מתייעצת.

מתייעצת.

זו שאלה שהרבה חברים שלי, וגם אני, מתלבטים לגביה עקב סיבות של חוסר זמן. אני אישית חייבת להוציא רשיון עד אוגוסט, כי אז אני כבר מתגייסת, ואח"כ כבר לא יהיה לי זמן. אני לומדת עכשיו על אוטו ידני, שצריך להחליף הילוכים והכל. נכשלתי כבר בטסט ראשון, ועכשיו אני צריכה לחכות שבועיים. בהנחה שאני אכשל בטסט השני [לא יודעת, תחושת בטן. טוב נו, לחץ] כבר לא יהיה לי באמת זמן להוציא רשיון. אני מתלבטת עם לעבור לאוטו אוטומטי. אין לי ממש בעיה עם החלפת ההילוכים והכל, עם הקורדינציה, אבל יצא לי לנהוג קצת על אוטו אוטומטי, וכאילו יש לי הרבה יותר בטחון עליו. כשאני מאיטה, אני לא מפחדת שהוא יכבה בעוד כשאני על אוטו ידני ואני לא מחליפה ישר לראשון אני מתה מפחד, ובאוטו אוטומטי לא צריך להחליף הילוכים בעלייה מטורפת כשכל רגע האוטו יכול להדרדר אחורה [יש עלייה אחת איפה שאני לומדת שצריך לתת בה זכות קדימה וכדי לעשות את זה להחליף לראשון- זה הסיוט שלי. כל שיעור אני מייחלת שלא נגיע למקום הזה], או נגיד לפני כיכר שצריך להיות מוכן ישר לעצור או לנסוע הרבה יותר נוח באוטו אוטומטי. ההחלפה גם כרוכה בקצת אקסטרה לימודים, ואין לי זמן ללמוד עוד. אני לא יודעת מה לעשות! אשמח לשמוע עצות או חוויות מלימודים על אוטו אוטומטי או אוטו ידני. תודה רבה!

Krishi

New member
../images/Emo6.gif

"אוטו ידני, שצריך להחליף הילוכים והכל"
וואלה? באמת? לא ידענו.. חחח.. טוב סתם אני צוחק. תראי... הרבה מהדברים שאמרת זה דברים שלא בהכרח רוכשים ישר בשיעורי הנהיגה. תהיה לך עוד את תקופת הליווי.. ואחריה תקופת הלימוד האמיתי - נהיגה סולו. בתאכלס התקופה שאת באמת לומדת לנהוג ורוכשת ביטחון היא כשאת מתחילהל ללמוד לבד. ככה שבמקומך לא הייתי פוסל את הידני על הסף... מה גם שזה יתן לך אפשרות לבחור לנהוג גם בידני וגם באוטומט מה שלא יהיה לך אם תעשי רישיון רק על אוטומט. בהצלחה

הבעיה היא

שלא תהיה לי תקופת ליווי ונהיגה- אני מתגייסת, בסיס סגור, ואני בספק שכשאני אגיע הביתה יתחשק לי לנהוג. אני פשוט רוצה לעבור טסט. והאוטו של המשפחה הוא אוטומטי בכל מקרה.

Krishi

New member
וואלה? לאן את מתגייסת?

בטח חיל האויר.. כל הזין.. חח.. בכל מקרה... אישית הייתי רואה בנהיגה דבר מהנה.. אז לא יודע למה לא יהיה לך חשק.. אבל זה עניין של טעם כבר. בכל מקרה... עכשיו אולי זה לא יעזור לך הרבה.. אבל מה יקרה אחרי השחרור כשכן יהיה לך זמן וחשק לזה? מה יקרה כשתרצי לקנות אוטו ותמצאי אחד כזה במחיר סבבה ובמצב טוב אבל הוא ידני? תמיד עדיף להשאיר את כל האפשרויות פתוחות. מה גם שידני לרוב קצת יותר זול מאוטומט (בארץ לפחות) וגם זולל פחות דלק (לא בהרבה, אבל עדיין פחות)

