הורדת חום בסירופ? הפשוש בן שנה וחודשיים מסרב בכל תוקף לקחת את התרופה. הבעיה היא שמינון נרות רקטליים לא מתאים לו (150 מ"ג לא מספיק ו-250 מ"ג יותר מדי) אשמח לקצת תובנות בנושא

chipadripa

New member
אנחנו פשוט נותנים כל פעם טיפונת מהמזרק, כמה ה

הוא שוקל?

xxss1

New member
בעיה מוכרת

הבן הגדול שלי גם כן לא היה מוכן לקחת שום סירופ אז נרות זה הפיתרון. תבדקי לפי המשקל שלו ואו שתתני לו נר של 150 +חצי /רבע (תעשי חישוב לפי המשקל) או שאם המשקל שלו מתקרב לנר של 250 תורידי שיכבה של ה250 עם האצבעות או שתחתכי עם סכין מהנר. זה מה שהרופא של הבן שלי אמר לי לעשות.

לפי מה שאני זוכרת מהגדולה שלי, יש בעיה לחצות

את הנר או להוריד ממנו חלק כי לא יודעים כמה חומר פעיל נשאר...

xxss1

New member
גם כשהיינו מאושפזים

בביה"ח,האחיות עשו את זה... חוץ מזה לא היה לי פיתרון אחר. הילד פשוט היה מקיא את זה ולא משנה באיזה צורה הייתי נותנת לו.

xxss1

New member
אז מאוד מוזר שאחיות בביה"ח עושות את זה

והרופאים המטפלים יודעים על זה.

Morane Chocolat

New member
הסיבה היא שלרוב הנרות מחולקים כך

בחלק הקידמי יש נגיד פרמין או חומר מרכך אחר ובחלק האחורי יש את החומר שמשכך כאבים- לכן אם חותכים, צריך חתוך לאורך ולא לרוחב

ניסינו במזרק אבל זה לא כל כך הולך

וגם לא כל החומר נכנס לפה. הוא שוקל 12 ק"ג. לפי החישוב שלי הוא אמור לקבל 180 מ"ג של פראצטמול....

היי אצלינו..

בפעם הראשונה אנחנו פשוט אוחזים אותה כמו בהנקה, כשיד אחת מאחור והיא לא כל כך יכולה לזוז.. ואז אנחנו לוקחים את המזרק מכניסים לתוך הפה, לכיוון הלחי ואז לא נשפך. אחרי פעם פעמיים היא מתרגלת ויודעת שהיא צריכה לקבל תרופה ואין ברירה אז זה יותר קל. כמובן שאפשר להשפריץ את התרופה לאט לאט ולא הכל בבת אחת - זה אולי גם עדיף, אבל איך שזה מסתדר.

Morane Chocolat

New member
תנסי את טיפטיפות- נובימול, הוא יותר מרוכז

ולכן צריך לשים ממש מעט... יש מזרק קטן שמצורף ולמשקל של 12 קילו לדוגמא- צריך לתת רק 1.8 מ"ל- שזה ממש כלום.... אני משתמשת בו והוא מאד יעיל וגם פועל מהר. (אם כי אני חייתב להגיד שאני תמיד נותנת מינון נמוך יורת ממה שרשום בתרופות של ההורדות חם, גם באקמולי זה היה ככה.. ורק אם החום ממש גבוה או לא יורד נותנת עוד הכל במטרה לתת לגוף לנסות ולהתגבר על החום עם קצת עזרה חיצונית ולא לנטרל לגמרי את המערכת החיסונית) שירגיש טוב!!!!

../images/Emo18.gifלא לתת פחות מהמינון הממולץ

בתרופות כאלה ישנו מינון שהילד אמור לקבל. עדיף לא לתת תרופה להורדת חום(אם אפשר להוריד אותו בדרך אחר) מאשר לתת מינון לא נכון. (זה מה שהרופאה שלנו אמרה לי פעם).

muga

New member
למה? מה הסיבה?

לא מצליחה להבין את ההגיון בזה... אם מינון נמוך יותר עושה את העבודה, למה לא בעצם?

ככה היא אמרה../images/Emo193.gif

אני אשאל היום,ברגע שתהיה קבלת קהל אני אתקשר. אעדכן מחר...

IcNיה

New member
כי יכול להיות שהמינו הנמוך לא יעשה את העבודה

ואז תהיי במצב, בו הילד ממשיך להיות עם חום גבוה, ואת לא יכולה לתת לו תרופה במשך מספר שעות, גם אם נתת "רק" חצי מנה. אם תתני לו עוד חצי מנה אחרי שהמתנת שעה שעה מהמנה הראשונה - רוב הסיכויים שלא תהיה לזה השפעה, ואם תתני לו מנה מלאה שעה לאחר מתן המנה ה"מופחתת" - את מסתכנת מאוד במינון יתר של תרופה. זה ההגיון.

ותודה למאיה../images/Emo140.gif

שהסבירה את מה שאני לא השכלתי להסביר. כייף לראות אותך גם כאן

הבעייה במינון נמוך יותר, שאת לא יודעת מראש

אם הוא יעשה את העבודה ואז אם הוא עושה "חצי" עבודה (נניח מוריד את החום אבל קצת, יורד החום ואחרי שעה עולה שוב) את יכולה "להתקע" עם פרק זמן שאת לא יודעת כמה אפשר לתת בלי להגיע למינון יתר.

למעלה