מתלבט

velcro4

New member
מתלבט

היי,
רציתי לשאול שאלה מעט כללית - האם יש תפקידים בתעשיית ההייטק שבוגר תואר ראשון במדעי המחשב יכול לעבוד בהם והם אינם עוסקים רק בתכנות? (בתכנות הכוונה לעבודה הקלאסית של כתיבת קוד מול מחשב יום יום). אני שואל זאת משום שאין לי ניסיון כלל בתכנות, אך אני מתעניין בתחום מדעי המחשב ובמיוחד בהיבט האנליטי-מתמטי שלהם. אני לא יודע האם עבודה קלאסית של מתכנת תתאים לי, במובן של ישיבה כל היום מול מחשב וכתיבת קוד, ולכן אני מתלבט האם כדאי לי בכל זאת לבחור בלימודי מדעי המחשב. יש לציין שכן ניסיתי לצפות בקורסים מצולמים ביוטיוב של מדעי המחשב (מהטכניון כמובן) והעולם הזה בהחלט מעורר בי עניין. אך ניסיון פרקטי בתחום אין לי ולכן אינני יודע האם כדאי לקחת את ההימור הזה ולהסתכן בכך שאגלה רק בסוף שסגנון העבודה אינו מתאים לי.
כדי לפשט את השאלה, אני למעשה שואל: אם אני אלמד תואר במדעי המחשב ואחפש עבודה - האם סביר להניח שהתפקידים היחידים שאוכל למצוא בתעשייה הם תפקידים של מתכנת וכתיבת קוד "וזהו"?
פרטי רקע שאולי יהיו רלוונטיים - אני מתכנן ללמוד באוניברסיטת תל אביב במסגרת דו חוגית (כנראה עם מתמטיקה).

rj111

New member
יש תפקידים נוספים

כמו איש שירות FAE או בדיקות (משעמם) או שיווק.
אבל רוב המשרות הן לשבת מול המחשב ולכתוב קוד.
אתה יכול ללמוד קודם קורס בסיסי בתכנות כדי לראות אם התחום מתאים לך.

GuestOfHonor

New member
קרא על Data Scientist ועל Computer Vision

תראה אם זה נשמע לך הכיוון.

אתה גם יכול קצת להתעניין ולראות מה עושים החוקרים באקדמיה, שהולכים להיות המרצים שלך באוניברסיטה.

ובכל מקרה, גם מהנדסי תוכנה לא רק יושבים כל היום וכותבים קוד, אבל זה בהחלט חלק משמעותי מעבודה.

andthisistheme

New member
אני לא מתיימר להיות חוקר מתמטיקאים, אבל FWIW מנסיוני

1. יושבים מול המחשב וכותבים קוד (בתעשייה), או
2. יושבים מול המחשב וכותבים קוד TeX

אני מעט מקצין, יתכן שהם גם כותבים על נייר לעתים.
הם ניצפו גם קוראים ספרים ומשתתפים בכנסים.

velcro4

New member
אני מבין

זיהיתי את הציניות המסויימת בה השתמשת. אולי הניסוח "ישיבה כל היום מול מחשב" באמת היה מעט מוגזם, אבל עדיין הכוונה היא להבחין בין סוגים שונים של עבודות/תפקידים. הרי, הנחתי היא שיש עוד משרות בתעשייה חוץ מבתחום הפיתוח, ואפילו נתקלתי בכמה שרשורים שנגעו בחלקן, אך הם לא עסקו ישירות במקרה דומה. לכן, רציתי לצמצם את הפריזמה לפרטים הרלוונטיים אלי - בוגר תואר ראשון במדעי המחשב שהיה רוצה לדעת האם קיימים תפקידים אחרים בתעשייה חוץ מפיתוח תכנה. (ושוב, לא שיש לי בעיה עם התחום הזה, פשוט לא התנסתי בו ורציתי לדעת את מכלול האפשרויות שיעמוד בפני).

BravoMan

Active member
הבעיה היא לא רק שלא התנסית בתחום פיתוח תוכנה,

אלא שאתה אפילו לא מבין כמה הוא רחב...
&nbsp
יש כלכך הרבה משרות שונות ומשונות בתחום הזה בהם עושים כ"כ הרבה יותר מ-"לשבת מול מחשב ולכתוב קוד", שכנראה יהיה קל יותר אם תגיד מה מעניין אותך כדי שיוכלו לכוון אותך לסוג המשרות הרלוונטי, מלנסות לספר לך מה יש.

למעלה