מתלבטת עם לצום או לא

BW37

New member
ממש לא נכון

אם כבר, סבתא של סבתא של סבתא כפול 100
היתה שייכת למשפחה של כהנים
הסיבה שהיהדות היא הדת היחידה שהדת עוברת דרך האמא
זה כי היהודים היו במשך 2000 שנה מיעוט במדינות אחרות
וחלק גדול מהיהודיות נאנסו על ידי המקומיים, קוזקים, ברברים ואחרים באופן קבוע
לכן חלק גדול מהאבות שלה היו לא יהודים ובטוח לא כהנים.
זה גם הסיבה שאסור בישראל וביהדות לבדוק מי האבא בתוך זוג נשוי
כדי שלכל אחד יהיה אבא חוקי, גם כשהוא לא האבא הביולוגי

זה הסיבה שהרוסים בלונדינים, והתימנים נראים כמו שאר התימנים

BW37

New member
רק שהאב והייחוס הוא לא האב הביולוגי

זה סתם מילה שעוברת...
כמו קוקיה...
עורב שגידל גוזל של קוקיה, הקוקיה נהפכת לעורב ?

ebi83

New member
אתה טועה

הייחוס בחלוקה בין כהן, לוי וישראל הוא ביולוגי בלבד.

אם כהן מאמץ ילד הילד לא הופך להיות כהן..

וסתם כדי לסבר את האוזן, יש משפחות שלאור אי ודאות במסורת לגבי ייחוסן ויתרו עליו עד לביאת המשיח.

BW37

New member
אתה פעם אחר פעם מראה שאין לך מושג

בשום דבר...
אין לי כח אפילו להסביר על השטות שאמרת שלא קשורה למה שכתבתי
זה כמו שהתווכחת על חישוב אחוזים...

ebi83

New member
כשטעיתי- הודיתי בזה.. ואין לי בעיה עם זה.

במקרה הנ"ל תסתכל מה קוקניק כתב, תגובתך אליו שאומרת שהייחוס של הכהונה שהוא מדבר עליו לא רלוונטי ותגובתי למה שכתבת.

אל תבלבל לי בשכל ותתנשא כשאתה זה שלא מעגן כלום.

יצא לי ללמוד קצת יהדות בחיי, במקרה גם השנה דווקא בתחום של דיני משפחה אז כן, שמדברים על ייחוס יהודי רלוונטי בהקשר הנוכחי- אני יודע ומדבר מתוך לימוד ולא באוויר.

כשאתה מעלה טענה כמו- הקשר שציינת לא רלוונטי בעליל לגנאלוגיה שציין קוקניק ושהייחוס ביהדות עובר רק לפי האם ושהייחוס מהאב הוא כמו הקוקיה, תסביר מאיפה אתה מביא את זה..
זה לא קשור לשום דבר שלי יצא לראות בחיי הקצרים, או ששמעתי עליו (על מעבר היהדות דרך האם לאור פרעות וכו' שמעתי, מעבר לזה- לא.)

אבל יפה הניסיון לפסול אותי כרלוונטי לכל שיחה ודיון לאור טעות שהודיתי בה.. זה רק מעלה את שנינו למעלה

evanescent

New member
רגע, מה אתה טוען

שספציפית היחוס של כהנים הוא רק לפי אב ביולוגי (שאצל כהנים הקפידו יותר שתהיה ודאות כדי להחשיב את הילד ככהן) או שבאופן כללי היחוס של יהודים, גם לא כהנים, הוא רק לפי אב ביולוגי?

אני חושבת שאפשר לסתור את שתי האופציות אבל קודם תגיד לאיזו מהן אתה מתכוון.

ebi83

New member
ייחוס של כהנים ביהדות.

ייחוס של היהדות (האם אדם יהודי או לא) הוא על פי האם.

הייחוס הכללי בסיווג של כהן, לוי, ישראל גם מתבצע על פי האב.

ברור לי שיש מקרי לשון מאזניים כאלו ואחרים, אז אל תכנסי לפינות כי זה לא רלוונטי לשיטת העבודה על פי היהדות. מה שכן, אם יש לך הוכחות לכך שאין מסורת כהונה ביהדות- אשמח להחכים ולדעת

evanescent

New member
אם אתה טוען

שיחוס של כהן, לוי, ישראל התבצע בפועל רק על פי אב ביולוגי אז אין שום דרך לדעת שכך היה אצל כולם כי ברוב הדרך בכלל לא היתה להם דרך
לדעת בודאות מי האב הביולוגי, ואפילו עכשיו כשיש דרך לא משתמשים בה כשמדובר באישה נשואה כי כדי לא להכריז על אנשים כממזרים בישראל אוסרים את הבדיקות ויוצאים מהנחה ש"רוב הבעילות אחר הבעל". זה אפילו מצב שגם אם האישה מודה בפה מלא שבטוח הילד הוא מחוץ לנישואים לא יבצעו בישראל בדיקה (לפחות לא לצורך הכרה משפטית).

BMW התיחס לפן העובדתי, שבפועל לא יתכן לקבוע ש(תמיד) יחוסי שם המשפחה נעשו רק עפ"י אב ביולוגי, לא ניתן לקבוע כזאת עובדה שכך הם עברו כי פשוט אין אפשרות לדעת.

KUK NICK

New member
תגובתך אינה קשורה

את מדברת על בגידות ואנחנו יוצאים מנקודת הנחה של יושרה מסורתית.