מודיעין

הייתי מטומטמת מספיק כדי לא לחתום וויתור. הקטע הוא שרוב הסיכויים שאני אכשל בטסטים הבאים, כי אני ממש לחוצה והעובדה שאין לי בטחון בגרוש על אוטו ידני לא עוזרת בכלל. אלי עדיף לוותר כבר ולהמשיך ללמוד אחרי הצבא, או פשוט להחליף לאוטומטי. ואני שונאת לנהוג. אבל כמובן בגלל שאני חסרת בטחון, ושפשוט אוטו ידני הוא לא כיף. באוטומטי הייתי בכיף נוהגת כל היום.

Krishi

New member
תראי...

אם את לא נהינת מלנהוג על ידני ולא מרגישה טובה עם זה ואת מעדיפה מאוד אוטומט אז לכי על אוטומט. סך הכל את לא צריכה לסבול כל פעם שאת נוהגת.

aviGODFATHER

New member
לא ממליץ לך לעבור לאוטומט

(כמו תמיד חחח) הבעיות שיש לך עם ההילוכים והמעבר לראשון זה בעיות שיש להרבה אנשים והפיתרון הוא פשוט הרבה תרגול. תבקשי מהמורה שלך ללכת למקומות עם הרבה פניות שצריך לעשות אותם בראשון ולאט לאט את תלמדי... חבל לך להגביל את עצמך עם אוטומט כשאת יחסית מסתדרת עם ההילוכים... בהצלחה

בוא'נה אני הייתי כמוך!!!

הייתי טובה עם ההילוכים אך תמיד היו לי מחשבות של כיבוי האוטו והידרדרות האוטו בזינוק למעלה וממש פחדתי והיו מקומות שאני התפללתי שלא נגיע אליהם בשיעורים... המורה קבע לי טסט רק יום לפני ועדייו היו לי מחשבות על זה והייתי בטוחה שגרוע מהכל יקרה לי בטסט ובסוף עברתי כי הפעם התעשתתי והרחקתי את המחשבות הרעות והצלחתי לנהוג היטב. לא היה כיבוי והידרדרות. עכשיו בתקופת המלווה, אמש האוטו נכבה לי פעמיים בזינוק לעלייה וזה ממש לא ביג דיל. זה טסט ראשון, אולי תצליחי בטסט הבא, אני יודעת שזה קצת קשה בגלל הגיוס אבל תנסי עוד פעם, פעמיים ואולי כן תצליחי.

גם אם..

האוטו נכבה בטסט- זה בכלל לא נורא (כל עוד זו לא בעיה כרונית..) אני חושב שרוב הטסטרים מבינים שכיבוי האוטו נובע עקב הלחץ של הטסט.. זו באמת לא עילה לעבור לאוטומט.

ממש ממש לא נכון.

רבים הטסטרים שמכשילים על כיבוי האוטו. אמנם בעבר הייתה זו עילה ל"נכשל" הרבה יותר מאשר שהיא עכשיו, אבל תאמין לי, טסטרים יכשילו אותך כי נכבה לך האוטו, אלא אם כן הוא ממש נדיב וטוב לב.

samata

New member
שטויות

גם הטסטר שנמצא בפורום וגם המורים יאשרו זאת בלי להניד עפעף: לא מכשילים על פעם אחת שנכבה האוטו. גם לא בטוח שעל פעמיים. רק אם זאת בעיה כרונית שקוראת יותר מפעם אחת, והטסטר רואה שהשליטה שלך באוטו לא טובה ושאת לא יודעת לתפעל אותו כראוי - רק אז תיכשלי. בכל מקרה - על פעם אחת של כיבוי אוטו לא מכשילים. זה בדוק.

