לא חושב שתמצאי הרבה מתכונים הולנדים אותנטיים
פשוט כי אין...
המטבח ההולנדי המקורי הוא דיי פונקציונלי כשזה מגיע לאוכל ומכיל בעיקר ירקות כל שהם כל אחד לחוד וללא שום תבלינים מלבד אולי מלח אגוז מוסקט ופפריקה אדומה, וליד זה מנת בשר שבמרבית המקרים היא או קציצות בשר או נקניק או פילה בקר במקרים מיוחדים, כולם מוגשים עם אותו רוטב
כשאני חושב על המתכונים השונים (ההולנדים) שמזכירים לי את הטעמים של הבית של סבתי אני בעיקר נזכר בטעם הטוב של שעועית ירוקה קטופה ישר מהגינה מבושלת במים ולאחר מכן מטובלת באגוז מוסקט. אבל זה בעיקר לדעתי בשל הטעם של השעועית הטרייה עצמה ולא כי זה איזה מתכון מפואר
. או כרובית מבושלת ברוטב כללי לירקות בצבע לבן.
חוץ מזה יש תפוחי אדמה בווריאציות שונות, ירקות מבושלים בווריאציות שונות ומנת בשר, ובמקרה שיש סלט הסטנדרד בדרך כלל מכוון למלפפון פרוס דק עם טיפה רוטב לסלט.
כל שאר הדברים הטעימים הם לא ממש מתכונים הולנדים אותנטיים כמו למשל נאסי שאני חולה על זה בעיקר כשזה עם מקרוני קטנים כאלה ולא עם אורז.
כשאני חושב על זה בכל פעם שהייתה איזו ארוחה משפחתית או משהו מיוחד מנת הדגל הייתה מרק כל שהוא. מרק עגבניות עם קציצות בשר, מרק בוליון עם קציצות בשר, מרק אפונה, מרק פטריות. ואם זה היה ממש מיוחד אז הייתה גם קערה עם פירה ופרורי לחם מפוזרים מעל ובאמצע בשר בקר מהחלק שמתפרק לסיבים.
יש גם סלט שאני לא יודע אם הוא הולנדי אבל בתרגום מילולי זה פשוט נקרה קערה-קרה וזה סלט שמורכב מקוביות תפוחי אדמה, אפונה וגזר, בצלי פנינה או מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות, טונה ומערבבים את זה עם מיונז וקטשופ ומקשטים מעל עם עלי חסה וחצאי ביצים. אישית, זה טעים כל כך שאני מסוגל לחיות על זה בלבד