מתמטיקה לתואר שני

TAL2003

New member
מתמטיקה לתואר שני

מישהו יודע אם עובדים על זה כיום באוניברסיטה הפתוחה או אם זה בכלל על הפרק מתישהו? ניסיתי לברר בקו המידע והם לא ממש ידעו...

Imperia

New member
.... מממ הימור שלי

לא הייתי אומרת. אם תראה את רשימת התארים השניים שהם פתחו בשנים האחרונות, יש שם נטייה לדברים יותר "פופולריים" ממתמטיקה. חוץ מזה לדעתי מי שלומד תואר שני במתמטיקה ==> רוצה להיות מתמטיקאי כשיהיה גדול ==> כדאי שילך ללמוד באוניברסיטה רגילה. לא?

TAL2003

New member
תודה לכם

לגבי מה שאמרת - אני לא מעוניין להיות מתמטיקאי באקדמיה, אבל גם אם כן מה ההבדל בין תואר שני באוני´ הפתוחה ואוני´ אחרת? אם יש מסלול של תיזה זה זהה לחלוטין לדעתי...אלא אם יש משהו שאני לא יודע?

אני מצטרף להימור של אימפריה

אין שום סיכוי, לדעתי, שיציעו לימודים לתואר שני במתמטיקה. לגבי המסלולים שכבר קיימים, מכיוון שהם כוללים תיזה אין שום הבדל, לדעתי, בינם לבין תואר מקביל מאוניברסיטה אחרת.

Fingertip

New member
עד כמה שאני מבין...

אם אתה רוצה להיות מתמטיקאי-אקדמאי, אז התהליך הוא בד"כ כזה: 1. תואר ראשון במתמטיקה - כל אוניברסיטה. 2. תואר שני במתמטיקה - חייבים אונ´ רגילה, כי אין בפתוחה. במהלך התואר, משתלבים עם סגל הפקולטה וכו´. בד"כ מעבירים תרגולים וכד´. אחרי שמסיימים את התואר, אפשר להצטרף לסגל. 3. דוקטורט וכו´ - מעבירים הרצאות וכו´ וכו´. מתישהו מגיעה פרופסורה... בכל מקרה, זה עד כמה שאני מבין. כמובן שיכול להיות שאני טועה בגדול... אהד.

Imperia

New member
אין הבדל פורמלי בין תואר שני

בפתוחה או באוניברסיטה אחרת. אבל מי שרוצה להמשיך במסלול אקדמי - אפילו סתם להמשיך לדוקטורט - משתלם לו להתחיל לבסס את מעמדו בתוך האקדמיה. להכיר פרופסורים, תחומי מחקר, לתרגל סטודנטים. אני לא יודעת כמה מקבלים את זה באמת בפתוח. ... זה לא נוגע רק למתמטיקה אלא לכל תחום אקדמי (גם כאלה שכבר יש בהם תואר שני בפתוחה).

למעלה