מתי ישפצו את סלמה ?

מתי ישפצו את רחוב אילת + דרך יפו

מתי ישפצו את רחוב עלייה עם שוק לוינסקי
כמו שהבטיחה העירייה לפני 3 שנים ......................................

kalil

New member
אני הייתי הופך אותו למדרחוב

יש לו פונטציאל גדול אבל הוא מתפספס עם תנועת האוטובוסים העמוסה ברחוב.
את התנועה הייתי מעביר לרחובות אחרים כמו סלמה, יצחק אלחנן ועוד.

דרך יפו מתוכנן עברו הרכבת הקלה

מעניין כמה זמן יעבור עד שתהיה שם רכבת קלה ,
אולי כמו הרכבת התחתית

kalil

New member
בטוח?

לפי מה שאני זוכר התכנון היה להעביר את הרכבת הקלה בתוואי המסילה הישנה של רכבת ישראל ירושלים-יפו שהולכת במקביל לרח' יפו.

בהתחלה זה היה מתוכנן לרחוב אילת

בכל מיקרה - הרחוב זקוק לשיפוץ דחוף
בדיוק כמו רחוב העלייה עם שוק לוינסקי

kalil

New member
בהחלט

לא חסר רחובות שזקוקים לשיפוץ מאסיבי שיכול להציל אותם ולהפוך אותם לרחובות יפיפיים כמו רח' אלנבי, קינג ג'ורג', סלמה, וכמובן העליה, דרך יפו-אילת.

אם רחוב קינג ג'ורג' היה מידרחוב

אם רק היו הופכים את קינג ג'ורג' למידרחוב
היה הרבה יותר כייף להיסתובב שם .

כל הקטע הזה של העלייה אל רחוב אלנבי-שנקין .

עלה13

New member
לי מאוד חשוב...

תכנון הרחוב, סלמה זקוקה לשביל אופניים, מדרכה רחבה נתיב לתחבורה ציבורית ועצים בגירים ומצלילים בצפיפות, יש לאורכה בן שלוש לארבע נתיבים, התכנון צריך להתייחס לשלושת המאפיינים הנ"ל, ויתור על נתיב אחד למטרת הרחבת מדרכה ושביל בהפרדה לצד המדרכה.
לגבי המועד, אתה יכול להפנות את השאלה למנהלת רובע דרום, או להביט בתכנית השנתית והרב שנתית של העירייה.

tomerze

New member
מסכים לגמרי...

אבל נראה לי שדרך יפו והעלייה ישופצו לפני סלמה כלומר סלמה לא יישופץ בשנים הקרובות :(

עלה13

New member
העליה נמצאת בתכנית עבודה, לדעתי...

זה לא זמן טוב, צריך תכנית ראויה לרחוב המיוחד הזה

רחוב סלמה הוא יותר מוזנח

ברחוב סלמה ישנם המון מגרשים לבנייה .
יש גם הרבה מבנים לשיפוץ או הריסה
שהם מחכים למישהו שיבוא סוף סוף ויגאל אותם משנים של הזנחה .

המגדלים של רביעיית פלורנטין למשל
הוקמו על מגרש ענקי לחומרי בנייה שהיה שם .

גם באזור של בית מרכזים יש המון מגרשים לבנייה

עלה13

New member
יש לרחוב פוטנציאל, אני אוהב את הרחוב...

הוא זקוק לפיתוח לתכנון מחדש, פחות מעניין הבניה הקיימת והעתידית, חשוב כפי שציינתי שתהייה מדרכה רבה, שביל אופניים, נתיב תחבורה ציבורית ונתיב לרכב, לגבי בנייה השטחים לבנייה לאורך סלמה הולכים ואוזלים, כיום נבנים לאורכו בחלק הערבי כמה פרויקטים מאוד גדולים על מירב השטח שנותר ללא בניה, המחיר לכך עליית מחירים של דירות.

עלה 13 - אם תלך יותר דרומה .................

אם תלך יותר דרומה אל דרך בן צבי
אז תגלה שיש גם שם המון מגרשים לבנייה מסחרית .

