מתלות לעצמאות

גור42

New member
טוב, אם אתה מתעקש: התנהגתי כמו אדם שמונחה ע"י מטרה מטופשת

התנהגתי כאדם שהמטרה שלו היא... איך, כתבת? "להזכיר לכולם שאני המנהיג וכולם צריכים להישבע לנאמנו לדרכי ובלה בלה בלה".

אבל מכיוון שזו לא היתה המטרה שלי בפועל, הרי שההתנהלות שלי כאדם-מונחה-מטרה באותה הסיטואציה לקתה בחסר

arana1

New member
"אנחנו" מבקשים מסגרות שיתיאמו לפרט האוטיסטי

שברוב מוחלט של המקרים טבעו ואופיו נוטים יותר להדדי מאשר לסמכותי
מסגרות כאלה אמורות לשקף תובנות מודרניות של "ניהול זמן",
כאלה שמבקשות לממש דיאלוג מתמיד בין הדרך למטרה,
ובין הפרט לקבוצה.

לא בכדי אוטיסטים רבים לא יכולים לסבול ולא מסתדרים עם סמכות
גם העולם הנ"ט מתחיל להתעורר לנזק ולחוסר היעילות ולחוסר הצדק ולחסימת כל מה שיצירתי ורגיש ואוהב ואנושי במסגרת המוכתבת על ידי תכנית שמישהו הגה והכתיב
"אנחנו" מחפשים מסגרת שתבנה מבפנים, על ידי משתתפיה, בתהליך דינמי שבו לקול של כולם יש משקל שווה
דבר זה אינו מובן על ידך ועל ידי הנ"ט אבל אפשר לראות התפתחות מתמדת לצורה כזאת של מסגרת
ולא במקרה
כי זה מה שנכון וזה מה שעובד וזה מה שמכבד וזה מה שמאפשר אינטגרציה אמיתית, גם פנימית וגם בין הפנים לחוץ

חשוב מאוד לנדות את כל מי שמציב יעדים
אין לאף אחד זכות להציב יעד
לכל אדם יש את האופק האישי שלו ואת הדרך אליו צריך ואפשר לשלב דרך דיאלוג עם אופקים של אנשים אחרים
התקופה הפשיסטית מתקרבת לקיצה
אתה מוזמן להתעורר או לפחות להפסיק להתלונן על זה

ענתנוי

New member
זאת לא מלחמה

זו עובדה פשוטה, ברורה ומעשית מאד.
תכנית מבוססת יעדים לא מתאימה לרוב הספקטרום האוטיסטי. יש בקהילה יותר ויותר אנשים כמוך, שפעם לא היו מאובחנים, ולכן הולך ומתגבש רוב לסדנאות כאלו, אבל אין לזה שום קשר לשאר הספקטרום ולכן כל מה שמתגבש באמת הוא הפרדה בין אלו שיכולים להשתלב והיו משתלבים ממילא בלי שום בעיות אם היו מתייחסים אליהם נכון כבר מההתחלה (יש לי ילדים "כאלו" - סירבתי לאבחון וטיפול והם הסתדרו נהדר גם בלי עזרה), לבין אלו שהיו, נשארו ויישארו תמיד "אוטיסטים" - כלומר, בעלי חריגות נפשית ייחודית שלא יכולים להשתלב בשום מסגרת חברתית "נורמלית".

המלחמה שלי היא במגמה הזו, שמשמעותה חיים חצי-עצמאיים ל"גבוהים" ומוות ל"נמוכים" - כאילו לא מתעללים בנו מספיק גם ככה....

