מתלבט....

מתלבט....

פעם בתקופתו של המר נהגתי להצביע מפד"ל (משהוא כמו פעמיים) בבחירות האחרונות החלטתי להצביע לש"ס בגלל העמידה על הזכויות של הדתיים ובגלל החינוך. היום אני מתלבט למרות שלדעתי לש"ס יש עשייה מבורכת והם שומרים על הצוויון הדתי הם לא ממש שומרים על העקרונות עליהם גדלתי. הציונות... אודה אם מישהו יתייחס ויעשה לי סדר בראש תודה - סתם אחד :)

סיבה אחת בינתיים

אם אתה מאמין שמדינת ישראל היא חלק מתהליך הגאולה של עם ישראל שהיא ראשית צמיחת גאולתנו, ומצד שני אתה רוצה מדינה יהודית ציונית שמושתתת על ערכי היהדות, אין לך מה לחפש בש"ס.

חנוך6

New member
מדינת ישראל כמו שהיא כיום אין אפילו

מדינת ישראל כמו שהיא כיום אין אפילו ריח של גאולה בה. על מקום הכי קדוש של עם ישראל עומד מסגד. בערב הסעודית אין כלל יהודים, ואילו בארצנו יש המון ערבים. אבל גם בארצנו, ערבי מסתובב לו חופשי ברמלה ואילו יהודי אינו יכול אפילו לדרוך ברמאללה. ישנם יהודים שהראש שלהם עובד רק איך להצדיק את שונאי ישראל ובכל כוחם רוצים להיות השטינקרים של המחבלים. האם לכל זה אפשר לקרוא גאולה? לכן נדמה לי שאסור להחליף ולרמות את עצמנו שזוהי כבר הגאולה. אם אנחנו נבין עד כמה אנחנו רחוקים מהגאולה, זה יעורר בנו תשוקה אמיתית לגאולה האמיתית. אבל עם כל זה מדינת ישראל יש בה יישוב גדול של יהודים עם עתמאות יחסית, וצריך לחזק את מדינת ישראל ועם ישראל וזה מה שהמפדל עושה.

סמיגל

New member
תשובה למתלבט

שס דואגת לאינטרס שלה, להפיץ תורה. שס מקבלת תקציבים ואיתה היא מסדרת חינוך לתורה כמעט בחינם לכל דורש. השאלה היא מה זה נותן לדור ההמשך? המפדל מחזקת את מוסדותיה. הממלכתי דתי, השרות לאומי ישיבות ההסדר ועוד. דור ההמשך של המפדל מפיץ יהדות וציונות בכל מקום בו הוא נוגע. בעבודה, בצבא, באוניברסיטאות. בנות השרות לאומי מגיעות לבתי ספר חילוניים ומעבירות שם שיעורים על יהדות. השאלה היא מה אתה מעדיף? ילד שהולך לבי"ס חרדי כי אין לו כסף אבל בבית כולם חילוניים, אחרי כמה שנים הוא מתבגר ובד"כ מזניח את לימודיו. או אנשים הגדלים על התורה על רעיונות הציונות והעשיה בחברה שמגיעים בהמשך לכל מקום. אם חשוב לך ציונות ואם חשוב לך עשיה ואם חשוב לך תורה אין לך מה לחפש במקום אחר. כבר אמרו חכמים שתורה שאין עימה מלאכה סופה שאינה מתקיימת. המפדל היא דוגמא לתורה שיש עימה מלאכה, שסופה שתורתה תתקיים

איפה ההנהגה הרוחנית???

הבעיה האמיתית שאיתה אני מתמודד היא שלמפד"ל שלא כמו פעם אין הנהגה רוחנית אמיתית. אין מי שיוביל וינחה את הדרך לפני המחנה מבחינה תורנית. וב"ה לא חסרים אנשים בעלי מטען רוחני עם השקפת עולם "משלנו" שיכולים למלא תפקיד זה וזוהי בעצם הסיבה העיקרית להתלבטותי ... אשמח לקבל תשובה

benif

New member
בכל כנס תורני אפי איתם נותן שיחה!!!

אפי איתם הוא עצמו בוגר מרכז הרב ומכון מאיר. הוא מעביר שיחות תורניות בישיבות ובבתי כנסיות. בנוסף הוא מתיעץ עם הרב אליהו על כל צעד קטן שהוא עושה. ודרך אגב גם כשוויתר על רעיון האיחוד זה היה בהתיעצות עם הרב אליהו. הוא בע"ה יהיה מועמד לראשות הממשל ויקדם את המדינ כמו שקידם את חייליו . אחרי!!!למפדל.

סמיגל

New member
הרב יצחק לוי לא בסדר?

