מתלות לעצמאות

yonitbrk

New member
מתלות לעצמאות

בס"ד
י"ט חשון, תשע"ה
12 נובמבר, 2014
הורים יקרים שלום רב,
מרכז אלו"ט למשפחה מזמין אתכם לסדנה במודיעין בנושא:
"מתלות לעצמאות"
מנחה: ורד גונן- מרפאה בעיסוק, ריכזה את פרוייקט הלימודים האקדמיים של בוגרים בתפקוד גבוה
באוניברסיטת אריאל.
סיום הלימודים במערכת החינוך הינו שלב משמעותי המעלה לבטים, תהיות ודילמות רבות.
בסדנה בת שמונה מפגשים שהכנו עבורכם, נדון בנושאים מגוונים הנוגעים לשלב זה, כגון: מעבר
למגורים מחוץ לבית, שירות לאומי/צבאי, סנגור עצמי של הבוגר והוריו, לימודים אקדמיים, יציאה
לעבודה וקשרים חברתיים.
הסדנה מיועדת להורים לבוגרים בתפקוד גבוה בגילאי 17-25,
הסדנה תתקיים בימי רביעי אחת לשבוע, בשעה 19:45 ב"בבית סחלבים", רחוב עמק האלה מול בית 15, מודיעין.
תאריכי המפגשים הינם:
ט' טבת תשע"ה, 31 בדצמבר 2014
ט"ז טבת תשע"ה, 7 בינואר 2015
כ"ג טבת תשע"ה, 14 בינואר 2015
א' שבט תשע"ה, 21 בינואר 2015
ח' שבט תשע"ה, 28 בינואר 2015
ט"ו שבט תשע"ה, 4 בפברואר 2015
כ"ב שבט תשע"ה, 11 בפברואר 2015
כ"ט שבט תשע"ה, 18 בפברואר 2015
העלות עבור שמונה מפגשים הינה 200 ₪ ליחיד.
פתיחת הסדנה מותנת במספר הנרשמים, אנא הזדרזו להרשם אצל נעמי שושן מרכז אלו"ט למשפחה
בטלפון 02-5665294, 02-5635447
בברכה,
מתי חביב
רכזת מרכז אלו"ט למשפחה

ענתנוי

New member
איזו התקדמות.....

מעניין מתי תהיה סדנה לבוגרים עצמם ולא להורים שלהם....

asa112

New member
כי עדיין הרבה בוגרים לא באמת עצמאים

ותלויים בעזרת ההורים. הורים צריכים לדעת איך לעזור להם להגיע למסלולים שיש בסדנה.

dina199

New member
נכון. הבן שלי אחרי הצבא ולומד באוניברסיטה

ועדיין לא עצמאי. לכן אין לי מושג עד כמה זו אשמתי שאני 'לא משחררת'. לדעתי סדנא כזאת הייתה עוזרת לי.
ואני מסכימה עם ענת. לדעתי גם הבן שלי בעצמו זקוק לסדנא כזאת.

ענתנוי

New member
זה מובן מאליו

אלו"ט ערכה במשך שנים ניסוי בדיכוי האוטיזם.
אלפי משפחות השתתפו בניסוי ו"נירמלו" את הילדים שלהם באופן אינטנסיבי, "מצאת החמה עד צאת הנשמה".
והתוצאות ידועות מראש, אבל עכשיו יש לזה גם אישור מדעי:
50% מהילדים איבדו את האמון במבוגרים, ניתקו מגע והגיעו למוסדות סגורים.
50% מהילדים למדו לציית למבוגרים, איבדו את האמון בעצמם והפכו תלותיים.

אז עכשיו הם יוצאים עם תכנית לדיכוי עצמי וקוראים לה "הכשרה לעצמאות",

אבל עצמאות מתחילה עם חופש בחירה, והכשרה לעצמאות מתחילה עם השאלה "מה אתה רוצה?" ולא "מה אני רוצה בשבילך?"

