מתלבטת

הילית111

New member
מתלבטת

אני גרה ברעננה הרבה שנים והשנה בבחירות אני רוצה להצביע. כי נמאס לי. בעיקר מנושא הדיור ברעננה או היעדר פתרונות דיור. הנקודה היא שאין לי מושג למי להצביע כמובן שכולם אומרים ומבטיחים שהם יעשו וישפרו וכו וכו ומחלקים לפי פרחים ברחוב אבל עדיין ככה זה כל בחירות. מה שברור לי זה שאת מה שקיים היום אני רוצה להחליף למה ? שוב בגלל בעיית הדיור. מה שברור לי שמהמצב כיום בו זוג רענני חילוני שעובד ומשתכר משכורת ממוצעת עם תינוק וגר שנים ברעננה לא יכול לקנות דירה כי דירה הכי מעופשת וישנה עולה למעלה ממליון שקל. וגם אין דירות. ואין שום פרויקטים וגם אם יהיו אנחנו לא נקבל כי אנחנו לא מרובת ילדים ולא מקורבים של ולא נתמכי רווחה ולא דתיים עשירים פשוט זוג שכירים שעובדים וחיים עם תינוק. האפשרות שלנו בטווח הרחוק היא לצאת מרעננה וזה ידרוש ממני להחליף עבודה כי אני לא ניידת ועובדת בעיר מה גם שאחרי כל כך הרבה שנים למה צריך לעזוב? ואם עוד זוגות כמונו יעזבו מה ישאר ? שוב צרפתים עשירים דתיים . כיום אנו גרים בדירה סבירה ומשלמים שכירות מופקעת 3500 שח בחודש-כי אין לנו ברירה במיוחד שאנו עם תינוק. אשמח לשמוע חוות דעת אבל אני מדגישה לא !!!!!!של נציגים מטעם אלא אנשים רגילים כמוני שגם מתלבטים כי כיום (ואין לי כלום נגד הצרפתים ) רק דתיים צרפתיים אמידים יכולים לקנות דירה ברעננה וחבל. שוב נציגים של המועמדים אנא לא לכתוב לי כי ישר מזהים שזה פעיל מטעם ומישהו שיש לו אינטרס ולי חשוב לשמוע אם יש עוד אנשים רגילים שמתלבטים כמוני.

את ממאוכזבי חופרי, אחת מיני רבים

אני לא נציג של אף אחד אבל הסוגייה שמציקה לך היא אחת מיני רבות מהסיבות שצריך להחליף ראש עיר. ב-3 וחצי השנים האחרונות לא נעשה כלום לשיפור המצב, נעשים נסיונות לשמר את הקיים וזה גם לא מצליח ב-100%. גם הדיור וגם החינוך, ששם יש תחושה של הליכה לאחור, גם חזות פני העיר, שגם בה יש תחושת הידרדרות, וגם הפאסיביות במאבק נגד הכבישים הראשיים והמזהמים שרוציםלהקים מדרום ומצפון לעיר מצביעים בכיוון. נוסיף לזה את חוסר היכולת של ראש העיר "לרדת אל העם", לדעתי חשוב לדעת לדבר עם האיש ברחוב, והאטימות שלו לצרכי הציבור מחזקים בי את התחושה שהאיש לא צריך להמשיך. תבחרי מה שתרצי ושיהיה לך ולמשפחתך רק טוב.

BellA עלמה

New member
גם אני באותו מצב כמוך

אין לי שמץ של מושג אני מתלבטת אם פשוט להצביע למועצת העיר ולא לראש עיר יעני אחד המפגלגות וזהו

yahoo456

New member
גם אני באותו המצב והחלטתי להצביע,

לרשימה של מלי פולישוק (פ') למועצה וכמובן עבורה לראשות העיר. אני שמעתי על הרבה שלא רוצים להצביע לראשות העיר, מתוך תחושת אכזבה. אני חושב שזה חבל ובזבוז זכות ההצבעה שיש לנו. כדאי לתת הזדמנות לאלטרנטיבה.

