מתי מספרים?

מצב
הנושא נעול.

תבואה

New member
מתי מספרים?

מתי מספרים?
החלטתי סופית על קייב ואני נוסעת בינואר או תחילת פברואר. החזיקו אצבעות....פליז. משהו אחר מפריע בעלי לא לרוצה לספר לאף אחד על התהליך גם לא לילד אני מרגישה חובה לספר לילד ,שיגדל יחד עם הסיפור ושיהיה גדול מספיק הוא יחליט אם הוא רוצה לספר או לא. לא מכניסה את כל עם ישראל לשחלות שלי אבל זכותי לספר למי שבא לי,לא? מה עושים? מה אתם עושים? למה הכל חורק? ותודה רבה לפורום המדהים הזה אתם מקסימים ונהדרים

Yaldi

New member
WOWהיו כ"כ הרבה שרשורים בנושא

מתי מספרים?
החלטתי סופית על קייב ואני נוסעת בינואר או תחילת פברואר. החזיקו אצבעות....פליז. משהו אחר מפריע בעלי לא לרוצה לספר לאף אחד על התהליך גם לא לילד אני מרגישה חובה לספר לילד ,שיגדל יחד עם הסיפור ושיהיה גדול מספיק הוא יחליט אם הוא רוצה לספר או לא. לא מכניסה את כל עם ישראל לשחלות שלי אבל זכותי לספר למי שבא לי,לא? מה עושים? מה אתם עושים? למה הכל חורק? ותודה רבה לפורום המדהים הזה אתם מקסימים ונהדרים
WOWהיו כ"כ הרבה שרשורים בנושא
שמין הסתם תמיד ישוב ויעלה כאן עד כמה שזכור לי יש שהרגישו נוח וסיפרו לכול העולם יש שלא סיפרו לאף אחד ויש כמונו שסיפרנו לצד המשפחה שאליו אנחנו יותר קשורים(הצד שלי) וחברות מאוד קרובות. היום בדיעבד לא הייתי מספרת לאף אחד, מלבד אמא שלי שעזרה בכל התהליך. לפשושים הקטנים עדיין לא החלטתי מתיי אספר אבל זה בטוח יצא מתישהו. אני חושבת שעלייך לכבד את החלטתו של בן זוגך אני חושבת שאם בן הזוג שלי היה מספר לצד שלו (אנחנו לא קשורים אליהם במיוחד) הייתי מאוד כועסת/נבוכה כו' וכו' למרות שאין לי על מה להתבייש ולא גנבתי כלום התהליך שבו נוצרו ילדנו הוא משהו ביני לבין זוגי בלבד. אולי תתפשרו ותספרו רק לאנשים קרובים שיהיו מוסכמים על שנכם ובקשר לספר לילד עד שיגיע הגיל המתאים בטח תשכנעי כבר את בן זוגך,בהצלחה.

הי תבואה

מתי מספרים?
הי תבואה
אנחנו סיפרנו לשתי האחיות שלי וחברה אחת טובה שלי,אני לא מרגישה צורך לספר לכל העולם.... לגבי הילד עוד מוקדם לדון בזה תתמקדי בתהליך עצמו שהוא קשה גם ככה לדעתי את צריכה לכבד את רצונו של בעלך בהצלחה בינואר לקייב.........

Pugili

New member
מתי מספרים../images/Emo70.gif

הי תבואה
אנחנו סיפרנו לשתי האחיות שלי וחברה אחת טובה שלי,אני לא מרגישה צורך לספר לכל העולם.... לגבי הילד עוד מוקדם לדון בזה תתמקדי בתהליך עצמו שהוא קשה גם ככה לדעתי את צריכה לכבד את רצונו של בעלך בהצלחה בינואר לקייב.........
מתי מספרים

