מתמטיקה- פיזיקה
לסטודנטים מבינינו שאלה אישית בבקשה: מתמטיקה ופיזיקה תמיד היו חברות טובות (תלוי את מי שואלם ומתי כמובן.. אני לא בטוח שהמתמטיקאים אוהבים את מה שהפיזיקאים עושים לעתים..
). פעם אפילו לימוד הפיזיקה באוני' היה נלמד כתואר משולב עם מתמטיקה כברירת מחדל. ומה אתם אומרים על לימוד שניהם גם יחד? עד כמה זה עמוס? אפרט קצת יותר, עם הסיבה להתעניינותי האישית בדבר.. אני מתחיל שנה הבאה מתמטיקה-פיזיקה באוני' העברית [אחרי כמה פטורים, כמו ליניארית 1+2, מכניקה, מעבדה א, פיזיקה מודרנית ובעוד שבועיים נדע אם גם מד"ר , ולמדתי לעצמי (ולא אהיה פטור מהם) גם את אינפי 1+2 +קצת אינפי מתקדם 1, סטטיסטיקה, וחשמל]. אני כמובן הולך על השילוב, אך השאלה היא: עד כמה לא מומלץ שניהם מורחב? [האוניברסיטה מאוד מסתייגת מזה, דרוש אישור שני ראשי החוגים.. זה יוצא כ-85 נ"ז בכל חוג, וסה"כ כ-170-180 נ"ז לתואר.] יש לציין כי מדובר על תואר תלת שנתי. ואין אפשרות מבחינתי להאריך זאת.. בניתי לעצמי מעין תוכנית אב כללית כזו ויוצא ששנה א' אינה עמוסה לכאורה, ושנה ב' תצא בממוצע כ-33 נ"ז בסמסטר. שנה ג' שוב תהא פחות עמוסה ואני מקווה לשלב שם קצת קורסי תואר שני. עד כמה זה נשמע נורא, מנסיונכם, וידיעתכם ולהערכתכם? האם זה נשמע מוגזם מדי, ועדיף לעשות מתמטיקה מצומצם "בלבד"? [כמובן שאדע הכי טוב לאחר החוויה האישית, אך ברצוני לשמוע דעתכם
] תודה! עמית
לסטודנטים מבינינו שאלה אישית בבקשה: מתמטיקה ופיזיקה תמיד היו חברות טובות (תלוי את מי שואלם ומתי כמובן.. אני לא בטוח שהמתמטיקאים אוהבים את מה שהפיזיקאים עושים לעתים..