מתמודדים עם החיים...

Julia23

New member
מתמודדים עם החיים...

אבל איך מתמודדים עם המוות?.. אני יודעת שזה קצת מוקדם לבכות ולנבור בזה, אבל בתור אחת שלא בוכה או מתרגשת מכלום, מוות עובר אצלי על כל החוקים. אני בוכה כשאני שומעת על אנשים שנרצח, נפטרו, נהרגו.. ורובם לא היו קשורים אליי בכלל, אז כמה דקות אחרי תחנונים נואשים שלי ושל אחותי לפני אבא שאנחנו רוצות כלב, הוא פלט: " בקרוב אתן תנהלו את הבית לבד".. -"מה?!" .. "אני עומד למות" -"מה?!" "ככה אני מרגיש, בקרוב, או פיגוע או מוות טבעי" זעזוע קטן אבא הלך לישון בחוסר תאקט מושלם הפלייליסט שלי קפץ לשיר "אבא" של שלומי שבת, על הרצפה שיר שמצאתי לא מזמן בעבודה , הפרידה מאבא, מחשבות רצות בראש "מה יקרה כש.." הרבה בכי ועכשיו אני לא מצליחה לישון הוא התכוון לזה באמת? הוא לא אומר שטויות כאלה בדרך כלל, אף פעם לא. הוא אומר שבזמן האחרון הוא מרגיש שהוא יודע מה לקרות. אני מקווה שזאת שטות. לילה

לא מתמודדים

פטירה של הורה זה משהו לא קל בכלל אני עשיתי הכנות לפרידה מאמי עבודה נפשית חודשים שזה קרה זה הותיר אותי שבורה לרסיסיפ ומהנסיון שלי עם אבי הקשבתי לדיבורים שלו על זה וידענו שימיו ספורים אז ואוכל לומר שלא הייתי מופתעת מההתקף הלב שהתרחש מול עיניי שניסיתי לעשות לו החיאה והרגשתי שזה לא זה המשכתי עד שהגיעו הנט"ן והשח"ל הבנתי שההקשבה אליו היתה לעניין , כי זה היתה צוואה בחיים

האמת שקשה מאוד להתמודד...

קשה גם לראות אבא שפשוט נמס מולך וזה מניסיון
פתאום אבא שלי הפך להיות אדם זקן, מריר וקשה והוא רק בן 60 פלוס. האמת שאבא שלך ממש הגזים כי לא אומרים כזה דבר, זה ממש לא לעניין- כי אין שום הצדקה שזה באמת יקרה. אנחנו לא בני אל מוות, אבל גם לא מתים בכל רגע נתון... אני בעד לנצל כל זמן שנותר- בין אם חודש, שנה או עשרות שנים כדי למצות את הקשר עם אביך.

יש תחושה פנימית

מי שעולה לשמים נותנים לו להפרד מהיקרים לו יש שני אפשריות או שהוא חולה ולא מגלה לכן מה עובר עליו ויש כאילו או שהוא בדכאון ןמאס בחיים , קשה לו לההתמודד והוא מבקש את המנוחה תבררי איפה הוא עומד , משפט כזה לא עובר בשלום צריך לדבר עליו וזה אכן כמו שאמרה הפרפרית שנו אף אחד לא אל מותי

efriend

New member
לפני כמה שנים אחותי היקרה

באה אלי בדמעות, ואמרה לי שהיא חלמה שהמטוס בו אני אמור לטוס לארה"ב (לעבודה לכמה שנים) התרסק,היא חלמה בפירוט על דברי ההספד שאבא שלנו אומר בלוויה. מכיוון שאני לא מאמין כלל בכוחות נבואיים של חלומות, אמרתי לה, שכל מה שהחלום הזה אומר הוא שהיא פוחדת שאני אמות, והחלום מעמת אותה עם הפחד הזה שלה וממחיש לה אותו, אך ורק כדי להתמודד איתו. לחלום הזה יש תפקיד - הוא בעצם בא לעזור לה להתמודד עם הפחד. המקרה שאת מספרת עליו הוא כמובן שונה, אבל בבסיסו אני חושב יש את אותו הדבר. אבא שלך חושש למות. החשש מהמוות קיים בכולנו באופן רדום משהו, אבל בגילאים מבוגרים הוא מתחיל להתקרב לפני השטח. ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו יותר ויותר חולמים על המוות שלנו, כי הנפש רוצה להתמודד עם זה. אבא שלך כנראה בחר לשתף אתכם בפחד שלו כדי להתמודד איתו. אני מניח שהוא אוהב אתכן מאוד, ולכן הוא אמר את זה לא כדי להכאיב אלא כדי להקל על מצוקתו. אני מניח שאחרי שהוא אמר את זה, הוא מרגיש קצת יותר טוב. כך אני ממליץ לחשוב על זה, והנה, כבר זה נראה הרבה פחות מפחיד, לא?

אולי זה מזעזע ועושה בום בלב

וגורם לנו לחשוב על כל מיני דברים, אבל העצה שלי באמת למישהו שמספיק חזק, והיא לא להתמודד, ולא לחשוב על משהו שהוא עוד לא קיים, החיים והמוות ביד הלשון, ויש את הנבואה שמגשימה את עצמה, פשוט להנות מכל רגע שעודנו בחיים להנות לחוות, לשנן את זה שזו המטרה, לאהוב, תאהבי אותו מכל הלב ותראי לו, קבלי אהבה, אבל אין מה להכנס לדרמות שלא קיימות.. למרות שזה סוחף אותנו, המחחשבות האלה, נכנס לפרפרוציות ונחיה את החיים הטובים והיפים...

לא מתמודדים עם המוות

זה בלתי אפשרי. הדבר היחיד שאפשר להתמודד איתו זה החיים. כי אין דבר כזה מוות. מוות זה רק רעיון שיש לך .. זאת הדרך שלך לצייר בראש שלך משהו שאין ולהפוך אותו איכשהו למשהו שיש. זה הסיפור שלך על מה המשמעות של מוות, וזה פשוט להיכנס לסוג של חלום רע. אבל כשמתים.. זה לא חוויה שבתוך החיים.. כי אם זה כן סוג של חוויה, אז הרי החיים :) ולא המוות. ולגבי הסיפור עם אבא שלך .. שימי לב שכל הסיפור הזה מתרחש בחיים, וכל מה שנאמר זה החיים, וכל הדרמה הזאת זה בחיים, וכל הרעיונות והפחדים והרגשות .. זה הכל חיים .. חיים חיים חיים.. מילים דיבורים רגשות. זהו.. אין יותר מזה. אם את מרגישה פחד .. זה חיים ! לא מוות. אז אבא שלך אמר את מה שאמר.. אז מה? זה אומר שזה יקרה? סבתא שלי אומרת בדיוק דברים כאלה כבר 40 שנה! והיום היא בת 90.. ולא נראה שהיא הולכת למות.. למרות שכמובן היא לא מפסיקה לדבר על זה. אז.. עזבי אותך. מה שיהיה יהיה.. ובינתיים הכל בסדר.

למעלה