מתלבטת

לאןלאן

New member
מתלבטת

בזמן האחרון אני מרגישה שהזוגיות פשטה את הרגל. מספר חברות שלי גרושות, אני מכירה רבים שבוגדים בבני זוגם והיתר פשוט מתוסכלים מהמערכת הזוגית שלהם או לחילופין יש את אלה שמנהלים זוגיות פתוחה. כשאני חושבת על זה, אני מצליחה לעלות על דעתי רק זוג אחד שאני מכירה שעדיין טוב להם יחד, בדגש על העדיין. נראה כאילו כיום אפאחד לא מסוגל להסתפק בבן זוג אחד ויש כל הזמן צורך בחיפוש אחר ריגושים. גם אחוז הגירושין שהולך ועולה, כמו גם גיל הנישואין הממוצע שממשיך לעלות, מעיד על הקושי בלהחזיק מערכת זוגית. אני תוהה אם אני מרגישה את זה יותר בגלל שאני גרה באיזור תל אביב, בה נראה כי השחיתות המוסרית עולה מיום ליום וכל יום אני נחשפת לבגידות חדשות, לעוד זוגיות שמתפרקת, לעוד גבר נשוי שמתחיל איתי, או שזו מגמה כללית. כל הדברים אליהם נחשפתי בשנתיים האחרונות גורמים לי לחשוב כי זוגיות מוצלחת היא מצרך נדיר בימינו, אולי בכלל לא אפשרי, בטח לא לטווח רחוק, וככל שהשנים חולפות מודל הזוגיות ילך ויעלם ואנשים יקימו משפחות במסגרת שונה. היום אני מוצאת עצמי בכזה מצב.. האם להמשיך ולחפש את אהבת חיי, אם בכלל יש כזה דבר, או שמה לתפוס את החבר האפלטוני הכי קרוב שלי ופשוט להקים עמו משפחה על בסיס חברות עמוקה ולאו דווקא זוגיות רומנטית, אבל פוחדת שזו עשויה להיות טעות גדולה. קצת מייאש אותי.

ניתן לשנות!!!!

תאמיני לי שזה לא בגלל שאת גרה בת"א, אני עברתי לרחובות, אח"כ הרצליה. זה פשוט מתפשט בכל מקום. אבל!!!!!!!!!!!! אסור לך להתייאש ואני יכולה לתת לך סיבה אחת שבעזרתה תביני את המצב הזה של בגידות פרידות וגירושים מרובים. נכון שתמיד בשלב החיפוש וגם ממש בתחילת הקשר תמיד משקיעים, מטפחים, רודפים וממש משתדלים לרצות אחרים ואז אחרי תקופה לא ארוכה במיוחד מתחילים לרגיש ממש קרובים אחד לשני וחופשיים אחד עם השני ואז מתחילה הבעיה כי.... הבן/ת זוג מכירים אותנו אז מותר לנו להתהלך בבית בסמרטוטים, לא מטופחים, ועסוקים בעצמינו ונכנסים לשיגרה איומה. זאת הטעות שלנו אני חושבת שכמו שהשקעתן מאמץ להשיג אז עכשיו תשקיעו מאמץ כפול בלהמשיך ולהישאר כי יש ים של אנשים בודדים בחוץ שהיו מוכנים להתחלף והם עדיין בשלב של ההשקעה והטיפוח ולכן הם מעניינים יותר ממה שיש בבית!!!!!!

אבל..

הפתיחות, החופשיות והסמרטוטיות המשותפת היא אחד החלקים היותר מהנים לא???

כן אבל...

הם מהנים ביותר אבל רק כשהם מלווים גם בטיפוח כשצריך ובהשקעה בבן זוג כשצריך.. צריך את שני הדברים במערכת יחסים כדי שהיא תחזיר מעמד לאורך שנים

לאןלאן

New member
לא נראה לי

באמת שלא נראה לי שזו הסיבה. אני מכירה אנשים שבני הזוג שלהם מטופחים ועדיין הם בוגדים (גם גברים וגם נשים), פשוט כי זה האופי שלהם, או כי משעמם להם... אולי זה במקרה האנשים שמקיפים אותי ולא מדובר ברוב מכריע. בכל מקרה, נראה לי שבבית "מותר" לי להסתובב ללא איפור, עקבים, ביגוד מהודר, ולצפות מבן זוגי שישאר עמי ולא ירוץ לבגוד.. לא? נראה לי שזה יותר עניין של החברה הנהנתנית שהפכנו, שלא מסתפקת בכלום, שצריכה תמיד עוד ומשתעממת נורא מהר.

