מתלבט קשות..

אהלן אחינו

איך הידרדרת מהנוער של הפועל למכבי יבנה בוגרים???
מי לדעתך לוקחת את הדרבי שבוע הבא, מכבי או הפועל?

יותר חשוב, שתף אותנו, מה ראית במוות הקליני? (מקווה שהכל טוב איתך היום)

מומיה26

New member
היי אתה, גם אני עברתי משהו

אני חרדי בהווה
הייתי שחקן בישיבה החסידית הפועל ויזניץ נודע ומכבי קרעטשניף בוגרים.
אל תתלבט ואני יוצא כנגד כל מי שמאמין פה
הייתי חרדי וכל מה שאתה רואה אני כבר ראיתי ויותר ממה שעוד תראה
אני אפילו מתבייש לספר את מה שעשיתי.
בעולם החרדי הכל נראה ורק נראה כעולם ורוד שבו הכל תמים וכך גם אני חשבתי
שהייתי משחק בישיבה היינו שמים ידיים אחד על השני ואומרים אחד בשביל אחד כולם בשביל כולם.
אבל בפועל זה היה אחרת
אני יכול להמשיך ולרשום, אני רק רוצה לשאול שאלה אחת, ישנת מספיק טוב לאחרונה וחווית חלומות מסעירים?
אני חלמתי איך שכל הדמויות המיתולוגיות החל מאורפה מהמיתולוגיה היוונית, ועד לג'יני ויזלי מהארי פוטר עומדות בתור להתייחד עם מפלצת הספגטי המעופפת במסגרת תחרות כשרונות ללידת האל של הדור הבא.

אז זהו אני עברתי ואני ראיתי את מה שאתה מחפש ותאמין לי שלפי מה שאני ראיתי עדיף מהר לעשות אחורה פנה כי זה מפחיד!
ואני לא מנסה פה להתחרטט עליך או איך שתקרא לזה תגיד שזה היה דמיון תגיד שזה עוד פלצן שמנסה לשנות משהו.
אז הלוואי שבאמת אני אצליח לשנות משהו ואפילו בבן אדם אחד אז אדע שקיימתי את כל המציל אדם בישראל כאילו קיים עולם ומלואו
היום אני חרדי ואני לא כיפה סרוגה אני לא מגדיר את עצמי כמשהו כי לדעתי האידואולגיה דפקה לכולנו את הראש.
אני מאמין בדרך של סבי שלא זכיתי להכיר שהיה איש פשוט עובד אדמה ועבד של אשתו.
ולכל מי שחושב ורק לרגע שהצד השני יותר טוב אז תאמינו לי בסוף אתם תקבלו את הבומבה של החיים הכל שטויות!!!
שטפו לכם את הראש בחיידר כל היום הייתם סגורים
לא לכל אדם זה טוב
תאמינו בשלגיה ושבעת הגמדים, או לחילופין אסתר הירקרוקת ושבעה נערותיה!!!

זה לא מוות קליני

זה מוות מוחי!

מוות מוחי זה מה שעובר כל מי שחוזר בתשובה!

אבל אחי, אפשר לצאת מזה.

אני רק שאלה

אתה אומר שראית כל מה שאני רואה כעת כחילוני, ולכן אשמח לדעת מתי ואיפה יצא לך לראות משוואה דיפרנציאלית מסדר שני, ומה זה עשה לך.

סדר ראשון זה דיפרנציאל במנוע 2X4

סדר שני כמובן שזה במנוע 4X4
ולסדר שלישי בדרך כלל הבחורים לא מגיעים...

פה קבור הכלב

הבומבה של החיים קשורה איכשהו לדברים שאתה (אפילו) מתבייש לספר שעשית?

אמנם לכ שאלה יש תשובה,

אבל אני מרגישה שהרבה פעמים אלה תשובות מאולצות. כאילו מנסים בכח לסדר את התשובות שגם יתאימו ליהדות וגם יענו על השאלות.
אני יותר ויותר מקבלת את ההרגשה שמי שבאמת רוצה יכול להסתפק בתשובות, אבל הרבה יותר ישר והגיוני בלעדיהן. כאילו, התער של אוקאם מתאים כאן בדיוק.

זו אכן הסיבה

שעד היום לא הקשבתי כלל לקשקושי ההבל והתשובות המתחכמות והשקריות.
העניין שגיליתי לאחרונה ברמב"ם הוא שהוא מנסה לסלול דרך שונה לחלוטין, דרך שבה הרבה מאוד מהשאלות כלל לא רלוונטיות לאור ההסברים החדשים שהוא מספק.
אצטרך להתעמק בו יותר ולו בשביל הרחבת הידע, וההבנה עד כמה מעוותת הדת כיום.

בזמן האחרון התחלתי לקרוא את

מורה נבוכים.

אני מקווה להארות מהסוג שאתה מתאר...

צר לי לאכזב אותך

הייתי במקום שלך, ואני מכיר עוד רבים שנתלים ברמב"ם כמשענת קנה רצוץ
להצדיק אורח חיים בעל ריטואלים דתיים.

איך שלא תקרא את המורה נבוכים, ואיזו פרשנות שלא תבחר להעניק לו (יש
ויכוחים גדולים בנושא), אין בדבריו צידוק אמיתי ובר קיימא למחויבות לתורה
שבכתב ושבעל פה במובנם האורתודוקסי בימינו אנו. במסגרת זו לא אוכל לבסס את קביעתי
(צריך לזה ספר שלם), אבל אני סמוך ובטוח שזו גם תהיה מסקנתך במידה ותיכנס
לנושא ברצינות. תעדכן אותי אם טעיתי.

הכי חשוב, לא צריך להאמין בשביל לחיות כדתי, מי שחפץ בכך יכול לחיות כך כי זה כיף, נוח, מוכר
טוב ונעים, וזה לגיטימי לחלוטין. הניסיון לאנוס את ההיגיון כדי לאחוז בקרנות המזבח הדתי נועד
לכישלון נחרץ.

freeonly

New member
יש סוג של סתירה פנימית בעצם ההתלבטות

"רציונליות" היא תחום של מדע ולא של אמונה. אם מבחינה "רציונלית" היה אלוהים שקובע את גורלנו ביום כיפור, היינו לומדים על ניסויים סטטיסטיים מתאימים בשיעורי פיזיקה באוניברסיטה.

הנסיון להצמיד את המונח "רציונלי" לתחום של דת ואמונה הוא של מטיפים דתיים, שמשתמשים במונח כדי לקדם את הפצת אמונתם. מבחינת הדת "הטהורה" (אם יש דבר כזה), עצם הנסיון להיאחז ברציונליות הוא פסול מעיקרו, כיוון שהוא הופך את אמונתך ל"תלויה בדבר" בהגדרה.

למעלה