אנחנו סיפרנו רק לאבא ואמא שלי(ובנוסף אני סיפרתי גם לאחותי) .אני לא רואה שיש צורך לספר לאחרים זה לא עניינו של אף אחד איך נוצר התינוק.ומה שהכי מציק לי בעולם זה כאשר כמה בנות שאני מכירה אם זה מהמשפחה או מהחברות משקרות ואומרות שהן נכנסו להריון ספונטני ולא ידעו על זה , בזמן שאני יודעת במאה אחוז שהן עברו ivf , אז מה אם הן לא מספרות דבר כזה אז שאני אספר את הסוד הגדול שלי? למרות שזאת לא הסיבה . בקשר לילד גם אני לא הייתי מספרת לו , בשביל מה? הרי אני אהיה אמו אז למה להכניס לראשו דילמות שהוא לא צריך? מה ייצא לו מזה? זאת דעתי האישית . בהצלחה

ayoosh

New member
שאלה טוב שאני מקווה שעם הזמן

מתי מספרים?
שאלה טוב שאני מקווה שעם הזמן
תהיה לי תשובה טובה בשבילה... לי ברור שהילדים ידעו (ולמה כבר פרטתי בעבר)- כמו שאמרה ילדי- לא עשיתי שום דבר רע (לדעתי אפילו ההפך...). אני נגד סודות ואני חושבת שזכותם לדעת. אני מניחה שעם הזמן וכשזה יהיה רלוונטי נפנה לייעוץ מקצועי (אולי נארגן קבוצה בפורום).

גולה1

New member
אנחנו ספרנו למשפחה הקרובה

מתי מספרים?
ולחברה קרובה שלי. בהתחלה נורא התביישתי בזה אבל היום כשהילדים בני 5 חודשים אני לא מתביישת ולא אכפת לי שכל העולם ידע. לפעמים ממש בא לי לעשות תוכנית טלויזיה ולהתפרסם עם כל הסיפור הזה מרוב שהם מקסימים ואני רוצה שכולם יראו איזה דבר מדהים יוצא מתרומה ולא יפחדו מזה. אבל בכל זאת אף אחד לא יודע. לגבי הילדים, אני בדעה לספר להם מתי שהוא אבל לא יודעת מתי ואם זה יקרה. בעלי בדעה שאם לא מספרים אז לאף אחד אפילו לא לילדים ואם כן אז לכולם.

ayoosh

New member
../images/Emo23.gif ריגשת אותי../images/Emo24.gif

ולחברה קרובה שלי. בהתחלה נורא התביישתי בזה אבל היום כשהילדים בני 5 חודשים אני לא מתביישת ולא אכפת לי שכל העולם ידע. לפעמים ממש בא לי לעשות תוכנית טלויזיה ולהתפרסם עם כל הסיפור הזה מרוב שהם מקסימים ואני רוצה שכולם יראו איזה דבר מדהים יוצא מתרומה ולא יפחדו מזה. אבל בכל זאת אף אחד לא יודע. לגבי הילדים, אני בדעה לספר להם מתי שהוא אבל לא יודעת מתי ואם זה יקרה. בעלי בדעה שאם לא מספרים אז לאף אחד אפילו לא לילדים ואם כן אז לכולם.
ריגשת אותי

מאוד מרגש לקרוא מה שכתבת על זה שמרוב שהם מקסימים את רוצה שכולם יראו אישה דבר מדהים יוצא מתרומה ולא יפחדו
קודם כל- הם באמת מקסימים. וגם באמת יש בזה משהו- אחרי ש"פוגשים" את האושר בילדים שלנו, זה כ"כ הכי טבעי והגיוני, שברור ששום דבר לא ישנה את זה, ובטח לא הידיעה שלי ושלהם שהם מתרומה. (וכמובן שזה לא משנה את זה שברור לי שצריך עזרה מקצועית בשאלה איך מספרים, בכ"ז זה מורכב ולכי תסבירי את זה לילד קטן, או לנער/ה בגיל העשרה שגם כך מחפשים זהות) אני חושבת שדברים כמו אלה שכתבת כאן- חשובים לכולנו- גם ההורים וגם ההורים שבדרך