בדוק:

חברה ממש טובה שלי נכשלה בטסט ראשון ושני על כיבוי האוטו, וכן, היא ראתה את הטופס שאישר שכל השאר הלך פיקס, ורק כיבוי האוטו הכשיל אותה. אחותי נכשלה בטסט ראשון כי נכבה לא האוטו. המורה שלי לנהיגה אמר שכיום לפעמים הטסטרים לא מכשילים על כיבוי האוטו, בדגש על לפעמים. זה ממש תלוי בסוג הטסטר. או אם היית בינוני בטסט שלך (כלומר, לא עשית טעויות אבל היית ממש חסר בטחון ולחוץ), או מצויין.

samata

New member
שוב

זה תלוי איך אחותך והחברה שלך תפעלו את האוטו ברגע שהוא נכבה. אם התפעול היה לוקה, מסורבל, עיכב את התנועה וכדומה, יש לטסטר עילה להכשיל על הנ"ל. אבל אם האוטו נכבה, הן ישר התניעו ויצאו מהמקום בלי לעכב תנועה ובלי להסתרבל - הטסטר לא אמור להכשיל אותן. אם זה קורה פעמיים, שלוש, ארבע - יש עילה להכשלה על תפעול לוקה.

אצל אחותי אין לי מושג,

אבל לפי הטופס של חזרה שלי- רק זה. וחוץ מזה איך אפשר שלא לעכב את התנועה כשנכבה לך האוטו?

samata

New member
נתחיל בזה

שלא תמיד יש תנועה... לעניין: הכוונה בעיכוב תנועה זה לא שנכבה האוטו וישר התנעת ונסעת, כי האוטו יכול להיכבות גם לנהגים הטובים ביותר - וכל עוד התנעת אותו מהר אז אין פה בעיה, אלא שהסתרבלת עם כל ההתנעה והתעכבת במקום 20-30-40 שניות (לטסטרים יש סביר להניח פרק זמן שהם נותנים אותו כדי להתניע את האוטו, ומעבר אליו הם מחשיבים את המצב לתפעול לוקה או עיכוב תנועה). בקיצור, כל מקרה לגופו, וכל תגובה של הנבחן לגופה. אבל על זה שהאוטו נכבה פעם אחת - לא מכשילים. אם הוא נכבה בפעם הראשונה, ובגלל איך שהתסבכת נגרם פקק תנועה מינימום כמו באיילון ב-8 בבוקר - ברור שאפשר להכשיל על זה. אבל על עצם העובדה שהאוטו נכבה פעם אחת לא מכשילים, וזה 10000%.

העובדות מוכיחות שלא,

אבל מצד שני אולי זה באמת היה מקרים בודדים ונדירים. עכשיו אני מתחילה לתהות איך אפשר להסתבך עם להתניע את האוטו...

aviGODFATHER

New member
תוספת ממש חשובה...

אם האוטו נכבה בזינוק בעלייה והתחיל להדרדר - אתם תקבלו ברקס ותכשלו. אם נכבה לכם האוטו מייד תלחצו על הבלם.

הא

לי נכבה האוטו בגלל ברקס במישור. הייתי מתחילה לבכות עם זה היה בעלייה. הבעיה היא שהמקום ההוא שאני תמיד מפחדת להדרדר בו- נמצא בכל מסלולי הטסטים. זה מבאס. בגלל זה ביקשתי לעשות ראשונה את הטסט, כדי שרוב הסיכויים שאני לא אצטרך להתמודד עם המקום הזה. אבל נכשלתי

aviGODFATHER

New member
אז תתרגלי את המקום הזה...

חבל לחשוב כל הטסט על האפשרות שתתקעי עם המקום הזה. בשיעורי הנהיגה תגידי למורה שלך לתרגל במקום הבעייתי הזה ותאמיני לי שאת לא תפחדי מלהגיע אליו בטסט (וגם את אומרת שכל הטסטרים לוקחים לשם אז את חייבת לדעת להסתדר שם). בהצלחה

למעלה