באף מפלגה אם אני לא טועה לא יושב לך פוליטקאי שהוא גם רב. כן, לכולם קוראים רב. הרב ליצמן הרב אלי ישי וכו´. למי מהם קוראים רב כי הוא באמת כזה ולא איזה אחד עם כובע וחליפה? במפדל יושבים אנשי תורה בדיוק כמו אם לא יותר כמו במפלגות הדתיות האחרות. הרב יצחק לוי (שהוא רב עם הסמכה) גם שאר המתמודדים הם אנשי תורה וגם להם יש דעת תורה. בקשר לרב שעל פיו ישק דבר, למפדל יש את הרב שפירא והרב מרדכי אליהו. נכון שבמפדל זה לא כמו בשס ובג´, הרבנים לא מכתיבים. אבל אם כל הכבוד הרב עובדיה יוסף החליט בשביל ש"ס להביא את אוסלו תמורת בצע כסף. הרבנים במפדל מיעצים ומתווים דרך לפחות בכל מה שקשור בחינוך.

benif

New member
הרב לוי מתיעץ בקביעות עם הרב אליהו

הוא התכוון למנהיגות. וכרגע זה אפי.

אליגטור

New member
סליחה!

כל הח"כים של המפד"ל מבורכים דווקא בגלל שהם לא רבנים גדולים אלא פרנסי הקהילה. אנשים יראי שמיים שיעשו עבודתם נאמנה. אני דווקא לא מעוניין שברבנים הגדולים שישבו בכנסת. ההנהגה הרוחנית הגדולה אולי יכולה ליעץ לפרנסים אך כמו בכל קהילה נורמלית, שהיה רב הקהילה שהיה אחראי על הצד הרוחני, היו גם הפרנסים שהיו אחראים על הצדדים האדמניסטרטיביים של הקהילה. ההנגה הרוחנית משופעת במנהיגים גדולים אך אינני סבור שמקומם בכנסת וטוב עשה הרב דרוקמן שפרש מהפוליטיקה כי ראו שהוא אינו מתאים. בפוליטיקה צריך לדעת איך לשחות ועדיף לרבנינו הגדולים שלא ילכלכו ידיהם במעשים ציבוריים שכאלו אלא ימשיכו לתת תמיכה רוחנית במנהיגים הפרלמנטריים שלנו. תתפלא, אבל אין הרבה אנשים אשר מסוגלים לבצע תפקיד זה, אליו אתה מתיחס בזלזול נחרץ יתר על המידה.

חיים68

New member
אפילו בתחום החברתי ש" לא עשו את תפק

מה יש לנו לחפש בש"ס ? הם הבטיחו רק הבטחות אפילו בתחום שעליו הם רצו לבחירות- התחום החברתי הם לא עשו כלום. המפדל חוקקו הרבה יותר חוקים מתחום זה יותר מכל סיעה אחרת. חוץ מזה ציונות דתית זו לא מפלגה זוהי דרך חיים שלמה ומי שמאמין בדרך הזו שיש בה הרבה שלמות, דרך שמשלבת תורה ומדע, צבא וקדושה, מדינה והלכה שייך לדרך ולבית הזה שנקרא ציונות דתית. אחד מהביטויים של הדרך הזו זה להצביע עבור המפלגה שמיצגת את הדרך הזו ה-מ-פ-ד-ל. תראו מה קורה במפלגות אחרות להרבה מהציבור יש ביקורת על ההנהגה אבל ביום פקודה מתגיסים ומצביעים. עוד 3 סיבות 1 הכרת הטוב עבור כל מה שקבלנו עד עתה 2 המפדל היא המפלגה הדתית היחידה שמכריזה על כך שבעוד 3 חודשים יש מפקד חדש וכל אחד יוכל להשפיע על הדמויות והדעות של התנועה 3 המפדל היא המפלגה הדתית היחידה שמציבה אישה במקום ראלי

הכרת הטוב???

הכרת הטוב??? על מה אתה מדבר??? מתי בפעם האחרונה נכנסת לישיבה תיכונית / בי"ס ממ"ד / גנים "דתיים" ?????? מתי בדקת בפעם האחרונה את הסטטיסטיקות של אותו אחוז שנשאר עם כיפה בסיום לימודיו -אפילו קשה לי לומר את המונח "דתי".החינוך שלנו נכשל וכולם יודעים זאת - אז אל תהייה יפה נפש! החינוך של ש"ס לפחות מפיק יהודים דתיים ההפסד שאותו אני מרגיש הוא באמת כמו שציינו החברים כאן שש"ס לא מבטא את הציונות ולא מבטא את השילוב באורך החיים שמתאים לגישה הציונית. אבל אני מרגיש אצלם א. בהחלט חינוך וב. הנהגה רוחנית אולי לא מספיק מתאימה לי ואם הייתה הנהגה משלנו אולי הייתי חוזר לשורשים אבל בהחלט יש להם נהגה רוחנית אגב תודה על התגובה

סמיגל

New member
מהחינוך של ש"ס נשארים דתיים?

