מתלבטת

PoisonousLitchi

New member
מתלבטת

אני מתכוונת להירשם בשנה הבאה ללימודים (באוניברסיטה) ונורא מתלבטת באיזה מסלול לבחור. אחת האופציות היא משפטים. מה המשכורת הממוצעת לעו"ד מתחיל? עד כמה סביר להניח שזה יעלה במרוצת השנים? (אנחנו לא מדברים על כוכבים בעולם המשפט, וגם לא על דורית בייניש.. משכורות ממוצעות). תודה.

smart one

New member
אני רק מקווה...

שהשיקול הכלכלי הוא רק אחד ממכלול ולא הבלעדי. קודם כל צריך שהתחום ידבר אליך. קשה להעריך מהן המשכורות בעוד 5 שנים, הזמן הצפוי להסמכתך כעורכת דין. כיום, מבחינת שכר מתחילים, יש הבדלים בין המשרדים השונים, בין הערים השונות ובין תחומי ההתמחות השונים. נהוג להגיד שבמרדים גדולים משלמים יותר מהקטנים. בתל אביב יותר חחיה. במשרדים יותר מאשר במגזר הציבורי. שמעתי כבר על עו"ד שהתחילו עם 7.5 - 8 ברוטו שזה נמוך לטעמי, אולם במשרדים הגדולים ניתן להתחיל גם עם 10-11 ברוטו ואף יותר, הכל תלוי בכל מיני משתנים. בכל אופן, השאלה היא לאן אפשר להגיע, השנה הראשונה תעבור ובשנה השניה בד"כ השכר עולה, כך שעו"ד שבשנתו הראשונה הרוויח 9-10 ברוטו יגיע בשנתו הרביעית ל- 16-18, לא כולל תנאים סוציאליים וכו'.

B L I M P

New member
8 ברוטו זה נמוך?

כנראה שהצפיות שלי ממש נמוכות:) לפחות עם ציפיות נמוכות יותר קשה להתאכזב...

PoisonousLitchi

New member
חחח

השיקול הכלכלי הוא לא הבלעדי אבל הוא בהחלט מרכזי. לא נראה לי סביר ללמוד לתואר שני ולהרוויח אח"כ משכורת מינימום (כמו ששמעתי שמרוויחים בביוטכנולוגיה- התחום שרציתי ללמוד). המשכורות שאת מתארת נשמעות לי בסדר, בהתחשב בעובדה שדיברת רק על 4 השנים הראשונות בעבודה.. ממה שהתרשמתי השוק מוצף בעורכי דין.. זה נכון? איך זה ישפיע על התעסוקה בעתיד?

afiloo

New member
אני חושב שאת קצת אופטימית

עורך דין מתחיל בתל אביב ונגזרותיה יכול להרוויח בין 6 ברוטו במשרדים הקטנים לבין 13 ברוטו בגדולים ביותר (רמז: לא כולם עובדים במשרדים הגדולים ביותר). יצויין כי מדובר בשכר עבור שעות עבודה שהן מעבר למשרה מלאה (כשישים שעות בשבוע) ולרוב לא מקבלים שכר עבור שעות נוספות. מחוץ לאיזור תל אביב עורך דין מתחיל יכול לקבל עוד פחות מזה ולהתקרב לשכר המינימום. לדעתי הקביעה שעורך דין מכפיל את משכורתו בתוך 4 שנים היא קצת אופטימית. בנוסף, קיימת אבטלה בין עורכי הדין (במיוחד במרכז), לרוב כפונקציה של מקום הלימוד. הרבה עורכי דין - חלק ניכר מהמחזור שלי באוניברסיטה - גם עוזבים את התחום לתחומים אחרים כמו פיתוח הדרכה, עסקים, נדלן וכיו"ב.

הייבי

New member
תנסי קודם לבחור מקצוע שמעניין אותך

ואח"כ להבין איך עושים ממנו כסף. כדי לעשות את המשכורות שהוצגו בשרשור פה צריך להיות עו"ד טוב ולעבוד במשרדים גדולים. יש הרבה עו"ד בשוק ולכן יש קושי להשתלב. אין להבין מכך שאין עבודה וצריך לברוח מהמקצוע- פשוט צריך להבין שכדי להתברג בשנים הראשונות (כשאין ניסיון) במשרדים גדולים ולעשות "כסף" צריך להשקיע הרבה: משרדים גדולים דורשים שעות עבודה ארוכות מאוד (כולל לילות לבנים במשרד וכיוצא בזאת), מלכתחילה, כדי להגיע למשרדים האלה צריך להיות סטודנט ממוצע ומעלה (כדי להגיע לסטאז' במשרדים אלו) וכמובן, כדאי להבריק בסטאז' כדי להישאר אח"כ במשרד (כי יותר קל להשתלב דרך זה שנשארים מאשר כעו"ד צעיר בלי ניסיון שמחפש עבודה). המשכורת מן הסתם עולה ככל שהניסיון עולה, גם זה רק בהנחה שאת נמצאת במקום שיש לך לאן להתקדם (כי אם הגעת לתפקיד עו"ד שכירה במשרד קטן, יכול להיות שהמשכורת תעלה אך לא באלפי שקלים ולא כל כך מהר). תראי, אני עדיין סטודנטית וכל מה שאני מציגה לך זה ממה שאני שמעתי והבנתי על שוק העבודה. לכן אני אומרת שתבחרי משהו שמעניין אותך- תואר במשפטים הוא לא תואר בלתי אפשרי, אבל כדי להצליח לסיים אותו בציונים טובים צריך להיות מוכנים להשקיע (לשבת על התחת וללמוד- אלא אם את איזה סופר גאון), ואח"כ כדי להתקדם ולהרוויח טוב בתחום צריך להיות מוכנים להשקיע הרבה (הרבה הרבה יותר מעבודות 9-17), לכן תשקלי טוב אם זה מעניין אותך (כי אחרת כל הכסף שבעולם לא שווה את כל ההשקעה).

למעלה