מתי תתעוררו?

pinkli

New member
מה ההתקפות האלו?..

לא ראיתי שמישהו כאן הכליל ואמר שכל ההורים רעים ואנוכיים ו..ו..ו..מה שכן ראיתי כאב של בחור צעיר שההורים דפקו לו את החיים, כמובן שהוא בחר בצעד שעשה והרבה עוברים שלבים קשים בחיים ולא מנסים לקפוץ מהגג או לבלוע כדורים, אנכנו לא מרחמים עליו,לא מאשימים(100 אחוז) את ההורים, בטח שלא לפניו. אבל יש כעס. ובצדק. אדם שלא חזק מספיק לעמוד מול מטר של אבנים, הוא לא אידיוט, הוא פשוט לא עשוי ממתכת! ותראי את הסיפור שהבאת, בשביל חברה ושכנים ילדה בת 16 מתמודדת לבד, אם לא לגור בבית של ההורים, הם יעזרו לה כלכלית ללכת ללימודים?ישמרו על התינוק מידי פעם אוגם זה לא? להשקיף מהצד ולשפוט תמיד יותר קל!! בהצלחה גם לך. לי

pinkli

New member
../images/Emo12.gif

מא קורע לח לי? שנטיים בענגליה ושחחת לחטוב איברית?

וזה בדיוק מה שלא הבנת

pinkli דיברה בהכללה (כן, זו לא מילה גסה) על הורים שלא יודעים לתמוך בילדים שלהם. ברור שיש הורים שתומכים ויש כאלה שלא, היא התייחסה לאלה שלא לגבי הילדה שהתחתנה בגיל מוקדם, אני לגמרי לא מבין אותך. דווקא במקרה כל כך קשה ההורים חייבים לעזור ולתמוך. זה ממש לא קל להיות אמא כ"כ צעירה בימינו. אגב, סבתא שלי התחתנה בגיל 13. אני לא אומר שזה מה שצריך להיות היום אבל את 11 הילדים שלה היא בהחלט גידלה לתפארת וזה רק מסיבה אחת, אמא שלה עזרה לה.

ההבדל בין סבתך לבין אותה נערה:

סבתך הביאה ילד לעולם מתוך רצון, בחירה ואולי אף מטרת חיים. הילדה המדוברת לא "תכננה" את הילד... הוא נפל עליה... כי... היא או הוא... או שתיהם... לא נזהרו מספיק... "דווקא במקרה כל כך קשה ההורים חייבים לעזור ולתמוך. " - נכון. אבל יש "לתמוך" ויש "לקבל". ויחי ההבדל הקטן. צר לי, אבל לא ארצה שאמי תגדל את ילדיי... ואני כמעט בטוחה ששום אמא לא תרצה זאת...

Le Fay

New member
במקרה הפרטי הזה

חוששתני שהאחריות נחה במידה רבה על הוריה, שלא הכינו אותה להתמודדות עם החיים בעולם האמיתי (כולל מידע על מין, אמצעי מניעה והאפשרות הלגיטימית לבצע הפלה). מתבגרת שהסתירו ממנה בקפידה את העובדות לא יכולה להיתפס כאחראית לתוצאות.

נמקי! בארי! והסבירי!../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

ציטוט "מאוד מקובל עלי ההחלטה של ההוריה שלא ששים שהיא תמשיך לגור בבית" אולי תנמקי מדוע מקובל עליך ההחלטה האכזרית הזו? מדוע ילדה שחשה כלואה (כמובן שהיא חשה כלואה באשמתה שהרי החינוך שקיבלה נתן לה תחושה של חרות ושמחה) וחפשה מעט אהבה, צריכה להתמודד בגיל 16 עם תינוק???? מדוע ילדה בת 16 , צריכה לפרנס ילד, לחנך ילד, להזרק לרחוב ככלב. והרי ברור, שהיא תצא לחפש שוב אהבה ושוב תיפול לאותה מלכודת, כי הרי ההורים היקרים והמסולאים בפז, לא לימדו אותה איך להתמודד עם החיים ומה זה בחור ואיך להזהר מבחורים שמנצלים בחורה חלשה. וכמובן שאחרי שנים של סבל, יש סיכוי שהנערה תשים קץ לחייה, ואז תבא "רוני המלומדת" ותאמר שזו אשמתה ואין להאשים אף אחד וכל אחד והבאגים שלו והוא מתנהג כמו אידיוט ואפילו שמעה מאדם חכם (אסור להזכיר רב כי אם תזכירי רב אנחנו נצא מיד במלחמת חורמה נגדך נמחוק כל הודעה שלך וכו וכו) שאמר ... אז אם עדיין את נשארת בדעתיך האיתנה הואילי להבהיר מדוע את מבינה ומסכימה עם הוריה של הנערה המסכנה? ציפור

נימוק באר והסבר....

נתחיל מהסוף... הסבר: הילדה הנ"ל במטותא ממכם, בת 16 ולא בת שלוש. ואינני חושבת שזה מוגזם לגמרי לדרוש מילדה בת 16 שתיקח אחריות על מעשיה... קרי: רוצה לשכב עם החבר? תבררי קודם את ההשלכות שיכולות להיות לזה... בין אם זה מחלה ובין אם זה ילד... כבוגרת החינוך החרדי (וגאה להיות כזו...) זכור לי שתמיד למדו אותי לחשוב צעד אחד לפחות קדימה. סלחו לי - אבל קיום יחסים ללא קונדום כשברור לך שאין ביכולתך לגדל ילד... זה לחשוב צעד אחורה... ואתם אוהבים שכמותכם... (יש פה פוטנציאל אדיר לשלום בתוך העם שלנו, שמתם לב איך כולם עשו יד אחת למענה באהבה רבה לפני שטרחו אפילו להבין את פרטי המקרה?!) הרשו לי להזכירכם... כי לא יצאתי בהודעותיי נגד ה"אומץ" שלה לצאת מה"כלוב". כך היא הרגישה, ואני בעד לחיות לפי התחושות שלנו. באור: "כי הרי ההורים היקרים והמסולאים בפז, לא לימדו אותה איך להתמודד עם החיים ומה זה בחור ואיך להזהר מבחורים שמנצלים בחורה חלשה." ההורים אמנם לא לימדו אותה כי לא רצו שתתחנך בדרך זו. לגיטימי. כמו שלגיטימי לכל הורה חילוני לא ללמד את ילדו ליטול ידיים בבוקר. כמו שלגיטימי להורה לא ללמד את ילדו לשמוע מוזיקה קלאסית. כל אחד מה שמדבר אליו. האופי שהוא רוצה לתת לילדיו ולחינוך שלהם... הוא מה שמנחה אותו. וכמו שהילד שלך יוכל בכוחות עצמו ללמוד ליטול ידיים בבוקר... יכלה אותה נערה ללמוד כיצד נמנעים מהריון. (שוב: הילדה בת 16 ולא בת 3) נימוק: אני מבינה את הוריה של הנערה הכלל לא מסכנה בעיניי, משום שניסיתי לחשוב במקום אותה אמא ואותו אבא... וזה הדו שיח שהיה מתנהל בביתי אילולא ביתי הייתה מגיעה לי עם בטן...(בגיל 16, ומחוץ לנישואים..) היא: הרגשתי כלואה, רציתי אהבה. אני: אני מבינה... אני אולי יכולה לכבד את הרצון שלך להיות חילוניה... אולי יכולה אפילו לכבד את הרצון שלך לאהבה ולחבר... אבל אני מצטערת, יש לי עוד שבעה ילדים, ואני לא יכולה לקבל עכשיו שרשרת נכדים רק משום ש"חסרה לך אהבה". יש עוד דרכים לממש את אהבתך. כמו למשל עם קונדום. לעשות הפלה, לא אוכל להמליץ לך... כי זה איסור הלכתי. וכי אין לי לב לעשות זאת. אבל לשלוח לאימוץ, או ללכת ללמוד מקצוע ולפרנס את הילד שלך... אמליץ ואף אעזור. צר לי, ילדתי אהובתי... אבל אשמח אם תעתיקי את מקום מגורייך למקום אחר. אולי עם החבר. אולי תתחתנו. כאמור, יש לי עוד שבעה ילדים לגדל... בדרך שלי... באמונה שלי. לפי מה שאני חושבת שטוב. והבטן שלך סותרת לי את החינוך הזה. אעזור לך לחיות בדרך שלך... אם תחליטי לקחת את עצמך בידיים... עד כאן... נ.ב. יש לציין שהילדה פרועה לגמרי... השופטים בקשו ממנה להשאר בתוך מקלט כלשהו, והיא תמיד מצאה עצמה בורחת, תמיד מצאה עצמה עושה משהו כדי לקבל תשומת לב... אולי טיפול פסיכאטרי יעזור יותר... ועכשיו אני לוקחת נשימה ארוכה... ואני כבר עם השחפ"ץ... ובהיכון... READY? SET? GO!

תשובה מנומקת ומניחה את הדעת.|זהירות

אכן תשובה מנומקת ומניחה את הדעת. אבל אני אישית, כל כך שמח שאני חושב אחרת ואני לא גדל באותה חברה אכזרית, שאת גדלה ובאותה חברה שלא מבינה כהוא זה, בנפש האדם ואני לא גדל בחברה שלא מבינה מה זה אהבה ומה פרוש לחשוב צעד אחד קדימה. אנחנו מבינים, שכל אדם עושה טעות, כי אנו בני אדם ולא מלאכים, אנו בני אדם, שחושבים ושטועים, ששונאים ושאוהבים, שכועסים ורגועים, לא תמיד אנו עושים את הנכון והישר, אבל אנו תמיד מוכנים לקבל את האדם, גם אם הוא טעה. ולא חושבים מייד שבתיינו, יתמלא בצאצאים כחול אשר על שפת הים. אנו מבינים, שילדה בת 16, היא עדיין קטנה ועדיין צריכה את ההורים, היא בגיל, שמבחינות מסוימות קשה יותר מגיל 3. ועל כן לא אוכל לשנות את דעתיך המוצקה, לא אנסה להסביר לך, דברים שלא תוכלי להבין, אך אוכל לנסות לכתוב את אשר בליבי. בברכה ציפור