lychee 8

New member
אולה להלהלהלה התשובות אצלי משתנות

מתי מספרים?
אולה להלהלהלה התשובות אצלי משתנות
כל הזמן.... לפני התרומה סיפרתי רק לחברה אחת טובה ולפסיכולוגית שכמובן עבדה איתי על כל נושא התרומה. האיש שלי לא סיפר לאף אחד. הוא גם אמר לי שמכיוון שהתרומה היא של ביצית אני יכולה לספר למי שאני רוצה. אז נסענו והתרמנו, חזרנו והרינו והייתי בטוחה שכאשר אראה את הדופק ונספר למשפחה על ההריון אז גם אספר להורי על התרומה. הגיע הרגע ולא הייתי מוכנה, ההורים היו כל כך נרגשים והרגשתי שאם אני אספר איך הצלחנו (אנחנו גם אחרי הרבה שנים של IVF) אני אפגע בשימחתם. וכך במהלך ההריון יש ימים שאני רוצה לספר וימים שלא, מה שאני יודעת הוא שאחרי שאספר אין דרך חזרה, כלומר אם התגובה של המשפחה תפגע בי או אראה שמץ של עיקום אף - אין מכאן חזרה. לכן אני מחכה לרגע שבו ארגיש 200% בטוחה שאני רוצה לספר. היום אני חושבת שאולי אחרי הלידה אספר להם, אבל לא יודעת... אולי אתחרט שוב. לגבי הילדים, הכרחתי את האיש לי להבין שהם חייבים לדעת. בגלל הסיכוי הקלוש, אבל הקיים של נישואי אחים וגם בגלל שהיסטוריה רפואית היא דבר חשוב וההיסטוריה הרפואית שלי היא לא רלוונטית להם. לכן הסכמנו שאם לא תהיה בעיה רפואית מיוחדת לפני גיל 18 שמצריכה ידיעת ההיסטוריה הרפואית, הכי מאוחר מספרים להם בגיל 18. מאוד מבינה את חששותיך וחששות בן זוגך, אבל תזכרי שמהרגע שמספרים - אין דרך חזרה. לכן עדיף להסכים ביניכם על דרך הפעולה ורק אז לצאת איתה פומבי. מאחלת לכם בהצלחה ומחזיקה לכם

Fantasy3

New member
לספר או לא לספר../images/Emo69.gif

מתי מספרים?
לספר או לא לספר

ניסיתי לקשר לשרשור שהיה בעבר אבל תפוז כנראה בלע אותו... ולכן מעתיקה לך את דברי מאז.... ..כמישהיא שנמצאת בתחילתו של התהליך...כל האנרגיה שלי מופנת לכוון יצליח לי או לא יצליח לי...כי אני כל כך משתוקקת לתוצר הסופי.. סוגיה זאת כבדת משקל ככל שתהיה, עדיין יש לה אצלי משקל נמוך יחסית מ - אני חושבת קודם כל על העובדה שבשנים הראשונות, גם כך הוא או היא לא יבינו גם אם אני מאוד ירצה לספר להם. הווה אומר יש לי כמה שנים לחשוב על זה ולגלגל את זה לכל כיוון...בכל כיוון יש את הפלוסים והמינוסים שלו, אין ספק... אבל יש לי עוד זמן...

בריזה1

New member
היי תבואה

מתי מספרים?
היי תבואה
שאלה קשה, מתי מספרים, למי מספרים? אני סיפרתי למספר מצומצם מאוד של בני משפחה מאוד מאוד קרובים, השאר יצטרכו לחכות עד שאני ארגיש מוכנה אם בכלל. לדעתי צריך לספר לילד בשלבים מאוד מוקדמים בחייו כדי שיגדל למציאות הזאת בלי תחושות שהסתירו ממנו, שיקרו לו וכ"ו.. חבל שאי אפשר להביא לפורום פסיכולוגית ילדים שתייעץ לנו בנושא. והכי חשוב בהצלחה תבואה מחזיקה לך אצבעות בריזה

תבואה

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

היי תבואה
שאלה קשה, מתי מספרים, למי מספרים? אני סיפרתי למספר מצומצם מאוד של בני משפחה מאוד מאוד קרובים, השאר יצטרכו לחכות עד שאני ארגיש מוכנה אם בכלל. לדעתי צריך לספר לילד בשלבים מאוד מוקדמים בחייו כדי שיגדל למציאות הזאת בלי תחושות שהסתירו ממנו, שיקרו לו וכ"ו.. חבל שאי אפשר להביא לפורום פסיכולוגית ילדים שתייעץ לנו בנושא. והכי חשוב בהצלחה תבואה מחזיקה לך אצבעות בריזה
תודה רבה

הרמוניה

New member
למנהלות-מה דעתכן להביא לאירוח

מתי מספרים?
פסיכולוג או מישהו אחר מהתחום שיוכל לענות על שאלות סביב לספר-כן לא איך ומתי לא יודעת אם יש מישהו שמתמחה בזה אבל אפשר אולי לחפש? הרמוניה

אדוינה

New member
בהחלט בא בחשבון..../images/Emo45.gif

פסיכולוג או מישהו אחר מהתחום שיוכל לענות על שאלות סביב לספר-כן לא איך ומתי לא יודעת אם יש מישהו שמתמחה בזה אבל אפשר אולי לחפש? הרמוניה
בהחלט בא בחשבון..

