מתי תתעוררו?

pinkli

New member
מתי תתעוררו?

לפני יומיים התאשפז בבית החולים ידיד שקרוב אלי מאוד! הוא ניסה להתאבד!! הורים יקרים(ממש לא..) מתי תבינו שקשר עם הילד הוא לא רק דת ומשחקי כבוד? מתי??? למה צריך להגיע למצבים כאלו? למה אתם לא שם, תומכים? בכל מצב??? מה שלא יהיה?
לי

../images/Emo7.gifלא הבנתי???

דבר ראשון אני מצטער בשבילך על אשפוזו של החבר. אני בטוח שעובר עליך ימים קשים מאוד. לא קל לראות חבר במצב כזה ולא קל לחשוב שיכולת לאבד אותו. אבל לא הבנתי, איך כל זה קשור להורים? והאם את חושבת שרק חוזרים בשאלה מתאבדים? האם רק ילדים של הורים שמשחקים משחקי כבוד מתאבדים? הרצון להתאבד, לקחת את החיים שלך, הרבה יותר מורכב מהורים לא טובים. את יכולה לעשות סקר, בין החוזרים בשאלה, ותראי, שרוב ההורים לא טובים, לדעת הילדים ואפילו שההורים לא טובים אני לא רואה בפורום שלנו התאבדויות המוניות. יש לכל אדם משברים קשיים בחיים, לכולנו קשה, ולפעמים אפילו קשה מאוד, יש אנשים שחושבים לפטור את הבעיה, בהתאבדות ויש אנשים שפוטרים את הבעיה בדרכים אחרות, ולכן אינני חושב שחבריך ניסה להתאבד בגלל ההורים, אולי זה מה שדחף אותו לצעד הנורא הזה אבל לא נראה לי שאפשר להאשים את ההורים בצעד הזה. בכל אופן תמסרי לחבר רפואה שלימה ושתעברי את התקופה הזו בשלום. ציפור

pinkli

New member
צודק ולא..

הבסיס להצלחה בחיים הוא הילדות שלנו, אם היא קשה, הכל קשה יותר, אם ההורים לא נמצאים ותומכים כשאתה למטה, הסיכויים הם גדולים יותר, כמה בעיות נפשיות נוצרות מחינוך כושל? כמה מאיתנו נולדועם בעיות נפשיות? גם אם כלום לא קשור להורים(שקשה לי להאמין בזה) למה הם לא שם?? למה הם לא תומכים? למה הילד לא רוצה שהם ידעו על המצב שלו? כי הם אהבו אותו בכל מצב? כי הם חישבו אותו לאדם מיוחד? כי הם חינכו אותו שתקופות קשות עוברות? או כי הם חשדו, וחקרו, והשפילו, ורמסו בכל דרך שרק הורים אנוכיים יכולים לעשות? (לא רוצה לכתוב דתיים..) אני לא חושבת שרק 'יוצאים בשאלה' מתאבדים, אבל אני מאמינה ויודעת שהנושא הזה רגיש יותר אצלם אחרי הניתוק האכזרי ונסיונות ההתמודדות עם העולם הרחב שלא למדו אף פעם איך 'לאכול' אותו. ואיך אומר מי שאומר: עברנו את עמלק, נעבור גם את זה.

קורס להורות.../images/Emo150.gif

חבל שאין חוק שמחייב כל אדם שרוצה להיות אבא או אמא לעבור קורס הורות. אולי הרבה מהבעיות שיש לנו כחוזרים וכשבים וכילדים היו נפטרים בדרך קלה יותר. ועכשיו לגופו של ענין, אין ספק שכל מילה שכתבת נכונה, אין ספק, שללא הורים, ללא ילדות בריאה, ללא תמיכה, ללא השתתפות, החיים קשים ואפילו קשים מאוד. ואין ספק, שלחוזרים בשאלה, קשה מאוד, כי לא רק שאין תמיכה, בדרך כלל, אלא יש דחיה, יש ניתוק ויש פעמים רבות מלחמה . אך בכל אופן, לא משנה, אם חבריך חוזר בשאלה, או בתשובה, או לא חוזר לשום מקום, זה קשה מאוד להבין ולדון אדם שעשה צעד כל כך קשה, לעולם לא נבין אדם עד שלא נגיע למקומו, למצבו, להרגשותיו ולכן לא אוכל לדון ולומר מילה על החבר. אבל לך אוכל לומר, היי חזקה ותסבירי לחבר כמה הוא יקר לך, כמה הוא חשוב לך וכמה קשה לך עם הכאב שלו. ואולי זה יעודד אותו לחיות כי תהיה לו הבנה שיש לו מטרה בחיים ויש אנשים שמעריכים אותו ואוהבים אותו אפילו שההורים לא תומכים ולא משתתפים. מחזיק אצבעות
ציפור

אנחנו לא קצת גולשים???

