מתי הרגשם משוחררים FULL TIME?

stאסתי

New member
בפעם הראשונה ש

הייתי אצל ידיד בתל אביב בשבת ועשיתי הכל. בלי לפחד מאף אחד ובלי רגשות אשמה. אחת השבתות הכי יפות בחיי.

החופש מסחרר

החופש מאוד מסחרר.. אכן.. אבל רק שתזכרי שגם החופש הגדול יום אחד יגמר.. החיים לא קלים.. אל תחשבי שאם הדלקת חשמל בשבת.. או ראת איזה סרט טוב וכו' הכל נהיה כל כך טוב. ורק שתדעי שהמצפון שלך מהר מאוד יתעורר. כי מצפון נקי מקורו בזכרון לקוי.

Umberto Eco

New member
העצוב הוא,

שאולי אתה באמת מאמין במה שאתה אומר. אח שלי, לא תצליח להחזיר כאן אף אחד, אז אל תשכנע את עצמך שאתה מבטל תורה כדי להציל נפשות.

למה?

מצפון נקי מקורו בשכנוע עצמי עמוק. אני דווקא שמחה שהוא כאן, אפילו בתירוץ של להחזיר בתשובה. כי זאת התחלה. >ספל חמאה מאמינה בהתחלות (הקומיטמנס)<

שמחה מוקדמת..

אני כאן אמנם.. לא משנה אם את שמחה או עצובה מזה. אני לא מתכונן ל"החזיר" כאן מישהו.. פשוט אני רוצה לכתוב מה שאני חושב על מה שאתם אומרים.. בין אם זה מוצא חן בעניכם בין אם לא. אני פשוט מנצל את חופש הבמה. תודה. אבל אל תדמייני שיום יבוא ואני ייצא בשאלה אין סיכוי.. אני מדי משוכנע ומאמין בדרכי. ובקשר למצפון.. אי אפשר להדחיק אמת רק עם זכרון לקוי.

שפיכה מוקדמת

אחותי, אתה לא צריך להפתח כל כך מהר, מה? אתה רוצה שעכשיו נדבר עליך? 'סדר (
אני חולה על זה! זאת בדיחה שאנשים דתיים לא מבינים, אני נקרעת כאן:) אז אתה כאן, נהדר! (מעניין לי את התחת מה משנה לך, מה אתה מנצל ומה אתה חושב שימצא או לא חן בעיניי) רק דע את מקומך. תגובות יתקבלו בברכה, בעיקר אם הן קוהרנטיות. אישית אני אשמח אם בתגובותיך על מה שאתה חושב על מה שאומרים, תבסס את זה על טיעוני האני מאמין שלך. אם אתה לא רוצה להחזיר ואתה לא רוצה לצאת, אז אנחנו אנשים המעלים את אמונתם לרשת. סבבה. אל תזיין שכל. לדבר את האמת שלך זה רעיון מצויין! רגע, לגבי זה: ובקשר למצפון.. אי אפשר להדחיק אמת רק עם זכרון לקוי. מה? אין דבר כזה אי אפשר להדחיק. להדחיק זה מה שאתה עושה הכי טוב, באינטואטיביות. אבל זה בכלל לא משנה, כי אתה מחליט מה האמת שלך ומה לא. >ספל חמאה בברכת לך עם אלוהים (בזנטי)<

Umberto Eco

New member
במחשבה שניה יש קצת צדק בדברך

יש הנאה עילאית בלתרץ רמב"ם שאתה עובד עליו שבוע. אבל תחשוב שלהרבה אנשים היה את זה, והם עזבו בכל זאת. יש את אותה הנאה בלהבין הוכחה סבוכה במתימטיקה, להתאהב, לטייל. חבל על הוויכוח.

אהבתי

אהבתי את התגובה שלך יותר ענינית ופחות משתלחת.. אהבתי את זה שאתה מבין שההנאה השכלית הצרופה היא ההנאה האמיתית בחיים. נכון אתה לא כל כך מסכים עם הדרך אבל עם העקרון כן. חבל על הויכוח? לא תמיד. לפעמים אפשר להוסיף אחד לשני. תלוי אם מעונינים לדבר ענינית ולא להגרר לתשובות רדודות ולא רלוונטיות.

להחזיר?

למה אתה חושב שכל חרדי שמגיב על איזה שהוא נושא. הוא בעצם בא להחזיר בתשובה. ממתי הגיעו אליך הסיוטים האלו?? שמור על ראש פתןח ותענה ענינית. בלי יציאות לא קשורות. תודה לך.

uri80

New member
תגיד לי בטלן שכמוך

בתור אחד שמקצועו הוא "לומד" איך אתה מוצא זמן רב כל כך לגלוש באינטרנט. אתה יודע באיזה אתרים רחמנא ליצלן אתה עלול להיתקל פה? אנשים כמוך רק גורמים לי להרגיש רחמים. גם כן אחד שמדבר על מצפון...

תודה מחנכי האהוב

אתה אחראי מסתמא על מערכת השעות שלי. אחרת לא ברור מאיפוא אתה לוקח את חוש האחריות המדהים שלך להטיף לי מוסר. מעניין. כל אחד מכם כאן בפורום.. כמעט כולם.. פשוט לא מוכנים לדבר ענינית על שום נושא בלבד העשרת אוצר הקללות שלי. במקום להטיף לי מוסר דבר לעניין.. שלום חבר.

אמש כשלמדתי

אכן הרגשה נפלאה.. קשה מאוד להגיע אליה.. אתמול הרגשתי את זה.. כשישבתי בבית המדרש ולמדתי תורה.. אוי.. כמה זה היה מתוק.. אין לך מושג בכלל..

גל נעים

New member
הצחקת לי את הרקטום../images/Emo70.gif

מתוק-מקורו בטבע, אם בקני סוכר, אם בדבש דבורים. כמו כן יסוד המתיקות הוא מהרכבות של גלוקוז המתאספים לסוכרים בדם המופרשים ע"י המיטוכונדריה בתאי הסליניו. זה מתוק! ואתה so pathetic, מה אתה יודע בכלל על החיים האמיתיים?, צא מהבועה שלך!

אצלי זה היה

פעם שעברה שהשמים היו סגולים ורצתי עירומה ברחוב מקפצת בשלוליות של מיץ בתוך סערה של מסטיקים, מנסה להאחז בעץ המצמיח אנשים.

למעלה