המכון לרפואה משפטית למשל יכול לעבור אל איזה בית חולים
במקום להישאר באמצע יפו .

להקים ראות ירוקות כמו למשל : פארק החורשות
זה לא משהו שהוא ישפר את האזור בהרבה .
בסך הכל רק יוסיף יופי , אבל לא מעבר לזה ...........

עלה13

New member
פרק החורשות הוא בגודל של מעל ל500 דונם שזה...

הסנטרל פארק של הדרום וכבר היום משמש ריאה ירוקה של אלפי תושבים בשכונות צפופות, בניה כשלעצמה לא בטוח תורמת לשכונה ולרובע במיוחד בדרום העיר, "רבעיית פלורנטין הוא פרויקט גדול ויש ויכוח עם הוא אסתטי או לא, אבל מה שבטוח שהוא גורם לעליית מחירים של דירות באזור, פרויקט בסדר גודל כזה הוא מצוין למרקם שהוא מלווה בפרויקט של דיור בר השגה בו או באזורו ובכל אופן מדובר בפרויקט טוב, כי הוא כולל מטלות ציבוריות, הוא כולל מרכז קהילתי באחד המבנים, הוא משמר חלק מבית באר היסטורי, איו כניסת רכבים אליו, השדרות בו פתוחות לציבור והוא כולל שטחי ציבור ושטחי מסחר, והוא מאפשר כבר עם פתיחתו רצף בן השכונה ההיסטורית לגינת דוריאנוב ובית ספר דוריאנוב שעתיד להבנות ואף לאפשר הליכה בטוחה מתוך שכונת פלורנטין אל המושבה האמריקאית ואל היום (במידה ומאבק ציבורי יביא להסרת חומות הגדרות בן המושבה ונגה של פרויקט קרן והוילג')

שדרה מסחרית להולכי רגל זה דבר גדול

אבל בינתיים מה שנמצא מדרום לפלורנטין ממשיך להישאר
מוזנח וללא שום היתקדמות מיוחדת .

הדבר היחידי שצומח באזור זה הבניינים החדשים בקריית שלום,
חוץ מזה אין שום פרוייקט מתוכנן לאזור בקרוב .

הפרוייקט של המשך רחוב הרצל
מרחוב סלמה עד לצומת תל כביר עדיין לא התחיל אפילו

עלה13

New member
פיתוח ללא דיאלוג עם...

תושבים והתייחסות לבעיות שנוצרות, כטרניפיקציה, מעבר תושבים מהשכונה עקב עליית מחירי הנדל"ן ושינוי במגוון התושבים שגרים בה, הבעיות האמיתיות של תושבי הדרום, הוא עליית מחירי הדיור מבלי ליצר דיור בר השגה, עליית תשלום אזור ארנונה מבלי להתייחס לתושבים וותקים וחסרי אמצעים, חינוך, השכלה, תעסוקה.
בניית פרויקטים למגורים בלבד מבלי להתייחס ולתת פתרונות למצוקות, גורם לתושבים לעזוב את השכונה ולעבור לשכונות עם מצוקות גדולות יותר או אף לעזוב את העיר במקרה הטוב, במקרים לא מעטים להפוך להומלסים.
תושבי הדרום התעסקו בעבר כמעט רק ביחס למבקשי מקלט ( מקווה לא לפתוח דיון על הנושא) ועדיין עוסקים בזה בדומיננטיות ומעט בנושאים הבאמת חשובים, בעוד שמירב התושבים המקוריים, הוותיקים, הקששים וקשי היום אפילו לא מיוצגים כראוי

בדיוק כמו אזור התחנה המרכזית

במקום למצוא פתרונות דיור למעמד הביניים
אז מחפשים פתרונות למגורי סטודנטים או העשיריון העליון
ואז התושבים עוזבים ובימקומם נכנסים המיסתננים

kalil

New member
מתוכנן באזור פרוייקט מגורים גדול

דווקא האזור הזה הולך להשתדרג יפה בשנים הקרובות.

למעלה