לי לקח מספר שנים להתרגל
למטבח ההולנדי ועוד מספר שנים כדי ללמוד להעריך אותו.
פעם היה לי ספר בישול לעקרת הבית ההולנדית, שהיה גם כסוג ספר לימוד
בהוצאה משנת 1944 או '45, מיד לאחר המלחמה או במשכה.
בכל מקרה - זה הספר שמלמד להכין הכל מאפס, מנקניק ועד מרק.
לא תמצא שם משהו כמו "אבקת מרק".
ומלמדים מה לעשות בכל חלקי החזיר.
לצערי העברתי אותו בירושה, כדין.
בכל מקרה - מה שיפה זה שמאחר שמספר המרכיבים הוא מצומצם וגם הטיבול מצומצם יש חשיבות לבחירת המוצרים
ולאופן ההכנה. למדתי למשל להעריך ולאהוב בשר דווקא דרך הבישול ההולנדי של ילידי הכפרים.
מתכון מנצח זה ה -draadjes vlees
בכל מקרה: שווה למידה, דיבור טוב ואינטימי עם הקצב, ותעוזה.