רוב הלומדים בבתי ספר של ש"ס באים לשם חילונים יוצאים משם חילונים וההורים שלהם שמים פעם בכמה זמן כיפה על הראש. כשהם באים לאספת הורים. הילד יודע יהדות? גם בוגרי החינוך הממ"ד החוזרים בשאלה יודעים את זה. נכון שיש אחוז החוזרים בשאלה אבל זה לא כמו שאתה מתאר את זה. אני סיימתי ללמוד לפני מספר שנים לא רב, גם אח שלי סיים לא מזמן, לא מוכרת לי התופעה בחריפות שבה אתה מתאר אותה. מה גם שרוב אלה שחוזרים בשאלה לא סופגים את זה בבי"ס הם סופגים את זה בבית. גם אם אותו מישהו ילמד בבית ספר חרדי זה לא יעזור. אגב, רוב אלה שאני מכיר שלמדו בבית ספר של המפדל וחזרו בשאלה היו ממשפחות של שס. (מעניין למה הוריהם לא שלחו אותם לבתי ספר של שס)

אליגטור

New member
על מה אתה מדבר?!

ברור שיש בעיתיות בחינוך הדתי לאומי, אך הוא עדיין החינוך ברמה אחת מעל כולם. רוב תלמידיו, ואני מדבר כאחד שגדל בגן דתי, ובי"ס ממ"ד, וישיבה תיכונית, יוצאים לא רק יהודים טובים טובים, לא רק בני אדם טובים, אלא גם עם כשרונות לימודיים ורבים הולכים ללמוד באוניברסיטאות ומכללות. החינוך החרדי אולי מוציא יהודים טובים, אבל בקשר לשאר אני בספק. המשך להצביע לש"ס ותזדקק לעוד עשיה חברתית, כי כל עוד אין מלאכה בצד תורתם של ילדי החינוך החרדי, תורתם לא תהיה שלמה. בוש והכלם!

שרהודיה

New member
בהואים וילדים החודש יש אפילו טבלה

שמראה שאורלב נתן הכי הרבה שאילתות בנושא חברה ומשפחה (זה הופיע אפילו במעריב
) ואילו נציגי ש"ס לא העלו כלל שאילתות בתחום חברה, משפחה וחינוך.. אז אין כבר מה להתלבט, ש"ס יודעים לעשות אולי show יפה אבל תכל´ס הם רק הרסו כל חלקה טובה ויפה ביהדות

eldadaoni1

New member
חשוב...

1)תראה העשיה של שס באמת מבורכת אבל יש להבחין בין תורה פרטית שדואגת לעדה או למגזר מסוים לבין תורה כללית שדואגת לאומה שלמה .2)מה עם א"י?

ענהאל

New member
כשהמר ז"ל היה המנהיג

המפד"ל היתה שונה, היום (חוץ מאיתם ...)ובמיוחד אחרי שהרב דרוקמן פרש קשה לי להצביע מפד"ל עם כל הפוליטיקאים ששם...(זו הסיבה שגם לא ש"ס, נראה לי שאצביע ביהדות התורה או בכלל לא אצביע...)

סמיגל

New member
מה ההתממות?

כאילו שג´ הם לא עסקנים פוליטיים. כולם עסקנים פוליטיים. לא בדקתי את המצב בג´ גם שם יתכן שאין שחיתות. אבל להגיד שהם יותר טובים, זה ממש לא נכון. בעולם של היום כל חרדי עם כובע וחליפה נקרא רב. יש לו פוזה. כבר אמרו חכמים ממני אל תבדוק בקנקן אלא במה שיש בו. באמת בחכי"ם של ג´ יש יותר תורה מאשר בחכי"ם של המפדל?

benif

New member
א.חייבים להצביע ב. ב.חייבים להצביע

א. מורנו הרב שפירא בפסק הלכה מפורש מחייב כל אחד ללכת ולהצביע.וגם כל שאר הרבנים מכל התנועות. אפילו מצד לא תעמוד על דם רעיך (דם

benif

New member
הקול הכפול - זה רק מפדל

גם אנשי אמת אנשי אמונה אנשי צדק גם אנשי תורה תומכים מסייעים להקמת ישיבות הסדר וישיבות גבוהות ומכינות ומדרשות אבל גם מחנכים לציונות לגיוס בצבא לשמור על הארץ ולא לסמוך על אחרים

למעלה