מתכונים הולנדים בעברית

מ גלעדי

New member
מתכונים הולנדים בעברית

שלום רב

לצורך שחזור המתכונים האותנטיים של סבתי-אומא ז"ל. אני מחפשת אתר עם מתכונים אותנטיים הולנדים.
מי מכיר מי יודע?
(חיפשתי הרבה ברשת ומצאתי בודדים)
*האם בארץ ניתן להשיג מזון כשר מהולנד?

תודה מראש לעונים
 

Etnozam

New member
לא חושב שתמצאי הרבה מתכונים הולנדים אותנטיים

פשוט כי אין...
המטבח ההולנדי המקורי הוא דיי פונקציונלי כשזה מגיע לאוכל ומכיל בעיקר ירקות כל שהם כל אחד לחוד וללא שום תבלינים מלבד אולי מלח אגוז מוסקט ופפריקה אדומה, וליד זה מנת בשר שבמרבית המקרים היא או קציצות בשר או נקניק או פילה בקר במקרים מיוחדים, כולם מוגשים עם אותו רוטב


כשאני חושב על המתכונים השונים (ההולנדים) שמזכירים לי את הטעמים של הבית של סבתי אני בעיקר נזכר בטעם הטוב של שעועית ירוקה קטופה ישר מהגינה מבושלת במים ולאחר מכן מטובלת באגוז מוסקט. אבל זה בעיקר לדעתי בשל הטעם של השעועית הטרייה עצמה ולא כי זה איזה מתכון מפואר
. או כרובית מבושלת ברוטב כללי לירקות בצבע לבן.
חוץ מזה יש תפוחי אדמה בווריאציות שונות, ירקות מבושלים בווריאציות שונות ומנת בשר, ובמקרה שיש סלט הסטנדרד בדרך כלל מכוון למלפפון פרוס דק עם טיפה רוטב לסלט.
כל שאר הדברים הטעימים הם לא ממש מתכונים הולנדים אותנטיים כמו למשל נאסי שאני חולה על זה בעיקר כשזה עם מקרוני קטנים כאלה ולא עם אורז.

כשאני חושב על זה בכל פעם שהייתה איזו ארוחה משפחתית או משהו מיוחד מנת הדגל הייתה מרק כל שהוא. מרק עגבניות עם קציצות בשר, מרק בוליון עם קציצות בשר, מרק אפונה, מרק פטריות. ואם זה היה ממש מיוחד אז הייתה גם קערה עם פירה ופרורי לחם מפוזרים מעל ובאמצע בשר בקר מהחלק שמתפרק לסיבים.

יש גם סלט שאני לא יודע אם הוא הולנדי אבל בתרגום מילולי זה פשוט נקרה קערה-קרה וזה סלט שמורכב מקוביות תפוחי אדמה, אפונה וגזר, בצלי פנינה או מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות, טונה ומערבבים את זה עם מיונז וקטשופ ומקשטים מעל עם עלי חסה וחצאי ביצים. אישית, זה טעים כל כך שאני מסוגל לחיות על זה בלבד
 

מ גלעדי

New member
איזו תגובה נפלאה

תודה רבה על תשובתך.
הצלחתי ללקט מספר מכובד של מתכונים.
גם את הוורסיות של מה שכתבת למעלה.
רק עכשיו התברר לי שהמוסקט שייך למטבח ההולנדי.
היפה הוא להרגיש את הנוסטלגיה. גם בדבריך וגפם מפי מי שתחקרתי.
אעדכן כשאשלים את המשימה.

חורף נעים:)
 
עשית לי תיאבון
מצורף קישור לספר בנושא

מומלץ בחום לכל מי שמעוניין במטבח ההולנדי - "לא רק צ'יפס ודג מלוח".

שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו !

עמית
 
מסכים שהמטבח לא נוצץ

במיוחד אם מסתכלים על ה-100 שנים האחרונות, אבל אם חופרים עמוק יותר ומגיעים עד לתור הזהב של המאה ה-17, מגלים דברים מדהימים


אערוך על זה פעם סדנא, יש לא מעט בדבר.

שיהיה סופ"ש מקסים !
עמית
 
אין על החלות שלך...

כמה חלות קיבלנו במחנה, אני חושב להתחיל לייצא לאספרסו בשילוב עם מרק החרדל.
 

אספרסו2

New member
זה לא ילך

עדיף שתלמד את אספרסו לדוג
מאשר לשלוח אקוואריום עם דגים בשלל צבעונים.

מתכון כתוב ומקורי ויהיה לנו איפה לטבול את החלה.
 

אספרסו2

New member
לא כל הנוצץ

זהב הוא.
יש למשל את מרק החרדל ההולנדי
שמחדד את החושים לקראת הנץ הצבעונים.

יש באמתחתך מתכון?
 


אין על מרק חרדל אמיתי שפותח לך את הסינוסים ומגלה לך את העובדה שעד כה למעשה לא הרחת דבר בחייך


יש לי מספר מתכונים, אכניס אחד או שניים בפוסט הבא בבלוג. אם אתה חייב משהו עכשיו עכשיו, אני ממליץ בחום על המתכון בקישור הבא, עם הצעות הייעול הבאות:

- תרד מהבוליון ותוסיף במקום ליטר מים רותחים עם כפית מלח וכפית פלפל שחור.

- תוסיף 5 שיני שום כתושות עם הכרישה.

- תכניס שתי כרישות במקום אחת.

- תוסיף עוד כף חרדל אחת לפחות (אם אתה רוצה טעם חזק, אז תוסיף 2 כפות). בנוגע לחרדל אני ממליץ על ממרחים מקומיים הולנדיים חריפים (יש כל כך הרבה ואין הרבה הבדלים בינהם, אבל אני בטוח שיש גם משהו גרמני חזק לא פחות).

כמו שרשום, מומלץ עם בגט ליד המרק, אם אתה רוצה ארוחה ריחנית במיוחד - תמיר בלחם שום.

שיהיה בתיאבון.
עמית
 
ובנוסף

אם אתה רוצה יותר הסמכה, אתה יכול להמיר בקמח חיטה מלא, קמח שיפון או קמח תירס.
 

אספרסו2

New member
כעת אני מוכן להכין.

פנאי יהיה בשבוע הבא,
אני סקרן לקראת התוצאה,
אדווח בזמן אמת,תודה.
 
או כמו שלהיות הקפטן של הספינה אומר שאתה תמיד

צודק


אבל במקרה של שטרודל וקצפת או לחם חרדל ואיזה לחם נחמד על הצד - תמיד אפשר להחליק...
 
למעלה