ATAF151

New member
אין אכזבה

אם היתה תחושת אכזבה המונית, היו רבים ומפורסמים שהיו קופצים על המציאה ומתמודדים על ראשות העיר הכי מבוקשת בארץ. העובדה שיש בקושי שני מועמדים זוטרים שגם הם הכריזו על מועמדותם ברגע האחרון, מצביעה שמספר המאוכזבים לא גבוה. גם פרישתו של ברוידא מהמירוץ מעידה על כך.

nesi happy

New member
תשאלו גם את שותפיו לקואליציה

גם הם מאוכזבים ממנו ומדרכו האטומה והלא התחשבת בזולת.

ATAF151

New member
אין שם שום אכזבה

בוא נדבר על עובדות ולא על תחושות. 1. אין מתמודדים רציניים שמתמודדים מול חופרי, וגם מי שמתמודד החליט על כך ברגע האחרון. 2. רעננה זו עיר אטרקטיבית, שבה אם היה סיכוי טוב לנצח את חופרי היו כבר כמה מפורסמים שהיו קופצים על המציאה. ובקיצור אין ואקום, אם לא היו מרוצים ממנו הוא לא היה נמצא במצב של הולך לנצח על בטוח והשאלה היחידה המעניינת היא מה יהיה הרכב המועצה.

ATAF151

New member
זו בהחלט אפשרות

ראשית אני בהחלט תומך באופציה של הצבעה למועצת העיר בלבד על פני האופציה של לא להצביע ובזה להפקיר את העיר למי שאת לא מעוניינת בו (למשל לרשימה הדתית-חרדית במקרה שלך). אבל, אישית אני לא הייתי לוקח כמובן מאליו את העובדה שיש לנו ראש עיר ישר ונקי כפיים, גם אם יש איזושהי נקודה שאת לא מסכימה איתו, ולא הייתי מזלזל גם בהישגים בתחום החינוך (מקום ראשון בשרון ובין הראשונים בארץ כמעט בכל פרמטר).

הילית

כתבתי כאן מס' פעמים בעבר בנושא דיור במחיר סביר ברעננה. ככל שאני רואה ומתנסה - משפחות צעירות ניגשות לניתוח המצב מתוך קונספציה שגויה המניחה שדיור = דיור חדש. זה - יקר ובלתי מושג לעיתים גם למבוססים ממך. אני רכשתי בזמנו (לפני עשר שנים) דירה ישנה בת 95 מ"ר ב- 153 אלף $ (הסכום בו מכרתי דירה בת 50 מ"ר בר"ג....)- כשדירה דומה בגודלה אך חדשה עלתה אז כ- 300 אלף. השקעתי 40 בשיפוץ, ואני חיה בשירה חדשה, מעוצבת ולא שגרתית, בבניין ישן, בכייף. לפני שתאמרי ש"זה היה אז", מישהו שמאוד קרוב אלי רכש לפני שנה דירה בת 110 מ"ר בבניין רכבת באליעזר יפה, שיפץ והפך אותה לדירה בת 4.5 חדרים מרווחת ומאובזרת . הדירה עלתה לו 207, השיפוץ 35. שני הבניינים, כמו רבים אחרים במרכז העיר - ישופצו בשנים הקרובות ותתווסף להם מעלית + ממ"ד במסגרת תמ"א 38, כך שמדובר גם בהשקעה כלכלית טובה. יש די והותר פתרונות דיור שמחירם אמנם אינו מאוד זול (יש יתרונות וחסרונות לכך שאיננו יישוב פריפריה...), אבל גם לא יקר. לגבי שיכון זוגות צעירים, התכנונים מקודמים. פרוייקטים כאלו - זמן הבישול הפרוצדורלי שלהם ארוך. בקרוב יתחילו להתממש הפרויקטים (90 יחידות דיור לתושבי רעענה בבורלא, פרויקט משפחות צעירות ליד כפר נחמן שחלקו לרעננים, הפרויקט הדרומי). הפרויקטים כרוכים גם בתהליך אישורים וגם באישור תשתיות (שחלקן מעוכבות בשל התנגדויות תושבים). אני מזמינה אותך לחפש בגדה הדרומית - נוצרות הזדמנויות קניה בשכונה. חילופי דורות. לגבי למי להצביע, זה בינך לבין מצפונך. רק היזהרי מהבטחות שרלטניות.