בלי שום קשר אנחנו מאמינים כי הבורא מסדר את העולם, ואם יצא ילד ממזר מאישה שנשואה לכהן, אותו ילד שלכאורה כהן, הבורא ידאג להוציא אותו מהכהונה ו/או שושלתו - בין אם זה התאהבות בגויה ויצאה מהיהדות או בין אם זה כפירה באמונה או נישואין "פקטיבים" לגרושה שמוכרים לציבור.

במקרים של ספקות כהונה, ידוע שהיו משפחות שהסכימו לוותר על היחוס של כהנים רק בשביל לא לחיות בטעות.

כאשר עם ישראל עושה השתדלות גדולה לשמור על המסורת בצורה נכונה הבורא יסדר את מה שצריך לסדר - כל מי שמוגדר ככהן היום הוא כהן - כל עוד אבא שלו סיפר לו ככה.

BW37

New member
יש לך בעיה עם העובדות

כל המחקרים הגנטים מראים כמה דברים
1. לרוב יהודי העולם יש שביל גנטי קטן שמוביל עד שבט קטן שחי במזרח התיכון
2. רוב הגנים של יהודי כלשהוא היום מעורבבים עם ההיסטוריה האישית הגנטית של כל אחד
כך שיהודי מרוקאי, מורכב מקצת גנים יהודיים, וגנים מרוקאים, גנים ספרדיים ולפעמים של חייל צרפתי
3. פרט ליהודי אתיופיה ותימן שלהם יש היסטוריה גנטית אחרת.
התימנים מוצאם משבט ערבי שהתגייר מתישהוא בעבר.
4. מכיוון שלכל אחד מהיהודים היום יש גם גנים "אחרים" מקומיים לא יהודים
ומכיוון שכל האמהות יהודיות, אחרת הילד לא היה יהודי

מסקנה אחת
ל100 אחוז מהיהודים היום היה לפחות אבא אחד לא יהודי
ולכן 100 אחוז מהכהנים היום הם לא צאצאים גנטים ישירים של הכהנים ששירתו בבית המקדש

ebi83

New member
אז את פוסלת כל ייחוס משפחתי קיים בעולם...

הרי כל מדע הגנטיקה קיים רק במאה השנים האחרונות בערך.

ההנחה שרוב הבעילות אחר הבעל תופסת סטטיסטית, אי לכך גם בעולם המדע היו מסתמכים על עובדה זו.

אם נבחן לרגע את התרבות היהודית ואת חיי היהודים בגולה נראה כי מדובר בקהילות סגורות בעלות חוקים שמרניים מאוד לגבי יחסי אישות- אי לכך ניתן לסמוך כי בצורה כמעט גורפת לא היו יחסי מין מחוץ למשפחה.

אם את רוצה לעבור לניתוח של טענתו של BW37, אז מדובר באמירה אחת רלוונטית של אינוס יהודיות בתקופות מסוימות מאוד באזורים מסוימים מאוד, מכאן ועד להכפשת כלל מעמד הכהונה ותפיסת הייחוס ביהדות יש הרבה..

ברור לי שאי אפשר "להוכיח" את טענתי או את טענתך בכלים המדעיים הקיימים. אני בוחר להאמין למסורת העוברת מאב לבן לגבי הייחוס המשפחתי מאחר והתרבות והעולם היהודי דאגו להגנה תרבותית נוספת על מבנה ומעמד המשפחה ביהדות וכן לסנקציות במידה ויש מעבר על אמות המידה התרבותיות הקיימות.

מובן שלא הכל ישר, נקי וטהור אבל מכאן ועד פסילה כוללת יש הרבה מאוד.

puma141

New member
ואגב-גם מדע הוא זמני,השערתי וניתן לשינוי.

וכמו שאמרת-אי אפשר "להוכיח".
אני אף פעם לא נכנסת לויכוח בנושא דת-עם אלו שאין להם פעילות וחשיבה רגשית, והם זקוקים
ל"הוכחות" החותכות שכל כך הרבה פעמים התנפצו להם בפנים.

גמח"ט!

ebi83

New member
צודקת..

רק שלדעתי לא צריך לפחד להתמודד עם המדע, הדת והשילוב ביניהם. צריך להבין את המוגבלות של כל אחד מהם ולהתקדם משם.

חתימה טובה

puma141

New member
ברור..

רק ש..יש אנשים שחייבים הוכחות פיזיות. כתובות :)

זו כבר מה זה בעיה...

אתה יודע מה, כשאני חושבת על זה, אדם מאמין מקבל חצי דרך
לקטע הרוחני שקיים בעולם, לצד הריגשי.
כי רק משם אתה יוכל לראות:)

לך, או לי-יש את שני הפנים. גם המדע, וגם הרוחני המאמין ובכלל.
אלו שהולכים אחרי המדע בעיניים עיוורות-פשוט מפסידים בעיני את הקיום..:)
אל תתנפלו עלי-זה בעיני!

הם יכולים אנשים מדהימים, טובים! אבל אטומים לעולם האמיתי....
וזה חבל. עבורם.

ebi83

New member
כסוג של סוציולוג

אני יודע שגם הפן המדעי הוא לא מדויק בעליל ושהוא מוגבל בטירוף.

הבעיה שלי היא האטימות שמתפתחת אצל אנשים שהופכים את המדע לדת החדשה ומתעלמים מהמוגבלות שהמדע עצמו מציין שיש לו.

ושוב, צודקת

(אגב, אחד היתרונות המרכזיים להיות במצב הלימנלי-אמצעי הזה זו העובדה שיש אפשרות להתאים את סוג השיח למי שמולך ויצא לי כבר לשכנע בטיעונים דתיים גם בצורה מדעית-לוגית)

למעלה