כלומר, מה ההכללות האלה? לא אומר את המשפט המתרומם הזה: "יש לי חברות יוצאות בשאלה שהוריהם קבלו אותן ויש להם קשר טוב"... משום ש: 1. אני כן מאמינה בניתוק מסויים שבריא לשתי הצדדים כשהדרכים רחוקות מידי אחת מן השנייה. 2. אין לי חברות יוצאות בשאלה. אבל קראתי במעריב לפני שבוע או שבועיים, כתבה על בחורה חרדית בת 16 שהרגישה "כלואה"... אשר על כן... יצאה להכיר בחור חילוני נחמד וכולי וכולי... א קיצער... נולד להם ילד... והאמא? (שהיא בעצם ילדה...)אין לה מקצוע... אין לה שום כלים לחנך את הילד שלה. היא עוד לא סגורה על עצמה. הילדה בת 16... מזכיר לי את התוכניות של ריקי לייק... בקיצור - מקובל עלי מאד החלטתם של הוריה... שלא ששים שהיא תמשיך לגור בבית... כמובן שזה אינדודואלי לכל מקרה אם כדאי שהילד ישאר לגור בבית. וכמובן שאיננני מתעלמת מתופעת ה"פחד" האיום ונורא שקיים במגזר החרדי מה"מה יגידו" אבל חבר'ה! בלי הכללות... יש גם הורים נחמדים. לפחות תנו להם צ'אנס להיות כאלה... מה שכן... לעניות דעתי... טיפשי להאשים את ההורים בהתאבדות כלשהי. ולא רק את ההורים. טפשי להאשים כל אדם בהתאבדות של אחר. פעם שמעתי מאדם מאד חכם (אני מפחדת לומר "רב" בפורום הזה...)סיפור כזה: בעל אחד היה מציק לאישתו כל הזמן: "אם לא... אני אתאבד!" והיה רוקד לה על המצפון שהוא יתאבד... והיא ברוב יאושה... הלכה לאותו אדם חכם... וזה הגיע לביתה... וראה את הבעל יושב רגל על רגל... וממתין לארוחת הצהריים שלו... פתח לו אותו אדם את החלון... ואמר לו: "שאדחוף אותך? בוא! אעזור לך להתאבד!..." פתאום ההוא התקפל... שפנפן... לדעתי, לפעמים... נסיון להתאבד זו קריאה נואשת ואחרונה לתשומת לב. פשוט - תני לו את את תשומת הלב... אבל אל תראי לו שאת מרחמת עליו... ושהוא מסכן... כי יש לו הורים כאלה. לכל אחד יש את הבאגים שלו בחיים. והבאג שלו זה הוריו. וזה לא מתיר לו להתנהג כמו אדיוט. לאהוב אותו? כן. תאהבי והרבה. לרחם עליו ולומר לו כמה מסכן הוא? לא ולא!! הוא עשה את זה לעצמו. שיהיה בהצלחה. רוני

rigoletto111

New member
אילו היתה יודעת על אמצעי מניעה

היא לא היתה נכנסת להריון. אבל מאיפה שחרדית או חרדית שלעבר תדע על זה?

חחחחחחחחחחחחחחחחח

זה כל מה שיש לי לומר על זה... כי הילדה החכמה הזו... הספיקה ללמוד בגיל 15 איך עושים ילדים... ו"שחכה" לשאול מה זה קונדום?! והבחור, שהינו חילוני מבטן ומלידה... טוב... את הגבר אסור להאשים... בכלום... אחרת הוא... יתאבד! תרשה לי לסיים בתפילה: "אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה..." (כך ת'סיכון... גם אם אינך מאמין... עשה לעצמך הרגל לומר משפט זה כל יום... לך תדע...)

rigoletto111

New member
כן, המצאת הילדים קדמה

להמצאת הקונדום... ובהחלט סביר להניח שחרדית בת 15 לא יודעת מספיק על אמצעי מניעה כי אסור אצלם בכלל לדבר על זה.

הינך צודק...

בתנאי שלומדים על פי סדר כרונולוגי... כלומר, עליך ראשית ללמוד כתיבה עם קסת דיו... ורק אז לבוא לכתוב בפורום... אויש... אתה רדוד. מידי.

rigoletto111

New member
ראשית עליך ללמוד כמכחול

בשפופרת ורק אז להלעיז עלי, שאני אחד המעמיקים חדור בתולדות הפורום וד"ל.

כמכחול בשפורפרת...

מסכת מכות בסוף הפרק הראשון מחלוקת רבי עקיבא וחכמים. לא חשבתי שזה יישאר לי בזיכרון אחרי 9 שנים..

בבקשה

שורה אחת לפני סוף הפרק. ועי"ש ניתן לראות כאן (כל הזכויות שמורות לאתר הדף היומי וכו' וגו')

pinkli

New member
חחחחחחחחחח

את יודעת כמה ילדים באים לעולם (כל יום) בלי שההורים 'תכננו' את הלידה? אין שום אמצעי מניעה שהוא 100 אחוז הגנה, לפרט לך? תשאלי את הדוקטור. וכן, מאוד מצחיק שבחורה בת 16, מבולבלת, בלי לימודים ובלי לדעת מה היא רוצה מעצמה(כך היה כתוב בעיתון,לא?) עם ילד קטן בלי הורים תומכים, חחח מאוד מאוד מצחיק.

אם היא הייתה משתמשת באמצעי הגנה..

ונכנסת להריון... הייתי מקבלת את דברייך... אבל כנראה שלא טרחת לקרא את הכתבה לפני שהגבת... (כמה אופייני...) ולא ראית שהיא לאהשתמשה באמצעי מניעה... אז כל הסטטיסטיקות ליעילותם של אמצעי המניעה... לא רלוונטיות.

pinkli

New member
להגיב?

כן,למה לא. לא קראתי את הכתבה,(רוצה להכניס קישור?) קראתי את מה שאת כתבת ולא ראיתי שהזכרת את העובדה שהיא לא השתמשה באמצעי מניעה. (מביאה תרוץ להורים?)

pinkli

New member
אולי היא רצתה את הילד../images/Emo9.gif

לפעמים בחורות צעירות רוצות תינוק להרגיש הגנה ולהיות עם מישהו ש'יאהב אותן בכל מצב', אולי החבר רצה ילד, רצתה להיות בשליטה, אולי ואולי, לך תדע!
הם יגדלו יחד..

למעלה