נחפש מישהו מתאים,נשמח להצעות.אחרי הארוח של הרופא נקדם את זה.

נטע1962

New member
מקדמת בברכה את הצעתה של הרמוניה!|4U

מקדמת בברכה את הצעתה של הרמוניה!|4U

ayoosh

New member
נכון../images/Emo140.gif זה מאוד חשוב

נכון
זה מאוד חשוב
ברור לי שאין מי שמתמחה בעניין של תרומת ביצית דווקא, אבל אם מישהי מכירה פסיכולוג שלמשל מתמחה בענייני אימוץ, אולי אפשר לבדוק אפשרות לארחו אצלנו. כמובן שגם אנחנו ננסה לבחון מי יכול להתאים- בעל ידע ונסיון מעשי בתחום או בתחום משיק.

תבואה

New member
קודם כל תודה על השיתוף...

מתי מספרים?
קודם כל תודה על השיתוף...
אני חושבת שאין לי מה להסתיר, אם אלד - הילד יגדל עם סיפור התרומה, אני לא חושבת שזה בריא ל"הפיל" על מתבגר סיפור כזה.. הענין המורכב הוא - מצד אחד אני חושבת שהילד ידע אז הוא יחליט למי הוא מספר למי לא.. אבל אם הוא יגדל עם הסיפור אז כל הסביבה שלו תגדל עם הסיפור ובבוא היום שהוא יהפוך לבוגר ומבוגר הוא בעצם יצטער שסיפרנו לכולם...או שלא.. כי אם הוא יגדל לתוך הסיפור ויראה שאנחנו מתיחסים לענין בטבעיות אז הוא גם יתייחס לזה בטבעיות.. מסובך הענין הזה ואני בטח נשמעת מבולבלת נורא.. בעלי אומר מה הביג דיל? הגנים זה לא "אישיו" לא צריך לספר, ואני אומרת אם זה לא "ביג דיל" אז למה לא לספר? עוד תובנות שיעזרו לי מקסימות שכמותכן?

גליxx

New member
אני לא מתכוונת לספר

מתי מספרים?
אני לא מתכוונת לספר
לכן כל עוד אני בהחלטה זו,אני סיפרתי למעט מאד אנשים (3) כדי שהשליטה על המידע תהיה אצלי. אני חושבת שכשאומרים זה לא סוד, לא בריא ולא הוגן להסתיר מהילד מידע כזה,אנחנו מדברים מתוך ראות עולם שלנו, של אנשים בוגרים שעברו הרבה בחיים. אם להתבונן מנקודת ראות של ילד צעיר מידע כזה הוא לא נורמטיבי ואני לא מצפה שידעו לבלוע את זה בטבעיות. על אחת כמה וכמה מתבגר שבכלל נמצא במשברי זהות גם כך ודבר כזה יכול להעיק עליו מאד. אני לא רוצה לעמוד בסיטואציה שהילד שלי יגיד "את לא אמא שלי",ואיזה ילד לא אומר את זה בגיל זה או אחר מתוך התפרצויות זעם. אני אהיה בהריון ואלד אותו. מפה והלאה אני האמא והמידע הגנטי לא יהיה חלק מהיום יום שלנו.