Le Fay

New member
תראי, הורים באמת חבים לילדיהם

לא רק לספק את צרכיהם החומריים אלא גם אהבה וטיפוח, אבל מסופקת אם יש הורים רבים שעומדים בזה בכבוד, בטח לא יום-יום ושעה שעה. לא כל הילדים אותו הדבר, יש כאלה שיהיו אומללים, או מפלצות גמורות, גם אם הם זכו לכל האהבה שיש, יש כאלה שיהיו אנשים נהדרים למרות שאכלו המון חרא. אף אחד לא הצליח להראות שחיים קשים מוציאים אנשים פחות מוצלחים, רק (אולי) פחות מאושרים - וזה כבר עניין אחר לגמרי. בכל מקרה, מעבר לגיל מסויים אנשים לא יכולים להסתובב בעולם ולהאשים רק את ההורים שלהם בכל מרכיבי האישיות שלהם. בדיוק כמו שההורים שלנו לא יכולים. סך הכל גם להם בטח היו הורים מחורבנים, לא?

pinkli

New member
הבהרה

אני לא מאשימה ודורשת מההורים בכל וכל דבר, כמובן שבסיס טוב לא מחיב תוצאות 'טובות' בכל המקרים, שמחה,לפי עניות דעתי, חשובה מהכל. אם ההורים 'עזרו' לך להיות שמח ומלא ביטחון, או ההפך זה יכול להוביל ל'הצלחה', 'כישלון' שינאת החיים וכו' הורה הוא לא מושלם,בדיוק כמו שהילד לא. מתי מתחילים ה'ילדים' להוריד את האחריות מההורים, זה אמור להיות כך: שלב ראשון, אתה תינוק קטן מחליפים לך חיתול,אוכל לפה אמבטיה חמה וכן הלאה, הקטן מתחיל ללכת ולקבל עצמאות, אמא ואבא עוזבים את היד ומסתכלים מהצד, מוחאים כף כשהוא מצליח, מכניסים בו ביטחון בעצמו וביכולת להתמודד לבד, שלב אחרי שלב. אם אבא ואמא אוחזים את היד חזק חזק(לפעמים עד כאב) לא מראים את הדרך ולא עוזרים בשלבי ההתבגרות לעצמאות, מתי יפסיק הילד להאשים? כשהוא יצליח לעבור על השלב הזה בעצמו, רק מה? זה יכול לקחת זמן והרבה כאב. ואם ניקח את הסיפור של הבחור הזה, שאבא הגדול יודע להכניס לו עמוק לראש ש'בלעדיו הוא לא יכול', שהוא אפס ולא מוצלח, הדת והכבוד מתערבים באמצע,(הוא יוצא בשאלה) הבחור(הילד)עוזב את הבית, מנסה ללכת בלי יד של אבא, הוא נופל, וקם, ונופל. אמא לא שם לעודד אותו שיצליח, הנפילה הבאה חזקה מידי,והוא מאבד שליטה, להאשים את אבא ואמא? -- הלוואי והוא יקום, וזו הדרך הקשה שהולך לכיוון ההצלחה והחופש. הלוואי!אמן.

אוי ויי!!!

אוי ויי!!! אוי ויי!! לנסות להתאבד זה לא כזה נורא... לחיות את החיים במצב שבו אתה מסוגל לעשות את זה, קרי, אין לך טעם בחיים... אין לך כיף, ציפיות, אוי ויי, זה נורא... פשוט נורא! חיים? משפחה? כל אלו שטויות בהשוואה לסבל הנוראי של לקום בבוקר כאחד שאין שלו בשביל מה לקום בבוקר... מי כמוני יודע, אוי ויי, אוי ויי, זה נורא... ואת יודעת מה יותר נורא??? יותר נורא שיש אנשים בעולם, שיש להם זקן והם רואים את עצמם כאנשים טובים שמסוגלים לנצל את המצב הרגיש הזה למטרת רווחים בעולם הבא. "אוי כמה אתה מסכן, תראה את עצמך, זה נוראי" הם מסוגלים לומר ולחשוב שהם צדיקים... ועוד יותר נורא הוא שכשתבוא להסביר להם כמה נוראית היא התנהגותם הם לא יבינו על מה אתה מדבר. "המטרה - חזרתו בתשובה של האובייקט - מקדשת את האמצעים. הוא יסבול קצת אבל בסוף יהיה לו טוב. ולעזאזל, מנקודת מבטם, בחשבון עסקי קר, הם פשוט צודקים. פשוט צודקים. אבל כמו שגנבים, רוצחים ואנסים וכל האנשים הרעים צודקים... כי לכולם הייתה "סיבה" שכשחושבים עליה בהגיון קר נראית מוצדקת... אבל כולנו, כולל הרבנים, נגעלים מהרשעים, ומהסיבות שלהם. לוידע למה, אסוציאטיבית, מחשבות התאבדות מתחברות אצלי לניצול האכזרי של הרבנים. אוי ויי!!!

למעלה