מתלבטת עם לצום או לא

puma141

New member
אשריך.

אני לא מסוגלת:)
גם הטיעונים שלי הם בטח לא מלומדים כמו אלו שלך....

אבל האנטי מהצד השני-גורם לי להיות מינימלית, עניינית, והקטע הלוגי מדעי
בכל הויכוחים האלה-על פניו "מנצח". :)

אז סתם ביזבזת אנריה מיותרת...לרוב.

evanescent

New member
ומה הקשר למקרה פה?

מאיזה מגבלות במדע התעלמו פה? כשמדברים על היכולת להוכיח משהו אין בעיה שתדבר על מוגבלות בנושא ושאת זה אי אפשר להוכיח ותסביר למה. אפשר להסכים שאי אפשר להוכיח משהו, אבל זה לא אומר שבאין יכולת להוכיח אדם חיב לקבל דווקא את מה שאתה מאמין בו. זה לא מעיד על אטימות בהכרח אלא שנראית לו יותר הגיונית אפשרות אחרת.

אין פה מישהו שהתיחס למדע כדת אז להגיד את זה נראה כאילו אתם מנסים לעשות דה לגיטימציה לאנשים שלא מקבלים דווקא את האמונה שלכם, זה לא עניני. רוצים לשכנע במשהו, תנסו לשכנע. להגיד "אי אפשר להוכיח אבל אני מאמין בזה ואם את מאמינה במשהו אחר אז את אטומה", זה, איך להגיד, לא מקדם דיון אינטלגנטי.

ebi83

New member
אמרתי שזה קשור לפה??

יש אנשים, לא אמרתי שזו את (אני גם לא חושב שזו את, הדיון איתך הוא ענייני ומקבל ולא כזה שבא להגיד שרק אני צודק או שהצדק נמצא רק אצלך).

יש כאן שני דיונים מקבילים, אחד על הטענות שעלו ואחד על ויכוחים על דת עם אנשים שמשתמשים בכלים מדעיים...

למה לעשות סלט ולמה לקחת אישית דברים שלא הופנו אלייך והם בהקשר שונה?

evanescent

New member
תשמע,

כשבתגובה לדיון הזה פומה מתחילה להגיד שלאנשים שרוצים להחליט לפי ההיגיון והנתונים שיודעים עליהם (בלשונה "צריכים הוכחות") הם חסרי פעילות רגשית ואטומים והיא לא מוצאת טעם לדבר איתם על זה ואז אתם מפתחים את הנושא של איך האנשים האלה אטומים ולמה ואתה כל הזמן אומר שהיא צודקת יש אפשרות סבירה שאנשים יקחו את זה כאילו לדעתכם/ך זה כן קשור לאנשים פה. זה נשמע כאילו אתה חושב שזה קשור, אבל מאמינה לך כשאתה אומר שלא

ebi83

New member

יצא לי להיתקל בכאלו.. למזלי עכשיו זה לא העניין כי אז כל הדיון הולך לפח מהר מאוד

evanescent

New member
זו בעיה כשאנשים רוצים להשתמש

בשכל שלהם כשאפשר? כשהם רוצים להניח הנחות מושכלות שמתבססות על הכלים המחשבתיים שיש להם?

ברור שזו בעיה, זו בעיה רצינית למי שרוצה לעשות עליהם מניפולציות ושהם יעשו מה שהוא אומר, כמו כל מיני גורמי סמכות למיניהם, לפעמים גם המדינה. קראת במקרה את "1984"? את "כמעין המתגבר"? הם מראים לך את זה בהרחבה.

וזה לא סותר קיום רגשות, זה סתם רידוד תהומי וחסר קשר לענין. אדם שרואה תמיד את ההיגיון שלו כרלוונטי בהסקת מסקנות יכול גם להיות בעל כל מנעד הרגשות האנושיים שקים. גם להחליט מה נכון לפי שכלו וגם לאהוב/לשנוא/לכעוס/לקנא/להעצב/לחוש אמפטיה/לרחם/לשאוף לטוב ועוד רגשות רבים.

evanescent

New member
לא אמרתי שכולם לא

אז איך הגעת לפסילה כוללת?
אבל כשמישהו אומר לאחרת שהיא בודאות צאצאית של שוללת כהנים שלעולם לא נשברה, אין לו על מה להסתמך מבחינת עובדות שהוא באמת יכול לדעת. אני לא אומרת לאף אחד שהוא בהכרח לא כזה, אז הטענה שלי לא דומה לשלך.

ebi83

New member
מסכים עם האמירה על ההכללות

מנסה להימנע מהן ואני מקבל את הבעייתיות באמירה של קוקניק בהקשר הזה. בעיקר כי הוא לא יכול לבדוק את הייחוס הספציפי במקרה הזה.