אז איך מיישבים את הסתירה? פשוט מאד - אוטיסט הוא לא בן אדם.
לאדם עצמאי יש חופש בחירה.
לאוטיסט עצמאי יש את החופש לציית באופון עצמאי להורים.....

arana1

New member
ברור, אין שום קשר לעצמאות לבין תכניות מסוג זה

בדיוק ההפך
תכניות כאלה מכבידות על ואפילו מונעות מהאוטיסטים להגיע לעצמאות

התכניות הלה מפרות בצורה שאין אלימה ובוטה ממנה את הכלל הכי בסיסי בדרך לעצמאות
שהדרך הזאת יכולה לעבור רק דרך כבוד ליחודיות הפרט
ויש סיבות מאוד מסויימות לנטיה של אוטיסטים לתפוש ולהצטרך לעצמאות שונה מהדרך שבה היא מוגדרת על ידי הסביבה הנורמטיבית ( שאינה יודעת לקיים אלא מראית עין עלובה ורדודה ועתירת סתירות ופרדוקסים של עצמאות, סתירות ופרדוקסים שאוטיסטים ערים ופגיעים להם במיוחד)

הנסיון ליישר את כולם למסלול הצפוי של בגרות וצבא ואקדמיה ובלא בלא בלא הוא רצחני לחלוטין למי שיודעים ויכולים וצריכים אחרת
הנסיון הזה מבטא חוסר הבנה מוחלט של היכולת והצורך והסיבה לעצמאות
ומייצר צללי אדם סובלים שקיומם ותפקודם יותנה בצריכת תרופות מסכנות חיים ותמיכה מסביב לשעון

אין למגזר הנ"ט ולמייצגיו שום יכולת להעניק ולקדם אוטיסטים לעצמאות
להפך
ההתמקדות בפרטים הטכנים של שילוב ויצירת מערכת שכולה טלאים על טלאים שכולם נועדו לפצות על חוסר התאמה בסיסית וערכית בין האוטיסטים לנ"ט מייצרת מגנונים מסובכים ויקרים ובזבזנים ודכאנים להחריד
מנגנונים שכל מטרתם היא הגנה על הנפיחות האגוצנטרית של האנשים המאיישים אותם

אוטיסטים יוכלו לשרוד, בריאותית ונפשית ויצירתית, כשהסביבה תדע לכבד את היכולת שלהם ללכת במסלולים התואמים לתפישתם

אורלי791

New member

גם לתחושתי זה בדיוק כך כפי שאתה מתאר.
במקרה הפרטי שלי, רק אני שומעת את המילה 'סדנה' והיא כבר גורמת לי להתכווץ ולרצות להשאר בבית...
המסלול שלי לעצמאות היה שונה מאוד מהמקובל
וכל ניסיון חיצוני ליישר אותי עם המסלול המקובל או לכפות עליי מסלול אחר המיועד לאלו שלא משתלבים ומוכתב ונכפה מלמעלה
גרם לי רק לאבד את היכולות העצמאות והבטחון שלי
לאנשים שונים דרכים שונות לעצמאות, קצב שונה ומסלולים שונים

גור42

New member
מתי? ביום שבו הקהילה הא"סית תפסיק לנדות את כל מי שמציב יעדים

אתם הרי מתייחסים למיומנויות כמו יוזמה, כתיבת תוכניות, ניהול זמן, והצבת יעדים כאל דברים מרושעים שרק הסטרא-אחרא משתמשים בהם. אז מאיפה, בדיוק, אמור לצוץ האוטיסט הבוגר שיהיו לו את היכולות לבנות סדנה כזו?

חס וחלילה! אלו מיומניות חשובות!

אני תומך בכל אחת מהמיומנויות הללו כשהיא לא נכפית על האדם אלא מנוהלת על ידו ולמענו.
למשל:
אני תומך לחלוטין בהצבת יעדים-כל עוד מי שמציב את היעדים זה האדם עצמו (עם תמיכה כמובן), לא יעדים מוכתבים מלמעלה. במיוחד לא כשמדובר באנשים שעברו את גיל 18.

גור42

New member
מסכים איתך לחלוטין. אבל אנחנו מיעוט שבמיעוט (תרתי-משמע)

מה לעשות... כמעט כל האנשים שנלחמים למען זכויות האוטיסטים, רואים בכל סוג של הישגיות איזושהי סטייה. אנשים הישגיים, מכל סוג ומין, נתפשים בעיניהם כחזירים שלא יהססו למכור את הסבתא שלהם בעבור חופן דולרים. יש מין מיתוס כזה, כאילו שלהיות מכוון-מטרה זו אנטי-תזה ללהיות אדם מוסרי ובעל-ערכים.

