מתכונים לקיל?

דנה אז

New member
מתכונים לקיל?

מצאתי בחנות ירקות כרוב קיל והבנתי שהוא מאוד מאוד בריא, אז קניתי.
אבל מה אפשר להכין ממנו? ומה הטעם שלו?
אשמח אם תוכלו לעזור לי במתכונים טעימים ופשוטים עם קיל?
 

dubit1234

New member
כרוב קיל? לא נתקלתי בכזה דבר....

הולכת לחפש ברשת למה הכוונה. אולי ראיתי ואני לא מקשרת.
 

dubit1234

New member
וואווו נראה טוב

הייתי מכינה ממנו ממולאים עם אורז עם הרבה עשבי תיבול ומגישה עם לימון סחוט מעל.
 

דנה אז

New member
נכון, .בגלל זה קניתי.

לסופ"ש הכנתי יותר מדי אוכל, ולכן על ממולאים חשבתי לשבוע הבא. אבל פוחדת שיתקלקל בנתיים, אז מחפשת להיום מתכון שהקיל ישמש כתוספת קלה (סלט, מבושל....)
 

dubit1234

New member
הייתי מכינה סלט מבושל

מטגנת מעט שום, מוסיפה כמון, פלפל שחור ומלח
לאחר מכן את הכרוב הקצוץ ומטגנת יחד כמה דקות עד ריכוך.
 

דנה אז

New member
כמו הסלט סלק ירוק מרוקאי?

אני חושבת שהכרוב קשה מדי וצריך לבשל.
בכוונתי לקנות שוב, אז אנסה את הסלט שהצעת.
 

dubit1234

New member
בסלט המרוקאי יש חומץ

לא הייתי מוסיפה לכרוב חומץ, אולי טיפת לימון טרי לקראת סוף הבישול.
 

littlegem

New member
בעצם אני חושבת שראיתי כאן את נטאשקה?


 

דנה אז

New member
חשבתי שהיא תכיר ותוכל לעזור לי

בנתיים נכנסת לבדוק בפורום כמו שהצעת.
 

נטאשKה

New member
מתכונים אפשרים

מקייל מכינים ממולאים, סלט, "ציפס" קייל בתנור. אחלה של דבר.
 

דנה אז

New member
אשמח למתכון לסלט

הכנתי את הצ'יפס יצא בסדר, מעט מר.
את יודעת מה עושים כדי להוציא את המרירות?
 

נטאשKה

New member
איך הכנת?

האם שטפת וייבשת את הקייל, עיסית אותו בשמ"ז והכנסת לתנור עם מעט מלח?
 

דנה אז

New member
את המלח הוספתי כשיצא מהתנור

כך היה רשום במתכון בחוברת המצורפת לקייל.
 

נטאשKה

New member
אני שמה לפני

זה כמו לצלות בתנור ירקות עם מלח גס - זה יוצא אחרת כשבתהליך הצליה המלח כבר נמצא
 

דנה אז

New member
אנסה - אני בהחלט מתכוונת להשתמש בקייל

והצ'יפס הזה גם קל להכנה וגם כיף לנשנוש, רק צריכה לשפר את טעמו.
 

נטאשKה

New member
אצלינו הוא נשנוש אהוב מאוד


אם תשמרי אותו בקופסה איכותית מסגנון הלוק אנד לוק הוא מחזיק מעמד עשרה ימים שבועיים בכיף. רק אל תשכחי לשטוף לפני ולעסות בשמ"ז, נראה לי שזה מבטיח שלא יהיה מריר.
 

נטאשKה

New member
לגבי סלט

כי עכשיו אני שמה לב שלא עניתי

אני משלבת אותו כמו בכל סלט שהייתי מכינה עם "עלים" מסוגים שונים. הוא מגיב טוב מאוד לשמ"ז. לא הייתי משדכת לו טעמים חזקים כמו בלסמי כי יש לו נוכחות בפני עצמו.
 
למעלה