גלי מילה במילה מסכימה איתך

אני לא מתכוונת לספר
לכן כל עוד אני בהחלטה זו,אני סיפרתי למעט מאד אנשים (3) כדי שהשליטה על המידע תהיה אצלי. אני חושבת שכשאומרים זה לא סוד, לא בריא ולא הוגן להסתיר מהילד מידע כזה,אנחנו מדברים מתוך ראות עולם שלנו, של אנשים בוגרים שעברו הרבה בחיים. אם להתבונן מנקודת ראות של ילד צעיר מידע כזה הוא לא נורמטיבי ואני לא מצפה שידעו לבלוע את זה בטבעיות. על אחת כמה וכמה מתבגר שבכלל נמצא במשברי זהות גם כך ודבר כזה יכול להעיק עליו מאד. אני לא רוצה לעמוד בסיטואציה שהילד שלי יגיד "את לא אמא שלי",ואיזה ילד לא אומר את זה בגיל זה או אחר מתוך התפרצויות זעם. אני אהיה בהריון ואלד אותו. מפה והלאה אני האמא והמידע הגנטי לא יהיה חלק מהיום יום שלנו.
זה נראה לי הזוי לספר לילד כזה דבר.ואני ימחיש: אם אמא שלי תבוא עלי היום שאני בת 24 ותגיד לי "ממי את יודעת גנטית את לא שלי",זה יעשה אותי מאוד עצובה כי אני גאה להיות הבת של אמא שלי,ואני יהיה עצובה כי אז זה ינפץ אצלי את האמונה שירשתי ממנה את התכונות הטובות,ושבזכותה יש לי שיער בלונדיני.ואני כבר בת 24 שעוברת בעצמי את התהליך ועדיין זה יכאיב לי,יזעזע אותי,יעציב אותי, אז מה לומר על ילד שמפילים עליו פצצה כזאת,"כי אצלינו אין סודות במשפחה" עכשיו תתמודד! והכי חשוב יש לחשוב קודם על טובת הילד האם ידע להתמודד אם מידע כזה? האם לא יחוש כאילו הוא חריג?ואם תריבו אי פעם, והוא יגיד "אני יודע למה את מתייחסת אליי ככה אני לא באמת הבן שלך, אז לא יכפת לך ממני"... לבסוף אני יודעת שאני הכי צעירה כאן אז מי אני שאיעץ לכן,מה גם שמה שטוב לאחת לא טוב לאחרת,רק לסיכום,אני רק חושבת על זה שהעובר יקלט,מסתבר שזה כל כך לא פשוט...וקטןמ-2-זה הסימן הכי כואב,אני כבר לא יכולה לסבול אותו...מאחלת הצלחה לכל הבנות המקסימות כאן.

המידע לא יועיל לאף אחד, רק יסבך

זה נראה לי הזוי לספר לילד כזה דבר.ואני ימחיש: אם אמא שלי תבוא עלי היום שאני בת 24 ותגיד לי "ממי את יודעת גנטית את לא שלי",זה יעשה אותי מאוד עצובה כי אני גאה להיות הבת של אמא שלי,ואני יהיה עצובה כי אז זה ינפץ אצלי את האמונה שירשתי ממנה את התכונות הטובות,ושבזכותה יש לי שיער בלונדיני.ואני כבר בת 24 שעוברת בעצמי את התהליך ועדיין זה יכאיב לי,יזעזע אותי,יעציב אותי, אז מה לומר על ילד שמפילים עליו פצצה כזאת,"כי אצלינו אין סודות במשפחה" עכשיו תתמודד! והכי חשוב יש לחשוב קודם על טובת הילד האם ידע להתמודד אם מידע כזה? האם לא יחוש כאילו הוא חריג?ואם תריבו אי פעם, והוא יגיד "אני יודע למה את מתייחסת אליי ככה אני לא באמת הבן שלך, אז לא יכפת לך ממני"... לבסוף אני יודעת שאני הכי צעירה כאן אז מי אני שאיעץ לכן,מה גם שמה שטוב לאחת לא טוב לאחרת,רק לסיכום,אני רק חושבת על זה שהעובר יקלט,מסתבר שזה כל כך לא פשוט...וקטןמ-2-זה הסימן הכי כואב,אני כבר לא יכולה לסבול אותו...מאחלת הצלחה לכל הבנות המקסימות כאן.
המידע לא יועיל לאף אחד, רק יסבך
עניינים. אז למה לספר? בן הזוג והאישה בעניין וזהו, אלא אם כן יש ממש צורך לשתף בני משפחה קרובים מאוד בעניין. זוהי מדינה /קהילה קטנה וכל דבר הופך מהר מאוד לנחלת הכלל. הרבה אומרים:"את יודעת ש... הוא מתרומת ביצית.. אבל אל תספרי" וכך זה מתגלגללללללללללללללל. עבור ילדים ומתבגרים דבר זה יכול להפוך את עולמם. למה? יש צורך רק אם חלילה מזהים בעיה רפואית,לא עלינו.מסכימה עם הטיעונים שהובאו למעלה למה לא כדאי לספר.לא מועיל לאף אחד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה