מתלבט קשות..

מתלבט קשות..

מבחינה רציונאלית, אינני יכול להחליט לכאן או לכאן.
על כל שאלה שתעלה נכתבו כבר תשובות חכמות מאוד מהצד הדתי.
שאלת הבחירה, הנבואה, הידיעה, ההשגחה, המחלוקות, להכל התייחס הרמב"ם בצורה גאונית ומאוד לא אופיינית להלך החשיבה הדתי הרדוד כיום.
כך שמבחינה רציונאלית קשה להכריע.
העניין הוא שמבחינת הלב, משהו לא מסתדר. משהו בד (לאו דווקא הזו) נשמע כ"כ עקום ומטורף, שלא יעזור כלום אני חושב, תמיד לא אאמין ולו בגלל העניין הריגשי.
האם גם אצלכם כך הדבר?

nonsensical

New member
חשוב להפריד בין אלוהים לדת

כתבו זאת בעבר פעמים רבות, ואני אכתוב זאת שוב.
ההבנה שאין שום קשר בין אלוהים לדת היהודית מסייעת רבות להתגבר על כל החיבוטים והלבטים.

לא ניתן להוכיח בוודאות את אי קיום האל.
אך את מופרכות התורה ניתן להוכיח בוודאות. וזו צריכה להיות נקודת המוצא שלך.

1) התורה רלוונטית יותר מדי לתקופת זמנה ולא רלוונטית בכלל לזמנינו.
2)התורה הושפעה רבות מתרבויות שקדמו לה וסופרי המקרא אף העתיקו מדתות ותרבויות אחרות לא מעט חוקים.
3)אין בתורה שום עומק רעיוני ופילוסופי.

התייצב אל מול הארון הספרים בביתך ותן ליבך לנתון מדהים.
כמעט כל ספר בספריה שלך, הוא הרבה יותר עמוק מהתורה שכביכול הוכתבה מפי הגבורה.
הוה אומר: יצירי כפיו של האל יצרו חיבורים הרבה יותר מתוחכמים מהאל עצמו...

זה מזכיר לי פרשנים פוליטיים שמתפלפלים שעות במהלכים של פוליטיקאים, ומייחסים לפוליטיקאים תחכום רב מהמציאות.
ואף אחד מהם לא מעלה בדעתו שהפוליטיקאי עצמו לא ממש יודע מה הוא רוצה.

כן הוא בנידון דידן, עשרות אלפי ספרים נכתבו אודות התורה, ואף אחד לא מעלה בדעתו שהתורה עצמה אינה מבינה את עצמה.

אגב, הרמב"ם ממש לא פתר בצורה דתית את הדברים שציינת
בחירה-הוא כתב שיש בחירה, למרות שהודה מפורש שרציונלית זה דבר שלא יתכן
נבואה-הרמב"ם רוקן את הנבואה ממשמעותה המטפיזית, ובקיצור-גם אהרון ברק יכול להיות מוגדר כנביא (באופן עקרוני)
השגחה-כנ"ל, ההשגחה היא שכל האדם וכו' וכו'

אנשים פשוט לא מודעים לתהום שלא ניתנת לגישור שבין התפיסה הדתית הקונבנציונלית לרמב"ם)לא לחינם שרפו בזמנו
את ספריו, אני מגדיר את הרמב"ם כאפיקורס וכופר (באל היהודי)

זוגי2

New member
הרמב"ם הפך את התורה לבלתי רלוונטית

הרמב"ם הרי מכפיף את התורה לפילוסופיה, וסבור שניתן להסתדר עם כל טקסט כדי להתאימו לאמת הפילוסופית, כולל לדוגמה אם נסיק פילוסופית שהעולם הוא קדמון.
עמדה זו של הרמב"ם הופכת את התורה לבלתי רלוונטית, שכן יש לפרש אותה בכפוף לפילוסופיה, בעוד הפילוסופיה אינה כפופה לתורה.

Ja niv

New member
זה נכון

ולכן הרמב״ם הוא בעצם האחראי ליציאתי בשאלה. הוא זה שנתן לי לגיטימציה לחשוב שלא כל מילה בתורה אמת ושהאלוהים בעצם חיצוני ולא באמת רוצה או צריך מאיתנו משהו.
את שאר ההסברים שלו לגבי למה צריך מצווה כבר לא קניתי (מלבד מצוות בין אדם לחברו).

עם כל הכבוד

אתה לא אמיתי עם עצמך, אם חלק קטן מתורת הרמב"ם "הואלת" ברוב טובך לקנות, ומהחלק השני התעלמת.
לרמב"ם יש משנה סדורה, ולא ייתכן שרק בגלל שגודלת על ערכים עקומים והרמב"ם "יישר" לך אותם, שתצא בשאלה מבלי להעמיק בשאר התורה שלו.

Ja niv

New member
אני לא מחוייב לרמב"ם

עברתי כבר בחיי את שלב ה"עשה לך רב"
אם ראיתי רעיון טוב אצל הרמב"ם זכותי ללמוד ממנו ואם לא השתכנעתי מההסברים שלו על סיבת קיום המצוות אז זכותי לבחור בדרך שלי. (מה גם שהרמב"ם אומר שבמילא המצוות הם לא עבור אלוהים אלא עבורינו)
באותה מידה אני יכול ללמוד מבודהיזם או מפילוסופים אחרים ולא להיות מחוייב לכל דרכם

נו

זו רק סיבה טובה יותר להאמין לרמב"ם.
הוא לא ניסה לשקר, כדי להעמיד את הגירסה הרגילה של הדת, הוא פשוט שינה את התפיסה כולה ע"פ האמת הפילוסופית שלו.
זה לבד מקנה לו הרבה נקודות זכות מבחינתי, שכן הוא נלחם בכוחות גדולים ממנו (ולצערי הרב לא ניצח בקרב).

זוגי2

New member
הוא טעה טעות חמורה ביחס שלו לטקסט

כפי שטען כבר שפינוזה, הרמב"ם טעה בגישתו בו הוא אונס את הפסוקים כדי שיתאימו עם המסקנות הפילוסופיות שלו. בעוד הדרך הנכונה להבין מה היא עמדת התנ"ך בנושא מסוים, הוא לנתח את הטקסט מתוך עצמו. ורק לאחר מכן להעמיד את הבנת הפסוק מול ההבנה הפילוסופית, ואז להכריע מי צודק.

דברים קיצוניים תמיד יהיו שליליים.

כל מי שמאמין בדת/ כת/ אמונה כלשהי בצורה קיצונית עלול לאבד את שפיותו
נראה שהטירוף מוטבע בהקצנה, חרדים כִּכְלל מקצינים את הדת לרמה לא הגיונית, בלתי אפשרי לחיות בצורה בה הם מנסים לחיות מבלי לאבד ערכים ושפיות בדרך, אם כי הדרך המעוותת שלהם לא אמורה להשפיע על הרציונאל, יתכן ויש דבר מה בדת כלשהי שהוא חיובי, נסה לחשוב על זה מהראש ולא מהבטן, במידה והדת מתאימה לך, קח אותה למקום טוב יותר וחולני פחות במידה ולא תחתוך... בהצלחה :)

לא,עזוב רגע את הרמב"ם והפלוספיה

השאלות שאתה צריך לשאול הם אלה
האם יש הוכחות מדעיות למה שמסופר בבראשית א-יב?חד משמעית לא
האם יש הוכחות ארכאולגיות לסיפורי האבות ויצאת מצרים?גם פה חד משמעית לא
ואז כול הספקות יצאו לך מהלב

כנראה שלא הבנת

הרמב"ם מדבר על דברים אלו בדיוק ומסביר אותם בצורה שאינה הסטורית כלל ועיקר.
קשה מאוד לקבל את דבריו כי ככה חונכנו מינקותינו, וכך גם אבותינו לפנינו, אבל ההסבר שלו ייתכן מאוד.

sec op

New member
דווקא לא תמיד הרמב"ם ענה תשובה גאונית

על שאלת הבחירה התחמק הרמב"ם מלענות, ולא באלגנטיות.
כך גם על שאלת הרוע שבעולם אל מול האל הטוב.

בודיפו

New member
היי אחי תקשיב

אני חילוני לשעבר
הייתי שחקן כדורגל בהפועל תל אביב הפועל חיפה נודע ומכבי יבנה בוגרים
אל תתלבט ואני יוצא כנגד כל מי שלא מאמין פה
הייתי חילוני וכל מה שאתם עכשיו רואים אני כבר ראיתי ויותר ממה שעוד תראו
אני אפילו מתבייש לספר את מה שעשיתי
בעולם החילוני הכל נראה ורק נראה כעולם ורוד שבו הכל מותר וכך גם אני חשבתי
שהייתי משחק כדורגל היינו שמים ידיים אחד על השני ואומרים אחד בשביל אחד כולם בשביל כולם
אבל בפועל זה היה אחרת
אני יכול להמשיך ולרשום אני רק רוצה לשאול שאלה אחת מישהו כאן עבר מוות קליני?
אז זהו אני עברתי ואני ראיתי את מה שאתם מחפשים ותאמינו לי שלפי מה שאני ראיתי עדיף מהר לעשות אחורה פנה כי זה מפחיד!
ואני לא מנסה פה להתחרטט עליכם או איך שתקראו לזה תגידו שזה היה דמיון תגידו שזה עוד פלצן שמנסה לשנות משהו
אז הלוואי שבאמת אני אצליח לשנות משהו ואפילו בבן אדם אחד אז אדע שקיימתי את כל המציל אדם בישראל כאילו קיים עולם ומלואו
היום אני לא חרדי ואני לא כיפה סרוגה אני לא מגדיר את עצמי כמשהו כי לדעתי האידואולגיה דפקה לכולנו את הראש
אני מאמין בדרך של סבי שלא זכיתי להכיר שהיה איש פשוט עובד אדמה ועבד של הקדוש ברוך הוא
ולכל מי שחושב ורק לרגע שהצד השני יותר טוב אז תאמינו לי בסוף אתם תקבלו את הבומבה של החיים הכל שטויות!!!
שטפו לכם את הראש בחיידר כל היום הייתם סגורים
לא לכל אדם זה טוב
תאמינו בבורא עולם כי באמת אין עוד מלבדו!!!

זוגי2

New member
כשתיארת את עצמך הבנתי הכל

כמה השכלה מדעית היה לך לפני שחזרת בתשובה?
כמה ידע ביהדות היה לך כדי להחליט ולוודא שהיהדות היא אכן האמת?
לשתי השאלות אני די-בטוח שהתשובה היא, לא הרבה. החלטת שזו האמת מסיבות רגשיות ולא מסיבות רציונליות המבוססות על ידע אמיתי.

בודיפו

New member
כי כמו שציינתי ראיתי מה שאתם לא ראיתם עד כמה

כי כמו שציינתי ראיתי מה שאתם לא ראיתם עד כמה שזה נשמע דמיוני תאמין לי הייתי בנקודה אחרת בחיים שחשבתי שהכל טוב וחרדים הם ייצורים והיו לי את כל הסטיגמות הרעות
אני לא צריך ידע ביהדות וגם לא היה לי איזה שהוא רגש מסוים
אחי זה כמו בסרט וזה לא דמיוני זה אמיתי וקיים!
גם אני הייתי צוחק או חושב שאותו בן אדם שמספר לי על מקרה זה הוא אדם הזוי
אבל באמת אח שלי תאמין לי אני אדם בעל משפחה עובד בחברת אלביט מערכות איש פשוט לחלוטין שבחיים שלי לא חיפשתי הרפתקאות או שהייתי מספר כל מיניי דמיונות
אני יודע מזה דמיון ואני יודע איפה הייתי ותאמין לי שיגיע הרגע של כל אחד לתת את הדין לא כדאי שתהיה בצד שאתה נמצא בו היום

ואני לא מנסה להיות המושיע של כל הבלוג הזה כי אני לא פשוט אני לא מצליח להבין את מה שאתם חושבים שהבנתם ועם כל הידע הרחב שלכם מהלימוד שלכם
אף אחד לא חווה את מה שאני חוויתי ובאמת גם לא כדאיי לכם לחוות שיהיה לך המשך יום לילה איך שתרצה לקרוא לזה מקסים אחי הגיבור

זוגי2

New member
אולי תתאר לנו מה חווית?

לי מספיק הוכחות שכליות שיש לי כנגד הדת, בשביל להיות רגוע לאחרי המוות.
אם יש אלהים והוא "טוב", אז הוא לא יוכל לשפוט אותי על מסקנות שהגעתי אליהם בשכלי, גם אם טעיתי.
ואם הוא ישנו אבל הוא אלהים חובב רוע ורשע, אז מה זה משנה מה אני יעשה בחיים, הוא בין כה וכה יתעלל בי להנאתו.

אבל אם חווית את מה שמכונה חווית סף מוות, אנחנו יותר מנשמח שתתאר לנו בדיוק מה ראית וחווית.

nini132

New member
יותר מזה

בהנחה שמעשים מרושעים כמו שניצל בחמאה מרצים את השטן ופוגעים באלוהים- אני בטוח שהשטן יתן לך גן-עדן יותר טוב משל אלוהים, ולו רק בגלל שעצבנת את אלוהים ועבדת אותו. למה שיעניש אותך?

אני אוהב את החתימה שלך^^

למעלה