מתלבט וצריך עזרה

nirushz

New member
מתלבט וצריך עזרה

נרשמתי ללימודים בשנה הבאה בבר אילן לביוטכנולוגיה, מדעי המוח וביואינפורמטיקה והתקבלתי לכולם. לגבי ביואינפורמטיקה אני לא כ"כ רוצה ללמוד את זה כי לא נראה לי שיעניין אותי ללמוד מדעי המחשב אז אני ממש מתלבט בין מדעי המוח לביוטכנולוגיה. מישהו יכול לעזור לי ולכוון אותי מה עדיף ללמוד? 2 המקצועות נראים לי מאוד מעניינים ואני רוצה לעסוק במחקר נ.ב. התקבלתי גם למדעי הרפואה בת"א אבל אני לא כ"כ רוצה ללמוד שם כי אני דתי ומעדיף את בר אילן וגם כי המליצו לי יותר על בר אילן ואני מכיר שם יותר אנשים.

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

אמנם אני לא מתמצאת לפרטי פרטים בהבדלים בין התארים השונים של מדעי החיים, אבל יש כמה דברים בסיסיים שאני יודעת. קודם כל, אם אתה מתעניין במחקר, זה לא ממש משנה באיזה מסלול אתה עושה את התואר הראשון. בגלל זה לדעתי הכי כדאי שתלך למסלול שיותר מעניין אותך. אתה יכול לבדוק את תכנית הלימודים של כל מסלול ולראות איפה יש יותר קורסים בנושאים שמעניינים אותך. בקשר למדעי הרפואה בתל אביב, אני מניחה שאתה מתכוון לתכנית המשולבת של מדעי החיים עם מדעי הרפואה. ממה שאני מכירה, יש שם דווקא אנשים מקסימים ואני לא חושבת שיהיה לך קשה שם מבחינה חברתית. אבל כמובן שאם אתה מרגיש יותר נוח ללמוד בבר אילן, לך על זה. זה בערך מה שאני יודעת על תארים של מדעי החיים. יותר פרטים ועצות יוכלו לתת לך בפורום ביולוגיה ומדעי החיים. שיהיה בהצלחה, אושרית.

מישי24

New member
אין באמת תואר במדעי המוח בב"א!!!!

תשמע מאחת שלמדה במסלול הזה. ככל שידוע לי, עדיין האונ' לא השיגה אישור למסלול הזה כתואר בפני עצמו, למרות שהוא קיים כבר מינימום 7 שנים. (אני הייתי המחזור השני שלו שסיים). לנו הם הבטיחו שיהיה תואר בסוף, ולכן בסופו הם ספרו לכל אחד כמה שעות הוא למד בכל תחום והכריחו את המחלקות לתת לנו את התואר. ככה יוצא שיש לי דיפלומה שכתבו בה שיש לי תואר ראשון במדעי החיים, למרות שאין לי את 52 הנק' שהמחלקה למדעי החיים דורשת כדי לתת תואר (יש לי 40), ושיש לי תואר בפסיכולוגיה (למרות שיש לי רק 30 שעות ולא 40), ותואר משני במחשבים (16 נק' שחלקן לא באמת קורסים של המחלקה למתמטיקה ומחשבים). או במילים אחרות - קשקוש בלבוש (כמעט. כי באמת למדתי המון המון שעות בכל הדברים האלה). אני לא יודעת אם הם עושים ככה כל שנה מאז, או שהם שינו את השיטה, מה שבטוח שתמיד לקראת סוף התואר אנשים נלחצים כי פתאום לא ברור אם מה שהם למדו והשקיעו ככ הרבה באמת ישתלם בסוף. תחשוב שאתה לומד שעות בהיקף של שני תארים לפחות במסלול הזה. ובסוף, לפחות בב"א - לא יסכימו לקבל אותך לתואר שני בפסיכולוגיה, כי הם יועדים שזה לא באמת תואר בפסיכו', ובמדעי החיים ידרשו השלמות. זו דוגמה כמובן. יש אנשים שלמדו איתי וקיבלו תואר במחשבים ובביולוגיה, ויש כאלה שמחשבים ופסיכו', וכל אחד עם השילוב שלו. באונ' ב"ג לעומת זאת, די מתרשמים מהמסלול הזה. תכל'ס - זה סיכון. רק נקודה למחשבה. בהצלחה בכל מקרה!

יש לך מידע על פסיכוביולוגיה/מדעי המ

את יודעת משהו על התואר של העיברית בתחום?

מישי24

New member
מנסה לשפר ציונים כדי להתקבל לרפואה

אבל חוץ מזה אני עובדת כמתרגמת. עשיתי את התואר הזה כי בזמנו ויתרתי על החלום ללמוד רפואה והלכתי ללמוד תואר ראשון סתם כי צריך שיהיה תואר ראשון. התואר הזה פשוט היה נשמע הכי פחות משעמם.

אני יכולה לומר לך שהתואר

בביוטכנולוגיה (אחת משרשראות הבחירה בתואר שלי בטכניון) הוא תואר הנדסי ולכן תמצא את עצמך לומד הנדסה (מתמטיקה ,פיסיקה והנדסה כימית) כחלק מהתואר. בנוסף לכך חלק מהתואר הוא מעבדתי אם אתה אוהב, והעבודה בתחום היא מעבדתית לחלוטין!!! כך בחשבון. את מדעי המוח אני מכירה פחות, אך נראה לי שזה יותר תאורטי ולא ממש נותן מקצוע. מקווה שעזרתי

מישי24

New member
מדעי המוח הוא מסלול שמטרתו הסופית

היא מחקר. אם זה מה שרוצים לעשות, זה מאוד מעניין.

למעלה