מתכנת java

eyalkz

New member
מתכנת java

הגעתי למסקנה שהמשרות בג'אווה מחולקות לשני חלקים. בתחום ה-client : UI ובתחום ה-server לפני שאני מגיע לראיון אני מברר מה הם דורשים כי אחרת חבל על הזמן של הראיון. לא אכפת לי לוותר מראש על ראיון שאני יודע שאין לי סיכוי לעבור את השאלות המקצועיות. מה דעתכם?

® רן

New member
לא מסכים איתך

אלא אם כן הזמן שלך מאוד יקר, לך ותתראיין. מהראיונות אתה לומד איך להתראיין, לומד על החברות העוסקות בתחום, ולומד מה הדרישות. תזכור אחרי כל ראיון מה היו השאלות ששאלו אותך ולא ידעת לענות (תחזיק דף ועט באוטו ותרשום אחרי כל ראיון). אחרי כל ראיון תלך הביתה ותחשוב על השאלות, תחפש באינטרנט ותמצא תשובות. תלמד מה חסר לך ותשלים אותו. בפעם הבאה תבוא מוכן יותר.

eyalkz

New member
נכון, אתה צודק...

אכן עשיתי זאת עד עכשיו. אבל גם נמאס לי להגיע לראיונות וסתם לגלות שאין לי סיכוי מכיוון שהם דורשים איזו ראיה עמוקה ומערכתית יותר של מי שתכנת שנתיים בצד ה-server. יישמתי את השיטה שהצעת לי עד היום אבל מדובר ב"כיבוי שרפות"... כולה תכנתתי קצת JSP וקצת Servlets וכשאני מגיע לראיונות שואלים אותי על EJBs וכדומה. הבעיה היא שכל הבנות האלה מחברות השמה וכוח אדם לא ממש מבינות שבג'אווה יש צד סרבר וצד קליינט ואלה שתי התמחויות שונות לגמרי.

למעלה