כי "גבוהים" ו"נמוכים" זה לא מאפיין קוגנטיבי, כמו שכולם חושבים (למרות מליון אלף הוכחות שמפריכות את הטענה המטומטמת הזאת...) אלא זהותי, והגובה הוא לא אישי אלא סטיסטי - ולמי שמבין קצת בסטטיסטיקה אין בעיה להבין גם את השגיאה המכוערת הזו:
מאפייני זהות, כמו כל תכונה אחרת, יוצרים מעין עקומת פעמון - במרכז העקומה, במקום הכי "גבוה" נמצא ה"שכיח" - והגובה שלו הוא אך ורק כמות האנשים שנמצאים בתחום הזה, כלומר "גבוה" = רוב.
"נמוך" = רחוק מהשכיח, כלומר, ככל שזהותו של האדם חריגה יותר ביחס לרוב, הוא "נמוך" יותר. אני "חייזר" כי אני נמצאת בתחתית הסקאלה אבל יש לי כישורים ייחודיים, אישיים, שאפשרו לי לחיות כמו אנתרופולגית בחברה ה"נורמלית" ולרכוש מספיק ידע ומיומניוות שמאפשרות לי להתגבר על פערי התקשורת והשפה.

וכל עוד אני חיה ופעילה - אף אחד לא יזרוק את ה"נמוכים" לפח - לא הפסיכולוגים והפסיכיאטרים, לא ההורים ולא "האוטיסטים החדשים"....

ענתנוי

New member
זאת מלחמה בבורות

הקורס "סטטיסטיקה במדעי החברה" הוא קורס חובה, תנאי מקדים, לכל מי שבוחר במקצוע טיפולי או חברתי.

אני לא מצפה מההורים להבין את זה ואפילו לא מתרפיסטים שלמדו את הקורס הזה מחוסר ברירה ולא ממש משתמשים במידע הזה - אבל אני מצפה מכל החוקרים בתחום להבין את ההבדל בין ציר Y לציר ה- X. זה המינימום שדרוש לאדם כדי לקרוא לעצמו חוקר ולא סתם שרלטן.....

גור42

New member
האוטיסטים ה"נמוכים" הם אלה שמפסידים הכי הרבה מהגישה שלך

החיים של אוטיסטים "נמוכים" היו יכולים להיות גן-עדן עלי אדמות, אילו רק היו דואגים להם לתשתית קיומית מתאימה. את רוצה שבסך הכל יניחו להם לנפשם, וזה סבבה. אבל המימוש בפועל של הבקשה ה"פשוטה" הזו דורשת תיכנון לוגיסטי מורכב ביותר. מי ידאג לקורת גג? אוכל? ניקיון? ומה תעשי במקרה חירום, פיזי או נפשי? שלא לדבר על העובדה, שכרגע הקמת מקום כזה תיצור סוגיות חוקיות ומשפטיות לא פשוטות.

בקיצור, מדובר בפרוייקט מורכב ומאתגר מאוד. את באמת חושבת שניתן להרים דבר כזה בלי תוכנית מסודרת? לחלום לא עולה כסף. לחלום גם לא דורש תכנון. אבל להפוך את החלום למציאות, זה סיפור אחר לגמרי. וכל עוד יש לכם כזו סלידה מהרוח היזמית ומאנשים שקובעים לעצמם מטרות ומתכננים תוכניות, החלומות שלכם ישארו בגדר חלומות.

ואני אגיד לך עוד משהו:

האוטיסטים ה"נמוכים" לא נמצאים כאן כדי לדבר בשם עצמם. ומשום מה, לא נראה לי שהם היו מתלהבים מהדברים שאת ואראנה אומרים בשמם. דוגרי? אני חושב שאם היה קם איזה יזם ובונה להם מקום שבו הם באמת היו יכולים לחיות בלי שום דאגה בעולם, אז ממש לא היה אכפת להם כמה דפים של תוכניות הוא כתב כדי להגיע לתוצאה הסופית הזאת.

ולסיכום:

אני לא אומר שכ-ו-ל-ם צריכים לעסוק בתוכניות ויעדים. אני כן אומר, שקהילה שמתייחסת לעניין כאל דבר שלילי ופסול, זו קהילה שמאבדת את עצמה לדעת.

arana1

New member
התשתית לקיומם לא תואמת לתשתית לקיומך

היא אחרת
אבל כיוון שאינך מסוגל לזהות זאת אתה מתאר זאת כהזנחה לנפשם

מי ידאג לקורת גג ולנקיון ולהכל ? לא חסרים תקציבים, הסכומים המבוזבזים כל יום במדינה על חרא טהור יכולים להספיק לקיים אלפי אוטיסטים במשך מאות שנים
זו רק שאלה של בחירה בסדר יום ערכי
כזה שיש בו מקום גם לאנושי ולא רק להשמדתו