אז כשאותם אנשים שואלים "למה אף אחד לא מרים את הכפפה בנושא X", אני לא יודע אם לצחוק או לבכות. ממי, בדיוק, הם מצפים שירים את הכפפה? אחד מהטיפוסים היזמיים הרשעים האלה? אולי אחר שהוא יגמור למכור את סבתא יוכבד בשקל וחצי, הוא ימצא זמן לארגן להם את הסדנה שהם ביקשו

arana1

New member
מסכים ? אתה אפילו לא שם לב שבוא כותב דברים שונים ממך

שהצבת היעדים והמטרות והאופק אמורה לבוא מהאדם עצמו ולא מהמסגרת.
אז איך אפשר ליצור סדנא או גוף או קבוצה מהסוג שאתה והנ"א כפים על החברה בדמות של אני אבחר ואני אנווט ובלא בלא בלא ?
הרי זה בדיוק מה שדפק את הקבוצה שניסית להקים שהתעקשת כל הזמן שהכל יפה ונחמד וטוב אבל המילה האחרונה תמיד צריכה להיות שמורה לך, למנהל הקבוצה ומקימה
זו בדיוק הסיבה שאוטיסטים כאנשים אוהבים ויצירתיים שמבקשים וצריכים לממש מרחב מורכב ורב מימדי לא מסוגלים לחיות בשלום הם תצורת הקבוצה הנורמטיבית
שהיא מרכזנית, סמכותנית, ולכן משבשת וחוסמת בהם בדיוק את הגישה היחידה שיכולה לאפשר להם סדר מופלא במה שאחרת מתבטא ככאוס אין סופי

כל סוג של הישגיות הוא סוג של סטיה, לדעתי הישגיות אף גרועה מסטיה, זו מחלה אנושה שדופקת בו זמנית גם את הנפש וגם את הגוף של אנשים שיודעים וזקוקים לחיות את הקשר בין הגוף לנשמה

התפישה של יזמות מהווה שיפור מסויים, ואפילו ניכר, במעמדו של האדם היצירתי בחברה, אבל מצד שני היא מהווה גם הקצנה בכל מה שהכי נורא בחזירו-קפיטליזם הפסוודו ליברלי
ואני מדבר כאדם שאף נטל חלק בכמה יוזמות, גם כלכליות, שחלק מהן היו רווחיות ומועילות מאוד
יזמים הם קקות ושילכו לעזזל כולם
אני ממש מתייסר ומתחרט על הזמן שתפקדתי כיזם
זה פשוט מגעיל בטירוף

"אנחנו" לא מצפים מאף אחד שירים את הכפפה, "אנחנו" לא מצפים למשיח ולא למנהיג, בדיוק להפך, " אנחנו" מצפים שאנשים יספיק להתיימר להנהיג אותנו ולספק לנו פתרונות המושתתים על תפישתם כמייצגים של אלוהים

עצם הנסיון לארגן סדנא הוא מכירת הסבתא

מה שלדעתי מתבקש ומה שעולה לשמיעתי גם ממה שדרור הגיב לך ולא הבנת זה שאוטיסטים במיוחד צריכים קבוצה ללא מנהיג, ללא סמכות, ללא מישהו שיקבע אופק שאליו ומולו כל האופקים האחרים אמורים להתיישר
לי סןג כזה של קבוצה , שזאת הקבוצה הנורמטיבית המקובלת , עושה כאב ראש,עווית אפילפטית מטורפת, זה משתיק וחוסם בי מייד ובאלימות כל מה שאחרת שר בי בכיף

אז לא תודה
מציע שתנסה להציל פראיירים אחרים
רוב האנשים הרי משתוקקים למישהו שירמה אותם
אוטיסטים חורגים מהשורה הזאת כי הם קצת פחות מטומטמים מהנורמה
והנה אנחנו הולכים לחזות איך מלך הנוכלים והאדם הכי מאוס בעולם נבחר פעם נוספת למשול בעם הכי מטומטם בעולם

גור42

New member
אני מסכים עם כל מילה של דרור. הפרשנות שלך לדבריי - זו הבעיה.

וכמה נחמד מצידך לקרוא לנו, היזמים, "קקות". כאילו שלכם אין שום חלומות או יעדים או חזון, וכאילו ההודעה שלך איננה - מתחילתה ועד סופה - הכרזה שמי שלא מתיישר עם האופק שלך הוא סוטה ורשע. וכאילו שבמשך החמש השנים האחרונות כאן בפורום, לא פגעתם באף-אחד בשם החזון שלכם והאמונות שלכם.

