מתמטיקה- פיזיקה

מתמטיקה- פיזיקה

לסטודנטים מבינינו שאלה אישית בבקשה: מתמטיקה ופיזיקה תמיד היו חברות טובות (תלוי את מי שואלם ומתי כמובן.. אני לא בטוח שהמתמטיקאים אוהבים את מה שהפיזיקאים עושים לעתים..
). פעם אפילו לימוד הפיזיקה באוני' היה נלמד כתואר משולב עם מתמטיקה כברירת מחדל. ומה אתם אומרים על לימוד שניהם גם יחד? עד כמה זה עמוס? אפרט קצת יותר, עם הסיבה להתעניינותי האישית בדבר.. אני מתחיל שנה הבאה מתמטיקה-פיזיקה באוני' העברית [אחרי כמה פטורים, כמו ליניארית 1+2, מכניקה, מעבדה א, פיזיקה מודרנית ובעוד שבועיים נדע אם גם מד"ר , ולמדתי לעצמי (ולא אהיה פטור מהם) גם את אינפי 1+2 +קצת אינפי מתקדם 1, סטטיסטיקה, וחשמל]. אני כמובן הולך על השילוב, אך השאלה היא: עד כמה לא מומלץ שניהם מורחב? [האוניברסיטה מאוד מסתייגת מזה, דרוש אישור שני ראשי החוגים.. זה יוצא כ-85 נ"ז בכל חוג, וסה"כ כ-170-180 נ"ז לתואר.] יש לציין כי מדובר על תואר תלת שנתי. ואין אפשרות מבחינתי להאריך זאת.. בניתי לעצמי מעין תוכנית אב כללית כזו ויוצא ששנה א' אינה עמוסה לכאורה, ושנה ב' תצא בממוצע כ-33 נ"ז בסמסטר. שנה ג' שוב תהא פחות עמוסה ואני מקווה לשלב שם קצת קורסי תואר שני. עד כמה זה נשמע נורא, מנסיונכם, וידיעתכם ולהערכתכם? האם זה נשמע מוגזם מדי, ועדיף לעשות מתמטיקה מצומצם "בלבד"? [כמובן שאדע הכי טוב לאחר החוויה האישית, אך ברצוני לשמוע דעתכם
] תודה! עמית

RichardSmith

New member
זה נשמע כמו קריעת תחת...

170 נ"ז על שלוש שנים? זה לא לראות את אור היום. כמדומני בפיזיקה עושים 156 נ"ז אבל העמוס שווה למתמטיקה עם ה-134 נ"ז שלה...

על-פניו זה לא רצח טוטאלי.

בשנה א' כל סמסטר ינוע סביב ה-24 נ"ז ככה, ובנוסף יש את תכנות C++ ומטלב השנתי של ה-4 נ"ז. שנה ב' תהיה קצת פחות מהנה, עם משהו כמו 33 נ"ז בסמ' א, ובסביבת 30 בסמסטר ב' [+קורס מעבדה שנתי, 6 נ"ז]. שנה ג' תהיה שוב עמוסה בסמסטר א', עם משהו כמו 30 נ"ז, וסמסטר ב' עם משהו כמו 17 נ"ז [ומעבדה שנתית של 12 נ"ז]. וכאמור, זו איזו תוכנית כללית ולא סופית אפילו לגבי שנה א' עדיין, אני צריך עוד לעבוד על זה. אבל מאידך, אני אף פעם לא עובר [לפחות כרגע] את ה-34 נ"ז לסמסטר שדורש אישור של יו"ר החוג, כלומר שאני באיזשהו עומס איכשהו בסדר, לא? (אני באמת ובתמים לא יודע..)

RichardSmith

New member
זה לא בדיוק מספר הנקודות...