לא צריך שום תכנית מסודרת
צריך כוונות ורגישותיות טהורות
ואז הכל מסתדר מאליו, ביעילות ובזול ובשקט

בשביל לבנות מקום לאנשים שזקוקים לזמן ולמרחב המוכר ומובן רק להם אישית לא צריך שום תכנית שאפתנית
אין דבר פשוט מזה
מבחינה תכנונית ותקציבית זה אפילו לא אתגר
מה שחסר זה בדיוק מה שחסר לך
רצון אמיתי וכוונה אמיתית

וכמו שהוסבר לך ולעולם לא תבין אז הבעייה אינה הצורך ביעדים אלא רק בתפישות שמפרידות בין הדרך למטרה בצורה כל כך נוקשה
שזה בדיוק מה שמשתק את האוטיסטים בתפקוד נמוך

גור42

New member
לא כתבתי "הזנחה לנפשם" אלא "הנחה לנפשם" - במובן החיובי!

אני מבין לשיטתך, לעוות בכוונה את דבריו של יריבך בויכוח כדי להוציא אותו רשע, זה מאוד הגון ובכלל לא כוחני...

ולענייננו:

אם אתה באמת מאמין לטענה הזאת של "לא צריך תוכנית מסודרת, אלא רק כוונה אמיתית", אז למה אתה מחכה? או בעצם - למה *אתם* מחכים? אלפי הורים חושבים בדיוק כמוך, ואתם אומרים זאת כבר שנים, ובכל זאת שום דבר לא זז. כי המציאות לא כל-כך פשוטה, וברגע שאתם נתקלים במכשול הכי קטן (וכל עשייה מהותית גוררת התקלות במכשולים) אז אתם אובדי עיצות.

ואני אגיד לך עוד משהו:

אם אני הייתי האחראי על התקציבים במדינה, והיה בא אליי מישהו ואומר לי "אני רוצה כסף למטרה נעלה (נגיד - לחולי סרטן), אבל אין לי תקציב ואין לי תכנית כי העיקר זה הכוונה, ובכל מקרה כמה קשה זה כבר יכול להיות?", אז הוא לא היה רואה אגורה. וזה לא כי לא מאמין בעזרה לחולי סרטן, חלילה. אלה משום שאני יודע, מניסיון, באיזו מהירות כסף נשרף כשאין תקציב ברור, ובאיזו מהירות דברים מתקלקלים ויוצאים מכלל שליטה כשאין תכנית ברורה.

ואילו היה לך באמת איזשהו ניסיון ביזמות או בניהול פרוייקטים, היית מבין עד כמה הטענה הזו שלך אווילית ומנותקת מהמציאות.

arana1

New member
מי שמעוות זה רק אתה

ודומיך, שתופשים אי התערבות וחוסר כפיה כהזנחה רק בגלל שאינכם מסוגלים לראות שלא רק הדרך שבה אתם תופשים מטרות בחיים היא נכונה

לא התייחסתי דווקא לדבריך אלא לדעה השגורה כאן ובמקום אחר שלפיה להניח לאוטיסטים לנפשם זה להזניחם
גם אני הייתי נחשב לילד מוזנח
לדעתי זה מה שהציל אותי מהגורל הנורא שהחברה מועידה ליותר מדי אוטיסטים

למה אני מחכה
למי שמונה להיות אחראי על כספי הציבור
על כספי המיסים שלי ושל ההורים
שיתחיל לתפקד למען השם ויקציב את הסכומים הכל כך זעירים עד חסרי משמעות שיאפשרו לבנות מקלטים לאוטיסטים המוכים כל הזמן על ידי הסביבה

לי אין את הסכומים האלה, לא אין את הסמכות והזכות להקצות משאבים, אני לא יכול לממן מכיסי מגורים לאוטיסטים, אתה באמת לא מסוגל להבין את זה ?
אם אתה יכול לממן אז תממן את זה
אם היו לי כמה מיליוני דולרים הייתי מקדיש בשמחה חלק גדול מהסכום הזה להצלת האוטיסטים
לממשלה יש מאות מיליארדים,שהם כספנו, והיא לא מוכנה לתקצב ולו פתרון משמעותי אחד