מטאפורה

לטפח את הקשר מאמי לא את עצמך למרות שגם זה חשוב.. להשקיע ולטפח את הקשר ואת הבן/ת זוג כי זה שאתן יחד לא אומר שתשארו לנצח

dify

New member
בדיוק הגישה הזו

לדעתי היא זו שגורמת למצב הזה. הלא אם תקפצי על החבר האפלטוני הנוח ביותר שקרוב אליך, יש סיכוי סביר שעוד כמה שנים תמצי את הקשר למוות ותתחילי לחפש בחוץ... וככה תסתכל עליך מישהי מהצד ותגיד לעצמה שהיושר המוסרי במדינה הזו יורד מטה מטה. אז אם את שואלת אותי צריך לעשות שני דברים: 1. לעבוד על עצמך, למצוא את מה באמת מתאים לך, מה את באמת רוצה, להבין לעומק את הצרכים שלך ואיך את בוחנת זוגיות. 2. אחרי שהגדרת לעצמך היטב (אולי בליווי של איש מקצוע) לחפש באופן רציני ולעומק ולא לוותר ולהתפשר. זה אולי נשמע פלצני. אבל ברצינות. אני רואה סביב את האנשים שמתפשרים או את אלו שמסננים לפי קריטריון אחד בזמן שהם בעצם מחפשים קריטריון שני (שסותרים אחד את השני), וככה הם שמים לעצמם רגל. ואני יכולה להגיד, באמת, שזה לא פשוט, אבל אני לא יכולה להבין מה זה יתן לך להתפשר- זה לדעת מראש שלא קיבלת מה שרצית, ככה לפחות תוכלי להמשיך לחפש... ואני יכולה להגיד לך על עצמי, שכל יום מחדש אני מודה לעצמי שלא התפשרתי כשהייתי צעירה יותר כשמצאתי בכל פעם רק חלק מהמרכיבים שחשבתי שהיו נכונים. שאני שמחה שלמדתי מכל קשר מה חשוב לי באמת, שהיה לי האומץ לוותר כשזה היה לא רע אבל לא מספיק, כי אני חיה בבחירה הנכונה לי ביותר בלי התפשרויות. ואני מאחלת לכל אדם לתת לעצמו את המתנה הזו, לפחות אתה יודע שיש סיכוי שתמצא. אבל שוב- זה עובד רק אם אתה כנה עם עצמך לגבי מה חשוב לך ומה אתה צריך באמת. מחזיקה לך אצבעות! אל תתפשרי אם מראש את יודעת שזה לא זה. זו דעתי.

דיפי היקרה מכל!!!!!!

קראתי את תגובתך ולא האמנתי הכנתי עצמי כבר למשפטים מוכרים. אשה יקרה - הכל בסדר!! איזה כיף לקרוא את הצעתך הפתוחה / כנה והתומכת כל כך. אני עוד רווה נחת לפני שאענה לשרשור..

היום הכל יותר זמין

לצערי מנסיון אישי היום בגלל האינטרנט הרבה יותר קל לחפש ולמצוא הכל זמין בלחיצת מקש מה שפעם דרש השקעה או קרה במקרה ניתן למצוא בחמש דקות מבלי לצאת מהבית

לאןלאן

New member
נכון מאוד

משיטוט באתרי אינטרנט שונים זה פשוט לא להאמין מה שקורה שם אנשים ירדו מהפסים.

הלוחמת Z

New member
../images/Emo204.gifהיום הכל כל כך פשוט../images/Emo204.gif

שאפילו גירושים הפכו לדבר מאוד פופולאלי שפעם לעומת זאת היו מאוד מתביישים בזה היום אנשים אומרים "אני אתחתן מקסימום לא טוב לי לדוגמא:(אשתי לא רוצה שאני אבלה עם חברים) אז אתגרש". וככה זה לא אמור להיות היום נושא הנישואין הוא מאוד פשוט מה הבעייה להתחתן ואח"כ להתגרש אבל מה שלא פשוט כמו שאמרת זה למצוא אהבת אמת שהיסודות שלה הם: אמון איכפתיות מסירות סבלנות סובלנות הערכה מסירות נתינה ויתור דאגה הבנה השקעה וכמובן כמובן לשחרר את כל ברזי האהבה שבלב ולתת לה לזרום ישירות אל הלב של בן\בת זוגך\תך אהבה יש בכל מקום צריך רק לרצות אותה באמת ולטנגו חייבים שניים כך שזה חייב להיות הדדי אז מתוקה אל תותרי ואל תתייאשי תחפשי דברים חיוביים וטובים לעשות ותשחררי רק אנרגיות חיוביות ותבטחי בבורא עולם ב"ה האהבה תגיע אליך תני לה להכנס... המון הצלחה מהלוחמת Z

למעלה