מתכנתי LISP

Ceterious

New member
מתכנתי LISP

רציתי לדעת האם יש בארץ ביקוש למתכנתי LISP? (לפי מודעות הדרושים לא) אתם מכירים חברות שמעסיקות מתכנתי LISP ? תודה!

ilan1998

New member
לא ידעתי שעוד כותבים

בשפה העתיקה הזאת... היישר מהנפטלין. אני לא מכיר באקדמיה לא נראה לי שאפילו משתמשים בה....

Fractal

New member
אני חושב שהוא התכוון ל-CL

CL - COMMON LISP השפה אולי עתיקה אבל היא השפה החזקה ביותר שאני מכיר. אין לי מושג למה היא לא פופולרית. באקדמיה כן לומדים CL או SCHEME שזה גם דיאלקט של LISP. לצערי אני לא מכיר חברות בארץ שמחפשות מתכנתי LISP. הנה כמה לינקים למי שמעוניין לדעת יותר על השפה העתיקה הזו:
PLANET LISP benchmark comparison השוואות בין שפות

motior

Member
עד כמה שידוע לי

זו שפה "אקדמאית" בלבד - אין לה (כמעט) שימושים מסחריים. אגב, זה היה פעם מצב ה-C, כך שאין לדעת את העתיד...

C מעולם לא היתה שפה אקדמית היא פותחה ע"י AT&T במטרה מוצהרת להיות שפה תעשייתית לפיתוח מערכות, ובראש ובראשונה מערכת ההפעלה UNIX. לא לימדו אותה באוניברסיטאות אלא אחרי שהיא הפכה פופולרית בתעשייה. אין לי מושג מי פיתח את LISP ולמה. מההכירות שלי עם Scheme (אונ' ת"א) לא התפעלתי במיוחד מהשפה - שפה מוזרה, מסורבלת, איטית, קשה ללימוד והבנה.

motior

Member
ו-UNIX???

היתה מערכת הפעלה אקדמאית בעיקר במשך שנים רבות... C פותחה בשנות ה-70 (ע"י מעבדות BELL)והפכה להיות פופולרית בתעשיה הרבה אח"כ. (למיטב זכרוני, בסוף שנות ה-80 - אבל אני לא בטוח) ייתכן שהשאלה היא איך אתה מגדיר תעשייה או פופולריות. אני למדתי C באוניברסיטה ולפני זה בתיכון בשנות ה-80, ואז רוב מקומות העבודה במחשבים (לפחות בארץ) לא השתמשו ב-C או ב-UNIX

motior

Member
אבל לא השתמשו בה בצורה מסחרית

בעיקר בשל בעיות אבטחת מידע קשות. ושוב, אולי ההגדרות שלנו לגבי "מוצר מסחרי" שונות... אני זוכר בבירור את התקופה בה UNIX הותקנה בעיקר באוניברסיטאות (ואני לא כ"כ זקן). אני יכול לתת קישור אחר - להיסטוריה של UNIX בו תוכל לקרוא ש-UNIX נוצרה בתחילת שנות ה-70, ולמרות כל המחמאות (באתר) תראה גם את הפסקה הבאה: In the early 1980's, the market for UNIX systems had grown enough to be noticed by industry analysts and researchers. Now the question was no longer "What is a UNIX system?" but "Is a UNIX system suitable for business and commerce?" (כלומר - כ-10 שנים אחרי יצירתה, עדיין היתה תהיה האם UNIX מתאימה ליישומים מסחריים)

galh

New member
בעיות אבטחה? מה זה?

בזמנו הנושא בכלל לא עלה לדיון. כל הפרוטוקולים של הרשת היו בצורה טקסט גלוי, לדוגמא. עוד דוגמא, קובץ ה- passwd שהיה נגיש לכולם. מאיפה אתה יודע שעיקר ההתקנות היו באוניברסיטאות? עם כמה חברות מסחריות היית בקשר בזמנו? World wide, כמובן. הציטוט שהבאת רק מחזק את העובדה ש"אנליסטים" יודעים לנתח יופי דברים בדיעבד וקצת מפשלים עם החיזוי העתידי. בזמן שהם "תהו" אם היא מתאימה, אני בטוח שבסיס המשתמשים הלך וגדל.

motior

Member
אני לא יודע למה הויכוח

אז אולי נפסיק עם זה? נראה שה-UNIX קרוב לליבך ואתה נפגע אישית מהקביעות שלי. אני מודה שאין לי מספרים מדויקים - רק ידע אישי מעבודה ולימודים בארץ החל מאמצע שנות השמונים ועד היום. (אני יכול לתת דוגמאות אבל לא להתחייב על הכלל) אם לך יש מספרים ("בשנת 89 היו בארץ 17 ארגונים שהשתמשו ב-UNIX עבור מערכות מסחריות ...") אתה מוזמן להעלות אותם. רק תהיה אחת לסיום - אם אתה יודע שכל הפרוטוקולים של הרשת היו טקסט גלוי וקובץ ה-passwd היה גלוי לכולם, מדוע אתה חושב שזה לא הפריע לחברות להשתמש במערכת כמסחרית?

galh

New member
יותר כיף להתווכח מלתחזק קוד ישן ../images/Emo13.gif

לגבי התהיה שלך... אתה שוכח שדברים השתנו בשנים האחרונות (נניח 10 שנים). לא היה אינטרנט בצורה של היום (נגיש ל- _ כ _ ו _ ל _ ם _
), הפעילות העסקית לא הייתה מבוססת על מחשבים ונושא הפריצות לא היה בכותרות העיתונים היום יומיים.

Fractal

New member
>>

1. שפה ממש לא מסורבלת - ההפך הוא הנכון. 2. איטית - ניסית לקמפל ל-NATIVE? 3. מוזרה - מתרגלים לסוגריים הרבים די מהר. 4. קשה ללימוד והבנה - לא יותר מ ++C.

למעלה