lul5

New member
אני רוצה להוסיף לדברי חנה ברשותך

תוכניות הבניה החדשות לצעירים תלויות בהתקדמות תשתיות התחבורה שכן הוועדות לא מקדמות תוכניות עד אשר נמצא פתרוף תחבורתי הולם באזור לגבי התוכניות שבקנה ישנם מספר תוכניות גם בדרום העיר אחת ליד היער הקטן מצפון לפרדס משותף ליותר ממאה יחידות דיור ואחת גם בסמוך לרחוב בין גוריון ואחת מדרום לפארק רעננה כולם לאורך כביש 531 המתוכנן ונשענות על עורק תחבורה זה של כביש יציאה מהיר ורכבת למרכזי העסקים בת"א הרצליה ולשאר חלקי הארץ אני רוצה להדגיש שהעיכובים בתוכניות אלו נובעים מההמתנה ההמומושכת והעיכובים בבתי המשפט כתוצאה ממאבק המינהור של המתמודדת מול חופרי בנוסף היא פועלת לתרפד את תוכניות התחבורה המוצעות לשכונות הצפוניות שבהם מתוכננות כ4000 יחידות דיור לכן לדעתי בחירה במלי רק תעזור למצב להחמיר ולא תקדם אותו מבחינתי חשוב ביותר להצביע לסיעת מרצ במועצה כדי לשמור על הצביון החילוני והחופשי של רעננה את לא לבדך במצב הנ"ל ישנם עוד רבים שמחכים ורוצים לראות את העיר מתפתחת ובונה שכונות נוספות עבור המשפחות הצעירות בנתיים הגדה הדרומית היא מקום לא יקר ומקסים לגדל בו ילדים בעיר

yahoo456

New member
lul5, חבל שאתה מפיץ מידע לא נכון,

מלי פולישוק מטרפדת את תכניות התחבורה? לא לעניין. לפחות דייק! וחוץ מזה כבר כתבתי כמה פעמים, ואיכשהו אתה מתחמק מהעיקר- הרי חופרי עתר יחד עם ועד הפעולה למנהור 531 לבג"ץ וראה בזה הישג עצום, לא? רק בתחילת השנה הזו! מדוע אתה מציג אותו כאילו הוא נגד המאבק, שהרי הוא ממש בתוכו. הוא רק נעלב כאשר מלי העיזה להתמודד כנגדו, לאחר שגם היא ראתה את אופן התנהלותו הפסיבי. ציטוט מהעיתונות: "ראש העיר רעננה, נחום חופרי, וראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, בירכו על החלטת בג"ץ: "זהו צעד ראשון וחשוב בדרך לקיום בחינה משמעותית של חלופת המנהור. אנו קובעים את גורל הדורות הבאים ונראה כי הציבור בשל ומצפה לשינוי סדרי העדיפויות". "כביש 531 חיוני לאזורינו ואמור לספק פתרון תחבורתי ומענה לבעיות תעבורה בשתי הערים. יחד עם זאת אנו קוראים לממשלה לעצור, לחשוב ולבדוק את משמעות המנהור שתמעיט מפגעים סביבתיים, פגיעה בבריאות ובאיכות החיים, שלא תמיד ניתנת לפיצוי בכסף", כתבו ראשי הערים בהודעה משותפת." חבל שבצורה מגמתית מסלפים את המציאות. העיקר זה פוליטיקה? והרי יתקיים עוד דיון בבג"ץ- מה הפעם יהיה? חופרי בעד או נגד? אתה יודע שהוא הלך יחד עם ועד המאבק בראשות מלי פולישוק.

yahoo456

New member
מעניין שעל זה אין לאף תומך חופרי מה לומר

הרי יאהו ציטט כאן שחור על גבי לבן את העובדות כפי שנאמרו ע"י חופרי וגרמן ! זה רק מוכיח שוב את הזיגזוג של חופרי.

למעלה