מתחמם

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בעדה הדרוזית מכריזים רשמית על הקמת מפלגת “ברית אחים” - מפלגה דרוזית עצמאית חדשה, בראשות אל״מ (מיל׳) וג׳די סרחאן - ״שמטרתה להעניק לעדה ייצוג פוליטי מלא, עצמאי ומשפיע בכנסת ישראל״.

אל״ם (מיל׳) וג׳די סרחאן, יו״ר ״ברית אחים״: ״הגיעה העת לשנות את המשוואה: להפסיק להתפזר ולהתאחד לכוח עצמאי שמשפיע על סדר היום. אני מתרגש ומלא בתחושת קודש כשאני עומד כאן היום ומכריז על הקמת מפלגת "ברית אחים"

צילום: אייל אבו זידאן FB_IMG_1777921481607.jpg בעקבות דיווח על איחוד בין ליברמן לאיזנקוט - בנט מתרסק בפולימרקט עם 29% אחוז סיכוי להיות ראש ממשלה. נתניהו עם 48%, איזנקוט 13%, ליברמן 5% FB_IMG_1777921572940.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל
בעדה הדרוזית מכריזים רשמית על הקמת מפלגת “ברית אחים” - מפלגה דרוזית עצמאית חדשה, בראשות אל״מ (מיל׳) וג׳די סרחאן - ״שמטרתה להעניק לעדה ייצוג פוליטי מלא, עצמאי ומשפיע בכנסת ישראל״.
חביב. נדמה לי או שזאת המפלגה הדרוזית הראשונה ועד היום הם נהגו להסתפק בנציגים במפלגות אחרות? או אולי היו חלק מהרשימה הערבית המשותפת לאורך השנים (או אחת ממרכיבותיה)?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חביב. נדמה לי או שזאת המפלגה הדרוזית הראשונה ועד היום הם נהגו להסתפק בנציגים במפלגות אחרות? או אולי היו חלק מהרשימה הערבית המשותפת לאורך השנים (או אחת ממרכיבותיה)?
חביב, מאתגר, מעניין איזו מפלגה תאבד את קולות הדרוזים, האם הדרוזים יחליפו את הערבים?
נראה שהכנסת מחליפה כיוונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
חביב, מאתגר, מעניין איזו מפלגה תאבד את קולות הדרוזים, האם הדרוזים יחליפו את הערבים?
נראה שהכנסת מחליפה כיוונים.
כאמור מעלה, נדמה לי שכל מפלגה גדולה (לצורך הענין הליכוד והעבודה*) 'החזיקו' חבר דרוזי בשורותיהם לצורך ייצוג המגזר. חברים אלו אפליו הגיעו רחוק בחלק מהקואליציות, למשל לתפקיד שר וכדו'.

* היסטורית לפחות.

למעלה