מתכונים עם עוף

HANAZ

New member
מתכונים עם עוף

היי לכולן אני רוצה השבת לבשל עוף. נמאס לי לעשות עוף בשקית קוקי עם תפוח אדמה, אני רוצה להכין אותו בצורה מיוחדת אבל שגם הילדים יאכלו. אשמח לקבל מתכונים והצעות עדן

אולי לא מיוחד, אבל תמיד הילדים שלי

רוכלים אותו: עוף ברוטב 1/3 1/3 1/3. זה רוטב כ"כ מוכר ופופולרי. תנסי: שמים כמות זהה מכל מרכיב (בהתאם לכמות העוף): קטשופ רוטב סויה דבש אני מוסיפה 3-4 שיני שום כתושות וקצת פלפל שחור. זהו. הילדים בטוח יאכלו.

מיכל63

New member
עוף ברוטב מייפל../images/Emo9.gif

הילדים שלי אוהבים את המתכון הזה מאוד מאוד העוף יוצא בצבע משגע לא חייבים כנפיים אפשר שוקיים של עוף בתיאבון
כנפי עוף ברוטב מייפל ==================== רוטב ---- 1/3 כוס סירופ מייפל 2/3 כוס מים 1 כוס מיץ עגבניות משומר 4 כפות רוטב סויה 1/2 כפית אבקת שום 1/2 כפית פלפל שחור 3 כפות שמן מרתיחים את הרוטב ומבשלים 5 דקות. שמים את הכנפיים בתבנית אפייה שופכים את הרוטב על הכנפיים וצולים את הכנפיים בחום בינוני גבוה במשך שעה. מרטיבים מידי פעם את הכנפיים ברוטב. אפשר לבשל את הכנפיים ברוטב על הכיריים אבל אז מכינים את הרוטב ללא מים כלל, מבשלים על להבה בינונית במשך 40 דקות בסיר מכוסה, מסירים את המכסה ומבשלים 10דקות נוספות כדי שרוב נוזלי הרוטב יתאדו. הערות שלי-מיכל אני מכינה את הרוטב עם 2 או 3 כפות רסק עגבניות + 3/4 כוס מים (במקום כוס מיץ עגבניות משומר). מוסיפה שום כתוש טרי. הכנפיים יוצאות בצבע חום משגע הטעם מתקתק והילדים ממש מתים על זה מומלץ ביותר

מיכל63

New member
עוף עם זיתים ועגבניות

הילדים שלי מאוד אוהבים את השילוב של העוף עם הזיתים את חושבת שאצלך גם יאהבו?

מיכל, איך את עושה את העוף עם הזיתים

נראה לי שהבן שלי יואהב. בא לי לנסות להכין לשבת...

מיכל יצא לי טעים עשתי כבישול ו

הוספתי קצת מלח ולרוטב ולעוף הוספתי גזר גמדי ואפונה יצא פיצוץ.

satr

New member
אמא של שאלה בבקשה את מטגנת את העוף?

או רק מכניסה לרוטב וזהו? בתודה מראש ורד

pirge

New member
צלי עוף ותפוחי אדמה ../images/Emo3.gif

צלי עוף ותפוחי אדמה 4-6 כרעי עוף גדולים יפים---- חצויים בצל גדול פרוס 3 גזרים גדולים חתוכים ל-4 (גדול) כף סילאן 2 כפות תיבול צלי של "קנור" -----חדש בקופסה גדולה (או כוס עשבי תיבול\פטרוזיליה\כוסברה) 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק --לילדים לשים במקום 2 כפות קטשופ. קורט קינמון - לא חובה חצי כפית פלפל שחור מלח או אבקת מרק עוף לטעם. לטגן בצל וגזר כ-5 דקות בבחישה. להוסיף סילאן ועוף ולערבב. להוסיף יתר המרכיבים ולערבב. להוסיף מים עד כמעט כיסוי. להרתיח ולהמשיך לבשל על אש קטנה כשעה (ברתיחה איטית) לטעום ולשפר טעם. להוסיף לסיר 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים--חתוכים פרוסות. להכניס את התפוחים מתחת לעוף. יש מספיק נוזלים. העוף יכול להיות ללא נוזלים ולהמשיך להתבשל על אדים עד שהתפוחי אדמה יתרככו.

פירגה, אני עושה המון ככה את העוף

רק ללא סילן (מודה באשמה, עוד לא קניתי אותו...) , אבל זה מתכון מצויין ואפשר לגוון בו המון. (לתבלן עם אבקת מרק, פפריקה, כמון, חוואג') ולפעמים אני גם מוסיפה כרובית, קישואים, אפונה....

pirge

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo3.gif גם אני אוהבת לגוון.../images/Emo3.gif

עוף בגריל טעים חבל"ז

לוקחים בקערה עמוקה שמים שמן מלח פלפל שחור קצת אבקת מרק עוף פפריקה אדומה מתוקה בערך 2 כפות אפשר להוסיף שום כתוש ואפשר בלי. מערבבים עד שנעשה תערובת אחידה. לוקחים את העוף טובלים בתבלינים ושמים בתבנית. לוקחים תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות או קוביות וטובלים גם בתערובת עם נגמר התערובת יש להכין שוב את אותו הדבר. אחר כך לוקחים בצל חותכים ל4 רבעים ו2 עגבניות חתוכות לרבעים ושמים בתערובת והכול מעבירים לתבנית של התנור ומה שנשאר מהתערובת שופכים על הכול. אפשר גם להוסיף קצת שומשום. ואופים בתנור מדי פעם הופכים הכול . יוצא מאוד טעים. התיבול לפי העין.

עוף חמוץ מתוק

לוקחים בצל חתוך לקוביות מטגנים עד להזהבה לוקחים קצת שום כתוש ומטגנים.. מטגנים קצת את העוף שמים קצת סויה כף -2 כפות של דבש מלח פלפל שחור כף אבקת מרק עוף אפשר להוסיף גם רוטב צילי מתוק ואפשר בלי. מוסיפים מעט מים מכסים ומבשלים על אש בינונית. תטעמי לתקן את התיבול.

מרב א

New member
עוף בפירורי לחם

שלום לכולם, קודם כל אני חדשה לכתוב (סמויה כבר המון... חודשים) ומאוד נעים אצלכם, תמיד מעודדות, חמות, ומפרגנות (גם בלשון זכר...) יש לי מתכון קל מאוד לעוף בפירורי לחם שהילדים מאוד אוהבים (הם קוראים לו עוף שניצל) נלקח מהאתר מתכונים.נט 2 כפות מיונז 1 כף דבש לערבב היטב ולמשוח את העוף. בשקית או בצלחת לערבב פירורי לחם עם התיבול האהוב (כמו שניצל) ולצפות את העוף (המיונז והדבש הם כמו דבק חזק) להניח בתנבנית מרופדת בנייר אפיה, לכסות ולאפות כ- 45 דקות להוריד את הכיסוי והשחים את הפירורים (שיהיה קריספי) בהצלחה.

למעלה