מתלבטת רוצה לשתף

לולה3

New member
מתלבטת רוצה לשתף

ב6 לחודש ינואר לאבא של הבן שלי יש יומהולדת. עכשיו למי שלא יודעת, האב נפטר לפני 7 חודשים. החמוד שלי ואני מדברים עליו,על המוות בטיבעיות, האבא למרות שהוא מת ,די "חי" אצלנו,מי שמכתיב את הקצב זהו קטנטני. חשבתי אולי לציין את אירוע היומולדת של "אבא" , אולי לשמוע שירים שהוא אהב, אולי עוגה עם נר אחד{ מתחילים ספירה חדשה..}.. ופה הדילמה? האם זה נכון לחגוג יומהולדת לבן אדם מת? אני מניחה שאם אשאל / אתייעץ עם קטנטני בקשר ליומהולדת הוא יתלהב.. האם זה "טקס" שאהיה מחויבת אליו לעד? האם אני צריכה פשוט לשחרר אותי וגם את בני המאבא ה"רעיוני"? טוב? לא טוב? מה אתן חושבות?

mici122

New member
לדעתי

כפי שאמרת יום הולדת לבן אדם שנפטר זה קצת יותר מדי אבל החלט אני בעד להזכיר אולי לקחת אלבום תמונות עם התמונות של האבא לדבר עליו קצת להכין לו ציור אולי לעלות למצבה עם זר פרחים וציור של קטנטן מה דעתך?

גם אני חושבת בדיוק כמו מיכל

טלילוש יקירה, נראה לי שחגיגות ימי הולדת עם ספירה מחדש זה לא לעניין, אבל בהחלט לעלות לקבר ואולי אפילו שיותמוש יכין משהו כמו מכתב של מה עובר/עבר עליו וכאלה. בטח יהיה לו יום קשה. נשיקות לשניכם.

לולה3

New member
הרעיון הוא לא "אבל"

אלא קוריוז. אין לי עניין להוסיף לו עוד קושי, לדבר אנחנו מדברים.. מוות הוא חלק מהחיים שלנו. את יודעת מה יכול להיות שעניין הספירה מחדש הוא באמת לא לעניין
אבל בטח שלא חשבתי על יומהולדת עצוב. חשבתי על שמייח. מה לא יכול להיות שמייח?

לולה3

New member
הוא בצפון ,אנחנו במרכז

לנסוע לבית הקברות ,זה לא פרקטי.אני עובדת. השאלה היא האם יש טעם להזכיר שזה היומהולדת שלו?

EYהודית

New member
אני חושבת שיש לציין את תאריך

יום ההולדת בלבד. לא צריך לעשות פסטיבל, לא חגיגה. סתם ציון היום. אני תמיד זוכרת את ימי ההולדת של הורי.

לא ליטה

New member
אממממ....

מנסה לענות בזהירות רבה, כי לא הייתי במקום הזה שבו אתם עומדים, ואולי חסרים לי המשקפיים הנכונים. כרגיל אצלי, אני אתחיל מהסוף. את שואלת אם להשתחרר מ"האבא הרעיוני" והאינסטינקט שלי הוא לשאול - מה פתאום? אבא הוא אבא הוא אבא. למרבה הצער הוא נעלם מחייו הפיזיים של הילד (דרך אגב, בן כמה הילד?), אבל הזכרון שלו ושל האהבה שלהם הוא תחושה חיובית וחיונית עבור הילד. נראה לי שכל דבר שישמר עבורו את אבא הוא חיובי. טקסים של זכרון ממילא יהיו לכם וילוו את חייכם - הרי לא נשאלת השאלה אם לציין את יום השנה לפטירתו לכשיגיע - ולי נראה דווקא רעיון יפה מאוד לזכור את אבא במועד שמח ואישי שנבחר על ידכם לפי רצונכם. המועד הזה יכול להיות יום הולדתו או חג שאהב במיוחד או כל זמן אחר שבשבילכם נעים יהיה להזכר באיש הכל-כך חשוב לכם. מקווה שלא פיספסתי יותר מידי

לולה3

New member
איש כל כל חשוב

לקטנטני זה נכון.חשוב לי לשמור את מה שחשוב לקטנטני, אני רוצה גם אופטימיות ולא רק אבל בטכסים. תודה.

אוריתי2

New member
אני חושבת

שאלה קטנה, אני מבינה שהוא נפטר כאשר מערכת היחסים בינכם היתה תקינה. לא התגרשתם לפני כן או משהו. בכל מקרה, אני לא חושבת שצריך להזכיר את יום הולדתו זה רק יבלבל את הילד. עם כל הצער מאז שהוא נפטר מזכירים את יום מותו באזכרה פעם בשנה. ספירות יומולדת ובן כמה הוא היה צריך להיות היום יהיו לא נכונות לילד.

חושבת כמוך בדיוק. יום הולדת זה

משהו שמבשר - הולדה - התקיימות - משהו מוחשי. ולחגוג למישהו שכבר איננו בחיים יום הולדת ולציין את גילו, נשמע לי לא נכון לעשות. וכמו שאורית אמרה - זה לא נכון לילד, למרות המחשבה שזו כוונה טובה ומיוחדת. ורד

לולה3

New member
o.k קצת רקע

אנחנו גרושים 3 שנים, לא היתה בינינו מערכת יחסים,דיברנו פרופר לגביי הילד.בן6 ,תקופות היה נעלם,תקופות היה שב לחייו. את האבהות שלו הוא מימש ע"י הזכות שלו לראות את בנו,יתרה מזאת כלום. היתה בינהם מערכת יחסים מאוד מורכבת בלשון המעטה. הרבה אהבה, וגם אכזבה. בני יודע שאבא אוהב/אהב אותו.הוא ידע גם שאבא חולה . אני לא יודעת עד כמה זה יבלבל את קטנטני..הוא יודע איפה אבא שלו נמצא. אבל אני אשאל אותו לדעתו מעניין איך הוא יגיב.

רעיון נוסף

אני משערת שבחדר של קטנטני יש תמונה של אבא. אפשר לעשות מן טכס נעים ליד התמונה, לצייר לו ציור ולהניח אולי ליד התמונה, אולי להכין בקלסר תיק עבודות/ציורים מיוחד רק עבור אבא וביום הזה לשבת עם הקלסר והציורים, תמונות נוספות מהאלבום מהעבר וכו'. מה דעתך?

מיפ

New member
מנסיוני

(ובהנחה שאת מי שאני חושבת....) בשנה הראשונה נורא התלבטתי אם לציין את יומולדת של אבא של בני. באותה השנה הוא היה בן 5.5 - בסוף שאלתי אותו מה הוא חושב שצריך לעשות החלטנו ביחד להדליק נר נשמה ביום הזה. אני מבינה שאופציית העליה לקבר מסובכת, אני גם לא מאילו שמקפידים לעלות לקבר בימי שנה, לא של אבי ולא של האקס. מה שאני מקפידה לומר לילד הוא שאדם משאיר אחריו זכרונות וכל עוד אנחנו זוכרים אותו בלבנו, אז הוא עדיין עמנו בצורה מסויימת. כנ"ל גם אצלנו בבית, אמא שלי הדליקה נר נשמה ביומולדת של אבי ותמיד הזכירה שזה יום ההולדת שלו. -חיבוק- עבורכם

מנסיון דומה שיש במשפחתי

לא הייתי חוגגת או מזכירה תאריך של יום הולדת לבן אדם שאיננו עוד. אם כבר ומתאים לך ונוח לך עם זה באמת לעשות זאת ביום פטירתו. מדברייך אני מבינה שאתם מדברים עליו וזה נהדר וטוב. הרבה כוח וחיבוקים לך ולקטנטן.

למעלה