השטויות שאתה מדבר זה בדיוק מה שמונע מבעלי התפקידים והסמכויות לעשות ולו דבר חיובי אחד למען האוטיסטים
כי הם כמוך
מזלזלים בפילוסופיה
בנפש האדם
בחשיבות הגישה הרחבה והנדיבה והחיובית להתפתחות האוטיסטים
אז הם מתנים את כל העזרה שלהם בגיבוי "מקצועי" של אנשים שאתה יודע בדיוק כמוני עד כמה הם מטומטמים ורעים ומזיקים להחריד

גור42

New member
יבוא יום, ואני אהפוך את החלום הזה למציאות

אולי היום אני לא יכול לממן את זה, אבל יבוא יום וכן אוכל. ואני אכן אעשה את זה.

כי דוגרי? האוטיסטים לא צריכים להיענש רק בגלל שלאנשים כמוך יש גישה מחורבנת לחיים. אז יאללה - תמשיך להכפיש ולהשמיץ את האנשים שבסופו של דבר יעשו את כל העבודה המלוכלכת שתאפשר לך ושכמותך לחיות בשקט ובשלום. אם זה מה שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך, סבבה.

arana1

New member
איזה כיף לחיות בסרט, תהנה

אוטיסטים לא נענשים בגלל מה שאנשים כמוני עושים או לא עושים
בדיוק להפך
אבל בגלל שאתה תופש מעשים רק בצורה נורמטיבית אין סיכוי שאי פעם תבין את זה

גור42

New member
תשמע, אני חייב להגיד לך משהו

אני רוצה לברר אם מישהו בכלל קורא את השרשור הזה:

אז אם אתה קורא את השורות האלה, שלח לי מסר עם מילת הקסם swordfish.

arana1

New member
לא מעניין אותי אם מישהו קורא

כמו אצל הרבה אוטיסטים הנושא עצמו מהותי לי יותר מהפופולריות של העיסוק בו או מהאפקטיביות המדומה של הדבקות המשחיתה בפוליטיקה של מנגנוני ההשפעה.
גם בגלל זה ההתפארות הריקה במעשיות כל כך מגוכחת בעיני אם לא ממש מגונה

גור42

New member
(א) מסתבר שאף אחד לא קורא. (ב) איתך אי-אפשר לנהל דיון מהותי

והמסקנה:

אין שום טעם שאמשיך לבזבז את זמני על השרשור הזה. ועכשיו, אם בא לך לדפוק איזו שורת מחץ - קדימה. ממילא אף אחד (כולל אני) לא יקרא אותה

arana1

New member
זו בדיוק המהות,ולכן אתה עיוור לה

וזו בדיוק המהות שגם לא מתיישרת עם התפישה הכה צפויה, מוכרת ומנוכרת, של מעשיות, שכמוה גם דוחה את עצם הדיון המהותי במהות עצמה, שהוא זה שמבטא שינוי אמיתי, ובדיוק בגלל זה הנ"ט ואתה פוסלים אותו מראש, במבט, תנועה, ומעשה...

ובדיוק בגלל זה אתה ואחרים כאן לא מסוגלים לראות אלא עימות על שורת מחץ דווקא במקום שבו אפשרית תנועת דיון אמיתית.
זה רק היבט אחד של הסיוט הנכפה על הציבור האוטיסטי שאין לי ספק שבסופו של דבר גם יבין למה נסיון לברר עניינים למהותם איתך ועם כמותך הוא כל כך מיותר.

גור42

New member
אגב, 1 הבעיות הגדולות בעולם, זה שאנשים טובים נרתעים מיעדים

כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל הרוב המכריע של האנשים הטובים וההגונים נרתעים מללכת אחרי החלומות שלהם. וזה טיפשי, כי החלומות של אנשים טובים הם בדרך-כלל טובים.

אז מה הפלא, שבמלחמת הטוב ברשע בעולם, הרשע מנצח? מה הפלא שבתחום הכלכלה שולטים טייקונים חסרי מצפון? או שהממסד הפסיכיאטרי ממשיך להתעלל באוטיסטים (ושאר בני-מיעוטים "חריגים") כאוות נפשו? מי בדיוק יעצור אותם, כשהחבר'ה הטובים לא מוכנים לעשות דבר עבור המטרות שלהם חוץ מלקטר (ומקסימום - להפגין)?

בוא אני אגיד לך משהו:

מספיק שאחוז אחד מההורים ואחוז אחד מהאוטיסטים היו מתאגדים יחד ומתחילים לפעול למען המטרה הזאת בצורה מאורגנת ומסודרת, מצב האוטיסטים במדינה היה משתפר מהר מאוד.

arana1

New member
בדיוק להפך

עשרות מיליוני אנשים הושמדו בדיוק בגלל שאנשים הולכים אחרי אידאולוגיות ויעדים בעיניים עצומות

חלומו ויעדו ויעודו של האדם זה הדבר הכי פרטי והכי אישי
וכל אחד צריך ללכת אחרי בעצמו וכדרכו
ומי שסובל במיוחד ממסגרת שמכתיבה דרכים זה אוטיסטים
בדיוק בגלל שהם אלה שחיים את האמת הזאת בצורה הכי חיונית

מה שיעזור לאוטיסטים זה לא התאגדות ולא התארגנות ולא תפישות שתואמות לדרך הדפוקה שבה הנ"ט תופשים קבוצה
שהרי זה בדיוק מה שהכי דופק להם את החיים
מה שיעזור לאוטיסטים זה חיפוש עיקר אחר הסיכוי לקיים מהלך פרטי ואישי ויחודי לאופק הפרטי
שזו הדרך היחידה להשתלב בכלל בשלמות
בלי רמאות ובלי כחנות ובלי מניפולטיביות שלא במקרה כל כך שנואה על אוטיסטים

נכון
הפסיכפואטים שולטים בעולם כי אנשים בעלי מצפון נרתעים מלעשות מה שהם עושים
אבל זה לא אומר שאי אפשר לקיים צורת חיים שתחתור תחת קיומם של המנהיגים והחזירים
אפשר
וצריך
ויותר ויותר אנשים לומדים לעשות זאת

להחליף שלטון מסוג אחד בשלטון מסוג אחר זה הדבר הכי טיפשי בעולם
כי עצם הנסיון לשלוט הוא הבעייה
\

arana1

New member
הבעייה שאתה לא מבין מה שאתה אומר

וכמו רוב האנשים שמדברים כאן מתעלם מההשלכות של דבריך כשזה לא מתאים לך
וזו הבעייה
ביחוד לאנשים שיותר מכל הם זקוקים לשלמות אינטגרטיבית על מנת לנשום

ענתנוי

New member
הם כאן, רק אתה לא שם לב אליהם

בדיוק כמו כל החוכמולגים האחרים שחושבים שהם יכולים לדבר בשמם.

הם לא צריכים שתסדר להם גן עדן ולא זקוקים לפטרונים שיחליטו בשבילם מה מתאים להם ומה הם צריכים.
הם לא צריכים תכנית מסודרת, שנעשית "בשבילם" על חשבונם.
או "אספי"ם" שחושבים שהם יכולים לשפר את מעמדם אם הם ידרכו וירמסו קצת אחרים.....

הם צריכים שיתייחסו אליהם כמו לבני אדם, ויעזרו להם למצוא את הדרך שלהם בחיים ולא את הדרך שמישהו "סידר בשבילם".
הם צריכים את הזכות לבחור בעצמם מי יטפל בהם, אם בכלל.
הם צריכים את הזכות לבחור עם מי הם רוצים לחיות, מה הם רוצים ללמוד ובמה הם רוצים לעסוק - בדיוק כמו כל אחד אחר.
והם רוצים וצריכים לקבל את הזכות לתכנן את גן העדן שלהם בעצמם - ולקבל את העזרה כדי למשש את החלומות שלהם ולא את החלומות של ההורים שרק רוצים להיפטר מהם....

למעלה