קורס של 6 נ"ז בהחלט יותר עמוס מזה של 2... אבל שני קורסים של 4 נ"ז יכולים להיות בעלי עומסים שונים. כמובן זה גם תלוי בך. הייתי מתחיל פיזיקה ומתמטיקה מצומצמים, בערך 60 נ"ז בכל אחד פלוס נ"ז על מעבדות ומגיע ל-140 סופי ולא 170... השאלה גם מה המטרה בסוף. אם להמשיך לתואר שני, אז כדאי להתמקד באחד התחומים. אם להמשיך לתעשיה, עדיף ציונים טובים על הרבה נקודות. טוב, גם במקרה הראשון עדיף ציונים טובים...

טוב, אני ארחיב..

<נא להתכונן>. המטרה הסופית לחלוטין: לעסוק במחקר בפיזיקה. זה בערך מה שאני רוצה לעשות מאז בערך כיתה ט' ומאז האהבה רק התגברה. לפני כן יותר התלבטתי לגבי מתמטיקה.. המשמעות: צורך בדוקטורט בפיזיקה. לכן פיזיקה מצומצם אני לא רוצה ו/ או יכול לקחת, באם אני רוצה בעצם "להמשיך הלאה". הרצון לשלב גם מתמטיקה נובע מהאהבה שלי לתחום.. לפי דעתי המתמטיקה [עד כמה שאני מכיר אותה, וזה ממש בעירבון מוגבל] היא פשוט יפיפיה, המדע הטהור והנשגב כ"כ. למשל, מהאלגברה הליניארית ממש נהניתי, וכקראתי על הדמיון בין טרנס' ליניאריות צמודות למספרים צמודים, ממש נפעמתי.. הרגשתי כמעט כאילו אני מתאהב.
כך שאני לא רוצה לוותר על המתמטיקה. ורוצה לעשות בזה "לפחות" תואר ראשון. ההתלבטות היא, לפיכך, בשל העומס [ומידת ההצלחה/כשלון שלי..] : פיזיקה מורחב- מתמטיקה מצומצם, או מורחב בשניהם. [להרחבת המתמטיקה יש גם פן מעשי לעתיד, שהרי כמה שיודעים טוב יותר מתמטיקה כך ייטב בפיסיקה.. עד כמה המורחב משפיע כאן- זאת איני יודע..]

RichardSmith

New member
אז תתחיל עם מת' מצומצם ואם אתה יכול לקחת...

עדיף ציפור אחת...

המממ...

אולי אין לי ממש זכות דיבור, אחרי הכל אני עוד לא סיימתי בגרות, אבל בעיניי, אם פיזיקה היא "הדבר" בשבילך, חבל לסכן את ההצלחה בה, ואת השפיות שלך יחד איתה, בשביל ללמוד מתמטיקה מורחב... אצלי למשל המצב הפוך, ואני עוד רחוק מהרגע שאצטרך להחליט אם לקחת פיזיקה בעירבון מוגבל או ללמוד את שתיהן באותה רמה, אבל אם הרצון שלך ללמוד מתמטיקה נובע מאהבה צרופה לתחום (קנית אותי אם כך, אגב), וממילא תסתפק בתואר ראשון בה, מה כבר ישנה כל כך אם תלמד מתמטיקה באופן מצומצם? הרי כל תחום מעניין בתואר ראשון, מציף את מקורות המידע בכל מקרה, וממילא אם תחום ספציפי מעניין אותך תוכל תמיד למצוא עליו חומר, אבל בלי הלחץ המיותר של לוחות זמנים ומבחנים.... כמובן, אני לא מכיר את עומס הלימודים במוסד הלימוד שלך, וגם לא אותך, ואם אתה לא צופה שזה ייפגע לך במצברוח באופן דרסטי, או יפגע בהישגים שלך בפיזיקה, אני כמובן מאוד מאוד בעד ללמוד מתמטיקה, רק תחשוב טוב אם זה יהיה נסבל מבחינתך, וכמה זה באמת משתלם בסוף, זה הכל
.... ושוב, כמובן שיש לקחת את דבריי בעירבון מוגבל, אני עוד הרחק הרחק מהדילמות האלה

זה לא כזה חד -משמעי, זו הבעיה.

