מתלבט ... דרוש ייעוץ

Pitmander

New member
מתלבט ... דרוש ייעוץ

אז ככה לכל מי שלמד / לומד משפטים יש לי כמה שאלות .אני שוקל ללמוד משפטים 1 ) עד כמה באמת קשה המצב בשוק היום ? האם אוכל למצוא עבודה ? 2) האם במשפטים לומדים גם מתמטיקה / סטטיסטיקה ( אני שונא מתמטיקה ) ? 3) הבנתי שצריך כבר למצוא טרום התמחות בשנה א׳ האם זה נכון ? ואם כן תוך כמה זמן מתחילת הלימודים יש למצוא את טרום ההתמחות ? ה

Pitmander

New member
עוד דבר ...

האם תואר ראשון מספיק בכדי לקבל עבודה נטובה או שחייבים תואר שני ?

lol65

New member
אז ככה

השאלות בעניין השוק והיכולת למצוא עבודה הן כלליות מדי. אף אחד לא באמת יכול לתת לך תשובה על זה או לערוב למשהו. אני לא חושבת שהקושי הוא למצוא עבודה, אלא הקושי הוא למצוא עבודה טובה. בנוסף, אני לא חושבת ששום תואר יכול להבטיח לך עבודה, כי זה שקלול של הרבה גורמים- קורות החיים שלך באופן כללי, מוסד הלימודים, ממוצע הציונים, מקום ההתמחות (רלוונטי למשפטים), המצב הכלכלי בארץ בזמן הנתון וכו'. מנגד, לדעתי, החשש הזה לא צריך למנוע ממך ללמוד משהו שאתה רוצה, בהנחה שאתה באמת רוצה ומתעניין בזה.
במשפטים לא לומדים שום דבר שקשור למתמטיקה.
אני לא יודעת ממי הבנת את מה שהבנת בעניין טרום ההתמחות, אבל זה לא נכון. טרום התמחות זה לא חובה, בטח לא בשנה א' כשאתה עוד לא יודע שום דבר. סטודנטים שהמערכת שלהם מאפשרת להם לשלב לימודים עם עבודה, וגם רוצים קצת פרקטיקה עובדים בטרום התמחות בשנים המתקדמות יותר של התואר.
אתה לא צריך לעשות תואר שני כדי להיות עורך דין. תואר שני מהווה יתרון כלשהו מבחינת השכר במגזר הציבורי, אבל במגזר הפרטי זה לא מקנה שום יתרון. את ההתמחות אתה עושה אחרי התואר הראשון, אח"כ נבחן בבחינות לשכה, ומקבל את הרישיון שלך.

Pitmander

New member
משפטים בתור נושא מעניין אותי ...

אבל כל האינטרנט מלא בסיפורי זוועה על כמה השוק מוצף , אין עבודה ומי שלמד משפטים עובד במקדונלדס בסוף ...ואין שם גם סטטיסטיקה ?

lol65

New member
אין שם גם סטטיסטיקה

אני לא אומרת שאין הצפת שוק. כל הזמן מצטרפים עורכי דין חדשים ללשכה. אני כן אומרת שעם ממוצע ציונים גבוה ממוסד טוב, וקו"ח שיש בהם איזשהו ערך מוסף (התנדבות, טרום התמחות, שירות צבאי מעניין...) אפשר למצוא התמחות טובה. אם היית טוב בהתמחות שלך, יש סיכוי שתישאר גם לעבוד במקום ההתמחות. אם לא תישאר שם, אבל התמחת במקום טוב, כנראה שגם תצליח למצוא עבודה. אני בטוחה שיש גם כאלה שיש להם את הנתונים אבל משום מה לא הצליחו למצוא עבודה, אולי כי קשה להם לשווק את עצמם ולעבור ראיון ואולי מסיבות אחרות, אבל שום דבר לא בטוח, לא שמשפטים ולא בתחום אחר.

למעלה