תכיני הרבה כסף וזמן (הודעה ארוכה)
אני לא יכול לתת לך מספרים, כי זה הכול תלוי במה שאת חולמת עליו. אבל עצה אחת מניסיון - אם יש לך הרבה כסף, את לא תצטרכי להשקיע הרבה זמן (כי פשוט לוקחים מנהל עבודה, והוא כבר שובר את הראש). אם יש מגבלה תקציבית - תתכונני להשקיע המון זמן. זה אומר לרוץ לגבי כל דבר לא רק לחפש מה יפה, אלא גם מה זול. זה אומר להביא לבד סינים שיעשו דברים במקום להביא מנהל עבודה שישבור את הראש, וכו'. נראה לי שהבנת את הרעיון. בנוסף, זה תלוי בידע שלכם בבניה. דווקא מי שלא יודע ישלם יותר. למה? כי יציעו לך סוגים שונים של דברים (נניח סוגי בלוקים). כיוון שלא תדעי להבדיל בין האיכויות, או להבין האם את צריכה את הכי טוב או לא, בדרך כלל את תבחרי את הכי יקר או את הדגמים היקרים יותר. זה מה שרוב האנשים עושים, מתוך הנחה שיקר זה טוב. לפעמים זה נכון, אבל לא תמיד. כשאת קונה מכונית, את יודעת שמרצדס יקר וטוב, אבל את מבינה מספיק כדי לדעת שאת תסתדרי גם עם מאזדה ברבע מחיר. בקיצור, צריך הרבה ידע בבניה. עוד שני טיפים - לא משנה מה המומחים יגידו לך שזה יעלה, ומה הם יגידו לך לגבי הזמן שזה יקח - תוסיפי לשניהם 30% לפחות. זה תמיד לוקח יותר זמן ויותר כסף. ידידה שלי נתקעה עכשיו עם בית גמור, שהיא כבר גרה בו, אבל אין כסף לקנות מזגנים, ארונות ועוד דברים די הכרחיים, כי זה לקח חצי שנה יותר מהמתוכנן ועשרות אלפי שקלים יותר מהמתוכנן. בני