מתי אברוצקי

avron

New member
מתי אברוצקי

מתי אברוצקי, אביו של חברנו מודי, נפטר השבוע. מודי ואני מסכימים שהתקופה המאושרת ביותר שידענו היתה בעשר השנים מ 1987 איתו. בתקופה זו מודי החליט שצריך לעשות טיסות מרחק. לא סתם, אלא באמת מרחק, כמו שקראנו בחוברות, מעל 100 ק"מ. מתי שתמיד רצה לשמח כל אחד ובייחוד את בנו, נרתם למשימה. כל שישי/שבת העמיס ציוד לטרנספורטר והסיע את הנבחרת שלו. בתחילה גרר בנחל עוז, ואחר כך ברעים. אלו היו השנים בהן מודי, רמי ינץ, ואני למדנו לטוס באמת. מתי היה איש הצוות המושלם מכל בחינה. תמיד עם הרבה שמחת חיים רצון טוב והומור. גורר שהגיע למיומנות מושלמת – גרירה אחת מעולה לכל אחד הספיקה. קיפל לבדו את הציוד מיהר ורדף אחרנו כשהוא עוזר במידע מועיל ודוחף אותנו להשגים. מתי שאהב את הארץ מאוד הכיר כל פינה והיה ברור שלא נוכל ללכת לאיבוד או להזרק בשטח ולא משנה איפה ננחת. בשבתות של ליגה, מתי איתנו בצפון, מקטר על ה"בזבוז", טסים משימות קיקיוניות. מודי הרים את הכפפה וניהל ליגה ראשונה בחדשנותה, כמו משימה מאתר חדש שאף אחד לא מכיר, ולראשונה משולשים לגול. הספורט שלנו צעד אז קדימה. זכורה לי טיסה בה אני נמוך מאוד, ומתי מגיע עם הרכב מתחתי ומנסה לשחרר לי טרמיקה בנסיעה. עוד לא סימתי לקפל והוא כבר שם, פורס אבטיח. כשהכל מקופל וארוז, בחזרה, עוצרים לחניה סביב הצידנית שתמי הכינה ומתי מתחקר איתנו את היום, שמח בטיסות הטובות, מנחם את מי שלא הצליח, מספר בדיחה או שתיים, וכבר חושב איתנו על שבוע הבא, איך נגיע רחוק יותר, איך נחגוג באילת. אני עושה מילואים בפארן, עם מכשיר קשר פתוח ושומע איך מתקרבים אלי לאט ורמי ינץ נוחת בחשיכה מתחת המוצב. מתי ומודי עולים למוצב וכולנו סביב הצידנית. בזכותו עשרות טיסות של מעל 100 לבקעה. בזכותו שבר מודי שיא מרחק של 140 ק"מ. בזכותו טסנו מודי ואני צמודים ביחד כל הדרך לשיא מרחק של 165 ק"מ אשר החזיק שנים רבות. מתי, אני כבר מתגעגע. אברון

לא הכרתי, אבל נשמע שהייתה לו אישיות שמימנה

נולדות אגדות. יהי זכרו ברוך.

חגי

New member
ותודה לאברון שכתב הקדשה כל כך

יפה ואמיתית. איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא?

L a u r y n

New member
אברון, אתה צודק!

אברון, אתה צודק "איפה אפשר למצא עוד אנשים כמו האיש הזה" ?? רבים מגולשים אינם מודעים לעובדה שהספורט היום עבר מדרגות התפתחות, שבהם היו מספר חברים שותפים. כל אחד שמסיים קורס, כבר בקורס שומע ומבין טרמיקות 360 מעלות קרוס קאנטרי. הכל נראה מובן מאיליו. ואנו בפורום דנים באיזה תוכנה ירשמו ההשגים וההשוואות וזה בסדר גמור. אבל חשוב גם לדעת קצת על ההסטוריה של ענף ספורט יקר ויפה זה. מתי אברוצקי הוא אחד מאבני הדרך שלנו, לא בגלל שהוא טס אלא בגלל שדחף את הצמד מודי ואברון שהפכו את הכיוון לאילת(שבסוף עמיר שלום כבש) לריאלי ביותר. לדעתי יש לקיים ערב אגודתי לשפוך אור על כמה דמויות שהיו בענף ואינני רוצה לציין את כל השמות מפני שאינני רוצה לקפח אף אחד. אבל אינני עומד בזה ואתן קומץ של שמות: יורם מהוליבר(ז"ל), אילן וצלר(ז"ל), רמי ינץ, מודי אברוצקי, אברון טל, איתן שטרקמן, ארלה שגיא , יוסי לוין , עמירם קרמר ועוד שפשוט אינני מרחיב כרגע ואם מישהו נפגע שלא הזכרתי את שמו הרי אני מתנצל מראש. אני גם מציע(מנדב) את מיקי וייס לרכז ערב חשוב כזה. למודי ולמשפחתו אני אתכם באבלכם ובאובדנכם. ארנון הר לב

לא יודע באיזה מסגרת ראוי לרכז

ערב כזה. ארנון, תודה שאתה רואה בי מישהו מתאים לתפקיד " המנהל הוירטואלי של ההיסטוריה של הגלישה האווירית בישראל ". אני לא הייתי מערבב בין המתים והחיים, כי אני חושב שאלה קהלי יעד שונים הראויים לטיפול שונה. מעבר לכך, לא ברור לי כמה דרישה יש לערב נוסטלגי שכזה. אולי כדאי להוסיף שעה לערב הבטיחות ולהזמין ותיקים שיעלו זכרונות. אם ישלחו לי תמונות, אבנה ברצון מצגת ואנחה את אותה פינה בערב הבטיחו ת. לפי תגובותיכם נוכל אולי לקבל תמונה על מידת הצורך בערב שכזה.