לגבי הפסילה שלי, היא נובעת ישירות מהטיעון שלך- את תולה את הקשר הביולוגי בבדיקה גנטית. כלל הקשרים בעולם, אלו המיוחסים לפחות, הם מעט יותר ותיקים מהתורות הגנטיות השונות.

לאור המצב שאין לדעת עובדתית בכל מקרה ומקרה (דבר שכן ציינתי בתוך טענותיי) טענתי היא כי ההקשר התרבותי ואורח החיים לאורך כ2000 שנה ידוע לנו, בתוך הקשר זה תוך שימוש בהסקה סטטיסטית פשוטה נראה כי המקרים בהם אב המשפחה אינו האב הביולוגי הם מיעוט שבמיעוט.

מכאן כי השושלת המדוברת ברוב המקרים כן תופסת. ראוי ונכון לסייג כל אמירה שכזו, אבל סיכוי סביר יותר שאמירתו של קוקניק יותר קרובה למציאות הקיימת מאשר אמירתו של BW37.

evanescent

New member
ו"סטטיסטית"

זה אומר שרוב הסיכויים ש...ולכן זה מה שבוחרים להניח, אבל אני אומרת לך שעכשיו אפילו אם יודעים על מקרה ספציפי שזה לא כך לא ינסו להוכיח את זה בבדיקה. הנחות לפי רוב הסיכויים נדרשות כשאין נתונים מספיקים על המקרה הספציפי, אבל אתה רואה שגם כשיש אז היהדות מנחה להתעלם מזה בכח בנושא הזה.

ebi83

New member
מסכים עם הבעייתיות המשפטית שהצגת.

ההתעלמות מהאפשרות לבדוק כיום היא באמת לא עולה בקנה אחד עם הדרישה ההלכתית הקיימת.

רק שמטרת אי הבדיקה היא לשמר את האמונה באדם וכדו', מה שכן לדעתי זה דיון אחר ובנושא רחב הרבה יותר וקצרה היריעה והיום כדי להכנס אליו כראוי.

לגבי השימוש בסטטיסטיקה- אני גם לא מחובבי התחום המדעי הזה, רק שכיום המדע עושה שימוש מאוד נרחב בכלי זה בעיקר במדעי החברה (הנושא בו אנו דנים עכשיו נכנס לתחום זה). אי לכך, ודאות בלתי אפשרית אבל הוכחה מדעית תקפה כפי שהמדע פועל וחושב- אפשרית.

BW37

New member
לא לצום

בשום מקום לא כתוב בתנך שצריך לצום
(לא לדבר שגם התנך נכתב על ידי אנשים)
זה המצאה של אנשים, את יכולה להסכים עם אותם אנשים או לא להסכים
בכל מקרה
לאלוהים זה לא חשוב
ממש לא מטריד אותו אם תצומי
ההפך, כל הנתונים מראים שככל שהיהודים יותר דתיים, ככה יותר רע להם
אלוהים לא אוהב שממציאים חוקים ואז אומרים שהוא חשב עליהם

זה בסדר לעצור , לחשוב עם עצמך מה לא בסדר, ומה כן בסדר, ומה לשנות
אבל אין קשר עם אוכל,
נהפוך הוא, אם תאכלי, תוכלי לחשוב יותר טוב

BW37

New member
אני אצום, אם...

את תתחתני בתולה
אהה...
וגם תשחטי תרנגולת לכפרות

אלו החוקים, ואין לך זכות להפר חלק מהם

puma141

New member
אם

אני בתולה-אתה צם?! תענה עניינית....

חחחחחחח אתה מצחיק אותי!

BW37

New member
אני אצטרך לבדוק במו עיניי...

אני באמת לא מבין את מטרת הצום
חוץ מזה...
שבעבר ניסיתי לצום בשביל לראות איך זה...
אכלתי ארוחה מפסקת,
הלכתי לישון מאד מאוחר
ולא הייתי רעב
התעוררתי ב12 בצהריים
לקח עוד שעה שעתיים להרגיש קצת רעב
ובלי לשים לב כבר היה אוכל...
אין לי מושג מה הבעיה בלצום...

המלאכים יושבים להם על ענן, אוכלים את שור הבר והלוויתן ולא מבינים מה עושים האנשים המצחיקים למטה

puma141

New member
אני מוכנה להתערב איתך

שהייתי מביאה אותך לנקודת מבט אחרת להסתכל על זה:)

זה לא האוכל בכלל! אתה בורח, תודה בזה..
אתה לא אדם טיפש, ואתה מבין שכל הצום הזה משמעותו פנימית, אישית, חדירה אליך....
אליך.

עם כל הסקפטיות שהחיים טמנו בך, בך אישית:)

למעלה