אני ממש אוהב מתמטיקה, כפי שבוודאי הבנת
וההבדל בין תואר מצומצם למורחב הוא בכמה מתמטיקה אתה לומד וכמה אתה יודע ומעמיק.. בוודאי שאפשר לקרוא וללמוד תמיד בנוסף, אך זה לא יהיה אותו הדבר אני מניח.. ואת זה אני מקווה לעשות בכל זאת. זה לא שפיזיקה זה "הדבר" בשבילי ומתמטיקה נמצאת שם בפינה, בוכיה מחוסר תשומת לב. ומי יודע? אולי בסוף התואר הראשון אחליט ללכת דווקא יותר בכיוון מתמטיקה? אני לא בטוח שזה יקרה, אך אני ממש לא שולל את זה.

אם ככה,

ועוד יש סיכוי שתבחר לפנות לכיוון הזה, לך על זה... אסון בטח לא יקרה, והרווח, בהנחה שזו לא אהבה כתחביב, יכול באמת להיות גדול
ובכל מקרה, במסלול מצומצם או במסלול מורחב, הפורום השכן תמיד פה לקבל בזרועות פתוחות כל מי שאוהב מתמטיקה

חחחח

אני פחות קונסיסטנטי מתורת הקבוצות הנאיבית
כנראה גם אני לא סגור על מה נכון לעשות...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
האמן לי, אתה לא בעומס שלי...

בעיקרון, אם יש לך את הdrive לזה אז למרות שיהיו פעמים שאתה תתהה "אלהים, לעזאזל קח אותי עכשיו!", חוץ מזה אתה די תהנה, כמובן תלוי באילו קורסים. הציטוט הנ"ל הוא כמובן בתקופת הבחינות, והכי חשוב תמצא שותף/ה טוב/ה למעבדה, אתה לא יודע עד כמה זה חשוב.

אה, אני בטוח :)

בשביל זה "חסכתי לעצמי" קורסים. כמובן שהכל עוד בגדר צכנית כללית שצריך לבחון שוב לפרטי פרטים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
למה אתה לא יכול להאריך את התואר?

אצלי יש איזה שלושה שהתחילו איתי שיסיימו תוך 3 שנים. השאר מאריכים, במסלול שהוא שניהם מורחבים או מה שנקרא בת"א משולב. ד"א לפי דעתי המסלול שהוא שניהם מורחבים הוא מסלול למי שאוהב את שני התחומים באותה מידה, למרות שהתכנית באת"א לא נראית בדיוק מאוזנת בהיבט הזה. אם אתה יודע מראש שאחת מהם יותר מעניינת אותך מהשנייה אולי תקח מורחב-מצומצם.

למה לא להאריך?

כי בכ"ז אני רוצה לעסוק במחקר, כלומר לעשות דוק', ובטח גם פוסט וכו', ואלו דברים שלוקחים זמן, אפילו אם עושים את 'המסלול הישיר לדוקטורט' אחרי התואר הראשון.. ויש חשיבות מתי אתה נכנס והכל, כי הגיל משנה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה שטויות במיץ טורטיה...

אם זה באמת מה שאתה רוצה לעסוק בו, זה לא משנה באיזה גיל אתה מתחיל או מסיים את התואר הראשון, העיקר שיש לך ראש לזה. אז יש אנשים צעירים מאוד שסיימו תואר ראשון עוד בתיכון, אז מה? אם תאריך את התואר תוכל לקחת בקלות קורסי תואר שני במקביל בלי לחץ, ואח"כ כשתסיים את התואר הראשון פלוס כמה קורסי תואר שני, יהיה לך ראש נקי רק לחקור בדוקטורט בלי להשלים פערים של תואר ראשון. הבעיה שאתה כנראה מבלה יותר מידי פה בפורומים ואתה שם לב לצעירים האלה שמתחילים ללמוד כבר לפני שמלאו להם 16, ואתה מרגיש שאתה בפיגור, אבל זו שטות גמורה, ד"א אני גם כן חשבתי ככה אבל הזמן משנה דעות.

למעלה