../images/Emo23.gifהי מיקי!

ראשית אני מתנצל על שהצעתי שתרכז ערב כזה, חשבתי לתומח שתהיה מעוניין. שנית למי שאין עבר אזי העתיד לא ברור. ויש היום מספיק גולשים שלא יודעים מאיפה בא ואיך ולאן. רצוי להביט גם לאחור במידה הרצויה. יש למצא את הזמן ואת החומר המתאים ולספר על יורם, אילן, מתי ואחרים כיצד זה התפתח. אני מאמין שערב כזה יתמלא הרבה יותר ממניין. בברכת לילה טוב ארנון

natyh

New member
אגדות גלישה

ראשית משתתף בצער. אני למרות גילי המתקדם זוכר היטב את אותו יום בשנת 1984 בו גלעד רגב סיפר לנו החניכים בקורס התיאוריה של מיל"א : מועדון ישראלי לגלישה אוירית בבעלות זאב ועמירם , קורס שאת שיעור התיאוריה שה בבית ספר שחפים על השיא הישראלי למרחק בגלישה אוירית השמות אותם הזכרת ,אתה ואחרים : אהרלה שגיא , מודי אברוצקי אברון טל כלומר אתה יורם מוהליבר עופר אפשטיין ממיסדי האגודה ששמתי תמונה שלו כאן בפורום מתוך הסרט עפיפוני כוח שעשיתי ולצערי אף אחד בפורום הזה לא ידע לזהותו , רמי ינץ אחד הגדולים בתחום עוד מספר שמות שמתי מעט מכירים וזוכרים אם בכלל ועמיר שלום בשבילי היו ונשארו אנשים שהגיעו לאן שהגיעו בזכות נחישות והתמדה אינסופית . לא הייתי בתחום במשך שנים , אך מעולם לא שכחתי את אותו היום ואותו הסיפור , שיאים נשברים אנשים ומכשירים מתקדמים, אך אגדות חיות לעד . משפחת אברוצקי קבלו את תנחומי .

אברון, היטבת לתאר

את האיש היקר הזה , שהקרין אופטימיות ורצון טוב באופן תמים ונקי שאולי רק ילדים יודעים. אני יכול רק להצטרף לילדיו בהשתתפות בצער. למרות שלא ראיתיו כבר שנים רבות, הוא שמור בליבי כאחד מצדיקי ל"ו. ברור שזכרו יהי תמיד ברוך (האיחול ממש מיותר).

Ramy Yanetz

New member
Avron, thanks for bringing back old memories

I was sadden to hear that Mati passed away. He was a great man and played a big roll in my flying development and I was always grateful for the privilege he gave me by letting me join his towing team in the late 80's. He towed me in my longest flight in Israel from Reim to Paran (at that time it was considered a long flight...) and in numerous other long flights in the negev. No doubt those flights brought me the XC bug which I carry to these days. My sincere condolences to Modi and the family. p.s. This is the first time I am writing to this forum, but I do lurk now and then and am very touched to find out I also wasn't forgotten. Ramy Yanetz USA

SENTINEL 1

New member
Regards from WALLABY RANCH../images/Emo140.gif

sending my condolences worm to the family now im at the wallaby florida, traying to continue and develop this sport like you guy doing in the old day- i made some clinics here, and ill bring also the new system to teach hang gliding-by scooter tow c u in a week Yaron

natyh

New member
הסבר

שוויצר העלה את הרעיון במפגש האגודה הקשבתי קשב רב ולא הצלחתי להבחין אם מישהו התרשם כמוני מהגאוניות ברעיון. חשבתי על הרעיון הזה פעמים רבות בהמשך , לא ידעתי שירון החליט ללכת על כך ברצינות. הרעיון ענק וכל הכבוד למי שהחליט להרים אותו מוריד בפניכם את הכובע.

David Gerby

New member
רמי, ברוך הבא לפורום

מכובד לראות כאן גולשים בעלי שם עולמי שהטביעו חותמם בספורט והביאו כבוד למולדת. בתחילת דרכי כשחיפשתי תמונות של גלשני אויר ברשת מצאתי בין היתר את התמונה המפורסמת שלך עם הרקע של ריו. אני משתתף בצער המשפחה, עצוב שאלו הנסיבות שמעירות אותנו ומזכירות שהשנים חולפות. חגי, מיקי או כל אחד שימצא לנכון להכין ארכיון, בטוח אמצא לו מקום בפורום או באתר. Dod, N.Y

למעלה