בקיצור, אין לכם מה להתפאר שאינכם הישגיים או כוחניים. ההבדל היחיד בין ההתנהלות שלכם להתנהלותו של אדם מונחה-מטרות, היא שאצלכם הכל אינסטינקטיבי - לטוב ולרע. וזה ממש לא הופך אתכם למוסריים יותר. זה לא אומר שאתם פחות פוגעים באנשים, בטעות או בכוונה, בדרך למימוש החזון שלכם. זה בסך הכל אומר שאתם מתנהלים, מבחירה, באופן הרבה פחות אינטליגנטי, ושהסיכויים שלכם לממש את החזון שלכם יורדים בהתאם.

arana1

New member
"אצלנו" אין שיקול דעת, רק אצלך יש כזה

ואחרי קשקוש כזה אתה באמת מצפה שאנשים לא יזהו אותך ככחני?
ברור שגם לי יש אופק ומטרה אבל אני,בניגוד לך ולנ"ט, לט כופה את האופק והמטרה שלי על אחרים אלא רק מתאר אותו ומצפה ומקווה לראות אם ואיך הוא מתיישב עם האופק של האחרים,
ובדיוק משום כך איני מתיימר וגם לא מנסה לחסום ולהשתיק ולהרחיק מה שלא מתיישב עם דרכי,
בניגוד לך איני מתיימר לזכות לעצב את דמות הקבוצה אלא רק מצפה למקום שיוויוני בה

arana1

New member
אין כמו משפט זה כדי להמחיש את היהירות האטומה של חסרי המחשבה

הם העושים והמשנים ואילו מי שקשוב לדקויות הוא סתם חנון מבולבל שלא מבין כלום בחיים ורק יודע לקשקש פילוסופיה
גור, כשתתעורר,אם בכלל, תגלה שאתה היית הקורבן הכי גדול שלך

גור42

New member
אהה... ועל "החיים והמוות ביד לשון" שמעת?

להגיד על אורח החיים של אנשים אחרים, שלא פוגע באיש (או לפחות - לא פוגע יותר מאורח החיים שלך) שהוא "סטייה", זה לא כוחני בעיניך? להגדיר ציבורים שלמים כ"רשעים", זה לא כוחני בעיניך?

בימינו, הכלי העיקרי ליצירת והשמדת עולמות זו המילה הכתובה. ואם כבר מדברים על זה, אז גם הכוחנות שבה האשמת אותי בקומונה ההיא, הסתכמה במילים שאני כתבתי. מעניין איך, כשמישהו אחר מבקר אותך במילים זוהי "כוחנות", אבל לך מותר הכל...

arana1

New member
לבקר כחנות זה לא כחני, בדיוק להפך

ה"כח" היחיד שיש ל"חלשים" זה מילים וגם זה יותר מדי בשבילך ובשביל כמותך

אין לי שום בעייה עם ביקורת, להפך, אני פשוט תוהה על טיבה ועל התוכן שלה ועל צורת הנימוקים והמסקנות המתגלמות בה

גור42

New member
אגב, מה שדפק את הקומונה שלי אז, זה השליפה מהמותן

במקום לחשוב על החזון לטווח-הארוך, נהגתי כמוך והגבתי אינסטינטקיבית לכל הודעה. במילים אחרות: התנהגתי אז בדיוק בצורה ההפוכה מהאופן שבו אמור להתנהג אדם מונחה-מטרה.

arana1

New member
התנהגת כמו אדם מונחה מטרה

אדם כזה חושב שכל האמצעים כשרים בדרך למה שהוא מזהה כמטרה,
אני לא התנהגתי ואיני מתנהג כמוך ולא נדחף בכח לנסיונות של אנשים לשוחח רק בשביל לחזור ולהזכיר שאני המנהיג וכולם צריכים להישבע לנאמנות לדרכי כתנאי לקיום בקבוצה.
ההתנהלות שלך הייתה מחפירה ובמקום לעשות חשבון נפש אמיתי אתה שב וטופל את כשליך על אחרים שבסך הכל ניסו לפתח דיון ענייני גם באטמוספירה הרעילה שכפית על הקבוצה.

למעלה